ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:62/512)

Mazurek z kremem mascarpone 133

ciasta. Ja posiadam jedną taką blachę, ale formuje sobie ciasto wg niej i piekę na oddzielnej blaszce. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 0 C przez 20 minut. Składniki na krem: ½ litra słodkiej śmietany 36% bez 4 łyżek 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodawać mascarpone i ubijać(...)malinowej lub innej 1 galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody Wykonanie mazurka: Na spód wyłożyć krem z mleczną czekoladą (zostawić parę łyżek do ozdobienia mazurka), przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posmarować marmoladą malinową i wyłożyć tężejącą 1 galaretkę. Przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Wyłożyć na nie połowę kremu z białą czekoladą. Wyłożyć drugą tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki. Po stężeniu

Przepisy Babci
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1178

piekarnika, może być lekko popękane z wierzchu- ciasto podczas stygnięcia lub później, pod ciężarem masy kawowej, trochę opadnie MUS KAWOWY- kawę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić - czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić- żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, krótko podgrzać w kuchence mikrofalowej, lekko ostudzić - zimny serek mascarpone krótko zmiksować tak, aby był gładki- do ostudzonej, ale ciągle(...)się zetnie)- zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach- rozpuszczoną żelatynę wymieszać z 1-2 łyżeczki masy, aby ją zahartować - ciągle ubijając krem, wlać cienkim strumieniem zimną kawę oraz zahartowaną żelatynę, miksować tylko do połączenia się składników CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM KAWOWYM- ostudzone ciasto czekoladowe włożyć do tortownicy- na ciasto przełożyć

Smakołyki Bereniki
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 99

wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki na krem mascarpone: 200 ml śmietany(...)mieszam i całość odstawiam do wystygnięcia. Przygotowuję ostatnią warstwę z mascarpone. Śmietankę ubijam na sztywno i dodaję do niej po łyżce mascarpone cały czas ubijając. Na koniec dodaję wanilię i cukier puder, mieszam jeszcze chwilę i odstawiam masę do lodówki. Kiedy wszystkie masy będą zimne, mogę przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić

Słodki sentyment
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 94

wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki na krem mascarpone: 200 ml śmietany(...)mieszam i całość odstawiam do wystygnięcia. Przygotowuję ostatnią warstwę z mascarpone. Śmietankę ubijam na sztywno i dodaję do niej po łyżce mascarpone cały czas ubijając. Na koniec dodaję wanilię i cukier puder, mieszam jeszcze chwilę i odstawiam masę do lodówki. Kiedy wszystkie masy będą zimne, mogę przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić

Słodki sentyment
Babeczki waniliowe z czekoladą i kremem jagodowym 93

Babeczki inspirowane są ciastem maślankowym (przepis już niedługo na blogu ), które w domu u mamy było zawsze ciastem „dyżurnym” – szybkim, łatwym i smacznym. Ponieważ muffiny wykonuje się tak samo sprawnie, są idealnym rozwiązaniem, kiedy pojawiają się niespodziewani goście. Jeśli jednak mamy trochę więcej czasu, możemy dodać do babeczek trochę „pyszności” i sprawić, że będą nieziemsko smaczne. Składniki(...)mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy 1 łyżkę ciasta (ciasto powinno zajmować ok. ¾ papilotki, żeby po upieczeniu za bardzo nie wystawało). Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut

Słodki sentyment
Mazurek Matcha 124

sztuk bezików opcjonalnie 1/2 szklanki migdałów blanszowanych opcjonalnie Instructions Przygotowanie kruchego ciasta Do miski miksera wsypać przesiane mąki, cukier, sól wymieszać, a następnie dodać pokrojone zimne masło w kosteczkę, jajko i zacząć wyrabiać ciasto w razie potrzeby dodać 1 lub 2 łyżki śmietany. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę i zawinąć ją w folię spożywczą, odłożyć na około 30 minut(...)średnicy 22-23 cm wysmarować masłem i wysypać mąką. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na cienki placek odpowiadający wielkości formy (z bokami), przygotowane ciasto przełożyć do formy, dno ciasta nakłóć widelcem, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika. Spód ciasta pieczemy przez 15-18 minut na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie wystudzić. Przygotowanie kremu Białą czekoladę

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z białą czekoladą i polewą chałwową 205

Połączenie twarogu, mascarpone i białej czekolady to dla mnie idealna baza do serników. Ostatnio prezentowałam bardzo podobny sernik z polewą kajmakową (przepis tutaj). Dzisiaj ten sam

Bullio
Ciasto Królowa nocy 492

Ciasto Królowa nocy to ciemny biszkopt i 2 kremy na bazie serka mascarpone – kajmakowy i czekoladowo-nugatowy. Takie tortowe ciasto ma szansę zabłysnąć na niejednym przyjęciu :) Składniki na blaszkę 25x35 cm: ·          8 jajek w temperaturze pokojowej (białka i żółtka osobno) ·          130 g drobnego cukru(...)wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 170 stopni C (grzałka góra-dół) około 30-35 minut. Ciasto pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Rozcinamy na 2 blaty. Krem kajmakowy: ·          500 g serka mascarpone ·          150 g masy kajmakowej (z puszki

Trzeci talerz
Tort brownie z galaretką jabłkowo miętową 137

Mocno czekoladowe, wilgotne, z wyczuwalnym posmakiem kawy. Przygotowane na bazie soku jabłkowo- miętowego HORTEX  dodatkowo wzbogaca jego smak. Słodyczy nadaje krem śmietankowy z mascarpone. A całość wykańcza galaretka jabłkowo - miętowa z posmakiem cytryny. Ciasto jest obłędne w smaku. Pomimo dużej ilości kalorii warto skusić się na kawałek takiej kulinarnej poezji! Ostatnio bardzo polubiłam sport i trenuję 3-4 razy(...)obkleja. Po upieczeniu studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem śmietankowy: Śmietanę przelewamy do misy miksera i miksujemy z dodatkiem cukru pudru na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Złożenie ciasta: W tortownicy zostawiamy jeden blat brownie. Smarujemy go pastą kawową. Na nim wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Górę smarujemy resztą kremu. Wokół układamy cukierki

VioletoweKucharzenie
Ciasto stracciatella z malinami 173

Czekoladowy biszkopt z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Całość posypana startą, mleczną czekoladą. Ciasto nie jest bardzo słodkie. Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany(...)wyłożyć papierem. Przelać ciasto i wyrównać. Piec ok. 25 – 30 minut w temperaturze 160ºC (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem). Ciasto ostudzić i przekroić wzdłuż na dwie części. Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i zmiksować. Krem powinien być dość sztywny. Czekoladę (50 g mlecznej) utrzeć i wymieszać ze kremem. Na blacie wyłożyć krem (3/4 masy) i posypać malinami

Bullio
Ciasto stracciatella z malinami 210

Czekoladowy biszkopt z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Całość posypana startą, mleczną czekoladą. Ciasto nie jest bardzo słodkie. Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany(...)wyłożyć papierem. Przelać ciasto i wyrównać. Piec ok. 25 – 30 minut w temperaturze 160ºC (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem). Ciasto ostudzić i przekroić wzdłuż na dwie części. Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i zmiksować. Krem powinien być dość sztywny. Czekoladę (50 g mlecznej) utrzeć i wymieszać ze kremem. Na blacie wyłożyć krem (3/4 masy) i posypać malinami

Bullio
Torcik marchewkowy z kremem z mango 165

pewno ma więcej wartości odżywczych niż ten tradycyjny, bez jej dodatku. Ten jest wyjątkowo lekki i puszysty, w niczym nie przypomnina ciężkich, mocno wilgotnych ciast marchewkowych. Przełożony kremem przygotowanym na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z dodatkiem puree z mango. Niezbyt słodki, lekki i bardzo smakowity. Spód torciku stanowi cienki blat kruchego ciasta o smaku ciasteczek Digestive. Tort upiekłam(...)serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 36% 1 duże, dojrzałe mango 2 płatki żelatyny 4 łyżki cukru/ksylitolu 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: 4 łyżki dżemu morelowego Przygotowanie: odważyć składniki na kruchy spód. Wymieszać obie mąki z cukrem i solą, dodać zimne masło pokrojone na małe kawałeczki i rozetrzeć w palcach na kruszonkę. Wylepić ciastem tortownicę o przekroju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 355

śmietany 30%, 1,5 łyżki cukru pudru, 100g serka mascarpone, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, ozdoby cukrowe. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając cienkim strumykiem wlewam olej. Stopniowo wsypuję mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Do ciasta dodaję posiekane orzechy oraz marchewkę startą na tarce o dużych(...)około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy i przekrawam na dwa blaty. Schłodzoną śmietaną ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Miksuję. Masą przekładam upieczone ciasto. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewę przekładam na rękawa cukierniczego z cienką końcówką. Na wierzchu ciasta robię kratkę z polewy. Dodatkowo ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania