ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:223/512)

Tort czekoladowy 176

pieczenia 150 g kwaśnej śmietany (najlepiej gęstej)  kilka kropli dowolnej nalewki (mama dała mi różaną) Masa: 500 g truskawek 200 g borówek 100 g białej czekolady 500 mascarpone 2 łyżki cukru pudru kieliszek nalewki do nasączenia  Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, lub mikrofali. Masło z cukrem i szczyptą soli ucieramy na jednolity krem. Po czym zaczynamy stopniowo(...)stopni około 45 min. (mama dała mi trzy mniejsze blaszki, żeby blaty wyszły równe. Niestety na 3 blat brakło ciasta, więc piekłyśmy w dwóch blaszkach). Czekoladę do masy topimy w kąpieli wodnej lub mikrofali, czekamy aż przestygnie i ucieramy z mascarpone, cukrem pudrem i nalewką. truskawki kroimy na kawałki i delikatnie mieszamy je razem z borówkami i z kremem. Mama

Lili w kuchni
Kremówka budyniowo-śmietankowa 167

razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i odstawić do wystudzenia. Składniki na krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30%; 500 g serka mascarpone; 3 łyżeczki żelatyny; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; Ponadto: około 250 ml mocnego naparu z kawy(...)nitki z żelatyny lub grudki. Następnie dodawać stopniowo po 250g serka mascarpone (również schłodzonego) i delikatnie mieszać ze śmietaną (najlepiej zrobić to tzw."rózgą".  Schłodzony napar z kawy wymieszać z amaretto, moczyć w nim biszkopty i układać na kremie budyniowym. Następnie wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Przed podaniem ciasto należy schłodzić

In my kitchen
Czekoladowy Tort Straciatella z Malinami 167

idealne dla mojego syna. On uwielbia kremy na bazie kremówki i mascarpone, a tu jeszcze Jego ulubiona czekolada. Szukałam czegoś ze świeżymi malinami i na stronie Moje Wypieki znalazłam ten przepis. Postanowiłam upiec go w tortownicy - efekty możecie sami ocenić, bo smak......niebo w ......:)Składniki na ciasto: 5 jajek 250 g brązowego cukru ( ja użyłam 200 g brązowego(...)kilka minut dłużej. Pieczemy do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Gdy ciasto jest zimne przekroić wzdłuż na dwie części. Masa Straciatella z Malinami: 600 ml śmietanki kremówki, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 50 g czekolady mlecznej startej na tarce o grubych oczkach ok.500 g malin Wykonanie: Kremówkę ubić

Blondynka Gotuje
Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 170

kremem z bitej śmietany i dużą ilością świeżych, pysznych truskawek. Ciasto: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) 2 jajka 75 g mąki pszennej 15g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Krem: 250 g mascarpone 200 g śmieany 36% -ubitej na sztywno polecam firmę Piątnica- śmietana w kubeczku(...)około 1-2 mm grubości- jesli zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie

KreatywnePiny
Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia 96

kajmakowej 500g mascarpone  330 ml śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Do misy miksera przełożyć mascarpone i kremówkę, zmiksować na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać masę kajmakową. Na koniec masę wymieszać z posiekanymi orzechami (2 łyżki orzechów zostawić do posypania ciasta). Foremkę (20x20cm) wyłożyć

Smakołyki Asi
ROLADA CZARNY LAS 140

podobieństwo znanego tortu szwarcwaldzkiego o niesamowitym smaku: wiśnie i czekolada to doskonałe połączenie.     SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem: 200 g serka mascarpone, 250 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy Dodatkowo: mały słoik drylowanych wiśni, pół tabliczki gorzkiej

słodki bratek
Sernik dyniowo pomarańczowy z czekoladą i konfitowanymi pomarańczami w cukrze 85

Sernik dyniowo pomarańczowy na spodzie z korzennych ciastek. Jestto sernik w świątecznym klimacie, bo przecież pomarańcze, przyprawy korzenne i czekolada nieodzownie kojarzą się ze świętami. W

Tajemnice Smaku
Tatar łososiowy z awokado 110

Składniki 200 g łososia surowego 1 awokado 100 g serka Mascarpone 100 g serka śmietankowego (Philadelphia) 5 łyżek śmietany 1 szalotka oliwa z oliwek 1 łyżka

KUCHNIA POLSKA
Torcik czekoladowo-śliwkowy 159

słoika,  całość dopełniona pysznym czekoladowym kremem , ma gładką kremową konsystencję jest nieprzesłodzony a śliwki nadają mu charakteru. Wspaniały deser na różne okazje.Jedno z lepszych ciast jakie jadłam. Składniki: Ciasto: 5 jajek 10 dag cukru pudru ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki budyniu śmietankowego 50 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: 1 szklanka(...)brązowego cukru trzcinowego Szczypta mielonego cynamonu Szczypta mielonych goździków Szczypta mielonego kardamonu Masa czekoladowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g sera mascarpone 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 czubata łyżka cukru pudru Dekoracja: Płatki czekoladowe Sposób przygotowania: Ciasto: Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem na puszystą lśniącą masę , wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, bułką tartą, budyniem i orzechami, połączyć

