SKŁADNIKI: CIASTO : -25 dag mąki - pół kostki masła - 1/3 szklanki cukru - opakowanie cukru waniliowego - jajo ekologiczne - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto, wylepiamy blaszkę. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy. MASA CZEKOLADOWA: - 300 ml śmietanki 36% - 2 czekolady mleczne - 2 x śmietan fix Śmietankę wlej do rondelka, tuż przed wrzeniem, zdejmij z ognia, dodaj pokruszoną
SMYKWKUCHNInadmiar. Nakłuć ciasto widelcem w kilku miejscach i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć upieczone ciasto, nałożyć na nie farsz z cukinii, poukładać łososia i zalać wszystko masą jajeczno-śmietanowo-serową. Ponownie całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Po tym czasie nasza tarta powinna być gotowa, osobiście
Mango PapajaDzisiejsze ciasto to propozycja dla czekoladowych entuzjastów. Pyszne brownie idealnie komponuje się z masą serową i wiśniami. Polecam :). Podobne przepisy: Babeczki sernikobrownies z malinami Brownies z malinami Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ
Przepisy Aleksandrykostka margaryny 3 żółtka jajko 1 szklanka cukru proszek do pieczenia mąki tyle, ile zabiorą składniki Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części i upiec z nich dwa placki. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek (szara reneta) 1 szklanka cukru Wykonanie: 1 kg jabłek obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usmażyć z cukrem
Pasja Smakurozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ricottę mieszamy mikserem z twarogiem i 70 g cukru. Dodajemy czekoladę i po jednym jajku, cały czas ubijamy. Przygotowaną masę wylewamy na ciastka. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 150C Upieczone ciasto schładzamy. Przed podaniem na sernik wykładamy owoce. Jeśli są mrożone pamiętajmy by je wcześniej rozmrozić. Można też użyć frużeline
Przysmaki Karolki5x22,5 cm wyłożonej papierem pergaminowym. Przyklepać i piec w temp. 95 o C przez ok. 50 min, do czasu gdy masa stanie się twarda w dotyku (ja piekłam 120 min.). Lekko wystudzone ciasto pokroić. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comucieramy z jajkiem i cukrem na puszystą masę, dodajemy do niej skórkę oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. Przestudzoną czekoladę dodajemy do wcześniej przygotowanej masy i mieszamy z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto a następnie rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 C. Mi z tych proporcji wyszło 35 ciasteczek
Zainspirowana w kuchniłyżki mleka Do nasączenia ciasta: 1/3 szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru 1 łyżka spirytusu lub trochę czystej wódki. Jajka z cukrem zmiksować na puszysty krem. Nie przerywając ubijania dodać ocet i olej. Wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie połączyć delikatnie z masą jajeczną. Wylać na blaszkę 36x24(...)gęsty kleik. Wystudzić. Żółtka miksować z cukrem do białości, dodać spirytus, a następnie małymi partiami masło. Gdy masa będzie jednolita i puszysta dodać stopniowo wystudzony kleik. Jeszcze chwilę miksować do uzyskania gładkiego kremu. Wystudzone ciasto nasączyć syropem z wody, cukru i alkoholu. Na wierzch wyłożyć cały krem, wyrównać i schłodzić
Praktyczna plnich aromat karmelu, są sprężyste i mięciutkie, najlepiej smakują jeszcze ciepłe, kiedy drobinki czekolady są półpłynne. Pycha! :) SKŁADNIKI (16 sztuk) 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka ( jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać trochę więcej) 1/4 szklanki oleju 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 1 duże jajko lub 2 mniejsze(...)Mokre skłądniki wlać do suchych i wymieszać drewnianą łyżką lub trzepaczką, niezbyt dokładnie, mogą pozostać grudki (muffinów nie należy miksować!). Do czekoladowej masy wsypać posiekane czekolady i delikatnie wymieszać. Blachę na muffiny wyłożyć papilotkami i nakładać ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20-25 min. Smacznego
DefinicjaSmakubędę na pewno nie raz jeszcze wracać! Po dodaniu zimowych przypraw, nabrała fascynującego smaku. Będę polecać dalej, jest zachwycająco korzenne, puchate i wilgotne, a czego można chcieć więcej od ciasta? Zapraszam na Pumpkin Cake :) "Składniki : 4 jajka szklanka cukru 1,5 szklanki puree z dyni (u mnie surowe)1,5 szklanki mąki2 łyżeczki do pieczenia proszku(...)uzyskania piany. Następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy. Dodajemy dynię i mieszamy.W drugiej misce mieszamy mąkę z przyprawami i proszkiem do pieczenia i dodajemy wszystko do płynnych składników. Masę przelewamy do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia.Pieczemy około 35 minut.Ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy czekoladową polewą.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościBiałka ubić ze szczypta soli. Pod koniec ubijania dosypywać stopniowo cukry. Do ubitych białek dodać rozbełtane jajka i wymieszać łyżką. Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno) i piec około 35 min w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka(...)60cm na podłogę. Jabłka zetrzeć na grubych oczkach i gotować około 10 minut. Następnie dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystygnięcia. Biszkopt przekroić na pół i wyłożyć masę jabłkową, przykryć drugim biszkoptem (pozostawić w tortownicy). Wstawić do lodówki do schłodzenia. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Cały torcik pokryć śmietaną. Ja do 3 łyżek śmietany
Amatorka kuchennajajka 250 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czekolada mleczna lub gorzka 5 łyżek nalewki malinowej 1 szk malin do ciasta maliny i jeżyny do dekoracji Polewa 50 g margaryny 1,5 łyżki mleka 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem dodawać po jednym żółtku i ucierać(...)mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiane przez sitko.Wlać nalewkę i wymieszać. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodać do masy i delikatnie wymieszać. Czekoladę pokroić w drobną kostkę lub zmiksować w blenderze dodać do ciasta i wymieszać. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciasta posypać połową malinami, wylać resztę ciasta i posypać
Ala piecze i gotujeskładający się z delikatnych kakaowych blatów, mocno nasączonych likierem, przekładanych kwaskową konfiturą z czarnej porzeczki oraz pysznym kremem maślanym, a wszystko to zwieńczone bitą śmietaną i pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Ciasto jest słodko-kwaśne, a smaki idealnie się równoważą, dzięki czemu nie poprzestaniecie na jednej dokładce. Polecam upiec od razu dwa, bo znika w tempie natychmiastowym :). Skorzystałem z przepisu(...)schłodzoną mieszankę kakaową do jajek i powoli mieszać łyżką aż do całkowitego jej rozprowadzenia. Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać. Dodawać powoli do masy delikatnie mieszając łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać nań gotowe ciasto. Piec 35-45 minut w temperaturze 180°C do suchego patyczka. Ciasto wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Składniki na krem maślany
Food SquareSposób przygotowania: Kruchy spód: mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i całość siekamy, następnie zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowanym ciastem wykładamy wyłożoną papierem do pieczenia formę (23x28cm). Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Masa serowa: ser przekładamy do miski, krótko miksujemy i dodajemy jajka stopniowo, po każdym dokładnie miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy
Kolorowy Przepisowniktylko zagniotłam ciasto. Nie zabiera to zbyt wiele czasu; miód z cukrem może być ciepławy, gdy będziemy go łączyć z jajkami. Potem wszystko razem zmiksować, przykryć miskę, odstawić do lodówki lub spiżarki (ta opcja dla szczęśliwców posiadających takową) i... Zapomnieć. Na całe, długie sześć tygodni. Choć podobno i dwa wystarczą, żeby piernik nabrał mocy. Swoje ciasto zagniotłam przedwczoraj(...)rozpuścić w mleku. Do ostudzonego miodu wbić jajka, zmiksować. Następnie wlać mieszankę do mąki, dodać mleko z sodą i bardzo dokładnie zmiksować. Masę przelać do dużej miski, wstawić do lodówki na 4-6 tygodni. Cdn... Ciasto na piernik wprowadziło mnie w tak świąteczny nastrój, że chyba w wolną niedzielę upiekę coś z dodatkiem przypraw korzennych. Ledwo zaczął się listopad
Pożeraczka, czyli raz adobrze