Przepis na : deser
Z całego serca polecam przygotować ciasto z wykorzystaniem serka mascarpone od Moja Formagia i maku! Deser jest bardzo delikatny, aż rozpływa się w ustach! Dodatek powoduje, że wypiek jest wyjątkowy! Składniki: 2 jaja 50g erytrytolu 250g serka mascarpone 10g mąki ziemniaczanej 20g maku niebieskiego aromat 40g herbatników Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Łyżka po łyżce dodawać serek mascarpone. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną oraz mak niebieski. Całość wymieszać za pomocą szpat...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...