Wanilia i Kardamon
Tort piernikowy – prezent na 33 urodziny :) 184

miodu 300ml oleju 5 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżki sody 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki aromatu z wanilii (albo 2 łyżki cukru waniliowego) Składniki na krem 750g serka mascarpone 500 ml śmietany 30% 2 łyżki aromatu waniliowego (2 łyżki cukru waniliowego) 7 łyżek cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Dodatkowo 2 kieliszki spirytusu 1/2 szklanki ugotowanej (ostudzonej) wody(...)całość dokładnie miksujemy. Przygotowane ciasto dzielimy na trzy części i kolejno przelewamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wysmarowanymi masłem brzegami. Każdy z blatów biszkoptowych pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po ich wyjęciu z piecyka odstawiamy je do ostygnięcia. Przepis na krem mascarpone W misce przy pomocy miksera mieszamy serki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Lion 190

lion, bo słodkości byłoby za dużo, a przesłodzonych ciast nie lubimy. Z biszkopta zeskrobałam wierzch i pokruszyłam. Dzięki temu ciasto nie było przesłodzone, dla nas idealne. Jedyna wada tego ciasta jest taka, że bardzo szybko znika ;-) Polecam, róbcie bo warto :-) Miłego piątku :-) Blaszka 24 x 34 cm Składniki biszkopt: 6 jajek L 2/3 szklanki drobnego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej(...)dociskamy :-) 5. W misie miksera ubijamy śmietanę 36%, jak będzie ubita, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Miksujemy do połączenia się składników. Połowę masy wykładamy na herbatniki, teraz nakładamy drugi blat biszkoptu i drugą połowę masy. Na masę dajemy pokruszony wierzch biszkopta. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin :-) Przełożenie ciasta: blat biszkoptu - warstwa ryżu z kajmakiem - herbatniki ciemne

kruche babeczki
Torcik naleśnikowo budyniowo pomarańczowy 160

wody 4 łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30 % dekoracja(...)wysokiego wsypuję mąkę, dodaję jajka, mleko, wodę, sól, roztopione i wystudzone masło i miksuję blenderem ciasto. Połowę odlewam do miseczki, a do drugiej połowy dodaję kakao i dalej miksuję. Ciasto morze wydawać się rzadkie ale jak wstawimy do lodówki na godzinę zgęstnieje. Do garnka wlewam 350 ml mleka, masło i i zagotowuję. Do reszty mleka wsypuję budyń, dodaję cukier

wesoła kuchnia
Tort z m&ms'ow 257

18cm] : Ciasto czekoladowe: -> 60g gorzkiej czekolady [ zachowajmy chociaż trochę pozoru „zdrowego żywienia”] -> 100ml mleka   1.5% -> 100g masła -> 100-150g cukru [ można wymienić na miód – polecam!] -> 2 jajka -> 100 ml jogurtu naturalnego/greckiego -> 200g mąki -> 25g kakao -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> Sól -> ½ łyżeczka sody oczyszczonej Krem mascarpone(...)kremówki -> 250g mascarpone -> 1 łyżka cukru pudru -> ½ puszki brzoskwiń Klej „do cukierków” -> 100g oleju kokosowego -> 100g czekolady (50/50 gorzka/mleczna) Frużelina  -> Garść mrożonych malin -> 1 łyżeczka żelatyny -> 2 łyżki cukru Dekoracja: -> Największa paczka m&ms’ów -> Wafelki w czekoladzie (500g)   Wykonanie:   Krok 1 – ciasto czekoladowe Całość rozpoczynamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Red velvet sowa. 187

Mocno schłodzoną śmietanę 250 ml wlewamy do miski i dodajemy zimne 250 g mascarpone. Ubijamy mikserem, pod koniec dodając ok półtorej łyżeczki cukru i cukier waniliowy do smaku i połowę rozpuszczonej w mikrofali, bądź w kąpieli wodnej żelatyny. Całość dokładnie miksujemy. Na paterze układamy pierwszy blat ciasta i smarujemy go częścią masy, na to układamy kolejny blat ciasta i znów(...)dociskamy wyrównując tort i wstawiamy do lodówki. Tej masy powinno być więcej w moim cieście, ale mój mały łasuch skutecznie podjadał mi ją z miski :). Kolejną łyżeczkę żelatyny zalewamy zimną wodą przegotowaną i odstawiamy do napęcznienia. 250 ml śmietany  łączymy z 250 g sera mascarpone, dodajemy barwnik, w jakim ma powstać nasz tort (ja użyłam barwnika czarnego w żelu

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania