mąki pszennej 2 łyżki kakao 250 g jogurtu greckiego 2 jajka 80 ml oleju Stadniki na krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % / 36% Dodatkowo 3-4 banany sok z cytryny Wykonanie Ciasto: w jednej misce wymieszać wszystkie mokre składniki, w drugiej misce wszystkie suche. Połączyć zawartość obu misek i miksować na wolnych obrotach. Piec około 50 minut(...)suchego patyczka), 180 stopni. Tortownica o średnicy 23 cm Krem: Kremówkę ubić, dodać serek mascarpone i miksować do połączenia się składników. Jeśli chcesz usztywnić krem to możesz dodać agar agar lub żelatynę. Z ciasta odkroić górę (zostawiając ok 1 cm spodu i 1 cm rantu dookoła) i pokruszyć (będzie potrzebna na posypanie). Banany obrać i ułożyć na cieście jeden
lady-och-mistrzyni.blogspot.compolecam! (zmodyfikowany przepis z gazety „pyszne ciasta na Boże Narodzenie”). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owocowy TORCIK z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki: Ciasto: około 500g ciasta francuskiego – użyłam dwa opakowania ciasta francuskiego każde po 275g Lukier do ciasta: 150g cukru pudru około(...)drugie ciasto francuskie i wyciąć z niego okrąg o tej samej średnicy co pierwsze ciasto. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Okrąg pokroić na 8-10 trójkątów, patrz FILM . Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec tak samo jak pierwsze ciasto przez około 15-17 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Lukier do ciasta
Mała Cukierenkatylko tradycyjny makowiec czy kruche ciasteczka. Sernik, wbrew pozorom to jedno z najprostszych ciast do wykonania. Wystarczy połączyć wszystkie składniki, pamiętając jedynie o tym, aby nie napowietrzyć zbytnio ciasta. Jak przez nieuwagę tak właśnie zrobiłam i dlatego brzeg nieco urósł :) Spód: 150 z pierników w czekoladzie 2 kostki roztopionej gorzkiej czekolady 100 g herbatników 1 łyżeczka cynamonu Składniki(...)blenderze i miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Formę 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę. Równomiernie wylepić dno i boki formy. Schłodzić. Składniki: 500 g mascarpone 500 g gładkiego twarogu 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g roztopionej gorzkiej czekolady 150 g cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki gorzkiego kakao Czekoladę roztopić razem
Chocolate Muffin Blogowocowy sezon w pełni, a ja nie wyobrażam sobie ciast bez owoców. W końcu zebrałam się i tak powstał pomysł na babeczki. Ciasto kakaowe zawiera cukinię, dzięki czemu babeczki są wilgotne. Krem na bazie mascarpone i czekolady wprost rozpływa się w ustach. A śliwki, lekko kwaśne, zatopione w słodkim karmelu, to uwieńczenie całości. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej(...)drobnego szklanki cukru szczypta soli Karmelowe śliwki: 6 dużych śliwek, bez pestek, przekrojonych na pół 2 łyżki cukru, najlepiej demerara łyżeczka masła łyżka wody Krem: 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki mleka 70 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru Czekoladę połamać, włożyć do miseczki, wlać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej lub podgrzewając w kuchence mikrofalowej. Ostudzić. Wszystkie składniki
Czerwień i błękitrolady na głowę. Ciężko poprzestać na jednym kawałku. Biszkopt upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Roladę wypełnia pyszny krem kokosowy na bazie serka mascarpone, z dodatkiem zmielonych wiórków kokosowych i Malibu. Dodatek pachnących latem truskawek przełamuje lodowatą biel ciasta. Łatwe, proste do przygotowania ciasto doskonale się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej. Wielbiciele kokosowych smaków będą mruczeć z zadowolenia. Bardzo polecam(...)przełożyć na kuchenną ściereczkę. Ostrożnie zdjąć papier do pieczenia, a roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Ściereczkę można posypać cukrem pudrem, by ciasto się nie przykleiło ubić śmietanę kremówkę. W drugiej miseczce ubić serek mascarpone z cukrem i malibu, następnie dokładać po łyżce kremówki i miksować do połączenia umyć, odszypułkować i osuszyć kilkanaście truskawek roldę rozwinąć, posmarować przygotowanym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżeczka pasty waniliowej 2 kopiate łyżki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części 60% na 40% owinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażarki. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Troszkę ugniatamy ręką. Ser: Do misy robota dajemy(...)jajka i cukier. Na wysokich obrotach ubijamy na puszystą masę. Teraz dodajemy ser, śmietanę i mascarpone, mąkę i budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dorzucamy do sera i mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciasto. Wierzch wyrównujemy. Na ser ścieramy drugą połowę ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto pieczemy 1,20 godziny. Następnie
