ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:550/1309)

Sznycle z jajkiem w cieście jogurtowym 131

sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące. W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor

R'n'G Kitchen
Truskawkowo jagodowe ciasto z kaszą manną 169

Witam Dziś chce Was zaprosić na ostatnie ciasto z truskawkami w tym sezonie. Delikatny biszkopt, z słodką masą z kaszy manny zwieńczony galaretką, w której zostały zatopione truskawki i lekko kwaskowate jagody to kompozycja idealna do popołudniowej kawy w letnie słoneczne dni. Śpieszę także Wam Kochani donieść, że od teraz będę miała dla Was nie tylko pyszne przepisy

Cynamonowe szczęście
serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym 220

usuwamy szypułki. Serek przekładamy do misy robota, dodajemy całe jajko i miksujemy. Wsypujemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wyrabiamy hakiem robota lub ręką. Masę serową przekładamy na stolnice obsypaną mąką i chwilkę zagniatamy ciasto. Ciasto musi być klejące, ale jeśli jest taka potrzeba dosypujemy więcej mąki. W garnku nastawiamy wodę, solimy. Z ciasta odrywamy kawałek, spłaszczamy, formujemy krążek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chocolate lava cake 137

Tego deseru po raz pierwszy spróbowałam kilka lat temu podczas pobytu na greckiej wyspie Santorini. Z zewnątrz wyglądał jak zwykłe ciasto czekoladowe, ale po wbiciu łyżeczki ze środka wypływała płynna masa czekoladowa, która mieszała się z gałką pysznych lodów waniliowych, które były podane obok na talerzyku... Połączenie gęstego sosu z orzeźwiającymi lodami było naprawdę wspaniałe. Od czasu, kiedy spróbowałam tego

Chocolate Muffin Blog
Eklerki 154

gotującą wodę wsypać mąkę i mieszać, by się nie spaliło. Ciasto jest gotowe gdy ma szklisty kolor. Pozostawić do całkowitego wystudzenia ( ważne bo inaczej ciasto nie wyrośnie).  Po tym czasie dodać jajka i zmiksować. Masę wycisnąć na blaszkę (pokrytą papierem do pieczenia) za pomocą rękawa z grubą końcówką. Pamiętaj zachować odstęp, bo eklery rosną by się nie dotykały podczas

Panda i jej świat
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 143

chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka kruszymy na drobny proszek, a następnie rozcieramy w palcach z miękkim masłem do konsystencji mokrego piasku. Formę do ciasta o średnicy 19 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy ciasteczkową masę i dokładnie uklepujemy na spodzie formy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. 2. W czasie, gdy nasz spód się chłodzi, piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni

My Culinary Art
.578. wegańskie ciast(k)o z lnu 95

minut w 190*C (piekłam z termoobiegiem przez ostatnie 10 minut). Smacznego :) ~~W środku ciasto nie jest suche, jak na tradycyjne ciasto przystało. Może się wydawać, że to po prostu surowa masa, ale tak nie jest, to po prostu charakterystyczna cecha tego wypieku :) Jednakże jest przepyszne i zachęcam do jego upieczenia

breakfast of dreams
Pierniki świąteczne 92

możliwość dodania kakao dla uzyskania ciemniejszego koloru piernika. Wszystkie składniki najlepiej umieścić w głębszej misce i wyrobić rękami. W trakcie wyrabiania dosypywać mąkę, jeśli ciasto jest zbyt luźne. Kiedy już wyrobi się na jedną masę podzielic na porcje i rozwałkowywać na grubość do 5 mm, max! Wycinać pierniczki w różne kształty. Można słomką zrobić otworek na wstążeczkę. Układać na blasze

Marder&Marder Manufacture
Ptysie wytrawne 111

energicznie mieszamy, aż ciasto będzie gładkie i lśniące i będzie lekko odchodziło od brzegów rondla. Zdejmujemy z ognia i cały czas mieszamy aż ciasto wystygnie. Nie przerywając mieszania wbijamy po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka i lśniąca przekładamy ją do worka cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut (do zrumienienia) w 180 stopniach

Marder&Marder Manufacture
Chlebowe miseczki 146

łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 białko (1 żółtko i 3 łyżeczki mleka do posmarowania) Wszystkie składniki mieszamy i dokładnie wyrabiamy na gładką, jednolitą masę. Pozostawiamy pod przykryciem na godzinę w ciepłym miejscu by ciasto podwoiło objętość. Po tym czasie dzielimy je na 4 w miarę równe części i formujemy okrągłe bułeczki. Zostawiamy sobie kawałek ciasta na "sutki", czyli uchwyty

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurakowa płast - placki jajeczne 89

oraz przyprawy według uznania (u mnie ze względu na to, że smak był nieco mdły - dużo pieprzu i soli)  i dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy odrobinę pszennej mąki. Smażymy, układając masę łyżką stołową na rozgrzany tłuszczu. Muszę przyznać, że choć brzmi ciekawie, bardziej, niż w samotności, polecam podawać je z sosem czosnkowym, a jeszcze lepiej, jako

Kuchenna Kontrrewolucya
Racuchy bananowo - kokosowe 168

proszku do pieczenia W misce wymieszaj za pomocą trzepaczki: mąkę, mleko, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i żółtko. Białko ubij na sztywno dodaj do masy i wymieszaj.  Banana kroimy w grube plastry zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Tarta ze szparagami i kurkami 187

wewnątrz wyższy brzeg. 2. Szparagi obieramy z wierzchniej skórki, wrzucamy na osolony wrzątek na ok 3-4 minuty, odcedzamy i układamy na przygotowanym cieście. 3. Śmietanę ubijamy z jajkiem i przyprawami, zalewamy gotową masą szparagi, na wierzchu rozsypujemy kurki. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok 45- 50 minut

Apetyczna babeczka
Nowojorskie ciasto serowo-owocowe 80

pełni sezonu owocowego królują wieloowocowe ciasta. Poniżej przepis na pyszne ciasto z rabarbarem, malinami i czerwonymi porzeczkami zanurzonymi w serowej masie z domieszką orzechowego kremu na kruchutkim spodzie. Smak zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza

Milion Smaków
Pani Walewska 75

wielu książkach kucharskich, a także w rodzinnych zeszytach z przepisami. Ten jest połączeniem kilku z nich. Efekt jest naprawdę zadowalający i pyszny. Wspaniale kruche ciasto doskonale współgra z warstwą bezową, czarnymi porzeczkami i kremową masą budyniową. Istna pychotka

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania