ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:219/512)

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film 156

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem.     składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki(...)mascarpone, dodajemy cukier puder i wszystko dokładnie miksujemy do połaczenia się składników. Do serka stopniowo wlewamy chłodną galaretkę a następnie całość dokładnie łaczymy mikserem. Na końcu do masy dodajemy ubitą śmietanę i jeszcze raz wszystko razem łączymy. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy

Smakowite Dania
Sernik na zimno z jeżynami i czekoladowym ciasteczkami 97

Jeżynowy sernik na zimno to świetny pomysł na letni deser. Spód sernika przygotowujemy z pokruszonych ciasteczek. Kruche, kakaowe ciastka idealnie komponują się z delikatną, lekko kwaśną

Tajemnice Smaku
Pierogi z piernikami 146

słodko. Pierogi nadziane są masą piernikową. Jeśli jesteście ciekawi tego połączenia smakowego, to zapraszam Was do próbowania :) Składniki: ciasto - 325 g mąki pszennej - 1 jajko - 100 ml ciepłej wody - szczypta soli farsz - 100 g pierników katarzynek - 250 g mascarpone - 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, sól oraz wodę. Wszystkie składniki zagniatamy, następnie wałkujemy i wycinamy koła. Pierniki

Zainspirowana w kuchni
KRUCHE BABECZKI 154

zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę należy nakładać na kruche spody i udekorować ulubionymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek
Babeczki z czekoladową czapeczką 167

Puchatka, ale nie jest to miodek. Słodkie, pyszne i pięknie się prezentujące babeczki , przekładane kremem z bitej śmietany i serka mascarpone. Na wierchu każdej muffinki czapa z czekoladą. Może na Walentynki takie upieczecie? Polecam! Składniki około 20 szt Ciasto 4 jajka (osobno białka i żółtka) 200 g cukru 75 g mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku(...)muffiny (12 gniazd) wyłożyć papilotkami. Każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 200 stopniach C około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Polewa 100 g czekolady 3 łyżki mleka Czekoladę rozpuścić nad parą z dodatkiem mleka. Krem 600 ml śmietany kremówki (36%) cukier ( według własnego smaku) 250 g serka mascarpone Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno, a następnie dodać

O kuchni z uczuciem
Ciasto wiśniowo - czekoladowe 145

przygotować ciasto wiśniowo - czekoladowe wystarczy upiec biszkopt, rozkroić go na dwie części i przełożyć kremami. Są to kremy na bazie bitej śmietany i sera mascarpone. Początkowo oba kremy przygotowuje się łącznie. Dopiero w końcowej fazie część kremu dodatkowo trzeba wzbogacić o roztopioną gorzką czekoladę, która dodana w dużej ilości decyduje o smaku ciasta

Przepisy Kulinarne
Samosy z masą makową i śmietankowym dipem 261

łatwe w przygotowaniu idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Składniki ciasto 2 szkl mąki 50 g masła szczypta soli ok. 1/2 szkl masa makowa 100 g maku 400 ml mleka 2 łyżki miodu 1 łyżka skórki pomarańczowej 1 łyżka rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny dip 2 łyżki serka mascarpone 200 g śmietanki 30 % 1-2 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy(...)Dobrze odsączamy i mielimy dwukrotnie w maszynce. Podgrzewamy z miodem, dodajemy rodzynki, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Zostawiamy do wystygnięcia. 3. Mąkę zagniatamy z masłem, solą i wodą. Gładkie ciasto wałkujemy na grubość 5 mm. 4. Foremką w kształcie serca wykrawamy kształty. Na każdy nakładamy masę makową. 5. Zlepiamy brzegi tak aby powstał stożek. 6. Pierożki smażymy w średnio rozgrzanym

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 176

Jesteście miłośnikami kawy? Zapraszam dziś na pyszne ciasto kawowe, które rozpływa się w ustach. Orzechowy biszkopt pokryty orzechową masą Russel i galaretką kawową tworzy pyszny duet. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki : Ciasto: 5 jajek 120 g cukru pudru 150 zmielonych orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki zmielonej kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka bułki(...)masy. Do masy jajecznej dodajemy orzechy wymieszane z bułką tartą, kaszą manną oraz kawą i miksujemy krótko. Ciasto przelewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut . Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ciasto umieszczamy w blaszce, a następnie nasączamy przygotowanym pączem. Jajka sparzamy i wbijamy do miski, dodajemy cukier oraz

Podróż w kulinaria
Czekoladowe Ciasto Guinness 446

samo dno. Wlewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Gorące polewamy 6 łyżkami piwa Guinness a następnie odstawiamy do ostygnięcia.   Krem:   250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru   Serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera. Ucieramy na gładką masę

