ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:228/512)

Odcienie fioletu - sernik z czarnym bzem i figami 189

mnie ilości energii, o które bym się nie podejrzewała. Odkurzę, zrobię pranie, wyjdę na długi spacer z psami, z którego wrócę z kieszeniami pełnymi kasztanów i żołędzi. Zrobię ciasto, ugotuję rozgrzewającą zupę-krem, którą zjemy w kuchni w promieniach zachodzącego słońca. Mogę góry przenosić! Bo zaświeciło słońce... Też tak macie? Cz ja już zupełnie zwariowałam...? Dzisiaj mam dla Was kolejny(...)spód: 50 g ciastek digestive 10 g kakao 40 g migdałów 20 g orzechów włoskich 90 g suszonych fig masa serowa: 250 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 250 g serka kremowego 4 listki żelatyny 150 ml syropu z owoców czarnego bzu dodatkowo: 5 fig 2 łyżki cukru 50 ml śmietany kremówki (38%) Ciasteczka, kakao, migdały, orzechy włoskie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu a’la czarny las 187

Tiramisu a’la czarny las Tiramisu a’la czarny las to idealne wykorzystanie mascarpone do deseru, zwłaszcza gdy zalega wam w lodówce. Ja musiałam go spożytkować, ponieważ do ciasta Wiśnie na czekoladowej poduszce kupiłam aż dwa opakowania, tak dla zapasu. Wiśni w kompocie zresztą też mi zostało, więc sytuacja idealna. Nie będę się dużo rozpisywać: deser szybki(...)składników starczyło mi dość na małą foremkę ceramiczną oraz dwa pucharki Deser naprawdę pyszny… Składniki na foremkę 12×10 cm oraz dwa pucharki: Krem: – 250 g mascarpone – 300 ml śmietanki kremówki 36% – 1 łyżeczka cukru pudru – 100 g czekolady gorzkiej 65% kakao Dodatkowo: – około 200 g podłużnych biszkoptów – szklanka zaparzonej i ostudzonej

Relaxtime
Tort czekoladowo-wiśniowy (również bez glutenu) 231

momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Krem śmietankowy: 800 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego sera mascarpone 2 - 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder i mascarpone. Schłodzić. Oraz: 350 g odsączonych, wypestkowanych(...)zastygnie, nożem o szerokim ostrzu lub metalową łopatką zeskrobać różnej wielkości spiralki i płatki. Schłodzić. Wykonanie tortu:   Z masy śmietankowej odłożyć 200 g - posłuży  do dekoracji wierzchu ciasta. Jeden z blatów ciasta odwrócić do góry dnem, położyć na paterze. Skropić kilkoma łyżkami likieru wiśniowego, posmarować połową dżemu. Na warstwę dżemu ułożyć gęsto wiśnie z kompotu. Posmarować je dość

maniapieczenia
Naleśniki z różanym mascarpone 117

mleka 1 łyżka brązowego cukru sól Dodatkowo: trochę mniej niż 1/2 szkl. śmietanki 30% 130-140 g mascarpone dżem Łowicz 100% z owoców Dzika Róża Do garnka wbijamy jajka, dodajemy mleko, mąkę, cukier, sól i odrobinę oleju. Mieszamy wszystko do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji (będzie dosyć rzadkie). Odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Do misy

Smaki Na Talerzu
Wiosenna łąka, czyli szarlotka z budyniem i delikatnym kremem twarożkowym 147

dziesiątkę i udało się przywołać wiosnę, która powinna już zostać z nami na dłużej. Polecam... z całego serca :) Wiosenna łąka, czyli szarlotka z budyniem i delikatnym kremem twarożkowym Ciasto: 350-400 g mrożonego szpinaku 3 jajka 3/4 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki oliwy 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2/3 szklanki mąki jaglanej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku(...)całość do lodówki na kilka godzin, by stężało.  Serek mascarpone utrzeć mikserem z ksylitolem, dodać jogurt grecki i serek kremowy, ucierać jeszcze kilka minut. Blat z budyniem i jabłkami wyjąć z tortownicy i umieścić na paterze lub odpowiednio dużym talerzu. Wyłożyć na wierzch masę, posmarować również boki ciasta. Rozdrobnić drugą część ciasta i obsypać wierzch oraz boki (można wydrapać

FitKot
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 281

300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie i dokładnie wyrabiamy, do momentu aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia około godziny.   Ciasto podsypujemy mąką(...)ciasto na 7 cm kwadraty. Lekko je rozciągam i nakładam jagody na środek po czym sklejam boki. Boki ponaciskałam widelcem. Układam je na blaszce i włożyłam na 30 min do nagrzanego do 50 stopni piekarnika. Na koniec smaruje jajkiem z mlekiem i piekę w temperaturze 180 st. przez ok. 15 minut. Należy zaczekać aż ostygną. Ubijam śmietanę z mascarpone

Lili w kuchni
Tiramisu Jack Daniels Honey 249

Deser z prądem? a czemu nie :) Słodkość, mleczność, kawowość oraz konkretne grzanie - to Was czeka! Tiramisu podane w szklance po whisky to super pomysł na małe

Kuchnia PROzdrowotna
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 161

sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem. Wszystko połączyć ze sobą najlepiej drewnianą łyżką. Dodać olej, przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ponownie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 25-30 minut. Biszkopt wystudzić i lekko ściąć wierzch. Składniki na masę jabłkową: * 1 kg kwaśnych(...)serka mascarpone * 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder. Wszystko ze sobą połączyć. Masę śmietanową przełożyć na stężałą masę jabłkową.  Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce. Każdy kawałek ciasta udekorowałam wzorem z szablonów do dekoracji , które nabyłam w sklepie internetowym  Goodest

Zrób to smacznie
Czekoladowe makaroniki z Nutellą 206

będą jeszcze lepsze. Składniki: 50 g białek 45 g cukru 60 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) 5 g kakao Składniki na krem: 2 łyżki serka mascarpone 2 – 3 łyżki Nutelli Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)minut. W tym czasie makaroniki powinny zastygnąć na tyle, żeby na wierzchu utworzyła się skorupka – można sprawdzić palcem czy ciasto się nie klei. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie prostego kremu. Mieszamy dokładnie serek mascarpone z Nutellą. Gotowy krem powinien być na tyle delikatny, żeby dało się go bez trudu wycisnąć przez worek. Makaroniki pieczemy około 6-7 minut

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 318

masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi' Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady - 1/4 szklanka drobnego cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - szczypta soli * masa karmelowa: - 50g masła - 1/3 szklanki cukru - 1/3 szklanki wody - 200g serka mascarpone - 1/2 szklanki śmietanki kremówki - 200g mleka(...)blaty. W trakcie pieczenia ciasta przygotować masę karmelową: W garnku rozpuścić masło. Dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru (ok.10 minut). Następnie dodać wodę (uwaga może kipieć!) i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Zestawić z ognia. Do ciepłej karmelu dodać mleko w proszku i dokładnie zmiksować. Dodać serek mascarpone i śmietankę kremówkę, i zmiksować do uzyskania gładkiej

CookYourself
JABŁKOWY SERNIK NA ZIMNO Z ORZECHAMI 149

Jesień i zima to okres szarlotkowy ! Ciast z jabłkami jest z blogu pod dostatkiem, ale tego przepisu nigdzie nie znajdziecie! Mam dla Was dziś przepis na pyszny sernik na zimno z galaretką jabłkową na orzechowym spodzie. Połączenie tych jesiennych smaków zawsze świetnie się komponuje. Sernik jest świetnym pomysłem na każdą okazję! Do popołudniowej kawki, na rodzinną imprezę albo urodzinowe przyjęcie(...)garstka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Podprażone orzechy mielimy z kruchymi ciastkami i cukrem pudrem, dodajemy roztopione masło, zagniatamy ciasto i wylepiamy tortownicę wyłożoną papierem. Wstawiamy do lodówki. MASA SEROWA: Żelatynę zalewamy sokiem jabłkowym, zostawiamy do napęcznienia, podgrzewamy ( ale nie gotujemy! ). Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy śmietanę i cały czas miksując wlewamy ciepłą żelatynę ( wcześniej ją „hartujemy” ). Masę wylewamy

Ostra na Słodko
Ciasto Czekoladowe zauroczenie. 144

śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 tabliczka czekolady mlecznej ( użyłam Goplany) 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej ( użyłam Goplany) Posypka: 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Zmiksować chwilę mikserem na najniższych obrotach. Następnie wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia(...)sztywno, dodać mascarpone, chwilę zmiksować. Wlać roztopioną i przestudzoną czekoladę. Zmiksować do połączenia składników. Na koniec, do masy dodać 2 łyżki utartej czekolady i wymieszać łyżką. Wystudzony biszkopt, obrócić papierem do góry. Oderwać delikatnie papier. Dzięki temu, będziemy mieli na górze, równą powierzchnię. Na tak przygotowany biszkopt, wyłożyć masę. Wyrównać powierzchnię. Posypać utartą czekoladą. Gotowe ciasto, wstawić na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
Tort Kinder Bueno 653

kakaowe ciasto szybkie do przygotowania, tzw. 'muffinowe', przełożone orzechowo-mlecznym kremem, udekorowane płatkami czekoladowymi, kleksami czekoladowego kremu i rozpuszczoną czekoladą. Całość smakuje wybornie i bardzo dobrze się kroi. Składniki ** Ciasto ** 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2/3 szklanki mleka 6 czubatych łyżek cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki gorzkiego kakao 1 1/3 szklanki mąki pszennej Tortownicę(...)patelni, wystudzić i zmielić. Śmietankę ubić mikserem, dodać cukier, mascarpone, mleko w proszku, orzechy i 1 łyżeczkę kakao, dokładnie zmiksować na jednolitą, gładką masę. Odłożyć 4 łyżki kremu do dekoracji i dodać do niej kakao. Dekoracja płatki czekoladowe 15 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej 2 batoniki Kinder Bounty do dekoracji Oba ciasta przekroić wzdłuż - uzyskamy 4 blaty ciasta. Na paterze ułożyć

Słodkie inspiracje
Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky 126

Babki i mazurki to chyba najbardziej popularne ciasta wielkanocne. U mnie bardzo rzadko piecze się mazurki, dlatego postanowiłam to zmienić. Mazurek serowy z kremem czekoladowym z whisky to zaskakujące połączenia cienkiego sernik z dodatkiem rodzynek i kremu czekoladowego z dodatkiem alkoholu. Jedliście kiedyś takie pyszności? Czas wykonania(...)Delikatnie połączyć ciasto z białkami 6. Przełożyć masę na wysmarowaną formę 7. Upiec cienki sernik 8. Przygotować krem czekoladowy 9.Do śmietanki dodać cukier puder oraz masło 10. Całość rozpuścić i doprowadzić do wrzenia 11. Ściągnąć z gazu i dodać czekoladę 12. Do rozpuszczonej masy czekoladowej dodać miód i alkohol 13. Na koniec dodać serek mascarpone i połączyć całość 14. Udekorować

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania