ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:63/167)

Ciasto urodzinowe bez pieczenia 208

przygotowanie tortu niestety brak. Wymyśliłam więc coś na szybko a przy okazji wyszło bardzo smacznie :) Ciasto z bitej śmietany, mascarpone i kajmaku - pycha! Składniki na foremkę 11 x 30 cm (keksówka): ok. 17 sztuk herbatników 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 400 g gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki posypki czekoladowej 4 szt. różyczek(...)kajmakową. Teraz druga warstwa z herbatników. Do miski wlej śmietankę i ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mascarpone - miksuje 1 minutę i wyłóż na herbatniki. Wierzch ciasta posyp czekoladą i włóż różyczki. Wstaw do lodówki na min. 4 godz. Ps. Herbatniki będzie trzeba połamać żeby dopasować je do foremki

Alutka-Gotuje
Sernik z migdałami 173

żeby zasłużyć na życzenia w pracy, trzeba przynieść coś słodkiego... A ponieważ moje koleżanki lubią serniki, pomyślałam, że to idealna okazja, żeby jakiś przygotować.Długo szukałam. Naprawdę długo. Chciałam ciasto na tyle neutralne w smaku, żeby każdy zjadł z apetytem, a jednocześnie choć trochę oryginalne, nie nudne. W końcu udało mi się znaleźć ideał w gazetce Pieczenie jest proste(...)Masę ciasteczkową dokładnie ugnieść na dnie. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.Piec w 200 st. C. przez 12-15 minut, ostudzić.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać serek, mascarpone, migdały, likier, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na spód, wyrównać wierzch.Piec w 160 st. C. przez 1,5 godziny.Ostudzić w piekarniku.Ostudzony sernik przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rolada z nutellą 181

Czas przygotowania: 30 minut + 15 minut pieczenia + czas na chłodzenie Ilośc porcji: 12 Składniki na ciasto: 4 jajka 100g drobnego cukru 100g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50g startej gorzkiej czekolady 16g cukru waniliowego Składniki na krem: 250g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Składniki na polowę: 100g gorzkiej lub mlecznej czekolady 30 g masła(...)startą czekolade. Delikatnie mieszamy dużą łyżką lub łopatką. Nie używamy miksera, by ciasto zachowało swoją puszystość. Mase przekładamy do wyłożonej papierem formy do pieczeni. Pieczemy ok 12-15 minut w 180 stopniach. W czasie pieczenia przygotowujemy ręcznik kuchenny, który rozkładamy na stole i posypujemy lekko cukrem waniliowym. Ciasto po upieczeniu przekładamy do góry nogami na ręcznik kuchenny, zdejmujemy papier

Kolizje Smaków
Czekoladowo śmietankowe ciasto 173

natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady gorzkiej 65 g cukru pudru 3 łyżki mleka ok 250 - 300 g herbatników Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy serek i na wolnych obrotach dalej ubijamy, aż masy się połączą. Czekoladę (100g(...)wlewamy czekoladę (schłodzoną!) i mieszamy. Wykładamy keksówkę herbatnikami. Następnie wylewamy masę ciemną, wykładamy na nią herbatniki, masę jasną i znowu herbatniki. Roztapiamy 50 g czekolady i ostudzoną polewamy wierzch ciasta. Ciasto chłodzimy przez noc. Smacznego

Gotuj z Agnes
Kawowe Ciasto Na Zimno 196

delikatnie je zmodyfikowałam gdyż zamiast kawy inki użyłam kawy rozpuszczalnej, oraz każda z warstw oprószyłam kakaem aby bardziej się odznaczały. Ciasto wyszło pyszne, a w upalne dni smakuje jeszcze lepiej :) składniki na tortownice o średn 18 : 250 gr serka mascarpone 200 gr śmietanki 30% 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy inki lub kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru

Gotowanie...to proste !
Tarta pomarańczowa z Sunquick 169

przełożyć do formy na tartę oprószonej mielonym lnem lub kaszką orkiszową. Przed wożeniem ciasta do piekarnika ponakłuwać spód  ciasta widelcem  lub obciążyć fasolą. Piec 20- 25 minut w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić.  Krem opakowanie serka mascarpone 2-3 łyżki koncentratu pomarańczowego Sunquick 3 łyżki cukru pudru trzcinowego pół opakowania śmietanki 36% Wyjmij serek z opakowania

AZgotuj!
Śmietankowy sernik dietetyczny z domowymi lodami 183

woli zmiksowac w mikserze. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do miski z masą serową. Wymieszać łużką, łopatką do ciast. Przelac do misy multicookera redmond . Ustawić program CAKE i czas 1 godzina. SKŁADNIKI NA LODY: 3 łyżki serka mascarpone 1 łyzka jogurtu naturalnego miąższ z 1 marakuji garśc mrozonych owoców lesnych PRZYGOTOWANIE: Składniki zmiksować i zamrozić

