ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:421/829)

Placuszki z ricotty 183

pieczenia i szczyptę soli. Delikatnie przemieszać.  Białka ubić i przełożyć do miski z ciastem. Ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i smażyć niewielkie placuszki przez około minutę z każdej strony. Podawać z truskawkami i ulubionym sosem lub syropem

wyzwania kuchenne
Mazurek kajmakowy - mega prosty! 164

Dzisiaj przedstawiam najprostszy na świecie przepis na mazurka :) Natchnienie czerpałam z Domowych Wypieków . Składniki na ciasto: 250g mąki pszennej 150g masła 100g cukru pudru 1 jajko Polewa/dekoracja: 200g dżemu truskawkowego (smak do wyboru) 1 puszka masy krówkowej (ja wzięłam o smaku kokosowym) Dodatki typu: wiórki kokosowe, migdały, morele suszone, rodzinki itd. Mąkę razem z masłem, cukrem oraz jajkiem wymieszać

Emcia Pichci
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 103

cytrynowym lub posypać cukrem pudrem a do ciasta dodać aromat śmietankowy lub cytrynowy – będzie pysznie! Taki przepis na ciasto to świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek. Bo domowe ciasta

Zasmakuj Kuchni
Knedle z truskawkami 88

SKŁADNIKI: - 250 gram twarogu tłustego lub półtłustego - 50 gram miękkiego masła - 1 jajo - 75 gram kaszki mannej - 175 gram mąki - truskawki - śmietana do polania - cukier i cynamon do posypania Łączę ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wyrabiam, aż powstanie elastyczne ciasto. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. Z gotowego ciasta odrywam po niewielkim kawałku, tworzę z każdego mały placuszek, podobny

Wielopokoleniowo
Pączki z truskawkami 158

Dokładnie wyrobić ciasto, wlać stopione masło i jeszcze chwilę wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wykładać częściami na stolnicę wysypaną mąką. Utworzyć wałek i ucinać nożem jednakowej wielkości kulki. Nakładać dojrzałe truskawki i zlepiać końcami palców , następnie wyłożyć na stolnicy oprószonej mąką łączeniem do dołu. Gotowe pączki  jeszcze raz odłożyć do wyrośnięcia

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto z musem truskawkowym i jogurtową pianką. 156

truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek 1 cytrynowa galaretka cukier do smaku Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki(...)dokładnie z jogurtem naturalnym, jak ktoś chce można dodać cukru pudru do smaku. Następnie wykładamy ją równomiernie na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki i miksujemy blenderem na gładki mus, odmierzamy tak około 400 ml musu i przekładamy do garnka. Następnie zagotowujemy i wsypujemy galaretkę w proszku, mieszamy

Izabelawkuchni
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 164

posłużyć się owocami mrożonymi. Ja użyłam do jego przygotowania 750g mrożonych owoców mieszanych (jeżyny, maliny, porzeczki czerwone i czarne) i 750g truskawek. Rodzaj użytych owoców jest dowolny. Moje owoce były bardzo kwaśne, więc ciasto zbyt słodkie nie było, gdy wolimy bardziej słodkie ciasta proponuję dodać więcej cukru do owoców, zamiast 3/4 szklanki, dać np.1 szklankę. Dla mnie taka słodycz niezbyt

Smaczne Zdrowe
Lekkie ciasta na lato - pyszne, sprawdzone przepisy 99

prawdziwie domowej atmosferze? Zacznij piec, wykorzystując pyszne, sprawdzone przepisy na lekkie ciasta na lato. Jakie ciasta warto piec latem i dlaczego? Domowe wypieki uwielbiają dorośli i dzieci – warto zatem wykorzystać sezonowe owoce i przygotować lekkie ciasta, idealne na upalne dni. Wśród smakoszy szczególną popularnością cieszą się ciasta, babeczki i serniki na zimno. Wypieki, które łączą pokolenia, przygotujesz, korzystając z zamieszczonych(...)zapanować nad domowym budżetem (wbrew pozorom domowe wypieki wciąż się opłacają!).  Ciasto z owocami i kruszonką Bardzo łatwe, lekkie i smaczne – ciasto z owocami i kruszonką smakuje każdemu, a jego tajemnicy należy się doszukiwać w dowolności dodatków. W tym wypieku wykorzystasz niemal wszystkie owoce sezonowe – maliny, truskawki, jagody lub borówki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i śliwki, każdorazowo otrzymując wypiek

kruche babeczki
Sernik porzeczkowy z truskawkami 96

Trzeba korzystać z owoców lata 🙂 Składniki 1 kg sera na sernik 1 mała śmietana 18% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki żelatyny 1 galaretka 2 szklanki

czarrna od kuchni
Sernik „Janeczki” z truskawkami i galaretką - wspaniały 126

pozdrawiam i dziękuję za przepis. Całość smakuje wspaniale, delikatny ser w połączeniu z galaretką wprost rozpływa się w ustach. Możecie użyć truskawek świeżych (jeszcze są dostępne, o dziwo!) lub mrożonych. W przypadku tych drugich, ułożyłabym je na cieście gdy są lekko rozmrożone i dobrze trzymają swój kształt. Szklanka = 250ml Składniki: 1 kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie mielonego

