Rolada bezowa sprawdzony przepis. Po ostatnich wypiekach zostały mi 4 białka, za mało na dużą bezę, ale idealna ilość na roladę bezową. Roladę robi się bardzo szybko, nie wymaga tak długiego suszenia jak beza czy beziki. Wbrew pozorom jest bardzo łatwa do zrobienia. Idealnie się zwija po upieczeniu, dodatek truskawek (posłodzone tylko 1 łyżką cukru) sprawi, że owoce przełamują słodki smak bezy. Spróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada bezowa z frużeliną truskawkową...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.