ciasto z musem czekoladowym - 942 przepisów (strona:4/63)

Czekoladowa tarta z nutką mięty 138

olej kokosowy i mieszaj aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Do powstałej masy dodaj 1-2 łyżki kropli miętowych i przez 5 minut miksuj aby jaknajbardziej napowietrzyć masę. Wystudzone ciasto wypełnij musem czekoladowym i wstaw na godzinkę do lodówki aby masa stężała. Gotowe możesz delikatnie przypruszyć cukrem pudrem oraz z gałką domowych wegańskich lodów oraz ze świeżymi listkami męty. Smacznego

greenscarf
pyszne trio: czekoladowe ciasto z kremem i musem truskawkowym 2677

składniki na ciasto czekoladowe : 50 g czekolady gorzkiej 140 g cukru 150 g maki 20 g kakao 1 jajko 1/2 szkl mleka 1/4 szkl oleju 1/2 szkl śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody wykonanie: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w gorącym mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej(...)szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na gotowe ciasto czekoladowe wykładamy masę budyniową, rozprowadzamy dokładnie do brzegów blaszki, następnie wylewamy tężejący mus z galaretką i całość wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia

Domowy Smak Jedzenia
TOP 15 PRZEPISÓW W 2011 ROKU 163

masa z marakui 5. Ciasto czekoladowe z musem z białej czekolady 6. Hummus 7. Pomarańczowa babka jogurtowa z wiśniami 8. Kimchi Jigae 9. Rumowo-czekoladowe cupcakes z marakują 10. Skubaniec (pleśniak) 11. Biszkopt królowej Wiktorii (Victoria Sponge) 12. Kawowa panna cotta 13. Czekoladowy torcik serduszko 14. Nadziewane gruszki w cieście 15. Zebra pomarańczowo-czekoladowa

Przepisy Aleksandry
Tarta z musem czekoladowym 160

średnicy ok. 26 cm (najlepiej użyć formy z wyjmowanym dnem). Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. W czasie kiedy ciasto się chłodzi, przygotować mus czekoladowy. Masło rozpuścić w garnku z czekoladą (mleczną i gorzką). Odstawić do przestudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodać cukier. Odstawić(...)lodówki. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Żółtka zmiksować z kakao. Dodać masę czekoladową i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać pianę z białek (podzielić na dwie części i dodać na dwa razy) i delikatnie wymieszać łyżką. Spód ciasta zalać przygotowanym musem. Na wierzchu ułożyć posiekane orzechy. Odstawić do lodówki. Podawać po kilku godzinach (jak masa

Bullio
Tarta z musem czekoladowym 241

średnicy ok. 26 cm (najlepiej użyć formy z wyjmowanym dnem). Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. W czasie kiedy ciasto się chłodzi, przygotować mus czekoladowy. Masło rozpuścić w garnku z czekoladą (mleczną i gorzką). Odstawić do przestudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec miksowania dodać cukier. Odstawić(...)lodówki. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Żółtka zmiksować z kakao. Dodać masę czekoladową i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać pianę z białek (podzielić na dwie części i dodać na dwa razy) i delikatnie wymieszać łyżką. Spód ciasta zalać przygotowanym musem. Na wierzchu ułożyć posiekane orzechy. Odstawić do lodówki. Podawać po kilku godzinach (jak masa

Bullio
Rogale marcińskie 148

wałkować) i schłodzić w lodówce przez 5 godzin, ale jeśli nie mamy czasu, ostatnie chłodzenie można pominąć.   Wykonanie rogali: Rozwałkowane na grubość 0,5 cm w kształt prostokąta ciasto dzielimy na trójkąty o podstawie 10-12 cm – powinny być długie. Nakładamy na nie naszą masę makową (hojnie), ale nie do samego czubka. Podstawę trójkąta nacinamy na środku(...)puder wymieszać z niewielką ilością wody, tak żeby był gęsty) i posypujemy posiekanymi migdałami. Z podanych porcji wychodzi około 20-25 rogali.     Podobne przepisy Tarta z czekoladowym musem Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Kapuśniak rozgrzewający Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line

Pociąg Do Kuchni
Kostka malinowo-czekoladowa 143

szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej 470 g śmietany kremówki 200 g świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao(...)momentu jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Artykuł Kostka malinowo-czekoladowa

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 141

szkl kwaśnej śmietany 18% Mus malinowy 650 g malin 3 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej 470 g śmietany kremówki 200 g świeżych malin (jako dodatek do musu) Dodatkowo galaretka malinowa Ciasto czekoladowe: mąkę, sodę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Dodać kakao(...)momentu jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce. Artykuł Kostka malinowo-czekoladowa

Pieguskowa Kuchnia
Cukier daktylowy 181

kupować owoców maczanych w syropie glukozowo-fruktozowym i konserwowanych siarką. Lepiej stawiać na 100% naturalności. Uzyskany cukier należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Nadaje się do słodzenia ciast, ciasteczek, musów czekoladowych, owsianek. Niestety nie rozpuszcza się w płynach, więc do kawy czy herbaty się nie nada. 1.Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. 2.Daktyle (użyłam dwóch szklanek) rozłóż na wyłożonej papierem

Powiedz dietom nie
Sernik z musem czekoladowym 383

mieszamy w jednej misce. Mus również nie sprawia większych trudności. Przygotowujemy go tylko z dwóch składników. Polecam przepis ze względu na jego prostotę i oczywiście za smak. Sernik z musem czekoladowym (zmodyfikowany przepis Sernika Białego ze strony Kwestia Smaku) Tortownica: średnica 24 cm | Temperatura pieczenia: : 170C | czas pieczenia: 50 min. Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (użyłam sera(...)skondensowanego 3 całe jajka (dałam same białka, następnym razem dam całe jajka) 3 łyżki likieru Amaretto lub innego aromatu (można tez wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Black-White-Red 392

przerwie wracam do Was z nowymi siłami! Warszawa piękne miasto, jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :) Dzisiaj przepis na proste ciasto składające się z czekoladowego ciasta, masy budyniowej i musu z malin. Jestem pewna, że każdy sobie z nim poradzi. Serdecznie polecam!     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm) Ciasto czekoladowe: 1/2 szkl mleka(...)będzie jasne, dodawać do niego stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu.   Tak przygotowany krem budyniowy rozsmarować na czekoladowym cieście, który ponownie umieścić w blaszce, w której był pieczony.     Mus malinowa: Galaretki rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody, przestudzić. Maliny zmiksować na mus, a następnie dodać do letniej galaretki, wymieszać. Schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
ciasto czekoladowe z gruszkami 147

Lekkie ciasto z dużą ilością musu czekoladowego i mięciutkimi gruszkami. Biszkopt w tym cieście jest puszysty i wilgotny, nawet nie przypomina tradycyjnego biszkoptu. A to za sprawą oleju i odrobiny coca-coli, które go spulchniły. Jeśli piekąc biszkopt mam pod reką jakiś gazowany napój to zawsze dolewam odrobinką, wtedy ciasto jest mniej suche. Polecam Wam także ten trik i zapraszam(...)przepis:) *mała blaszka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka  3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao 3 łyżki oleju  4-5 łyżek coca-coli lub innego napoju gazowanego (może być woda gazowana, ewentualnie zwykła woda) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 500 ml śmietanki kremówki 250 g czekolady mlecznej  3 duże

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z czekoladowym musem 131

spód ciasteczkowy, piec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić. Składniki na mus czekoladowy: 100g czekolady mlecznej u mnie Goplana 100g czekolady gorzkiej również Goplana 1 łyżka likieru amaretto 3 łyżki wody 30g miękkiego masła 3 jajka 50g cukru pudru 100ml(...)śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać ją do przestudzonej masy czekoladowej. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać aby nie zakłócić struktury pianki. Powstały mus czekoladowy wyłożyć na wystudzony sernik, wyrównać. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

W garach u Gosi