Chyba nie muszę pisać o cieście „Kopiec kreta” zbyt wiele – pyszne połączenie czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej z kawałkami czekolady oraz
KuchniaWeDwoje.plostatnie upalne dni proponuje wam pyszne, szybkie ciasto na zimno. Kokosowo - czekoladowe na herbatnikach i bez pieczenia ! :) Składniki na tortownicę 18 cm na większą 24 cm podwajamy składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Gotowanie...to proste !Składniki: na ok 8-10 placuszków 1 jajo 1 płaska łyżka cukru pudru 1 płaska łyżka serka mascarpone 2 płaskie łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie mieszamy trzepaczką na rozgrzanej patelni łyżeczką nakładamy ciasto smażymy z obu stron na złoto Smacznego
Gotowanie z pasjąDietetyczny i zdrowy sernik na zimno na jogurtach greckich, z dodatkiem serka mascarpone i nasion chia. Jeśli sernik podzielmy na 12 porcji, to jedna będzie miała
e-PrzepisyKulinarneDietetyczny i zdrowy sernik na zimno na jogurtach greckich, z dodatkiem serka mascarpone i nasion chia. Jeśli sernik podzielmy na 12 porcji, to jedna będzie miała
e-PrzepisyKulinarnejeden taki kieliszek z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Kremem możemy przekładać również torty czy ciasta lub nadziewać babeczki. Na walentynki idealny. Składniki: 20 sztuk kieliszków z białej czekolady Krem adwokatowy: 150 ml adwokatu 1 szklanka kremówki 150 g mascarpone 3 listki żelatyny Cukrowe kwiatuszki do dekoracji Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu
Wanilia i Kardamonpieczenia, przelać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy: 200 g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Mascarpone i nutellę przełożyć do naczynia, krótko zmiksować. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej Czekoladę
Domowa cukiernia Ewyłyżki cukru łyżka kakao czubata łyżeczka śmietany 18% Masa: 200 ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady Dodatkowo: maliny do dekoracji Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy żółtko, proszek, cukier i zagniatamy ciasto na gładką masę. Następnie dodajemy kakao i śmietanę, zagniatamy aż ciasto będzie miało jednolity kolor. Wstawiamy do lodówki
Czerwona PorzeczkaTiramisu to niezwykle delikatny i pyszny włoski deser. Składający się z jajek, serka mascarpone, biszkoptów, kawy, cukru, likieru Amaretto i kakao. Składniki proste, łatwo dostępne i
Kuchcik gotujełyżki oleju kokosowego 5-6 łyżek miodu 2 miarki odżywki białkowej 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 2 łyżki kakao Dodatkowo: 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego serka) syrop czekoladowy lub 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Fasolę odsączyć z zalewy i wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie zblendować. Kolejno dodawać wszystkie składniki i miksować do połączenia(...)tortownicy (20-22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę przelać do formy. Czereśnie wydrylować (wyjąć pestki :) ) ułożyć na ciasto i piec ok. 45-60 minut w temp. 180*C, do suchego patyczka (do momentu, gdy po wbiciu patyczka w ciasto i wyciągnięciu go, będzie on suchy). Upieczone ciasto ostudzić, wyłożyć
Malinowo w kuchniubitych białek dodajemy cukier, następnie po jednym żółtku, na koniec przesiewamy suche składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 35-40 minut. Krem kajamakowy: 500 g serka mascarpone 200 g kajmaku ( resztę zostawiamy) 200 ml śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo : Słoik konfitury porzeczkowej Nasączenie: sok porzeczkowy
Słodka Kraina WypiekówSkładniki: spód: 400 g herbatników 440 g masy krówkowej masa serowa z batonikami: 750g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremowej 30 % 4 łyżki cukru pudru 3
Darcia w kuchniSernik w służbie jej królewskiej mości. ;) Inspirowany też drinkiem caipiroska i ostatnimi upałami... 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 36% 4 jajka 1 łyżka soku z limonki
Kuchenna Kontrrewolucyasól i delikatnie wymieszać. Wlać przestudzoną czekoladę i dokładnie połączyć. Tortownicę o średnicy 18 cm natłuścić, wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-17 minut. Wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 250 g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy 3 duże jajka 100 g cukru 200 g melona + 200 g truskawek Truskawki zmiksować, odłożyć
Domowa cukiernia Ewyserduszkiem 3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów. 4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło 5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka świeżymi truskawkami i serkiem mascarpone. Smacznego
KreatywnePiny