ciasto z musem czekoladowym - 942 przepisów (strona:13/63)

Czekoladowy mus z malinami i jadalną ziemią 364

sobie odrobinę magii, podnosi endorfiny szczęścia, teraz u progu jesieni odrobina jej w deserach i wypiekach wręcz wskazana J Urozmaica smak, gorących deserów, ciast, ciasteczek a także deserów na zimno. Czekoladowy aksamitny mus który Wam prezentuję   w połączeniu z musem malinowym z odrobiną rumu i jadalną ziemią z   pokruszonych czekoladowych ciasteczek   to uczta zarówno dla podniebienia

Wanilia i Kardamon
Lekki krem czekoladowy 157

Ten deser jest tak lekki, że można go jeść bezkarnie. W składzie samo dobro: mleko roślinne, mąka bez glutenu, gorzka czekolada, prawie zero cukru, a przepis

greenscarf
CZEKOLADKI PODWÓJNIE CZEKOLADOWE 121

Gotowe kieliszki czekoladowe, przepyszny mus czekoladowy i kawałki orzechów- świetna słodycz do przygotowania w kilka chwil.  Składniki: 50 gotowych korpusików czekoladowych ze sklepu   CUKIETERIA

Z Majeczką w kuchni
SERNIK NA BIAŁKACH Z CZEKOLADOWYM MUSEM 308

Na naszym wigilijnym stole sernik to jedno z ciast, które muszą się pojawić. Dzisiejsza propozycja zawładnęła sercami moich najbliższych. Ciasto jest bardzo delikatne i zachwyca połączeniem

Przepisy Aleksandry
Truskawkowe i czekoladowe naleśniki z musem 218

CiastoSkładniki:250 g mąki1 jajko250 ml mleka50 ml wody gazowanej1/2 łyżeczki olejuszczypta soliolej dosmażeniaPonadto:około 1 kg truskawekokoło 6 łyżek nutelli100 ml mleka2 łyżki cukru do

Bon Appetit Małgorzaty
Mus czekoladowy z truskawkami 170

poubijać mikserem i pokroić truskawki. Brzmi nieźle? Mus fajnie wygląda, jak przekrojone truskawki poukładamy wokół rantu – w nagłych przypadkach ciasto nawet może robić za torcik. Mus jest sycący, dlatego już mały kawałek wystarczy do uzyskania błogości. Mus czekoladowy z truskawkami: 2 gorzkie czekolady min. 70% (200 g) 400 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2-3 łyżki cukru

Poezja smaku
Czekoladowe marzenie 194

ciasto powstało w mojej głowie już jakiś czas  temu, ale dopiero niedawno nabrało realnych kształtów. Połączenie ciemnego kakaowego biszkoptu i aksamitnego musu czekoladowego dało wspaniały efekt i wizualny i,  oczywiście, smakowy. Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki maki pszennej 2 pełne łyżki kakao Czekolada: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 pełne łyżki kakao 6 łyżek(...)kakao i łącze delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na około 30-35 min. Upieczony wyjmuję i studzę. Masło, cukier, kakao i mleko podgrzewam do połączenia się składników. Do gorącej masy czekoladowej dosypuję żelatynę i mieszam, aż się rozpuści.. Odstawiam by wystygła. Białka ubijam

Ciasteczkowy Potwór
TORCIK DELICJA 112

Mało tego ! Smakuje nieziemsko !  Pyszne brownie orzechowe na oleju Kujawskim, który świetnie się sprawdził - jako spód oraz delikatny mus (bez żółtek ) i owoce takie jak borówki i czereśnie. Każdy kęs tego ciasta jest rajem dla podniebienia. Ciasto jest bardzo czekoladowe, więc polecam każdemu na poprawę humoru. A jak wiadomo czekolada podnosi poziom hormonu szczęścia i działa jak afrodyzjak ! Torcik(...)przesianą mąkę. Miksujemy. Następnie dodajemy lekko ostygniętą lecz wciąż ciepłą masę czekoladową. Ponownie miksujemy. Tortownicę wykładamy pergaminem. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok 20-25 min. Sprawdzamy patyczkiem, patyczek może być lekko brudny, ale wierzch powinien być spieczony i lekko popękany. Kiedy ciasto ostygnie lekko ścinamy górę tj. nierówności. Wkładamy z powrotem

Kuchnia Paulettes
Delicja 200

jednym kierunku. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.(samo dno), nie smarujemy boków. Pieczemy w temperaturze 160-170 stopni przez około 20-25 minut, do "suchego patyczka". Gorące jeszcze ciasto upuszczamy w formie na podłogę z wysokości 30-40 centymetrów.  Składniki na galaretkę: - 2 duże pomarańcze - 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie galaretek: Galaretki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, zużywając 750 mililitrów(...)ponieważ wsiąkną podczas nakładania w biszkopt. Pomarańcze obieramy, dzielimy na cząstki, cząstki obieramy z najmniejszych błonek. Lekko zastygłą galaretkę wykładamy na biszkopt i wrzucamy w nią pomarańcze. Składniki na mus czekoladowy: - 200 gramów gorzkiej czekolady - 1 łyżka likieru pomarańczowego (można pominąć) - 3 łyżki soku z pomarańczy - 30 gramów masła, w temperaturze pokojowej - 3 jajka, osobno białka i żółtka - 50 gramów

Życie zamknięte w smaku
Piernik z musem ze świeżych pomarańczy 154

pieczenia 3 jajka 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli Mus z pomarańczy: 500g pomarańczy (waga po obraniu i filetowaniu) 1 galaretka pomarańczowa 1 szklanka soku z pomarańczy 1 łyżeczka żelatyny Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Dodatkowo: płatki czekoladowe Wykonanie: 1. Ciasto: W garnku rozpuścić masło, dodać cukry, miód, powidła śliwkowe, przyprawę piernikową, cynamon, kakao(...)Polewa: Czekoladę połamać na kostki, dodać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej. 4. Wierzch ciasta i polać polewą, posmarować boki ciasta, a następnie wylać tężejący mus z pomarańczy. Wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie posypać płatkami czekoladowymi i dowolnie udekorować

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 194

ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez 15 minut w gorącej wodzie) 100 g płatków jaglanych (możesz też użyć innych płatków) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g kokosu 50 ml oleju (1/4 szklanki) Składniki – mus

Via Gusto
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 140

jest to odchudzające, superzdrowe, "fit" ciasto, ale pyszna alternatywa, zawierająca na pewno więcej wartości odżywczych niż tradycyjne ciasto robione z białej mąki. Ciasto jest bardzo mocno czekoladowe, wilgotne, "ciężkie" a zarazem kremowe, rozpływa się w ustach. Dodatek musu ze świeżych truskawek i mięty jest bardzo orzeźwiajacy i fajnie przełamuje słodycz ciasta :) Inspirację znalazłam  tutaj , wprowadziłam lekkie modyfikacje. Składniki

Zawsze głodna!
Jabłecznik z truskawkową pianką. 176

Mus jabłkowy przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wyłączamy grzanie i wsypujemy suchą galaretkę agrestową bądź cytrynową, energicznie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.      Upieczony biszkopt studzimy i odklejamy z papieru. Następnie wkładamy go z powrotem na ten sam papier i do tej samej blaszki (ułatwi nam to wyjęcie gotowego ciasta). Na biszkopcie rozsmarowujemy mus jabłkowy  Teraz(...)Śnieżkę ubijamy z mlekiem według instrukcji na opakowaniu, gdy już jest gotowa pomalutku, cienką strużką wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Piankę przekładamy na mus i chłodzimy. Gdy ciasto stężeje (po około godzinie) polewamy polewą czekoladową. Pychotka

Rozpustne gotowanie
Torcik czekoladowo-jeżynowy 206

biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jeżynowa: 1 szkl. musu z jeżyn* 2 szkl. śmietanki 36% 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki gorącej wody czekoladowa pianka: 1 i 1/2 szkl. śmietanki 36% 100 g czekolady deserowej ponadto: 4 kostki czekolady deserowej jeżyny Białka ubić na sztywną pianę(...)śmietany podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę,przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno,wlać schłodzoną czekoladę,zmiksować i powstałą czekoladową piankę przełożyć na biszkopt. Ciasto ponownie wstawić do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem na wierzch ciasta zetrzeć czekoladę i udekorować jeżynami. *Mus jeżynowy powstał z jeżyn zagotowanych z dodatkiem cukru i przetartych przez sito

Kolorowa kuchnia Elki