ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:68/167)

tiramisu 196

Deser, który chyba każdy próbował, a większość go pokochała! Szybki, prosty i pyszny! SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 30% 400 g serka mascarpone 5 łyżek cukru

zabawa smakiem
Muffinki owieczki 1203

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 120 g miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki(...)ostygnięcia na kratce. Teraz czas na krem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić, ale nie do momentu, żeby była sztywna. Ma zostać lekko luźna. Dodać serek mascarpone i cukry. Ubić sztywny krem. Odstawić do lodówki. Wystudzone babeczki wydrążyć w środku, najlepiej za pomocą specjalne wykrawaczki  (fot.3) , ale można to samo wykonać za pomocą niewielkiego nożyka

Świat Ciasta
Raffaello z truskawkami 1024

śmietany kremówki z roztopioną białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i mascarpone. Ciasto zdecydowanie dla miłośników kokosu Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 szklanka wiórków kokosowych 1 kg truskawek (trochę zostanie

Oryginalny smak
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1170

piekarnika, może być lekko popękane z wierzchu- ciasto podczas stygnięcia lub później, pod ciężarem masy kawowej, trochę opadnie MUS KAWOWY- kawę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić - czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić- żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, krótko podgrzać w kuchence mikrofalowej, lekko ostudzić - zimny serek mascarpone krótko zmiksować tak, aby był gładki- do ostudzonej, ale ciągle(...)zimna, bo w kontakcie z serkiem zbyt szybko się zetnie)- zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach- rozpuszczoną żelatynę wymieszać z 1-2 łyżeczki masy, aby ją zahartować - ciągle ubijając krem, wlać cienkim strumieniem zimną kawę oraz zahartowaną żelatynę, miksować tylko do połączenia się składników CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM KAWOWYM- ostudzone

Smakołyki Bereniki
KOSTKA BRW-Black Red White 219

chwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB(...)PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 łyżki żelatyny PONADTO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE: Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać  masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka wchłoną masło.  Następnie przełożyć do formy i wyrównać

RAROSSA
Malinowa chmurka 121

ubić z cukrem wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Następnie ciasto posmarować bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki bieluch lub mascarpone  4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin(...)mrożonych malin.  Śmietanę kremówkę ubijać 2 minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejąc galaretkę , następnie kremem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Śmietanowiec 140

talerzyków . Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dla tych co lubią bardziej słodkie ciasto można polać sosem malinowym bądź toffi i także smakuje super . Składniki          ( składniki są na tortownicę 32 cm )  1 litr śmietany 30%  1 kubeczek serka mascarpone  2 czekolady białe 3 łyżeczki żelatyny  1 duża paczka herbatników zbożowych(...)wystudzenia , następnie w garnku rozpuszczam czekoladę z mlekiem sojowym waniliowym , i odstawiam do wystudzenia .  Kiedy żelatyna i czekolada stygnie , ubijamy śmietanę na sztywno, kiedy śmietanę mamy ubitą dodajemy serek mascarpone ,zapach śmietankowy i  dokładnie mieszamy , a kiedy czekolada i żelatyna nam wystygła to po trochu dodaje do masy śmietanowej i mieszamy wszystko razem delikatnie . Jak mamy masę śmietanową

Mój Smak
Torcik orzechowo-kawowy 170

masła w temp. pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 duże jajka 3 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 80 g posiekanych orzechów włoskich Bakalland 500 g serka mascarpone 2 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 2 łyżki cukru pudru'; document.write(" "); Miękkie masło miksujemy na puszystą masę wraz z cukrem. Dodajemy po jednym(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 40-45 minut, a najlepiej do czasu, gdy patyczek wbity w środek ciasta po wyciągnięciu będzie suchy. Studzimy przez 10 minut w uchylonym piekarniku. Gdy ciasto całkowicie wystygnie obcinamy czubek i kroimy jak tort na dwie części. Mascarpone miksujemy wraz z cukrem pudrem, syropem klonowym

Poezja smaku
Chrupiące krokiety na słodko z truskawkami 167

Nadzienie – serek mascarpone wymieszać z cukrem do smaku. Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Wyciąć szypułki, przeciąć na pół. Naleśniki – do dzbanka wlać mleko, mleko kokosowe i resztę składników na ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut. Smażenie naleśników – na patelnię wlać odrobinę oleju i mocno rozgrzać. Wlać ciasto na patelnię tworząc cienki(...)naleśnik. Jak już dobrze się podsmaży szybkim ruchem odwrócić naleśnik. Smażyć już chwilkę. Zdjąć naleśnik na talerz i położyć łyżkę serka i obłożyć truskawkami przekrojonymi na pół. Zawinąć naleśnik, najpierw dwie równoległe strony. Następnie pozostałe brzegi, Położyć krokiety stroną złożenia do dołu. Przygotowanie krokietów do smażenia – w jednej miseczce widelcem rozbić jajka. W drugiej dużej misce ugnieść płatki

