ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:605/1309)

Keto ciasto z marcepanem i żurawiną (Paleo, LowCarb) 88

Keto ciasto z marcepanem i żurawiną Keto ciasto z marcepanem i żurawiną – typowy smak Świąt Nie ustaję w opracowywaniu dla Was keto przepisów w świątecznych klimatach. Mam nadzieję, że nie jest dla Was jeszcze za późno na kolejny świąteczny wypiek … W dodatku bardzo udany. Inspirację zaczerpnęłam z tradycyjnego angielskiego ciasta świątecznego (christmas fruit cake), czyli ciasta z dużą ilością bakalii(...)keto ciasto z marcepanem i żurawiną . Ciasto z marcepanem i żurawiną Pyszne, pachnące Świętami keto ciasto z żurawiną i marcepanem to wręcz obowiązkowy punkt programu jeśli chodzi o świąteczne wypieki... Jak raz spróbujecie tego ciasta, to nie będziecie mogli wyobrazić sobie bez niego Świąt Bożego Narodzenia... Dania Deser Kuchnia Angielska , Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , owoce

Modern Cave Girl
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 148

się staram. Mam nadzieję, że jednak nadrobię szybko wszystkie zaległości, choć ze względu na pogodę powinnam raczej więcej czasu poświęcić na prace ogrodowe…. oj tam, coś tam wymyślę ;)!Ciasto drożdżowe z rabarbaremSkładniki:1 szklanka mleka1 szklanka cukru1 kostka masła (200 g)4 jajka1 saszetka (7 g) suszonych drożdży instant lub 25 g drożdży świeżych4 szklanki mąki pszennej (lub mąki(...)jajkami. I dodajemy -do ciągle letniej masy- drożdże, mieszamy i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 2 godziny, aż masa się spieni i zgęstnieje. 2. Dodać mąkę i wyrabiać -ręcznie lub mikserem- aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i będzie odchodziło od ręki. Nie dosypywać więcej mąki. Blaszkę o wymiarach 26×33 wysmarować olejem lub masłem

UgotujmyTo.pl
Truskawkowa delicja 134

blogu ostatnio truskawkowe szaleństwo, ale jak tu nie korzystać z tych pysznych owoców? ;) Dzisiaj przedstawiam Wam jedno z naszych ulubionych ciast, czyli najlepszy crm biszkopt z truskawkami i galaretką, wzbogacony o polewę czekoladową :) Pysznie i lekko. Łatwe do zrobienia, a prezentuje się naprawdę ładnie :) Polecam bardzo! Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki(...)koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 2 części (jedna

Domowa cukiernia Ewy
Chlebek bananowy bez cukru (151 kcal) 375

tortowa albo pełnoziarnista) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu szczypta soli Przygotowanie Banany blendujemy albo rozgniatamy tłuczkiem z jajkami na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz cynamon. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Ciasto przekładamy do keksówki i posypujemy cynamonem. Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym

e-PrzepisyKulinarne
"Czereśniak" szybkie ciasto ucierane z czereśniami 125

marcepanu 800 g czereśni Wykonanie: czereśnie umyć, wypestkować makę wymieszać z proszkiem do pieczenia jajka z cukrem ubić na puszysty kogel-mogel. Masa podczas ubijania potroi objętość. Na minimalnych obrotach miksera partiami dosypywać mąkę i wlewać olej ciasto wyłożyć na blachę, wyrównać szpatułką. Na tarce jarzynowej zetrzeć marcepan wprost na ciasto. Rozłożyć czereśnie, delikatnie wciskając marcepan w ciasto piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik dyniowy z ananasem i kremem jogurtowym 139

ścieramy na małych oczkach, dodajemy do niej rozgniecionego banana. Tortownicę o średnicy ok. 25 cm, lub mniejszej (ciasto będzie wyższe), wykładamy papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 170ºC. Do dużej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Ubijamy całość na jasną i puszystą masę. Następnie cały czas ubijając, powoli wlewamy olej. Do masy dodajemy następnie dynię i rozgniecionego banana. Mieszamy dokładnie(...)oraz szczyptę soli. Cały czas miksując delikatnie powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - 45-60 minut, do suchego patyczka Po wyłączeniu piekarnika, ciasto wyjmujemy i upuszczamy razem z blachą  na podłogę lub blat z wysokości

Cooking Monster
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 177

dlatego zabarwiły troszkę budyń ale w niczym to nie przeszkadzało bo ciasto było naprawdę pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła lub margaryny Masa: 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru Dodatkowo: 0,5 kg śliwek cukier puder do posypania

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Karpatka 354

piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Aczkolwiek podany przeze mnie czas pieczenia zależy od piekarnika także pilnujcie ciasta by nie przetrzymać go za długo, bo będzie twarde.Składniki na krem:1 l mleka3/4 szklanki cukru2 cukry waniliowe   Powyższe składniki na masę budyniową zagotować.Odlać trochę mleka i rozrobić w nim:2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej2 żółtkaDodać(...)gotującego się mleka i chwilkę zagotować, cały czas mieszając by nie powstały grudki.Gdy masa wystygnie utrzeć z kostką margaryny bądź masła.Jeśli nie macie czasu na zrobienie kremu, możecie gotowe kremy do karpatki kupić w sklepie.Ciasto najlepiej, żeby poleżało 1 dzień w lodówce, by ciasto nasiąknęło kremem i było mięciutkie

upichcic
Ciasto budyniowe z rabarbarem 244

się pojawią na blogu. Póki co zapraszam na kruche ciasto z rabarbarem i budyniem, oprószone cukrem pudrem. Składniki : Ciasto : * kostka Kasi * 450 g mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru pudru * 1 jajko * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa : * pół kg rabarbaru * 2 jabłka * 3 łyżki brązowego cukru * 3 łyżki soku z cytryny * 3 budynie waniliowe

Magiczne Życie Marty
Ciasto czekoladowe 310

cieście mogę powiedzieć jedno – urzekło mnie swoim smakiem! Nie należę do czekoladoholików. Czekoladę lubię w nieprzetworzonej postaci, a to ciacho kupiło moje kubki smakowe. Przygotowałam je do pracy i najlepszą dla niego rekomendacją jest tempo, w jakim zniknęło :) Inspiracja: W kuchennym raju Składniki na formę 22x20 cm: 200 g cukru (1 szklanka) 200 ml świeżo zaparzonej kawy 200 g gorzkiej(...)solą, pod koniec ubijania dosypując pozostałą ilość cukru (1/3 szklanki cukru). Piana powinna być mocno sztywna. Delikatnie, łopatką wmieszać ją do czekoladowej masy aż wszystko się dobrze połączy i będzie miało jednolity kolor. Tak przygotowane ciasto wlać do formy silikonowej lub blaszki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch ciasta. Formę wstawić do większego naczynia i nalać do niego

Fabryka pomysłów
Tort dyniowo-śmietanowy 141

krem: 1l. śmietanki kremówki (30%) 2 op. żelatyny-fix deserowej polewa: 1 puszka masy krówkowej Przygotowanie: Najpierw wymieszałyśmy jajka z z cukrem, następnie dodałyśmy wszystkie składniki i wymieszałyśmy ze sobą. Duuużą blachę wyłożyłyśmy papierem do pieczenia. Piekłyśmy ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Ostudzone ciasto przekroiłyśmy na pół (w szerz, tworząc dwa osobne placki) i znowu na pół

Motylkowa Kuchnia
Torcik borówkowo-porzeczkowy 101

Delikatny i smaczny torcik z masą śmietanową, serkiem mascarpone z białą czekoladą. Torcik zrobiłam dla męża na urodziny. Składniki: Biszkopt: 0,5 szklanki maki pszennej 0

Bajeczna Kuchnia
Ciasto lion 255

Składniki: spód: 400 g herbatników 440 g masy krówkowej masa serowa z batonikami: 750g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremowej 30 % 4 łyżki cukru pudru 3

Darcia w kuchni
Murzynek imbirowo-dyniowy z nadzieniem morelowym 173

nagrzaniu się czekolady do zbyt wysokiej tmp. Do rozpuszczonej czekolady wmieszać cukier. Jajka roztrzepać i połączyć z puree z dyni na gładką masę. Do masy wmieszać teraz mąkę, imbir i sól a na końcu orzechy. Połowę ciasta wylać na przygotowaną blaszkę a następnie na pół godziny do godziny wstawić ją do zamrażalnika. Zmrożenie spodniej warstwy ciasta zapobiegnie temu, że wyłożona

Sztuka gotowania w/g Samiry
Słodka rozkosz-kajmak i ananas-pycha!! 201

ciasto to wymyśliłam sama,i okazało się strzałem w 10 -jest pyszne,masa jest lekka jak chmurka,do tego błogo słodka masa kajmakowa-prawdziwa rozkosz dla podniebienia SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: puszka masy kajmakowej,puszka ananasów krem waniliowy dr oetker

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania