ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:418/829)

Brioszki pomarańczowo-kardamonowe z dżemem truskawkowym 153

bardziej śliskie i się nie lepi. W przepisie podaję ilość mąki jaką powinno dodawać się kolejno w trakcie przygotowywania ciasta, ale zaznaczam, że ma być jej łącznie 680 g + w razie potrzeby 3-6 łyżek. 1 #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Passions hobbies life
Ciasto z borówkami i polewą z białej czekolady. Co zrobić, żeby owoce w cieście nie opadały? 170

kilka wskazówek: 1) Zawsze owoce po umyciu dokładnie osusz. 2) Nigdy nie przesadzaj z ilością owoców. Wystarczy tyle by pokryć wierzch ciasta, a nawet mogą zostać małe wolne przestrzenie. 3) Owoce typu śliwki, truskawki itp., jeżeli kroisz na pół, zawsze układaj przecięciem do góry. 4) I trik, który nigdy mnie nie zawiódł: obtocz owoce w mieszance mąki ziemniaczanej z mąką

Fitsweet.me
Ciasto z borówkami i polewą z białej czekolady. Co zrobić, żeby owoce w cieście nie opadały? 158

kilka wskazówek: 1) Zawsze owoce po umyciu dokładnie osusz. 2) Nigdy nie przesadzaj z ilością owoców. Wystarczy tyle by pokryć wierzch ciasta, a nawet mogą zostać małe wolne przestrzenie. 3) Owoce typu śliwki, truskawki itp., jeżeli kroisz na pół, zawsze układaj przecięciem do góry. 4) I trik, który nigdy mnie nie zawiódł: obtocz owoce w mieszance mąki ziemniaczanej z mąką

Fitsweet.me
Babeczki z masą śmietanowo - truskawkową 114

Truskawki – 10-15 dag Mleko, masło i jajka razem zmiksować, dodać mąkę z proszkiem, cukier, sól i wymieszać razem łyżką. Ciasto wlewać do foremek i piec   ok. 20 min w temp 180st Śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Truskawki oczyścić, zmiksować je blenderem i przetrzeć przez sito, dodać do śmietany. Razem chwile zmiksować, przełożyć masę do rękawa cukierniczego

Camilla w kuchni
pyszny "oszukany sernik" na śliwkach kisielowych z wanilią mieloną... 136

najlepiej na kilka godzin lub na noc w chłodnym miejscu do wystudzenia za mało ostudzone ciasto przy wyjmowaniu się połamie ciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!! inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielem wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów

W Mojej Kuchni Lubię
Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę 133

prostokątów, z charakterystyczną kratką – gofrownica 3w1, czyli razem z grillem i opiekaczem) i jako, że był to sezon na truskawki, zaprosiliśmy od razu całą naszą najbliższą rodzinkę (która już z niecierpliwiona nie mogła się doczekać). Goście przyjechali, ciasto na gofry zrobiłam, gofrownicę rozgrzałam … i się zaczęło :) Na pierwsze dwa gofry czekaliśmy ponad 20 minut, które wciąż były blade(...)osobno i dodać na końcu do gotowego ciasta na gofry (gofry wychodzą bardziej puszyste). Gofry najsmaczniejsze są z domową bitą śmietaną (należy ubić słodką śmietankę 30-36% z niewielką ilością cukru – jeśli podawać będziemy ze świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą

Moja Delicja
Odchudzone tiramisu z truskawkami. 198

łyżką. 3. Przelej ciasto do okrągłej formy (jeśli nie jest silikonowa, posmaruj ją wewnątrz tłuszczem). 4. Piecz około 30 minut w 170 stopniach. 5. Kiedy biszkopt będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i upuść z wysokości ok. 40 cm (w formie). 6. Odstaw do wystygnięcia (najlepiej w uchylonym piekarniku) UKŁADANIE WARSTW (biszkopt, serek, biszkopt, serek, kakao, truskawki) 1. Zaparz kawę(...)jedno większe naczynie. Podziel biszkopt na 12 części. Każdy kawałek ciasta zanurz na krótką chwilę w kawie, następnie delikatnie ułóż na dnie naczynia. Przełóż warstwą serka, na to połóż kolejny nasączony biszkopt. Posmaruj cienką warstwą serka, posyp (najlepiej przez małe sitko) niewielką ilością kakao, ułóż przekrojone truskawki. 4. Włóż do lodówki na kilka godzin. Smacznego! 100 g tortu tiramisu

Powiedz dietom nie
Drożdżówki z twarożkiem i truskawkami 131

świeżych 270 ml mleka Dodatkowo ok 200 g  serka śmietankowego  2 łyżki miodu  cukier waniliowy  truskawki  Serek, miód i cukier wymieszać i odstawić.  Ze składników kolejno łącząc najpierw suche potem mokre zagnieść miękkie elastyczne ciasto, może się lekko lepić. ( z drożdży świeżych(...)zrobić najpierw rozczyn ) Odstawić w ciepłe miejsce przykryte ścierką na ok 1 - 1,5 godziny, by podwoiło swą objętość.Następnie ciasto lekko wyrobić i podsypując mąką rozwałkować prostokąt o 30 x 35 cm. Powierzchnię posmarować twarożkiem i posypać pokrojonymi truskawkami. Zawinąć w roladę wzdłuż krótszego boku. Pokroić na około 15 równych części i kłaść na blasze wyłożonej papierem powierzchnią ściętą

