ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:172/1704)

Najlepsze świąteczne serniki. Zbiór przepisów na serniki 873

Seromakowiec na kruchym spodzie / Seromak- ciasto, które łączy w sobie ser, mak i kruche ciasto. Jeśli ktoś uwielbia serniki lub makowce, to w tym przepisie znajdzie połączenie tych dwóch ciasta, ciasto jest wilgotne, długo zachowuje świeżość, jest niezwykle smaczne. 3. Sernik królewski – Charakterystyczne dla tego sernika są dwie warstwy ciemnego kruchego ciasta, między którymi znajduje się jasna sernikowa masa(...)swoje odstać aby mieć idealną, aksamitną, kremową konsystencję. 5. Ciasto sernikowe z bezą – ciasto przygotowane podobne do Japanese Cotton Cheesecake z bezą i poziomkami. Można zatrzymać się na etapie przygotowania ciasta z 3 składników i nie dawać bezy, zaoszczędzimy wtedy godzinę, możemy posypać ciasto cukrem pudrem lub posmarować owocami. Ale beza i owoce dodają ciastu smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto ze śliwkami 183

Ciasto ze śliwkami. Edyta Guhl. Witajcie, zgodnie z obietnicą podam Wam dzisiaj przepis na niezawodne ciasto, które jest naprawdę smaczne i zawsze się udaje. Piekłam je już wielokrotnie, ze śliwkami smakuje mi zdecydowanie najlepiej, można upiec je rownież z jabłkami, brzoskwiniami lub innymi owocami. Jest bardzo łatwe do zrobienia, składniki zawsze mamy pod ręką, są tanie i dostepne

dolcevitainmykitchen
Sernik na kruchym, ciemnym cieście nadziany kwaśnymi owocami 228

przygotować kruche ciasto : do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, gorzkie kakao i dodać pokrojone w kostkę zimne masło. Za pomocą robota kuchennego (lub ręcznie) składniki szybko połączyć ze sobą. Na sam koniec wbić jajko i jeszcze chwilę wyrabiać. Gotowe ciasto nie może kleić się do rąk, ewentualnie blat kuchenny lekko posypać mąką. Ciasto podzielić(...)samym wierzchu zetrzeć pozostałą część kruchego ciasta (na tarce o dużych oczkach).  Piec w 180ºC przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Następnie sernik ostudzić i wstawić do lodówki do schłodzenia.  Przygotowywanie kruchego ciasta Masa serowa przed i po zmiksowaniu Etapy przygotowywania ciasta: 1/2 kruchego ciasta, masa serowa, rozmrożone owoce, 1/2 startego kruchego ciasta Pomysł

Ugotować
Błyskawiczne ciasto z porzeczkami 197

Błyskawiczne ciasto z porzeczkami Ciasto z czerwonymi i czarnymi porzeczkami, i kropkowe, jak nazwała je moja córka:) Ciasto robi się błyskawicznie, jest niezwykle proste, orzeźwiające, lekko kwaskowe, no i nadziane czarno-czerwonymi kropkami:) Idealne na popołudniową kawę na tarasie. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 4 jajka 3,4 szklanki cukru (bądź więcej, jeśli chcecie(...)łyżki mąki pszennej do obtoczenia owoców cukier puder do obsypania Sposób przygotowania: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać olej, ciągle miksując. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do masy, wymieszać łyżką. Porzeczki umyć, osuszyć. 2 szklanki wymieszanych porzeczek obtoczyć w mące, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.  Blaszkę (u mnie 20x20

na moim stole...
łatwe ciasto w kilku smakach 215

ciasto z książeczki dołączonej do foremki. Jest tanie, przepis łatwo zapamiętać a ciasto wyrasta bardzo mocno (co widać na zdjęciu poniżej). I oczywiście jest pyszne. Wystarczyło w zasadzie na jedno posiedzenie przy kawie.  Składniki: 200 g mąki 200 g masła 200 g cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka kakao 1/2 tabliczki czekolady mrożone lub świeże owoce(...)pieczenia. Wsypać do masy jajecznej, zmiksować. Na końcu wlać masło i zmiksować na jednolitą konsystencję. Połowę ciasta wyłożyć do foremki, napełniając otworki do 3/4 wysokości. Resztę ciasta zmiksować z kakao. Dodać posiekaną czekoladę. Wyłożyć ciasto do foremki. Na jasnym cieście ułożyć owoce (mrożonych nie rozmrażamy). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C z termoobiegiem (lub 180*C bez), piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą 244

W sklepach zaczynają górować truskawki... W sezonie nie może u mnie zabraknąć sernika z tymi pysznymi owocami. Tym razem mój sernik jest bez spodu za

Z miłości do słodkości
Truskawkowy piegus 209

Moja smaczna truskawkowa inwencja twórcza :) Biszkopt makowy przełożony kremem budyniowym i nadziany dużą ilością truskawek. Czy może być coś lepszego na wykorzystanie tego owocu? Spieszmy się, póki jeszcze są! Składniki: Biszkopt makowy: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 3 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru(...)Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mak i dokładnie mieszamy. Pieczemy w blaszce 20x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez 40 min. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty. 2. Galaretki rozpuścić w litrze wody i odstawić do lekkiego stężenia. Krem: 2,5 szklanki mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować. Obie mąki roztrzepać w pozostałym

Na Ciasteczkowych Papierach
kruche ciasto ze śliwkami i bezą 467

wyrabiam na gładkie ciasto. Ciastem wylepiam dno i brzegi blaszki o wymiarach 26 x 21 cm. Wstawiam do lodówki na czas przygotowania masy śliwkowej i bezy. Śliwki myję i pozbawiam pestek. Wrzucam do garnka, podlewam odrobiną wody i zasypuję cukrem. Doprowadzam do wrzenia i często mieszając gotuję 10 - 15 minut, aż owoce lekko się rozpadną. Kisiele (proszek) rozrabiam(...)Ostudzone śliwki wykładam na kruchy spód i przykrywam pianą z białek. Posypuję płatkami migdałowymi. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem ciasto chłodzę tak, by masa śliwkowa stężała

babka w formie
BISZKOPT Z KREMEM WANILIOWYM, GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI 406

Jestem pewna, że to proste i bardzo łatwe w wykonaniu ciasto na pewno Was zachwyci, wiec jeśli jeszcze nie mieliście okazji takiego próbować koniecznie przekonajcie się jak smakuje :)  Myślę, że jeszcze nie raz sięgniecie po nie tego lata :) A przez pozostałą część roku wykorzystajcie mrożone owoce, jakie tylko lubicie :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru(...)łyżce, cały czas ubijając.  Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  160 stopni C  przez około  20 - 22 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta śmietankowo-czekoladowa z malinami (bez pieczenia) 227

maliny lub inne owoce * ja po prostu powrzucałam wszystko co miałam ponapoczynane (jak to przy dziecku) - połowa to były herbatniki a reszta biszkopty, ciastka zbożowe i jeszcze mi parę deko brakowało to wsypałam orzeszki niesolone ** żelatyna nie nada sztywnej konsystencji, masa będzie kremowa ale dzięki niej nie będzie spływała, można żelatynę pominąć ale wówczas ciasto należy jeść od razu(...)kąpieli wodnej). Zastygnięty spód wyjąć z lodówki i rozsmarować na nim czekoladę (będzie cudownie chrupać przy każdym kęsie). Na to wyłożyć masę śmietankową.  6. Na wierzch ułożyć owoce. Pozostałą czekoladę również rozpuścić i ozdobić nią wierzch

Kto ugości moich gości?
Sernik cytrynowy z pieczonym rabarbarem oraz kompot z rabarbaru 216

pieczenia. Jedynie do upieczenia rabarbaru potrzeba skorzystać z pomocy piekarnika;) Generalnie samo ciasto jest bardzo przyjemne. Rabarbar stanowi tutaj tylko dopełnienie, przysłowiową „kropkę nad i”. Jeśli chcielibyście go przygotować poza sezonem rabarbarowym, można śmiało z niego zrezygnować lub udekorować wierzch innymi owocami, choćby świeżymi malinami. Do przepisu na serniczek dziś mały bonus – przepis na kompot rabarbarowy

Smaki Na Talerzu
Placek ze śliwkami - prosty przepis dobrej gospodyni 603

Lato to czas na ciasta z owocami sezonowymi I gdy tylko pojawiają się śliwki - od razu mam ochotę na placek,  zwykły, tradycyjny placek ze śliwkami oprószony cukrem pudrem.  Mniam! Najbardziej lubię właśnie takie proste przepisy - ciasto zrobione w ciągu 15 minut i już się piecze! Składniki: 4 jajka szklanka cukru 6 łyżek oleju 2 łyżki wody łyżeczka

dobra gospodyni dom wesołym czyni
SERNIK NA ZIMNO NA CHRUPIĄCYM SPODZIE Z DODATKIEM NUTELLI 809

blaszkę z lodówki i wylewamy drugą warstwę, tzn.wystudzoną, lekko ściągającą galaretkę agrestową. Odstawiamy do lodówki. Truskawki kroimy na małe kawałki i wykładamy na stężałą warstwę zielonej galaretki. Następnie owoce zalewamy lekko tężejącą ostatnią już galaretką malinową (lub truskawkową) i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. W rondelku przygotowujemy polewę czekoladową: wlewamy kremówkę, dodajemy połamaną na kostki czekoladę(...)polewa jest już letnia wyjmujemy blaszkę z lodówki i wylewamy na wierzch naszą polewę czekoladową. Rozprowadzamy ją równomiernie, wygładzamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Najlepiej przygotować to ciasto dzień wcześniej. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort z owocami 201

Dodatkowo: 1 słoik dżemu brzoskwiniowego truskawki owoce i kwiaty do dekoracji Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy razem i dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do foremki (duża, prostokątna) wyłożonej papierem(...)blat, sączymy, wykładamy masę i całą powierzchnię posypujemy obficie pokrojonymi truskawkami. Kładziemy trzeci blat, sączymy i polewamy polewą. Gdy polewa przestygnie pokrywamy ją warstwą piany (możecie pominąć pianę i owoce układać na czekoladzie, ale po pierwsze: ładniej wyglądają na białym tle, a po drugie piana bardzo dobrze "przykleja" je do tortu i nie odpadają :-) ). Na pianie układamy w dowolny

Czary - gary w kuchni
Tort bezglutenowy 192

miksowania. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 26 cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35 - 40 minut (tu odwołuję się do Waszej znajomości własnych piekarników - jeśli pieką szybko - a niektóre tak mają, to wiadomo, że będzie to te 5 minut krócej ;-) ). Po tym czasie piekarnik wyłączamy, zostawiamy tam ciasto jeszcze przez(...)łyżce wystudzonej masy, na koniec dodajemy aromat.  Składniki ponczu łączymy ze sobą. Migdały suszymy przez chwilę na suchej, rozgrzanej patelni, a następnie zsypujemy, by za bardzo nie zbrązowiały. Owoce kroimy według uznania.  Wystudzony biszkopt dzielimy na trzy krążki i każdy nasączamy przygotowanym ponczem. Masę dzielimy na trzy części. Pierwszy nasączony krążek smarujemy dżemem, a następnie masą

Czary - gary w kuchni