ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:67/512)

Rabarbar i kokos czyli szybkie ciasto do kawy 110

nazwać dzisiejsze ciasto, które zawiera rabarbar i kokos. Chyba zwariowanie szybkie ciasto, gotowe w 40 minut. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na pokrojony rabarbar. Rabarbar i kokos to świetne połączenie, które smakowo bardzo mi odpowiada. Piekłam kiedyś ciasto ze świeżym kokosem z malinami. Maliny często mieszam z rabarbarem, zwłaszcza z zielonym, aby go trochę zafarbować. Ciasto z kokosem jest(...)cukrem. Masa jest dosyć gęsta. Wyłóż masę na rabarbar i rozprowadź równomiernie. Na koniec posyp ciasto kokosowymi wiórkami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto na złoty kolor przez 45 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. Pokrój na 12 kawałków. Podaj z kremem mascarpone. Krem mascarpone zmiksuj za pomocą miksera. Do misy miksera włóż jajka, waniliowy ekstrakt i cukier. Zmiksuj

codojedzenia
Krem z mascarpone do tortów i deserów 116

serka mascarpone 200 ml śmietany 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru   Do naczynia o wysokich ściankach włóż wszystkie składniki, a następnie całość zacznij ubijać mikserem. Najpierw używaj wolnych obrotów, ponieważ przez pierwsze parę sekund śmietana może mocno chlapać. Krem będzie gotowy, gdy jego konsystencja będzie przypominać ubitą śmietanę (ok. 5 minut ubijania) Gotowy krem przełóż na ciasto(...)Polecam Wam również inne słodkości : – T rufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasteczka bananowo-kokosowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11028

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków […] The post Malinowa rozkosz bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Ptysie z kremem orzechowym 122

himalajką. Parzone ciasto, z którego przygotowuje się ptysie, jest niesamowicie proste w "obsłudze", trzeba tylko trzymać się kilku zasad, a najważniejsze, by nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia. Nawet na chwilę. Nigdy! Te ptysie z kremem orzechowym przygotowałam pod wpływem chwilowej zachcianki na coś do kawy. W godzinę były gotowe! Napełniłam je prostym kremem na bazie mascarpone i śmietanki, udekorowałam(...)się skusi na coś słodkiego w weekend? Wszak mamy karnawał:) Ptysie z kremem orzechowym Składniki (na 20-25 sztuk): ciasto: 125ml wody 125ml mleka 1/4 łyżeczki soli 100g masła 150g mąki 4 jajka krem: 200ml śmietanki 30% 200g mascarpone 2 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella) 1 orzechowy wafel w czekoladzie (lub 2 łyżki drobno posiekanych prażonych orzechów laskowych) dekoracja

Obiad gotowy
Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia 8915

Ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia to jedno z wielu tego typu ciast, które możemy przygotować bez użycia piekarnika. Robiąc takie ciasta nie musimy się obawiać, że coś nam nie wyjdzie, np. ciasto nie urośnie, powstanie zakalec albo się nie dopiecze, itp. Większość ciast bez pieczenia inspirowanych jest różnego rodzaju batonikami, takimi jak Kinder Bueno czy Rafaello . Natomiast ciasto czekoladowa krówka(...)przygotowania ciasta czekoladowa krówka możemy użyć kajmaku o dowolnym smaku: czekoladowym, orzechowym lub krówkowym, tak jak w moim przypadku. Ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia jest w smaku mocno czekoladowe i niezbyt słodkie, ponieważ słone krakersy idealnie komponują się ze słodką masą krówkową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na naczynie o wymiarach 28×24 cm. Składniki na Ciasto Czekoladowa krówka

Danka Pichci
Babeczki z kremem czekoladowo-orzechowym (Nutella) 399

zrobiłam na bazie znanego smarowidła czekoladowo – orzechowego. Babeczki smakują dzieciom tym młodszym i tym starszym :) CIASTO NA BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany KREM: 125g serka mascarpone 100g kremu czekoladowego Nutelli 1/2 szklanki śmietanki 36% Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i posiekać(...)końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki do wystudzonych babeczek. W miarę schładzania krem będzie bardziej sztywny. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta z kremem , Desery , DLA DZIECI , Wykorzystanie żółtek Tagged: kremówka , mascarpone , Nutella

https:KKuchniaMniam
Piernik mocno orzechowy 124

chleb, kiedy po kilku dniach robi się bardziej suchy. Jem go przez cały rok, ale szczególnie smakuje w okresie świątecznym. Moja ulubiona polewa to serek mascarpone z cytryną, taki jak na cieście marchewkowym. Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej one trafiają do środka. W dużych ilościach! Praktyczne i pyszne! Składniki: 5 jajek szklanka cukru szklanka miodu szklanka(...)Pieczemy w 180 stopniach przez 50 min (góra i dół bez termoobiegu) w keksówce posmarowanej masłem. Pamiętaj, że piernik urośnie, więc wlewamy ciasto tylko do 3/4 wysokości formy. Kiedy piernik ostygnie smarujemy środek polewą zrobioną z serka mascarpone wymieszanego z cytryną i posypujemy kamyczkami do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Ciasto jabłkowe z delikatnym kremem budyniowym. 186

trochę zmieniając proporcje. Krem wymyśliłam sama. Podstawą jest ciasto ucierane z kawałkami jabłek. Na to delikatny krem na bazie śmietany kremówki z dodatkiem serka mascarpone i budyniu waniliowego. Całość jest udekorowana startą gorzką czekoladą. Ciasto smakuje naprawdę wybornie. Zdecydowanie przepis warty powtórzenia i to nie raz :-). Polecam i życzę udanego weekendu.   CIASTO JABŁKOWE Z DELIKATNYM KREMEM BUDYNIOWYM(...)minut. W tym czasie ugotować budyń waniliowy z 3 łyżkami cukru. Ostudzić. Zimną śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem waniliowym i mascarpone. Dodać porcjami zimny budyń i zmiksować na gładką masę. Krem wyłożyć na upieczone i ostudzone ciasto. Gorzką czekoladę zetrzeć na małych oczkach i posypać nią ciasto. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Waniliowy krem z chrupiącymi okruchami , morelami i wiśniami 83

