Nie pamiętam kiedy już piekłam roladę i tak mnie naszło właśnie dzisiaj. Biszkopt wyszedł mi niezwykle puszysty, do tego truskawkowy i pachnący krem, tanio, szybko i
IzabelawkuchniPolecam Wam bardzo pyszny sernik. Idealnie kruche ciasto, puszysta masa serowa i słodkie pachnące latem truskawki...to wszystko sprawia, że ciasto smakuje wspaniale. Bardzo polecam na
IzabelawkuchniZapraszam na bardzo pyszne i lekko kwaśne ciasto, które powstało z tego co powstało po ręką, stwierdzam, że takie nieplanowane ciasta są najlepsze. Często planuję wypieki
IzabelawkuchniJak upiec szarlotkę nie mając jabłek? To będzie krótka, ale przyjemna historia o małym, sierpniowym jabłeczniku Ostatni weekend spędziliśmy na wsi i zaraz po przyjeździe zauważyłam
Smaczna Pyzasobotę przywiozłam sobie od siostry trochę malin, moim chłopakom posmakowało ciasto z maślanką i owocami, więc takie sobie zażyczyli, dla mnie tez bomba, bo szybko się go robi :-). Ciasto robiłam wcześniej z jagodami i bez czekolady, tym razem dodałam do ciasta jeszcze białą czekoladę. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne, choć maliny do takich wypieków nadają się średnio(...)startą na drobnych oczkach białą czekoladą. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre, dodajemy do nich suche i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem, wykładamy ciasto, na ciasto układamy owoce i przygotowujemy kruszonkę. W miseczce zagniatamy masło z cukrem i mąką. Posypujemy nią owoce. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Do suchego patyczka
kruche babeczkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class
Marta GotujeTo ciasto nie było robione bez okazji. Było robione na urodziny mamy. A ciasto dla mamy musi mieć w sobie to, co mama lubi. A mama
chili & sugarSezon na ciasta na zimno czas zacząć :) TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ, NA BISZKOPCIE przepis autorski // tortownica 24-26cm (użyłam 22cm i miałam problemy
chili & sugarLato już w pełni, więc sezon na ciacha wyjmowane z lodówki, zamiast z piekarnika również. Wiadomo też, że latem każdy z nas chce czuć się lekko
chili & sugar...truskawek! Takie wrażenie odniosłam gdy spróbowałam tego ciasta. Głębokie, wyraziście czekoladowe brownie idealne łączy się z truskawkami. Duet idealny. Musicie tego spróbować! :) Brownie jak to brownie
chili & sugarKolejne ciasto z jabłkami? A czemu nie! Jabłek nigdy za wiele :) Tym razem jednak nieco inne ciasto... Lżejsze, bez dodatku tłuszczu, ale nadal pyszne! Mam w
chili & sugarTrzy razy bez. Czy to może być w ogóle smaczne? Co to za pytanie...Oczywiście, że tak! I to tak smaczne, że można by jeść kawałek
chili & sugargdyby nie dodatek ciasta) możnaby porównać do smaku makowca japońskiego ( klik ).Warstwa gruszkowa nadaje jednak wypiekowi więcej wilgotności niż jabłka ,ale przyjemnie spaja się z makowym nadzieniem. No i całość zamknięta w dwóch rodzajach ciasta: kruchego w formie spodu i cieniutkiego biszkoptu w formie wierzchu. Smaczne, sycące, i słodkie ciacho;) /źródło przepisu 102 nowe ciasta z owocami s. Anastazji(...)Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 150 g masła 3-4 łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. + 2 łyżki bułki tartej do podsypania pod gruszki Nadzienie gruszkowe: 1-1 ½ kg średnio twardych gruszek 2 łyżki brązowego cukru łyżeczka cynamonu Gruszki obieramy
Domowe ciastamałe, dziecięce rączki to potrafią Możecie jako nadzienia użyć samych jagód lub mieszanki ulubionych owoców. Oprócz jagód sprawdzą się maliny czy borówka amerykańska. Polecam dodać naprawdę dużo owoców, wtedy ciasto jest jeszcze lepsze. Placek jest na tyle prosty, że nie ma możliwości powstania zakalca czy innej wtopy. Bardzo dobrze się kroi. Polecam bo nie tylko pyszny w smaku
Mieszam w Garnkukoniec partiami dosypujemy cukier, cały czas ubijając. Masa ma być sztywna. Gotową masę wykładamy na owoce. Wierzch posypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy ok.45-50 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po wystudzeniu delikatnie lukrujemy wierzch ciasta. Lukier przygotowujemy z pudru trzcinowego, z dodatkiem kilki kropli aromatu migdałowego i kremówki. Smacznego
Smaczne Zdrowe