Kuchnia Pokoleń
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 206

stanie się szklista.Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść porcje ciasta. Możecie to zrobić za pomocą szprycy lub łyżki.Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia:200 ml śmietanki kremówki250 g serka mascarpone2/3 szkl. cukru pudrutruskawkicukier puder do posypaniaKremówkę ubić z cukrem. Dodać mascarpone - połączyć.Truskawki pokroić.Ptysie przekrajać, napełniać serkiem, posypać truskawkami i znowu

kolorowotorcikowo
Ciasto Kinder Pingui 14277

proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao, olej i mleko, krótko zmiksować. Ciasto przelać do formy o wym. 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:  500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  4 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny,  laska wanilii. Żelatynę rozpuścić(...)serek mascarpone i ubijać krótko, do połączenia się składników. Żelatynę zahartować kilkoma łyżkami kremu, po czym dodać ją do reszty kremu. Krótko zmiksować. Polewa:   100g mlecznej i 100g gorzkiej czekolady,  50g masła,  3 łyżki mleka,  łyżeczka oleju. Czekolady połamać na kawałki, dodać resztę składników i stopić na małym ogniu, często mieszając. Ostudzić. Na pierwszy blat ciasta

Z miłości do słodkości
Tort kokosowy z malinami 164

Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić, przekroić na 3 blaty. Masa kokosowa: 750 ml śmietany 30% 350 g serka mascarpone 225 g wiórków kokosowych 5 łyżek cukru pudru 2 śmietan - fixy 3 szklanki malin Śmietaną ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan - fix. Dodać mascarpone, zmiksować. Wsypać 175 g wiórków kokosowych, delikatnie połączyć. Pierwszy krążek biszkoptowy ułożyć na paterze, delikatnie nasączyć(...)wyłożyć 1/3 kremu kokosowego, na krem powykładać połowę malin, lekko dociskając, przykryć drugim blatem, rozsmarować drugą część kremu i wyłożyć resztę owoców. Przykryć ostatnim biszkoptem, wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Dowolnie udekorować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Puszysty biszkopt z lekkim kremem twarożkowym 235

Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt jak zwykle inspirowany tym przepisem. Krem: 1 opakowanie serka mascarpone  1 opakowanie serka Bieluch naturalnego 1 opakowanie serka Bieluch lekkiego 1 opakowanie jogurtu greckiego bananowego(...)łyżka ksylitolu ekstrakt ze stewii w płynie domowa konfitura truskawkowa (u mnie słodzona ksylitolem) Do dekoracji: 1 batonik Frupp malinowy ekspandowana kasza jaglana Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką masę, dodać serek Bieluch i dalej ucierać przez kilka minut. Na koniec dodać jogurt i ucierać jeszcze przez chwilę, aby masa nabrała puszystości. Dosłodzić wedle uznania ekstraktem ze stewii. Biszkopt

FitKot
Ciasto truskawkowe z mascarpone 216

letnim postaram się dodawać przepisy z owocami sezonowymi w roli głównej. Jest to kolejny przepis na ciasto bez  pieczenia. Składniki: - 700g truskawek - szklanka konfitury truskawkowej - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 l. śmietany kremówki 36% - 2 śmietanfixy - 2 galaretki truskawkowe - 450g serka mascarpone - 1/3 szklanki cukru pudru - cukier wanilinowy - 3-4 opakowania biszkoptów podłużnych Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, czyścimy(...)stopniowo dodajmy mascarpone. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Na dnie blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy: biszkopty, masę z mascarpone, kawałki truskawek, tężejący mus truskawkowy i ponownie biszkopty, masę z mascarpone, kawałki truskawek, mus truskawkowy.  Jeśli dobrze podzieliliśmy składniki to tworzymy kolejna trzecią warstwę biszkoptów, masy z mascarpone, kawałków truskawek i musu truskawkowego.  Kończymy smarując ciasto masą z mascarpone

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 148

Biszkopt kakaowy: 6 jajek 180 g cukru  120 g mąki pszennej  6 czubatych łyżek kakao       Masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino (110 g) 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w gorącej wodzie  cukier wedle uznania Wykonanie biszkoptu :  Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier(...)mieszamy do połączenia się składników. Przygotowane ciasto wylewamy do tortownicy (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 40-45 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu kroimy na 3 części.  Wykonanie kremu:   Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestudzenia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz cukrem. Kremówkę

Krakowskie smaki Ani