Gotowanie i blogowanie
truskawki w galaretce z bazylią, wanilią i czarnym pieprzem 236

Składniki na 5 niedużych słoiczków: 1 kg truskawek 1 kubek wody 0,5 kg op żelfix 2:1 kilka gałązek świeżej bazylii laska wanilii świeżo mielony

Luźna Kuchnia
pierogi truskawkowe... 124

szklanka, woda 1 szklanka, masło 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, sól - szczypta, truskawki świeże 1/2 kg, śmietana 12% - do smaku, cukier - do smaku mleko, wodę, cukier, sól, masło zagotować do robota wsypać przesianą mąkę i wlać gorące mleko, hakiem wyrabiać ciasto na kulę ewentualnie podsypać troszkę mąką jeśli(...)jest za luźne ciasto wyjąć z misy robota, obsypać mąką i do woreczka schować na 15-20 minut z kuli odcinać porcje ciasta do wałkowania, wałkować nie za cienki placek i wycinać szklanką, kubkiem kółka, nakładać po truskawce i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do gotującej się wody i po wypłynięciu gotować z 2- 3 minuty cedzakiem wykładać pierogi na talerz

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 127

Sezon na owoce majowo-czerwcowe trwa, dlatego też mam dla was słodką propozycję na drożdżówki z rabarbarem bądź rabarbarem i truskawkami, wedle uznania :) Postanowiłam też tym razem umieszczać zdjęcia z samego przygotowania dań, ciast aby było wam łatwiej odwzorować przepisy. Składniki: 400 g mąki pszennej - użyłam specjalnej mąki do wypieków drożdżowych 1/4 szklanki drobnego cukru 2 jajka 75 g roztopionego(...)mąki pszennej 60 g masła 1/2 opakowania cukru wanilinowego o smaku migdałowym (ok. 8 g) Dodatkowo: ok. 300 g rabarbaru albo 150 g rabarbaru i 150 g truskawek - w zależności jaką wersję wybieramy Wykonanie: Całą zabawę należy rozpocząć od zrobienia rozczynu. Ja zazwyczaj biorę do tego garnuszek 500 ml i w nim rozrabiam drożdże dodając 1 małą łyżeczkę cukru

W Moim Magicznym Domu
Muffinki jogurtowe z truskawkami 128

krócej i mniej dbale mieszamy, tym delikatniejsze muffinki otrzymamy. Truskawki myjemy, odkrawamy szypułki i każdą kroimy na 4 części. Następnie truskawki dodajemy do masy muffinkowej i znowu wszystko mieszamy (krótko!). Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem zostawiając odrobinę przestrzeni dla babeczek do wyrośnięcia. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego! Artykuł Muffinki jogurtowe

Analiza Smaku
SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ 100

półkruchego i niekoniecznie musi być z jabłkami, równie dobrze można dodać do niej inne owoce np: morele, śliwki, wiśnie czy truskawki. Podawana jest wyłącznie na zimno. Jabłecznik  natomiast może mieć tylko jabłka, jak sama nazwa wskazuje, a ciasto może być inne niż kruche lub półkruche, może być francuskie, bezowe, biszkoptowe lub drożdżowe. Jabłecznik podaje się na zimno i ciepło

Rita creative
SZARLOTKA Z JABŁKAMI I BEZĄ | rita food channel 189

półkruchego i niekoniecznie musi być z jabłkami, równie dobrze można dodać do niej inne owoce np: morele, śliwki, wiśnie czy truskawki. Podawana jest wyłącznie na zimno. Jabłecznik  natomiast może mieć tylko jabłka, jak sama nazwa wskazuje, a ciasto może być inne niż kruche lub półkruche, może być francuskie, bezowe, biszkoptowe lub drożdżowe. Jabłecznik podaje się na zimno i ciepło

RITA food channel
Makaron domowy z truskawkami 141

jaja. Jest po prostu pyszny! U mnie dziś z truskawkami Składniki: 30 dag mąki pszennej 2 jaja szczypta soli Dodatkowo: ½ kg truskawek 1 szklanka słodkiej śmietany 4 łyżki cukru pudru sól Wykonanie: Z mąki, jaj i wody zagnieść ciasto (dodać tyle wody, aby ciasto dobrze się formowało). Rozwałkować na stolnicy, pokroić jak na makaron. Ugotować w osolonej wodzie i przelać

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania