macie jakieś pomysły, piszcie śmiało Nie marnuje – ryż Budyń ryżowy z nektarynką Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe Ryżowy budyń czekoladowy Dietetyczne ciasto ryżowe na spodzie słonecznikowym Sałatka ryżowo – pieczarkowa Krem ryżowy z musem jabłkowym Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – ryż pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady! : ) Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g
AleTorcikPulchny biszkopt, puszysta masa i co najlepsze – chrupiąca, czekoladowa warstwa! Ten tort to prawdziwy przysmak dla smakoszów czekolady Biszkopt czekoladowy: 4 jajka, rozmiar 120 g
AleTorcikroku to jak na razie mój faworyt w kategorii ciast z truskawkami Bardzo czekoladowe brownie, sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera
BullioCiasto odstawiam na 15 minut. 5 Rozgrzewam suchą patelnię na średnim ogniu. 6 Wylewam 2-3 łyżki ciasta rozprowadzając je równomiernie po całej powierzchni. 7 Smażę ok. 2 minuty z jednej strony do czasu aż naleśnika będzie można przewrócić na drugą stronę. 8 Przewracam na drugą stronę i podgrzewam jeszcze 1-2 minut. 9 Smacznego! Wskazówki Ciasto naleśnikowe można przygotować(...)dodać ok. 50 - 100ml wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Podczas smażenia, jeżeli naleśnik będzie za długo podgrzewany to ciasto zrobi się kruche. Naleśniki świetnie smakują w wersji na słodko z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Aby przygotować naleśniki do wersji wytrawnej należy z przepisu wykluczyć kakao
Book of spellsmiseczkę :) Ciasto zniknęło równie szybko. Zuzia też bardzo chętnie je jadła. Nie tylko ona. :) Nie dawałam zbyt wiele cukru, można dać go więcej i do biszkoptu, i do musu, według upodobania. Tym razem nie dodam zdjęć przygotowania, bo wyszły okropnie niedoświetlone. Ot, urok jesiennych wieczorów. Ale przepis jest bardzo prosty. Jeśli robiła/eś już zwykły biszkopt czekoladowy, bez problemu(...)zrobisz ten czekoladowo-orzechowy. Bazowałam na przepisie pani Doroty z mojewypieki.com . Mus również podpatrzyłam u niej, w innym przepisie . Wcześniej robiłam go według oryginalnej wersji, a teraz pomyślałam, by dodać marchewkę. I to był strzał w dziesiątkę. Sprawdźcie sami! Przepis na polewę znalazłam tutaj i zrobiłam zgodnie z przepisem. Jest naprawdę prosta i pyszna. Zamiast polewać polewą ciasto można posypać
Anioszek w kuchniczekoladowym biszkopcie z musem o smaku mago i białej czekolady z chrupiącymi kawałkami mango. Całość zwieńczona deserową czekoladą. Niebo w gębie. MANGOLADA (sernik na zimno) Składniki: spód: (forma 17cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 2 łyżki oleju śmietana z żelatyną (potrzebna do mas czekoladowych): 150 ml śmietany(...)nich dodamy do mas czekoladowych masa mango: (forma 17cm) 1 mango 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru masa czekoladowa jasna: (forma 17cm) 120 g czekolady z okruszkami mango np. Wedla lub zwykłej białej 200 g serka białego (użyłam takiego jak na sernik z wiaderka) 100 ml śmietany 30% (+ połowa ubitej śmietany z żelatyną ) masa czekoladowa ciemna: (wypełnieni do formy
Bon appetit mon amiejest wilgotny, kremowy, słowem taki, jak lubię. Dużym plusem jest też brak pęknięć na wierzchu ciasta, przez co ładnie się prezentuje. Masę serową podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam rozpuszczoną czekoladę deserową, a do drugiej mus z owoców leśnych. Dominującym smakiem jest tu czekoladowy, a lekko kwaśna nuta owocowa dobrze go uzupełnia. Namawiam do eksperymentowania i tworzenia swoich ulubionych(...)nadmiar płynu odparuje. Wystudzić i przetrzeć prze sito. Mus wymieszać z pozostałą masą serową. Na spód z ciastek Oreo wyłożyć czekoladową warstwę, na nią delikatnie łyżka po łyżce owocową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na kratkę. Poniżej wstawić blaszkę wypełnioną wodą. Piec w taki sposób około godziny. Wierzch ciasta powinien być ścięty. Można również tortownicę wstawić bezpośrednio
zadanie-gotowanieznajdzie się u Nas na stołach. Mam nadzieję, że pierniki dlugodojrzewajace już są w trakcie przygotowania. Poniżej ponad 40 przepisów, skatalogowane, aby łatwiej było znaleźć to czego szukacie. PIEROGI Ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana(...)pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe z orzechami i jabłkami 3bit bez pieczenia King bez pieczenia
Lena Gotujewęglowodany, po których poziom cukru rośnie, a następnie gwałtownie spada, dając uczucie jeszcze większego głodu. Ciasto jest pyszne, nie przypomina konsystencją zwykłego ciasta, jeśli chcecie je jeść na ciepło (a wtedy jest obłędne) będzie miało konsystencje czekoladowego musu, możecie przełożyć je na talerz, albo do deserowych szklanek jak wolicie, ale mogę wam zapewnić, że posmakuje każdemu :) Składniki(...)piec ok 25-30 minut w temperaturze 180 stopni, po wyjęciu posypać pokrojonymi truskawkami, olej roztopić w garnuszku, wymieszać z syropem i kakaem, polać truskawki, jeść po schłodzeniu Uwaga : ciasto może wyjść rzadkie, nie przeszkadza to w jego smaku, ale może trudno się kroić
zdrowa vege kuchniaLubimy wszelkiego rodzaju jabłeczniki i szarlotki, więc staram się przygotować jak najwięcej musu i jabłek w słoikach, by później w każdej chwili móc przyrządzać smakowite wypieki. Przepis na ten smakołyk powstał lata temu, łączy ze sobą smaki, które harmonijnie się dopełniają. Czekoladowe ciasto, waniliowy budyń, a to wszystko przełamane słodko-kwaśnym nadzieniem z jabłek. Pychota(...)niedzielne popołudnie. Składniki na czekoladowy jabłecznik z budyniem blaszka 25x35 cm 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 pełne łyżki kakao 350 g margaryny 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 1 słoik o pojemności 750 ml musu jabłkowego 3 jabłka 2 budynie waniliowe (ewentualnie śmietankowe) 750 ml mleka do przygotowania budyniu Mąkę
Rozpustne gotowanieblaty. Krem czekoladowy- krem czekoladowy : 250 ml śmietany kremówki 36% 160 g mlecznej czekolady, połamanej 50 g gorzkiej czekolady, połamanej 100 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamane czekolady. Powoli mieszamy, aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową. Odstawiamy(...)spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem czekoladowy. Mus malinowy: 350 g świeżych malin / mrożonych 120 g cukru brązowego 3 płaskie łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody 250 ml kremówki
Słodki Pomysłspożywczą wyłożyć wafelkami, wylać masę serowo-waniliowa i wstawić do lodówki na około 30 minut. Następnie wylać tężejący mus truskawkowy i ponownie wstawić do lodówki na około 15 minut . Po tym czasie ciasto wyjąć z formy, polać boki ciasta polewą czekoladową, na wierzchu udekorować bitą śmietaną ubitą z cukrem, truskawkami i pokrojonymi w kwadratowe kawałki wafelkami
Szalona Kuchnia Eweliny