Moje domowe kucharzenie
TRUSKAWKOWA KOSTKA 128

przygotowaną blachę  i piec ok 30 min w 180 st.C .  Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy(...)smaku. Na tak przygotowany spód wyłożyć jedną część masy śmietankowej. Następnie wylać zmiksowane,lekko tężejące truskawki. Wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa truskawkowa jest sztywna można wyłożyć drugą część masy śmietankowej.  Z odciętej góry biszkoptu zrobić kruszonkę i posypać wierzch . Ciasto wstawić do lodówki

Niespełnione zdolności kulinarne
Mini Pavlova, na Urodziny Bloga. 105

Pavlova, to wyjątkowo urodziwy torcik bezowy. Bardzo prosty w przygotowaniu, powstaje z kilku składników.  Jednak chciałabym uprzedzić początkujących kucharzy, że dopóki nie nabiorą wprawy w

Codziennik Kuchenny
Chleb ryżowy z rodzynkami, lodami śmietankowymi z bakaliami, truskawkowymi i waniliowymi 168

Zagniataj aż uzyskasz jednolitą, elastyczną konsystencję,dodaj jajka jak będzie ciężko zmiksuj mikserem. dodaj do foremki babkowej , rozgrzej piekarnik na 130 stopni i wrzuć ciasto na 2 godzinki Odstaw do ostygnięcia. Nałóż lody , udekoruj truskawkami lub wybranymi owocami i bitą śmietaną

pichciszto
Drożdżowe zawijańce 130

paski, które zawinęłam w ślimaka i w ten sposób otrzymałam pyszną bułeczkę. Zamiast masła pomidorowego możemy użyć dowolnych składników. Ja posmarowałam rozwałkowane ciasto masłem i na jedną część położyłam zioła i suszone pomidory, a na drugą część truskawki. Jeśli chcecie użyć dżemu, to stanowczo odradzam – puści wodę, wypłynie. Lepsza będzie marmolada. A jeszcze lepsze świeże owoce lub wekowane

Kucharzyca
Ciasto z kremem migdałowym i truskawkami / Strawberry Almond Cream Cake 76

koniec dodajemy do niego tylko zmielone migdały. Jest dość słodki, więc jeśli wolimy mniej słodkie kremy, można zmniejszyć ilość cukru - później można ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem gotowy krem. Do ciasta pasują wszelkie owoce jagodowe, wspaniale będą smakować tutaj maliny i borówki. Smacznego:) na blaszkę o wymiarach 35x24 (lub troszkę mniejszą): na spód: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki(...)pszennej, niecała szklanka zmielonych migdałów na wierzch: garść preparowanego ryżu lub innych zbóż, truskawki lub inne owoce sezonowe Przygotować spód: w  misce wymieszać mąkę, kakao i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do wyłożonej papierem blaszki. Piec w  180 C ok. 25 minut. Wystudzić

Lekcje w kuchni
Ciastka fancuskie z serkiem ricotta... 111

Składniki: (mnie wyszło idealnie 15 sztuk) opakowanie rozwałkowanego ciasta francuskiego - u mnie 375g i około 35/25cm 250g serka ricotta 2 lekko czubate łyżki cukru, lub do smaku 2 lekko czubate łyżki zmielonych migdałów truskawki - po połówce na każde ciastko Rozgrzej piekarnik do 200stC (180stC z termoobiegiem). Przygotuj 2 blaszki - wyłóż papierem do pieczenia lub silikonowymi matami. Odpowiednio wcześniej wyjmij ciasto(...)miseczki i wymieszaj dokładnie z migdałami i cukrem. Ciasto rozwiń i pokrój na kwadraty. Każdy składaj, jak na zdjęciu poniżej (można też zajrzeć  TUTAJ  po więcej wizualnych pomocy) i przekładaj na przygotowane blaszki. Na środek ciastka wykładaj po około pół łyżki nadzienia i wciskaj po połówce truskawki.  Piecz przez około 15 minut, wyjmuj na kratke i zostaw

Lejdi of the house
Ciasto jogurtowe z czereśniami 91

składników na pewno znajdziecie w swojej lodówce. Z poniższego przepisu korzystałam już wiele razy i nigdy mnie nie zawiódł. Wcześniej wykonywałam je z truskawkami, a tym razem podmieniłam te owoce właśnie na czereśnie. Warto pamiętać, aby ciasta nie ubijać zbyt długo mikserem, ponieważ w przeciwnym razie może wyjść zakalec. Owoce powinny być dobrze osuszone, a wszystkie składniki muszą być

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania