ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:521/1704)

Beza. Wszystko co najważniejsze 258

świetnym, delikatnym i bardzo wdzięcznym ciastem. Jeśli tylko opanujecie podstawy jej wykonania, będziecie w stanie zrobić wiele ciast, ciasteczek a także pyszne torty ze świeżymi owocami. A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE. Podstawową proporcją tego ciasta jest 50g cukru na jedno białko (białko jaja rozmiaru M ma ok.32-34g). Czyli – bierzemy 3 białka + 150g cukru, 4 białka + 200g cukru, 5 białek + 250g cukru(...)białek na raz. Masę bezową należy użyć od razu, nie zostawiać na później bo ucieknie z niej powietrze i masa opadnie. Tym razem z pozostałych po wczorajszym kruchym cieście białek upiekłam mini torciki Pavlova – z tej porcji wyszło ich 8. Masę bezową wyłożyłam na blachę dwoma łyżkami stołowymi, zrobiłam wgłębienie na krem. Suszyłam 1 godzinę 20minut w piekarniku z termoobiegiem

Karo in the Kitchen
Tarta malinowo-borówkowa 99

smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.20-30 min.  Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę. Masę wykładamy na upieczony biszkopt, trochę odkładamy do dekoracji wierzchu. Układamy oczyszczone owoce, dekorujemy pozostałą śmietaną za pomocą worka cukierniczego i listkami mięty

Bajeczna Kuchnia
Piernikowe ciasto z mandarynkami 122

prawidłowo funkcjonowałam! W domu pachnie więc piernikami i to od dłuższego czasu. Bo najpierw popełniłam jedno piernikowe ciasto, które jakiś czas temu wskoczyło na bloga, a później upiekłam to ciasto, które widzicie poniżej. W planie na dziś jeszcze upieczenie piernika staropolskiego, więc zapach korzenny będzie się unosił jeszcze długo, długo w moich czterech Sposób przygotowania Biszkopt: 3 jajka ½ szklanki cukru(...)Galaretka mandarynkowa: Owoce obieramy, usuwamy białą skórkę (albedo) i miksujemy owoce. Dodajemy do nich wodę i stawiamy na małym ogniu. Mieszamy cały czas doprowadzając do wrzenia. Wyłączamy gaz i dodajemy galaretki w proszku. Ponownie mieszamy i pozostawiamy do lekkiego tężenia, a następnie wylewamy na wierzch ciasta. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka francuskie 229

niego w kilka minut wyczarować pyszne ciastka francuskie z dowolnym nadzieniem. Tym razem proponuję truskawki z cukrem i cynamonem.. cudownie pachną i smakują! Jeśli nie masz owoców wystarczy, że wysmarujesz ciasto dżemem lub marmoladą. Podczas pieczenia ciastka rosną i pięknie się rumienią. Aż miło patrzeć

AniaGotuje.pl
Szybkie ciasto na oleju z brzoskwiniami z puszki 402

trzeba rozpuszczać masła/margaryny a tym samym nie musimy martwić się, że nie wyjęliśmy ich w porę z lodówki:). Brzoskwinie z puszki można zamienić na dowolne owoce mrożone lub sezonowe.  Ciasto:  3/4 szklanki oleju, u mnie Olej Polski Rzepakowy 1 szklanka maślanki 3 szklanki mąki pszennej, u mnie Mąka Szymanowska, uniwersalna typ 480 2 płaskie łyżeczki proszku

Szefowa kuchni
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 105

Uwielbiam kruche ciasta z dodatkiem rozmaitych owoców, maku czy orzechów. Dzisiaj zapraszam na cisto ze śliwkami i masą budyniową, pyszne i bardzo łatwe, a co najważniejsze, zawsze się udaje. Najlepiej smakuje następnego dnia po upieczeniu. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki 150 g masła  80 g cukru pudru, 1 cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki śmietany Kruszonka

Gosia gotuje
Racuchy drożdżowe- najlepsze 327

łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru  opcjonalnie: jabłka, banany inne owoce, cukier puder do posypania Wykonanie: Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka, dodać mąkę i pozostawić do wyrośnięcia. W misce połączyć resztę produktów oraz wyrośnięte drożdże, wyrobić ciasto. Konsystencją ma ono przypominać bardzo gęstą śmietanę. Całość pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto(...)będzie już gotowe nakładać je za pomocą łyżki na rozgrzane na patelni klarowane masło.  Jeżeli chcemy przygotować racuchy z jabłkami bądź innymi owocami, kawałki owoców należy umaczać w wyrośniętym cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Pyszna szarlotka, jabłecznik na kruchym cieście 208

Jakiś czas temu, publikowałam przepis na szarlotkę z cukinii. I nie mogłam…po prostu nie mogłam, nie zrobić z TYM ciastem klasycznej szarlotki na kruchym

Mieszam w Garnku
Tarta z rabarbarem i truskawkami 172

Szczególnie, że sezon na truskawki i rabarbar nie trwa wiecznie a ja osobiście nie znam lepszego zestawu w kontekście letniego ciasta :) Składniki na tortownicę o średnicy

Anioły w kuchni
Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 132

Śliwki, które odziedziczyłam na działce po Panu Henryku wyjątkowo wcześnie zaowocowały. Taka odmiana. W ubiegłym tygodniu zrobiłam z nich pierwsze ciasto, a dosłownie przed chwilą skończyłam

bistro mama
Tarta z mirabelkami i bezą 175

Smaczna tarta z mirabelkami i bezą.Mirabelki po upieczeniu są lekko kwaskowe i doskonale się komponują ze słodką bezą. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 0

Bajeczna Kuchnia
Sernik na zimno z borówkami , jeżynami i galaretką na ciasteczkowo - czekoladowym spodzie . 212

Za oknami upał więc zapraszam na pyszny sernik na zimno z jeżynami i borówkami, na kruchym ciasteczkowo - czekoladowym spodzie. Ciasto jest lekkie kremowe , wprost rozpływa się

Sama słodycz i szczypta chili
Placek z wiśniami 162

Wiem, że jest gorąco i nawet nie chce się włączać piekarnika, ale sezon na wiśnie już się kończy, a to ciasto, zrobicie bez użycia miksera :) Ekspresowe

Domowa cukiernia Ewy