Made By Mom And Son
Sernik z musem truskawkowym a'la Panna Cotta 237

migdały, cukier oraz posiekane masło. Wbić jajko, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.  Następnie rozwałkować na kształt koła i wylepić dno oraz do połowy brzegi tortownicy o śr. 24cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  500g białego sera półtłustego,  250g serka mascarpone,  1/2 laski wanilii, 2 łyżki mąki pszennej(...)szklanka musu z truskawek,  2 łyżki przyprawy do sernika i mas serowych (użyłam Kamis).  Ser zmielić, dodać mascarpone, nasiona wanilii. Wbić jajka, dodać oby dwie mąki, przyprawę do sernika oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Na cieście rozsmarować mus z truskawek. Następnie wylać masę serową. Piec około 60 minut w temp. 175st. Ostudzić. Wierzch:  1/2 szklanki musu

Z miłości do słodkości
TORT MARCHEWKOWY Z ORZECHAMI 112

wyłączamy mikser. Dodajemy posiekane orzechy włoskie,  startą marchewkę i mieszamy szpatułką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180°C ~ 45 min. do tzw. suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty. 2.) Sos karmelowy : Do rondelka o grubym dnie wsypujemy cukier, wlewamy wodę(...)mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.  Mascarpone miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy cukier puder i 1/3 szkl. wystudzonego sosu karmelowego. Miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na chwilę.  Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką.  3.) Składanie tortu i dekoracja . Blat ciasta smarujemy 1/3 kremu, nakladamy 2 blat

RITA food channel
Kolorowa tarta z owocami 127

Letnia! Składniki: (na foremkę o średnicy 23cm) BISZKOPT: 2 jajka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1/2 szklanki śmietanki kremówki Mlekoma (35%) 250g mascarpone Mlekoma 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mielonych orzechów włoskich OWOCE: 1 puszka brzoskwiń 1/2 banana kilka borówek amerykańskich kilka truskawek 1 galaretka cytrynowa Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek(...)czas miksując. Następnie dodać żółtka, również zmiksować. Przesiać mąki, wmieszać bardzo delikatnie. Formę wysmarować masłem, wysypać mąką. Wylać na nią ciasto, piec w 180'C około 15 - 20 minut. Wystudzić. KREM: Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Na koniec wmieszać mielone orzechy. Krem wyłożyć na biszkopt. OWOCE: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku, ostudzić, odstawić aż będzie prawie

Cakes By Kejt
Świąteczne markizy 201

oczyszczonej2 łyżeczki cynamonu1/2  łyżeczki mielonych goździków1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowejMasa czekoladowa:100 g czekolady125 g mascarpone w temperaturze pokojowej2 łyżeczki domowej esencji waniliowejWykonanie:Mąkę przesiewamy razem ze wszystkimi przyprawami, dodajemy cukier, żółtko, pokrojoną w kosteczkę margarynę i miód. Zagniatamy ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać więcej miodu. Po wyrobieniu ciasta jeszcze(...)chwilę je zagniatamy, będzie wtedy bardziej elastyczne. Z ciasta formujemy wałek, zawijamy w folię.  Wkładamy do lodówki na 30 minut.Ciasto wałkujemy cienko, delikatnie podsypując je mąką i wykrawamy ciasteczka, a następnie stemplujemy na nich choinki lub inny wzór. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Ambasador 456

świetny pomysł, ponieważ ciasto wyszło przepyszne. Moim zdaniem ciasto Ambasador to idealne ciasto na święta. Wbrew pozorom nie jest ono zbyt ciężkie czy słodkie. Słodycz przełamuje galaretka z dodatkiem brzoskwiń, a zamiana masy budyniowej na bitą śmietanę sprawia, że ciasto jest nieco lżejsze. Może i jest nieco pracochłonne, ale jego smak wynagradza wszystko. Zapraszam na przepis! CIASTO AMBASADOR – PRZEPIS(...)masę wykładamy na biszkopt. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru i mascarpone. Pod koniec cienkim strumieniem wlewamy przestygniętą żelatynę, miksujemy do połączenia składników. Przygotowaną masę wykładamy na ciasto. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i kroimy w paseczki, wykładamy

Przepiski.pl
Ferrero Rocher Bez Pieczenia 82

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia to kolejny smaczny deser, którego nikt nie odmówi. Inspiracją do wykonania tego ciasta stała się popularna i na pewno każdemu z Was dobrze znana pralinka Ferrero Rocher, która jest bardzo elegancko zapakowana i smakuje rewelacyjnie. W taki sam sposób chciałam zaprezentować ciasto Ferrero Rocher. Ciasto przygotowane jest w wersji bez pieczenia(...)święta, komunię, czy inne nadarzające się okazje. Przepis na ciasto jest bardzo łatwy, dlatego też jestem pewna, że każdy z Was sobie z nim poradzi. Ciasto jest przepyszne a przepis warty zapisania. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO FERRERO ROCHER (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Blaszka 24×28 cm 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 400 ml masy kajmakowej

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania