Tartinki z owocami i budyniem
Tartinki z owocami i budyniem
Małe tarty stanowią coś, na co można położyć prawie wszystkie dodatki. W przeciwieństwie do dużej tarty, najpierw piecze się ciasto a potem nakłada ulubione owoce. W przypadku tart z budyniem lub z jabłkami można najpierw nałożyć budyń i dopiero wtedy piec. Trzeba pamiętać aby budyń był go odpowiednio gęstszy - dodajemy 3/4 porcji wody z opakowania. Zamiast budyniu pod owoce można położyć nutellę bądź dowolny słodki krem. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jaja pół masła 4 łyżki cukru budyń owoce Wykonanie: Mąkę, c... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Lubczyk i Wanilia
Autor
Karolina Borowik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, budyń, jajko, ciasto, jabłka, krem, tarta z jabłkami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasta z jabłkami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, tarta na słodko
Inne przepisy z Lubczyk i Wanilia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję