skórka starta z 2 pomarańczy 3 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 1 opakowania galaretki pomarańczowej 20 dag płatków migdałowych Wykonanie: Puree możemy przygotować na dwa sposoby – poprzez gotowanie lub pieczenie. Gotowanie: Dynię kroimy na kawałki(...)przekrawamy na dwie części. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Pozostałe puree z dyni podgrzewamy w rondelku aż zacznie bulgotać. Do gorącego wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy dopóki się nie rozpuści. Na wierzch ciasta wylewamy tężejące puree i posypujemy migdałami. Ciasto schładzamy najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego
Podróż w kulinariaprzed wałkowaniem ciasta – na 200 stopni, opcja góra i dół. 4. WAŁKOWANIE CIASTA + NAPEŁNIANIE FORM (10 min) Schłodzone ciasto umieszczamy na blacie lub papierze od pieczenia posypanym mąką i wałkujemy na grubość ok. 3mm (można też wałkować przez drugi arkusz papieru). Następnie wykrawamy z ciasta kółka o 2 cm większe niż średnice foremek do tartaletek. Ciasto nakładamy na formy(...)dłonią formy od góry. Na koniec dziurkujemy ciasto widelcem. Jeśli Wam się chce, to możecie obciążyć ciasto kładąc na nie kawałek papieru do pieczenia i wsypując suchy ryż lub fasolę – wtedy macie pewność, że będzie równe na dnie. My nigdy tego nie robimy – zwykłe lenistwo :D. 5. PIECZENIE CIASTA (10 min) Ciasto w formach wkładamy do piekarnika i podpiekamy
Nerds Kitchenimbiru, 10 dag mielonych migdałów, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag mąki tortowej, 10 dag mąki żytniej, 10 dag suszonej żurawiny, 15 dag białej czekolady, 25 dag serka mascarpone, szklanka cukru pudru, sok z połowy cytryny, 2 łyżki mleka. Do ozdoby: 5 dag żurawiny, garść płatków migdałowych. Sposób przygotowania: Masło ucieramy z brązowym cukrem. Nie przerywając ucierania dodajemy(...)mąki i miksujemy. Dodajemy żurawinę i posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną
Pobite gary Barbarypołowa podanego na opakowaniu budyniu) 4 łyżki wiórków kokosowych 1 kieliszek likieru kokosowego aromat kokosowy Krem: 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 kostki masła o temperaturze pokojowej 3-4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki wiórków kokosowych ekstrakt lub aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki M&M halloweenowe ozdoby Przygotowanie: W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki(...)wysokości ciastem, następnie na ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej masy. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, cały czas miksując. Na końcu dodajemy wiórki, aromat
Mania Gotowaniapieczenia, przelać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy: 200 g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Mascarpone i nutellę przełożyć do naczynia, krótko zmiksować. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej Czekoladę
Domowa cukiernia Ewyubitych białek dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, na koniec przesiewamy suche składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 35-40 minut. Krem kajamakowy: 500 g serka mascarpone 200 g kajmaku ( resztę zostawiamy) 200 ml śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo : Słoik konfitury porzeczkowej Nasączenie: sok porzeczkowy
Słodka Kraina Wypiekówsól i delikatnie wymieszać. Wlać przestudzoną czekoladę i dokładnie połączyć. Tortownicę o średnicy 18 cm natłuścić, wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-17 minut. Wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 250 g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy 3 duże jajka 100 g cukru 200 g melona + 200 g truskawek Truskawki zmiksować, odłożyć
Domowa cukiernia Ewysmaki. Galaretki rozpuściłam w 700 ml wody , całkiem zimne i leciutko tężejące wylałam na wierzch ciasta, które znowu „wylądowało” w lodówce. Wierzch ozdobiłam bitą śmietaną z mascarpone. Śmietankę ubiłam z dwoma łyżkami cukru pudru, pod koniec dodawałam po łyżce serka, cały czas miksując. *przepis zawiera lokowanie produktu
Takie tam pichcenieserduszkiem 3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów. 4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło 5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka świeżymi truskawkami i serkiem mascarpone. Smacznego
KreatywnePinyMąkę przesiać do miski, dodać drożdże. W rondelku podgrzać mleko z masłem. Jak masło się rozpuści dodać serek mascarpone i go również rozpuścić. Do przesianej mąki z drożdżami dodać lekko ciepłe mleko, cukier, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajka. Wszystko wyrobić aż ciasto będzie elastyczne i nie będzie się kleić do ręki. (Jeśli bardzo się klei można podsypać mąką.) Przełożyć
UgotujmyTo.plJajka rozkłócić, wlać mleko, olej i wodę, dokładnie zmiksować. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 15minut. Następnie smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki, z obu stron na złoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody
Z miłości do słodkościmiksowanie i ręcznie wymieszaj przesianą szklankę mąki z dwoma łyżkami mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia. Piecz w 180° góra dól na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Gdy ciasto się piecze zrób 0,5 litra kawy z expresu, mocnej kawy. Gdy ostygnie, weź jakąkolwiek formę, ja mam mała tortownicę i wyłóż ją folią spożywczą. Na dno wytnij biszkopt, tyle(...)zacznie sztywnieć dodaj cztery łyżki cukru i 0,5 kilo sera mascarpone, serek dodawaj stopniowo, powoli miksując, ale uważaj żeby nie zrobić masła. Połowę masy wyłóż na biszkopt. I powtórz czynność od początku, czyli na masę ułóż biszkopt, na biszkopt kawę w płynie i masę . Ciasto do lodówki na noc, a przed podaniem posyp kakao. SMACZNEGO. CMOK. Ciasto trzymane
Pasje Jolkibiszkopt: 3 jajka, nieco mniej niż 1/2 szklanka cukru, 1/2 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia barwnik w proszku Na krem z mascarpone: 400ml śmietany kremówki 500g serka mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru Na krem maślany: 200g masła 10 łyżek cukru pudru Na masę cukrową: 4 łyżeczki żelatyny 70 ml zimnej wody 3 łyżeczki Planty 250 dag cukru pudru(...)biszkopty równocześnie. Przygotowanie krem z mascarpone: Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dokładamy małymi partiami serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Blaty biszkoptowe układamy według pożądanej kolejności przekładając je niewielką ilością kremu z mascarpone. Na ostatni blat nie nakładamy kremu z mascarpone! Przygotowanie krem maślany: Masło ubijamy na puszysta masę z dodatkiem cukru pudru. Możemy również dodać dwie
Pyry na Gazdodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa: 250g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka(...)samodzielnie jest dużo smaczniejsza. Krem czekoladowy (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 1 mały słoik kremu czekoladowego do pieczywa (użyłam nutelli) – około 230-250g 200g serka waniliowego homogenizowanego (możemy zastąpić serkiem mascarpone) 50g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa: 500g śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: około 400g herbatników (6 paczek) kakao bez cukru
Kocham Czekoladęsłoik agrestu to własnie jest sposób na jego wykorzystanie. Jeśli nie macie to niestety musicie zaczekać do lata:( Ten mały dodatek nadaje całemu ciastu charakteru i przełamuje słodycz. Ciasto wychodzi bardzo wysokie ale można zrobić je w większej blaszce- będzie niższe ale bardziej podzielne. *foremka 23*23 cm (lub większa) Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki(...)łyzka cukru pudru na warstwę śmietanową: 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut. Tak samo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia