ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:115/512)

Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami (Cheesecake fredda con cioccolato bianco e lamponi) 127

Dzisiejszy dzień to wyjątkowa data dla wszystkich wielbicieli sernika, gdyż obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sernika.  Z tej okazji przygotowałam sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie z

La grande e la piccola cuoca
Sernik nutellowy 125

Pyszny i zachwycający wyglądem serniczek. Taka sernikowa „zebra”:) Sernik nie jest trudny do wykonania. Wbrew pozorom nie jest też za słodki. Spód: 140 g

Smaki Na Talerzu
Ciasto “Wiśnia z makiem” 349

ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. --> Krem śmietankowy: --> Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy serki mascarpone i cukier puder(...)Ubijamy na sztywny krem. --> Masa czekoladowa: --> Mascarpone należy wyjąć wcześniej, aby uzyskało temp. pokojową, ponieważ zimne może się zwarzyć po wymieszaniu z nutellą. Mascarpone i Nutellę mieszamy w misce do powstania jednolitej, gładkiej masy. --> Wykonanie: --> Ciasto makowe nasączamy ponczem. Na nie wykładamy krem śmietankowy i równomiernie rozprowadzamy. Wiśnie odsączamy dobrze z kompotu i wciskamy w masę. Wierzch masy ponownie wygładzamy

Marta Gotuje
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 869

SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" Cudowny, aksamitny sernik zrobiony z tony czekolady:) Zużyłam aż 6 (!!!) tabliczek, także sernik zaspokoi ochotę na nią na dłuuugo:)) Sernik składa się

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto straciatella z truskawkami 163

Typowe wiosenno-letnie ciasto. Puszysty biszkopt z dodatkiem tartej czekolady nasączony ponczem,  masa z serków homo i mascarpone z dodatkiem świeżych truskawek  i warstwa jogurtowa czyni pyszne orzeźwiające ciasto na ciepłe dni. Każdy z nas przecież wie że czekolada i truskawki to idealne połaczenie, jednym słowem jest pyszne! Składniki: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki(...)łyżka soku z cytryny 1 łyżka jasnego rumu Masa straciatella: 35 dag twarożku  3 krotnie mielonego 30 dag serka homogenizowanego  waniliowego typu Danio 25 dag serka  mascarpone Mlekoma 50 g tartej gorzkiej czekolady 1 szklanka pokrojonych w kostkę truskawek 3-4 łyżki cukru pudru 5 listków  żelatyny Dr.Oetker Zielona masa: 3 galaretki  Kiwi lub agrestowe

Wanilia i Kardamon
Torcik truskawkowy 251

weekend piekę jakieś ciasto. Od dłuższego czasu chodziło za mną ciasto z truskawkami. Niestety moje dzieci nie lubią truskawek, ale cóż tym razem upiekłam ciasto takie jakie ja uwielbiam. Początkowo planowałam upiec typowy biszkopt, ale podczas wykładania składników do rąk wpadła mi otwarta paczuszka z migdałami i tak też mój biszkopt został wzbogacony smakiem migdałów. Składniki:    biszkopt migdałowy(...)tortownicy (średnica około 26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać do tortownicy i wyrównać. Piec około 30min w 180C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną śmietankę ubić przez chwilkę cukrem pudrem. Następnie dodać śmietan-fix i ubić aż śmietana będzie gęsta. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i szybko zmiksować aż śmietanka połączy się

Amatorka kuchenna
Malinowa chmurka - po mojemu 1596

miksuj aż do całkowitego rozpuszczenia; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Dodawaj stopniowo żółtka i krótko zmiksuj; 3. Przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia wsyp do ciasta i dokładnie wymieszaj; 4. Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na 15 min; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Odlej zalewę z owoców (D zięki temu galaretka(...)zostaw bezę na ok. 20-30 min aby ostygła; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 11. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier i krótko zmiksuj. Dodaj mascarpone i ponownie zmiksuj do połączenia składników; 12. Masę śmietanową wyłóż na ciasto, na wierzch połóż bezę. Wstaw całość do lodówki - najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO

Prosty przepis na
Tort marchewkowy 150

marchewka? Mokry, chrupiący i aromatyczny z idealnie pasującą masą z serka mascarpone. Zniknął dość szybko. Ja upiekłam wersję bezglutenową, bez mąki, ale z mąką wyjdzie bardziej puszysty i wyższy. Inspiracja przepisem z Kwestii smaku. Składniki: Ciasto • 300 g startej i odciśniętej z soku marchewki • 300 g mąki migdałowej – starte migdały(...)temp. 150 st.C przez 70 minut. Krem mascarpone • Utrzeć na gładką masę miękkie masło i cukier puder. • Dodać serek mascarpone i wymieszać na wolnych obrotach dość szybko, aby masa się nie zważyła. • Wystudzone ciasto delikatnie przekroić na dwa krążki. Ciasto jest dość wilgotne. • Położyć jeden krążek na tortownicy, posmarować kremem i przykryć drugim

To co kocham
JABŁECZNIK POD SEROWĄ KOŁDERKĄ 124

Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy pudru do smaku, wlewamy sok z cytryny. Żelatynę namaczamy, kiedy napęcznieje podgrzewamy, studzimy. Przestudzoną dodajemy do ubitej śmietany, dodajemy ser, mascarpone i ricottę, mieszamy. Wylewamy na ciasto,posypujemy korą czekoladową,  odstawiamy do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 87

Przepis na pyszne, domowe ciasto bez pieczenia. Ciasto malinowe z galaretką i dodatkiem świeżych owoców. Oszukany sernik na zimno z ciasteczkowym spodem. Dodatek mascarpone i śmietanki sprawia, że jest bardzo delikatne. Poza sezonem może być z dodatkiem mrożonych malin. To także świetny sposób na wykorzystanie mrożonych owoców. Idealnie pasuje do pysznej porannej, popołudniowej i wieczornej kawy. Doskonale sprawdzi się jako

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z jagodową frużeliną 198

   Dzień Matki więc kolejna majowa okazja na sernik :)  jagód jeszcze nie ma ale kupiłam mrożone i zrobiłam frużelinę  ,serniczek wyszedł rewelacyjnie ,wilgotny

Wypieki Rene
Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone 64

oraz cukier. Wbić całe jajko i zagnieść na ciasto. Gładką kulkę z ciasta rozpłaszczyć na placek i włożyć do lodówki na około godzinę. Formę na tartę 24 cm posmarować masłem. Piekarnik nagrzać na 190 stopni, ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Można to zrobić na papierze do pieczenia, a następnie ciasto z papierem przenieść do formy. Odwracamy papierem do góry(...)Lekko stężone maliny z galaretką wlewamy na tartę. Odstawiamy do lodówki. Uwaga! Z tej ilości ciasta pozostanie nam ok. 1/3 do wykorzystania innym razem. Możemy także podzielić ciasto na dwie części i upiec dwie tarty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta z Malinami i Kremem Mascarpone pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Makowo-wiśniowa fantazja 67

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 36% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej   Krem czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego cointreau 50 ml przegotowanej wody   Dodatkowo: 12 dag okrągłych biszkoptów 2/3 szklanki(...)mascarpone wsypać cukier puder i miksować do momentu uzyskania gęstego kremu. Chwilę przed końcem miksowania dodać pastę z wanilii.   Całość zmiksować.   Masa czekoladowa: Wszystkie składniki do przygotowania kremu muszą mieć jednakową temperaturę pokojową. Serek mascarpone należy wyjąć z lodówki   parę godzin przed robieniem kremu, (gdy połączymy zimny serek z miękką nutellą krem nam się zwarzy) Serek mascarpone

Wanilia i Kardamon
PIZZA Z SALAMI, PIECZARKAMI I SERKIEM MASCARPONE 215

Składniki farszu: około 100 g salami, 500 g pieczarek, 2 większe cebule, 150 g tartej mozzarelli, 100 g mascarpone. Składniki sosu pomidorowego: 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, odrobina wody, oregano, sól, pieprz. Dodatkowo: olej do podsmażenia pieczarek, mąka (potrzebna przy wałkowaniu ciasta) sól, oregano. Przygotowanie: Koncentrat pomidorowy dokładnie mieszam z wodą, doprawiam do smaku przyprawami. Pieczarki kroję w plastry, cebulę drobniej(...)ciasto wyrośnie, rozwałkowuję je na wielkość blachy od piekarnika i umieszczam na niej (wcześniej wykładam papierem do pieczenia). Na cieście rozsmarowuję sos (pozostawiając małe brzegi bez sosu), następnie oprószam serem, układam salami i pieczarki. Na wierzchu nakładam łyżeczką mascarpone (w odstępach), całość posypuję oregano. Pizzę piekę przez około 8-10 minut w 250 stopniach (termoobieg + grzałka góra-dół

JejKuchnia
MUS JEŻYNOWY I CHRUPIĄCE CIASTECZKA ORZECHOWE 30

przypadku anginy czy bólu gardła, a nawet infekcji dróg moczowych. Są doskonałym antyoksydantem, mają właściwości antyrakowe, zawierają witaminy C i E. Możecie robić z nich pyszne konfitury, tarty, ciasta, puddingi, jak również łączyć je z innymi owocami, świetnie komponują się np. z jabłkami i gruszkami. Można ich również użyć w wersji wytrawnej, np. do przygotowania ceviche z dorsza, czy lekko(...)Przygotowanie: 15 min. Chłodzenie: 30 min. Porcja dla 4 osób: Składniki na mus jeżynowy: ● 350 g mocno schłodzonej kremówki ● 350 g jeżyn ● 50 g jeżyn do dekoracji ● 150 g mascarpone ● 1 opakowanie cukru waniliowego ● 50 g drobnego cukru Na chrupiące orzechowe ciasteczka: ● 250 g wyłuskanych orzechów laskowych ● 250 g drobnego cukru ● 4 białka jajek ● 1 laska wanillii Dodatkowo : termometr

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania