ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:310/896)

Sernik na zimno z truskawkami 624

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeden z lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu

Marta Gotuje
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 343

naturalnego, np. Twój Smak 7 jajek 3/4 szklanki cukru łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki skórka otarta z jednej cytryny i połowy pomarańczy ew. paczka herbatników do podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puder Wykonanie: Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy. Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna(...)cukrem pudrem. Proponuję zrobić to dopiero po nałożeniu na talerze, ciasto jest wilgotne, że wcześniejsze pszypruszenie cukrem będzie niewidoczne. Podobnie wszelkie polewy wsiąkną w ciasto i zabarwią je. Ja dodatkowo talerz wzbogacam musem z truskawek i ew. małym "kleksem" bitej śmietany

Taste Of My Day
TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM PATISSIERE 133

roku obrodziło nie tylko truskawkami czy malinami ale i śliwkami. Nie mogłam więc nie przygotować ciasta ze śliwkami. Prócz klasycznego drożdżowca przygotowałam słodką tartę ze śliwkami i kremem patissiere. Krem patissiere to francuski, waniliowy krem budyniowy idealny do tortów, ciast, pączków, eklerków czy makaroników. Można go również jeść jak budyń na podwieczorek. Sprawdzi się także z dodatkami takimi jak cynamon

Kuchnia w oparach
Tarta z truskawkami i kokosowym crème pâtissière 169

Firmy Royal Brand  do testowania mąkę kokosową oraz cukier kokosowy. Postanowiłam, że na początek wykorzystam je do pysznej kruchej tarty z truskawkami i crème pâtissière. Przerobiłam oryginalny krem na kokosową wersję. Efekt naprawdę rewelacyjny! Ciasto: 250g mąki pszennej, 50g cukru pudru, szczypta soli, 150g masła, skórka z 1 cytryny.     Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier puder(...)kokosowej, 100g masła, 500g świeżych truskawek.     200ml mleka zagotować z połową obu cukrów. Do reszty mleka dodać rozkłócone jajko oraz obie mąki i resztę cukru. Wlać na gotujące się mleko, gotować ok. 1,5 minuty. Zdjąć z ognia i dodać plasterki masła, mieszać, aż masło całkowicie się rozpuści. Wylać na przestudzone ciasto. Równomiernie rozprowadzić i wstawić do lodówki

Z miłości do słodkości
Szarlotka z cynamonem i rodzynkami 220

jabłek 1 łyżka cynamonu 1/2 szklanki rodzynek 1/2 łyżeczki kardamonu Pianka  4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 duży kisiel wiśniowy lub truskawkowy WYKONANIE  Zagniatamy składniki na kruche ciasto. 3/4 ciasta rozwałkowujemy na blaszkę  wielkości (34x24 cm). Pozostałe owijamy w folię i wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne kroimy w ósemki. Wrzucamy do garnka

W kuchennym oknie Ewy
Cobbler z truskawkami 200

zapraszam do oryginału —>KLIK . Ja w swojej wersji dodałam mniej rabarbaru i zrezygnowałam z dosładzania owoców a jako dodatek użyłam bitej śmietany. 600 g truskawek 150 g rabarbaru łyżka mąki pszennej ciasto: 100 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 50 g brązowego cukru łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 75 g mielonego serka na sernik szczypta(...)śmietanki 30% łyżeczka cukru pudru Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy na 1-2 cm kawałki. Mieszamy je z łyżką mąki i przekładamy do formy do pieczenia. Suche składniki na ciastka miksujemy z masłem. Następnie dodajemy serek i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia składników. Powstałe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki

Mienta blog
Rolada szpinakowo serowa 74

Dziś proponuję Wam wegetariańską roladę z nadzieniem przygotowanym ze szpinaku i ricotty. Pyszne i lekkie danie obiadowe, a przy tym bardzo łatwe i szybkie do przygotowania

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie z cukinii 155

Tekst przeczytasz w 4 min Cukinię można wykorzystać nie tylko do dań wytrawnych, wspaniale nadaje się do przygotowania ciasta. Brownie, jest ciastem wilgotnymi, lepkim i mocno

SprawdzonaKuchnia.pl
Knedle ze śliwkami 100

Czas czytania: 2 min Knedle ze śliwkami przygotowane na bazie bardzo miękkiego ciasta z dodatkiem ziemniaków. Fantastycznie smakują podane z dodatkiem słodkiej śmietanki z odrobiną cynamonu

SprawdzonaKuchnia.pl
Groszek ptysiowy 111

Czas czytania: 2 min Dziś druga część bajki o cieście parzonym tym razem w roli głównej występuje, groszek ptysiowy. Świetny dodatek do zup, kremów, czy po

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowe z nutellą i owocami. 74

koniec wlać roztopione i przestudzone masło.  Wyrobić ciasto mikserem z hakami, lub robotem.  Tak przygotowane ciasto przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.  Nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia.  Po tym czasie na wierzch ciasta wyłożyć nutellę.  Nie za dużo.  Ja zrobiłam(...)łyżką esy floresy.  Na to wyłożyć pokrojone truskawki i borówki.  Owoców nie powinno być za dużo, żeby ciasto nie było zbyt ciężkie.  Składniki na kruszonkę przełożyć do miski.  Zagnieść palcami, żeby powstała kruszonka.  Posypać wierzch ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, 40-45 minut

Agusiowe smakołyki
Sernik truskawkowy bez pieczenia 115

stole gości sernik truskawkowy to znak, że sezon truskawkowy się zaczął a my świętujemy! Przepisów na to pyszne ciasto bez pieczenia na blogu jest kilka. Szczególnie polecam Wam przepis na Najlepszy sernik na zimno i piankowy Sernik z truskawkami i bezami . Ale dzisiaj proponuję łatwy przepis dla laików, dla tych co mają dwie lewe ręce i nic w kuchni(...)wychodzi, albo dla tych co dopiero zaczynają przygodę z ciastami na zimno. Mój przepis na truskawkowy sernik na zimno to według mnie najłatwiejszy przepis jaki istnieje na świecie, prostszego już nie ma! Najprostszy truskawkowy sernik na zimno ma tylko 4 składniki: serek waniliowy, truskawki, galaretka truskawkowa i biszkopty do wyłożenia spodu tortownicy, bez nich też wyjdzie. Łatwe, prawda? Lećcie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
śmietanowiec na biszkopcie z truskawkami 696

następnie żółtka. Mąkę orkiszową lub pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21×32 cm) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20- 30 min. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy(...)żelatyny 200 g cukru 3 opakowania galaretek, różnych kolorów (np. o smaku kiwi, pomarańczy, wiśni) 750 ml gorącej wody dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody parę świeżych truskawek wykonanie: Trzy galaretki (o smaku kiwi, pomarańczy i wiśni) rozpuszczamy w osobnych naczyniach, każdą w 250 ml wody. Odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Gdy galaretki będą gotowe, kroimy

Domowy Smak Jedzenia