kruche babeczkiCiasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z 7 składników, dedykowany wielbicielom kokosu oraz pralinek kokosowych. Deser rafaello to pyszne słodko-słone połączenie, które uzależnia. Słodka masa budyniowa z kokosem przełamana jest warstwami słonych krakersów. Sprawdzony kilkakrotnie przeze mnie przepis, który
Kuchnia MagdaLenyzakochać sie w sobie jeszcze raz. Składniki czekoladowe ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 kostki masła 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżka śmietany 18% 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki wody 1,5 łyżki kakao krem arachidowy małe opakowanie serka mascarpone 1/2 słoika kremu z orzeszków ziemnych dodatkowo kilka(...)boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do „suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną konfiturą. Mascarpone mieszamy z kremem z orzeszków (mieszałam łyżką). Masę wykładamy na blat wysmarowany konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika
Raj dla Podniebieniasoli, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżka syropu klonowego, 1-3 łyżki wody, masa: 2 jajka, 250 g serka mascarpone, 150 g chałwy waniliowej, 2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: garść płatków migdałowych. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy i dokładnie wylepiamy(...)widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Masa : Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przekładamy na podpieczone, wystudzone ciasto
Moniki Smakołykikolację. Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Naleśniki Raffaello składniki: Składniki na ciasto: 150 gram mąki pszennej 2 jajka rozmiar M 1 płaska łyżeczka cukru 250 ml mleka odrobina soli 100 gazowanej lub zwykłej olej rzepakowy do smażenia i odrobina do ciasta Składniki na masę raffaello: 250 g mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki Dodatkowo: kilka sztuk(...)Mąkę przesiewamy i wsypujemy do miski. Następnie dodajemy jajka, cukier, odrobinę soli, olej oraz gazowaną wodę. Ciasto miksujemy i odkładamy na 30 minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju. Należy zadbać ,aby patelnia była równomiernie rozgrzana, wtedy uda nam się pierwszy naleśnik. Ciasto za pomocą cholewki wlewamy na patelnię, tak aby rozprowadziło się na całej powierzchni patelni. Gdy pacek się
Olcia gotuje!duży, bezglutenowy, Cukier trzcinowy, 8 łyżek, Laska Wanilii, 1 Masło, kostka polewa: Mleczna czekolada, tabliczka, Mleko, 2 łyżki, Masło 2-3 łyżki, Mascarpone, 2-3 łyżki, Bezglutenowe mąki, których używamy opisałyśmy tutaj: KLIK . WYKONANIE: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i żółtka. Delikatnie wlewamy olej, mleko i mąki wymieszane z proszkiem(...)wcześniej. Polewa: Połamaną czekoladę podgrzewamy z mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Lekko studzimy i miksujemy z masłem i mascarpone. Polewamy budyniowy krem. Fale Dunaju to pewnego rodzaju powrót do przeszłości. Lata temu starsza kucharka zachwycała domowników aromatem i smakiem tego ciasta. Następnie nastała chwila "odpoczynku". Domowy przepis nam się zagubił i jakoś nie wpadał nam w ręce. Teraz wizyta
Wypisz WymalujBiały, czerwony i zielony - to kolory Świąt. No jest jeszcze błyszczące złoto i srebro, ale tego nie udało mi się przemycić w cieście... Zielona rolada szpinakowa, wypełniona słodkim białym kremem z mascarpone i białej czekolady, przełamana czerwienią i kwaskowatością konfitury żurawinowej. Czujecie ten smak ? Ślinianki już działają ? Przyprawcie zatem rodzinę i znajomych o ślinotok i zróbcie taką roladę na Święta(...)przyjdzie Wam ochota. Do przygotowania ciasta, czyli zielonego biszkoptu, wykorzystałam mrożony szpinak od Poltino. Aha... i tu od razu przypominam o trwającym KONKURSIE . Składniki: Biszkopt: 4 jajka "L" 3/4 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju 450 g mrożonego szpinaku Poltino Krem: 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady
kolorowotorcikowomoim blogu jest już kilka przepisów na ciasta bez pieczenia. Są to głównie ciasta przygotowywane na herbatnikach lub krakersach z kremem na bazie serka mascarpone albo budyniowym. Dzisiaj postanowiłam coś zmienić i mam dla was ciasto truskawkowe na gofrach. Jest ono niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne. Takie ciasto możecie przygotować z innymi owocami, na przykład
Danka Pichciciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników. Do garnka nalewamy wody(...)śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki. Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać. Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki. Wskazówki Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”. Facebook Instagram Artykuł 3 Bit pochodzi
4stronykuchni.pl