Czas czytania: 2 min Fantastyczny i prosty przepis, minimum składników niewiele pracy, a sukces murowany! Zapach jaki unosie się przy pieczeniu nie pozwala spokojnie czekać na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Domowy ekstrakt z pomarańczy, a ściślej mówiąc ze skórek pomarańczy to coś, co trzeba przygotować już dziś, aby wzbogacić świąteczne wypieki naturalnym
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Gofry z jabłkiem Średniowiecze było okresem, kiedy to narodził się pierwszy prymitywny przepis na gofry. Gofry miały zupełnie inny skład i formę
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Święta zbliżają się wielkimi krokami czas zacząć myśleć o menu na świąteczny stół, prezentach i smakołykach, którymi poczęstujemy bliskich. Dzisiejszy przepis na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dziś mam dla Was przepis na wspaniałe kruche ciasteczka Linzer. Ciasteczka pięknie wyglądają, ale zapewniam, że smakują jeszcze lepiej! To jedne z
SprawdzonaKuchnia.plsamo, jak truskawkami, cieszę się w tym roku dość dużą ilością borówek , bo można je bez problemu wszędzie kupić, a cena jest całkiem w porządku. Nie mogło oczywiście zabraknąć też ciast, a tym razem postawiłam na prosty i lekki sernik z borówkami Ta wersja sernika bez cukru jest zrobiona z twarogu i serka wiejskiego lekkiego, a spód zdecydowałam się zrobić
FitkotStrawberry souvenir on Mother's Day. Dzień Matki , 26-go maja. Szanuj swoją matkę i nie zapomnij o niej Przez wszystkie dni jej życia. Czyń
Kulinarny karnet ChristopheraCzas czytania: 2 min Nałogowo chleb piekę już od czterech lat i upiekłam ich już bardzo wiele – pszenne, żytnie, orkiszowe i różnego rodzaju mieszanki. W
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciastka czekoladowe są dobre na wszystko, a te można powiedzieć podwójnie dobre, bo z dodatkiem białej czekolady i kakao. Aby wzbogacić ich
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Rogale marcińskie w drugiej odsłonie Rogale , rogale… teraz o nich wszędzie głośno, a to z powodu 11 listopada , który zbliża się
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pierniczki o czekoladowym smaku z nutą pomarańczy i pięknym ciemnym kolorze, który cudownie kontrastuje z białym lukrem. Jeśli chcielibyście zawiesić je na
SprawdzonaKuchnia.plciasto: 200 g mąki tortowej 50 g cukru 200 g masła (zimnego) 1 jajko nadzienie: 1000 g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń 60 g śmietankowy z cukrem 500 ml mleka beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, dodajemy pokrojone w kosteczkę(...)minut następnie usuwamy folię i pieczemy do zrumienienia kolejne 15 minut w temperaturze 170 stopni. W tym czasie gotujemy budyń. Truskawki kroimy w grube plastry, posypujemy cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i mieszamy. Pod koniec pieczenia ciasta zabieramy się za bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, dodajemy cukier, cały czas ubijając białka. Powinny być sztywne i błyszczące
KuchcikoweLoveCzas czytania: 3 min Pączki z czarną porzeczką są kolejną wariacją na temat najpopularniejszej słodkości karnawału . Dżem z czarnej porzeczki to tylko propozycja możecie użyć innego
SprawdzonaKuchnia.pl