ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:419/896)

Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 188

rozgnieść na okruchy) albo przygotować jak ja spód wegański z nerkowców, kokosa i daktyli. Do ciasta przygotowałam też mega prostą kawę frappę na bazie Inki, która jest w cieście – na upał idealna – można użyć klasycznej lub smakowej – u mnie ulubiona karmelowa. Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru(...)agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce i daktyle namaczamy

Poezja smaku
Orkiszowe pankejki czekoladowe z migdałami i owocami 142

szklanki mleka  szczypta proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  szczypta soli  1 łyżka syropu klonowego do ciasta  2-3 łyżki migdałów w płatkach  olej rzepakowy do smażenia do podania: syrop klonowy, truskawki, morele, winogrona  Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, solą oraz podaną ilością kakao. Dodaję jajko, mleko oraz syrop klonowy. Wyrabiam gładkie

Mango Papaja
Kakaowe babeczki z truskawkami 152

czekolady Przygotowanie babeczek: Piekarnik rozgrzewamy do 180st. Mokre składniki miksujemy ze sobą, dosypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy do połączenia całości. Przelewamy ciasto do foremek na babeczki, do 3/4 ich wysokości. W każdą napełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek. Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Sernik(...)przepis Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna i lekko cytrynowa. Pomijając cytrynę w Deser na Walentynki Witajcie Kochani! Mam dla Was szybki deser na Walentynki! Połączenie ciasta francuskiego, lodów i owoców. .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color:#999; line-height:normal; }.related-post

NiePieprz.pl
Orzeźwiająca tarta cytrynowa 167

Bardzo orzeźwiająca i delikatna w smaku tarta cytrynowa. To ciasto to idealna propozycja na letnie, niedzielne popołudnie. Przygotujecie ją bardzo szybko i z całą pewnością zaskoczycie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić tort z truskawkami – prosty przepis 175

dobrze, by można było podzielić się przepisem. Po kilku próbach pieczenia ciasta, dalsze chęci opadały tak szybko jak biszkopt wyjęty z piekarnika. Pamiętam ostatni eksperyment tortowy – miał być z nutką cytrynową, orzeźwiający, z lekkim biszkoptem. I mimo wielkiego planu, zaliczyłam porażkę […] Artykuł Jak zrobić tort z truskawkami – prosty przepis pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
JOGURTOWE PLACKI Z TRUSKAWKAMI 86

podwieczorek . Czy Wasze dzieciaczki również lubią placuszki? Składniki na jogurtowe placki z truskawkami : * 2 jajka * 400 jogurtu greckiego * szczypta soli * 1 łyżka cukru pudru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju * 1,5 szklanki mąki pszennej * około 10 większych truskawek * opcjonalnie cukier puder do posypania Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Całe jajka wbić do miski, wsypać cukier(...)Całość dobrze wymieszać mikserem do połączenia składników. Patelnię rozgrzać (najlepsza taka, na której można smażyć bez oleju), wylewać łyżką porcje ciasta, na nieupieczoną jeszcze stronę placka położyć na wierzchu kilka plasterków truskawek. Następnie placki obrócić i smażyć stronę z truskawkami. Placki można posypać cukrem pudrem. Kochani wspomnę Wam jeszcze kilka słów

Zrób to smacznie
Tort caffe latte z truskawkami 172

250ml mocnej, przestudzonej kawy 400g truskawek  1. Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Kakao mieszamy z mąką. Miksujemy białka do momentu uzyskania sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, następnie żółtka. Do powstałej piany wsypujemy mąkę z kakao, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką do połączenia składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni(...)sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia mas.  3. Biszkopt przekrawamy na pół. Pierwszy blat smarujemy masą śmietanową, na całą powierzchnię ciasta układamy zamoczone w kawie biszkopty. Ponownie smarujemy śmietaną, układamy pokrojone truskawki (kilka zostawiamy do dekoracji), przykrywamy drugim blatem. Wierzch i boki smarujemy obficie masą śmietanową, dookoła układamy namoczone w kawie biszkopty a na środku pokrojone

Szefowa kuchni
Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami 247

T ruskawkowy szał czas zacząć! A dla wszystkich świętujących dziś dzieciaków mam nie lada gratkę - tort bezowy cud-miód-palce-lizać! Cztery chrupiące bezowe blaty tradycyjnie

Food Square
8. Wspomnienie lata: czyli, białkowe gofry z musem truskawkowym ★ 206

mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 2 białka jaj - ok. 1/2 szklanki wody/mleka roślinnego - łyżeczka syropu z agawy/stewii - łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody Sos truskawkowy: - ok. 120g mrożonych truskawek - łyżeczka naturalnego dżemu/ syropu z agawy/stewii - odrobina wody Wykonanie gofrów: 1. Rozgrzej posmarowaną cienką warstwą oleju (świetny będzie kokosowy, ale zwykły rzepakowy też się nada) gofrownicę. 2. Białka ubij(...)mąkę i uważaj, aby nie powstały grudki podczas miksowania. 5. Dodaj mleko lub wodę, aby powstało ciasto o gęstości maślanki. 6. Wylej ciasto na gofrownicę i upiecz według instrukcji obsługi gofrownicy. Wykonanie sosu: 1. Wrzuć do rondelka truskawki, wodę i słodzidło. 2. Rozdrabniaj w trakcie truskawki widelcem. 3. Mieszaj do czasu, aż sos zgęstnieje. Smacznego! // Ta radość, kiedy w piątek

Pland based fille
Niby sernik 177

ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier. Dodać jogurty delikatnie wymieszać. Na koniec dodać budynie w proszku. Masę przełożyć na warstwę ciasta na blaszce. Na niej można ułożyć owoce maliny, brzoskwinie lub porzeczkę u mnie truskawki. Ale równie dobrze smakuje bez dodatków. Do złudzenia przypomina sernik lecz w smaku jest to lekka, delikatna pianka. Na górze starkować drugą, mniejszą

W garach u Gosi
Rumuński sernik. 201

mrożonych wiśni (czereśni lub rodzynek) POLEWA TRUSKAWKOWO-RABARBAROWA: 10 dużych truskawek 1 łodyga rabarbaru (około 100 g) 2-3 łyżki cukru 1 łyżka galaretki truskawkowej (suchej) PIANKA TRUSKAWKOWA: 200 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 ml wrzącej wody reszta galaretki truskawkowej      Formę do ciasta wykładamy papierem. Zmielone ciasteczka zalewamy masłem, dokładnie mieszamy i wysypujemy równomiernie na spód(...)wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy około 40 minut, po tym czasie wyłączamy grzanie, delikatnie uchylamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na około 20-30 minut, a następnie wyjmujemy z piekarnika i studzimy (w foremce).      Truskawki i rabarbar myjemy, rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy wszystko w blenderze, miksujemy. Powstałą masę przelewamy do rondelka, dodajemy

Rozpustne gotowanie
MUFFINKI JOGURTOWE- BARDZO WILGOTNE 288

całość delikatnie wymieszać, nie wyrabiać, nie mieszać zbyt długo, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozłożyć do nich równo ciasto. Można do każdej babeczki wcisnąć po niedużym kawałku czekolady lub dodać mniejszą truskawkę, poziomki, jeżyny, itp. lub nie dodawać nic. Formę z muffinami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.18-19 minut, do lekkiego

Smaczne Zdrowe
Truskawkowe rafaello 203

koniec dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko razem delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównać i włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Krem truskawkowy: 800 g truskawek; 250 ml śmietanki 30%; 2 galaretki truskawkowe; Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody (wg przepisu(...)delikatnie wymieszać. Następnie dodać rozpuszczone  ( o letniej temperaturze) galaretki cały czas przy tym miksując na niskich obrotach. Na koniec dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać z kremem. Lekko tężejący krem wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze zastygł. Krem adwokatowy: 250 ml śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek

In my kitchen
Muffiny z truskawkami i borówkami 96

mąkę,kakao cukier, czekoladę pokrojoną w kostkę borówki oraz sól). Następnie do mokrych składników wsypać suche i wymieszać. Do foremek* na muffinki wykładamy przygotowane ciasto a następnie wciskamy w nie na wierzchu plasterki pokrojonych świeżych truskawek. Piec w piekarniku nagrzanego do 200 stopni C i piec ok. 20- 30 minut. *wskazówka W tym przepisie użyłam większych foremek na muffinki niż

I LOVE LIFE