ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:167/1704)

Muffiny piwosza - wytrawne muffiny z morelami i orzechami 252

Świetna przystawka albo przekąska na udaną imprezę. Moi znajomi nazywają je muffinami piwosza, są słodkie i słone czyli smaki, które na imprezie są upragnionymi

Niezły Młynek
Karnawałowe oponki 442

Ojj nie będę się rozpisywała, dni tykają i coraz bliżej tłusty czwartek. Na pewno macie swoje przepisy na ten słodki i tłusty dzień ale podzielę się

Niezły Młynek
Czekoladowa Piękność - czyli tarta czekoladowa na kokosowym spodzie 8142

Tak zdecydowanie to jest czekoladowa piękność, a smakuje "nieziemsko" .Musicie spróbować!Składniki:ciasto150 g mąki1/3 szklanki wiórków kokosowych1/3 szklanki cukru pudru1/4 szklanki kakao150 g

Niezły Młynek
Strucla czekoladowo - orzechowa 255

Moje największe  uzależnienie to CZEKOLADA! Chciałabym umieć jej odmówić, jednak to nie takie proste. Dzisiaj wstałam i okazało się, że nie mam nic do kawy

Niezły Młynek
Pierożki serowe z jabłkami 417

To są moje ulubione pierożki! Przypominają mi smak z mojego dzieciństwa. Mama zawsze robiła je wieczorem do mleka, a potem całą rodzinką siadaliśmy i graliśmy w

Niezły Młynek
Mini tarty czekoladowe z powidłami śliwkowymi i bezą 198

Dzisiaj nie za słodko ale pysznie, do kawy w sam raz. Składniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej 180 g miękkiego masła 50 g cukru

Niezły Młynek
Tarta jabłkowa z migdałami 234

Nadchodzi wielkimi krokami jesień i czas na gościnę jabłek w mojej kuchni więc zaczynamy:)  Deser niemal idealny. Mało kalorii i ten smak! Dajcie się skusić

Niezły Młynek
Na wieczory do zimnego mleka - Babka Kazia 309

Wieczorami najlepiej spędza się czas w kuchni :) Wczoraj upichciłam babeczkę, która zawsze wychodzi i nigdy nie ma zakalca :) takie wypieki uwielbiam mniam... Szybka w wykonaniu, pracy

Niezły Młynek
Faszerowane muffiny w cieście francuskim 193

Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie  250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów  papryczka piri piri łyżka oleju

Niezły Młynek
Pyszna crostata z dżemem i owocami 237

Szybka i łatwa w przygotowaniu, nie za słodka i bardzo smaczna - taka jest właśnie ta crostata;) Kruche ciasto, bez jajek i bez dodatku cukru. Do tego

Z miłości do słodkości
Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami 164

niewielka. Jak już pisałam w jednym z poprzednich wpisów, do pieczenia użyłam papieru, aby ciasto łatwo wyszło z foremki i nie ciemniało. Jeśli lubicie gruuubą warstwę serową, możecie użyć większą ilość sera. Podobnie ze śliwkami. Ja użyłam około 500 g, ale równie dobrze można owoce rozłożyć gęściej i wtedy wejdzie ich więcej. Ja tradycyjnie używam sera kanapkowo-sernikowego. Jeśli(...)wypadku sernika. Porcja na dużą blachę. Drukuj Placek drożdżowy z warstwą serową i śliwkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Kruszonka 200g mąki 75 g brązowego cukru 100 g masła Ciasto 2,5 szkl. mąki 50 g masła 0,5 szkl. mleka 1 łyżka cukru 2 żółtka 30g drożdży 500 g śliwek Masa serowa 2 jajka 2 białka 750 g sera

Mieszam w Garnku
Lekkie biszkoptowe ciasto jogurtowe z jagodami i kruszonką na oleju 154

roku nie dopisały nam, w przeciwieństwie do grzybów, prawda? W zasadzie na grzyby mam jeszcze jeden przepis, ale to grzybowe szaleństwo postanowiłam przerwać na moment przepisem na ciasto 😀 Składniki ciasta: 2 szklanki mąki pszennej 9-10 jajek szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 3/4 szklanki jagód + 1 łyżka mąki pszennej(...)wyłożyć papierem, przełożyć ciasto. Jagody oprószyć mąką - najlepiej w miseczce potrząsając nią delikatnie. Na ciasto rozłożyć jagody z mąką. Na wierzchu posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut - grzanie góra-dół. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone. Po upieczeniu można ciasto oprószyć cukrem pudrem lub oblać lukrem. * Ciasto piekłam w formie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najprostsze ciasto Nutella 234

czekoladowych smaków będą na pewno zadowoleni, choć ja przyznam się szczerze, że jadłam lepsze ciasta czekoladowe...Mimo to uważam, że przepis warto wypróbować i ja- zapewne nieraz- do niego wrócę :)* nutella- 300 g + 1 kopiasta łyżka* jajka- 3 szt.* porzeczki- 150 g (lub inne owoce)Piekarnik nastawić na 180 stopni.Jajka ubić na bardzo puszystą i jasną masę(...)delikatnie- aby nie niszczyć puszystości- łyżka po łyżce dodawać do masy jajecznej.Przelać do małej tortownicy (18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 25-30 minut (ciasto sporo urośnie).Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić na kratce (ciasto opadnie).Posmarować nutellą, ozdobić porzeczkami i... zajadać się ze smakiem :)Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Buraczane brownie z malinami 162

dodane do kremu. Przepis autorstwa Pawła Małeckiego znalazłam w książce "Jeść zdrowiej - warzywa i owoce". Gdybym miała coś zmienić następnym razem dałabym trochę mniej buraków do kremu, a zwiększyła ilość malin. Mimo wszystko przepis jest miłym zaskoczeniem, a że lubię dodawać warzywa do ciast to jest dla mnie bardzo ok! Gdybyście szukali innych brownies to na blogu znajdziecie: brownie

Mania Wypiekania
Pieczone w słoiku ciasto jogurtowe z borówkami 121

jogurtowe z borówkami pieczone w słoikach Jak upiec i przechowywać ciasto w słoiku? Oto kilka praktycznych wskazówek: 1. Słoiki, pokrywki, gumka powinny być wysterylizowane (wyparzone). 2. Słoiki wypełniamy ciastem maksymalnie do 2/3 wysokości. Ciasto podczas pieczenia rośnie, więc musimy zostawić wystarczająco dużo miejsca, aby potem móc zamknąć słoik. 3. Ciasto pieczemy bez pokrywki. 4. Czas pieczenia zależy od pojemności słoików(...)dłużej. Aby sprawdzić czy ciasto się upiekło warto przeprowadzić test suchego patyczka (drewniany patyczek do szaszłyków). Jeśli patyczek wbity w środek ciasta, w jego najwyższą część jest po wyjęciu suchy znaczy, że ciasto się upiekło. 5. Jeżeli sprawnie i szybko zamkniemy słoiki z ciastem od razu po upieczeniu powstanie w środku próżnia i wówczas ciasto można przechowywać (w lodówce

Tajemnice Smaku