Mascarpone z herbatnikami, morele, wiśnie w syropie – pyszny, łatwy i szybki deser Przepis na ten wyjątkowy deser to kolejna inspiracja z książki Nigela Slatera Zielona

Tajemnice Smaku
Tarta z mascarpone borówkami i malinami 76

masło i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, 3 łyżki wody i ugniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 30minut. 2. Stolnicę przesypujemy mąką i wałkujemy ciasto na kształt formy. Tak rozwałkowane nawijamy na wałek. Formę smarujemy masłem i przekładamy ciasto dociskając do brzegów i dna. 3. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury(...)przez 20-25 minut do zarumienienia. 4. Przygotowanie kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno w wysokim naczyniu. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder i ubijamy do uzyskania jednolitego kremu. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 5. Ostygnięte ciasto smarujemy kremem i przekładamy owoce. Całość posypujemy cukrem pudrem. Gotowe … Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie ciasta

karolgotuje
śmietankowy puszek z konfiturą 157

truskawkowej Stovit, która nie jest zbyt słodka i nie zawiera dużo cukru. Dzięki temu ciasto nie było zapychające.   *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania śmietan-fixu słoiczek konfitury truskawkowej Stovit Białka oddzielić(...)wymieszać. Piec w 175*C około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Kremówkę ubić na sztywno z fixami. Następnie połączyć ją z mascarpone. Połową kremu przełożyć ciasto. Do drugiej połowy kremu dodać dwie łyżki konfitury i zmiksować. Wyłożyć na ciasto. Schłodzić. Przed podaniem na każdy kawałek ciasta nałożyć jeszcze łyżeczkę konfitury

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) 144

jasnej i puszystej masy. Dodajemy otartą skórkę z 2 cytryn oraz wyciśnięty sok z 1 cytryny. Stopniowo wlewamy olej (nie przerywając miksowania), następnie mascarpone. Całość mieszamy do połączenia się składników. Na koniec do ciasta stopniowo łyżka po łyżce wsypujemy suche składniki (mąkę z proszkiem do pieczenia). Ciasto dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy, wyrównując wierzch(...)ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem, ciasto posypujemy cukrem pudrem oraz startą skórką cytrynową.   * Zapraszam Was na mój  Instagram , w zakładce "Desery" przygotowanie ciasta krok po kroku ;) **** PREPARAZIONE Per preparare la torta, come prima cosa riscaldate il forno statico a 180 gradi ( il forno ventilato a 175 gradi). Imburrate una teglia

La grande e la piccola cuoca
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem 192

Jego głównym składnikiem jest marchewka. Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, ale tez bardzo atrakcyjnie wygląda.  Bardzo  zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Ciasto składa się z 2 marchewkowych spodów, przełożonych kremem mascarpone, całość uwieńczona jest koroną z budyniu ugotowanego z soku marchewkowego z dodatkiem masła.  Dodatkowo zrobiłam malutkie marchewki z budyniu i kremu, nadały ciastu słodkiego(...)stopni-do suchego patyczka.  Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku na 10 minut i wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny, ale z nim krem jest stabilniejszy i lepiej się utrzymuje :-) wiem, ze niektórzy nie lubią śmietan

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Przekąska z łososiem 69

Dzisiaj będzie wytrawnie, czyli przekąska z łososiem z ciasta francuskiego. Ciasto francuskie możecie przygotować sami (jak to zrobić, możesz przeczytać tutaj ), albo skorzystać z ciasta gotowego, co jest oczywiście znacznie szybsze Składniki: 1 ciasto francuskie 100 g wędzonego łososia w plastrach, 100 g serka mascarpone 15 pomidorków koktajlowych Pieprz, zioła prowansalskie Roszponka Ciasto kroję na prostokąty wielkości(...)papierem do pieczenia i każdy prostokąt smaruję mascarpone, zostawiając mały rant z każdej strony. Układam po kawałku łososia, przekrojone na pół pomidorki, skórką do dołu. Całość przyprawiam pieprzem i ziołami. Boczki zakładam do środka (patrz ostatnie zdjęcie). Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni. Każdy kawałek dekoruję roszponką i przekąska

Słodki sentyment
Kruche ciasto z kremem 184

mnie herbata Wild Berry TEEKANNE Krem kawowy: 500 ml śmietanki 36% 250 g kremowego serka lub mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Budyniowa pianka: 4 białka 100 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego kilka kropel olejku cytrynowego Ciasto kruche przepis: Jak zrobić kruche ciasto? Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem mieszamy tworząc kopczyk. Na środek(...)jakim się moczyły. Tak przygotowanym wkładem owocowym smarujemy jeden z kruchych blatów. Krem kawowy: Śmietankę ubijamy z mascarpone, na koniec dodajemy cukier i kawę rozpuszczalną. Dokładnie mieszamy i połowę z masy wykładamy na naszą owocową warstwę, którą posmarowaliśmy jeden z blatów ciasta. Na kremie układamy budyniową piankę (wystudzoną) i smarujemy ją pozostałą częścią kremu. Całość zakrywamy drugim blatem kruchego ciasta

MamaOskarka