ClauditteMissCooking
Czekoladowa pokusa 173

solą) 250 g serka mascarpone 4 jajka 40 g mąki owsianej 40 g maki migdałowej 80 g ksylitolu lub innego słodzidła wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do przestudzenia. Mascarpone wraz z cukrem ubijamy mikserem, dodajemy do niego przestudzoną czekoladę. Ciągle ubijając dodajemy po 1 jajku, a następnie obie mąki. Gotowe ciasto przekładamy do małej

Przysmaki Karolki
jabłecznik z mascarpone (bez pieczenia) 154

dużej paczki herbatników kakaowych 1 kg jabłek 2 opakowania galaretki pomarańczowej łyżeczka cynamonu 3 łyżki cukru 70 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Jabłka obrać, wrzucić do garnka, zaspać cynamonem i cukrem, zalać połową szklanki wody o dusić aż się rozpadną. Zdjąć(...)stężało. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, zmiksować z serkami mascarpone a na końcu z żelatyną. Masę rozsmarować na ciastkach. Resztę herbatników ułożyć na wierzchu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem nad parą i polać herbatniki. Ciasto kroić najlepiej następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE Z SERKIEM MASCARPONE I MALINAMI 303

ciasto: 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 70% kakao 2 łyżki kakao 5 jajek 200 g cukru trzcinowego masa: 150 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36 % 5 łyżek cukru pudru dodatkowo: świeże owoce p. maliny W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i masło. Do osobnej miski wrzucamy 2 całe  jajka i 3 żółtka. Dodajemy kakao , miksujemy tylko(...)ubite białka, mieszamy całość łopatką do połączenia się składników. Wykładamy do wysmarowanej masłem tortownicy( 23 cm) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 35 minut. Kiedy ciasto się upiecze studzimy je na kratce. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietankę, dodajemy porcjami mascarpone i cukier puder. Masę wykładamy na ostudzone ciasto i dekorujemy owocami. Smacznego

KuchcikoweLove
Galaretkowiec 163

Ciasto robię na tortownicy o wymiarach 28 cm          4 galaretki truskawkowe          1 duża paczka biszkoptów         0,5 truskawek          200 ml śmietany 30 procent          1 kubeczek serka mascarpone          barwnik jadalny Pink(...)galaretka nie przeleciała przez tortownicę i wkładam do lodówki aby galaretka się stężała . Kiedy galaretka tężeje w lodówce ,zaczynam ubijać śmietanę na sztywną masę ,kiedy śmietana będzie ubita dokładam serek mascarpone i delikatnie wszystko mieszam dodają cukier puder według uznania .Jak już masę mam gotową dzielę na dwie części i do jednej dodaje barwnik jadalny i mieszam , drugą część zostawiam

Mój Smak
Rolada biszkoptowa z masą truskawkową i czekoladową polewą. 165

serka mascarpone   2 łyżki żelatyny   1/4 szklanki cukru pudru  mleczna czekolada    Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy powoli cukier. Gdy piana jest już sztywna dokładamy po jednym żółtku dalej ubijając do połączenia składników. Następnie dodajemy  mąkę z proszkiem do pieczenia w 4 partiach mieszając delikatnie. Ciasto wylewamy na blachę(...)sitku) z serkiem mascarpone miksujemy na gładki mus. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 1/4 szklanki gorącej wody i dodajemy do masy, wsypujemy cukier i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy na chwilę do lodówki by masa lekko zgęstniała. Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy na nim masę, a następnie znów zwijamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch rolady. Ciasto odstawiamy do lodówki

Symfonia smakowa
Tort kokosowy 211

szklanka drobnego cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki octu - 3 łyżki oleju - cukier waniliowy - aromat (według uznania) Krem kokosowy: - 600ml mocno schłodzonej śmietany kremówki - 500g serka mascarpone - śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (puszka 400ml) - 300g białej czekolady - 200g wiórków kokosowych Dodatkowo: - woda kokosowa do nasączenia biszkoptu - niskocukrowy dżem z czarnej porzeczki - płatki migdałowe (uprażone na suchej(...)pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Wiórki mielimy w blenderze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do wystygnięcia. Ubijamy śmietankę kremówkę. Z mleka kokosowego odlewamy płyn, a śmietankę dodajemy do ubijanej kremówki. Ubijając już na niższych obrotach dodajemy serki mascarpone i na końcu – wystudzoną

mojewypiekiinietylko
TARTA Z OWOCAMI LATA 165

cukru szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone/ waniliowego homogenizowanego 250 g  30%  śmietanki  1 łyżka (można więcej jak wolicie słodszy krem) cukru pudru 9 g (opakowanie) śmietan-fix (opcjonalnie) krem dłużej się utrzymuje i nie podchodzi wodą i dowolne ulubione owoce ;-)   Zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiałam przez sitko.      Wsypałam cukier(...)rozwałkowałam ciasto na placek o grubości około 0,5 cm. Polecam wałkować na papierze do pieczenia podsypując mąką.  Ciasto razem z papierem przeniosłam do posmarowanej masłem formy. Odwróciłam je do góry i przełożyłam.  Teraz wystarczy wylepić dokładnie ciastem formę i pozbyć się jego nadmiaru. Przykryłam je folią aluminiową. Można na wierzch wysypać np.fasolę,żeby ciasto nie wybrzuszyło

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania