ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:520/1309)

Czekoladowy piernik z powidłami 158

proszkiem do pieczenia, sodą i przesiać. Białka ubić z szklanką cukru, pod koniec ubijania dodać żółtka i wszystko dokładnie wymieszać. Do przesianej mąki dodajemy wystudzoną masę, utarte jajka, orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki i całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli

Na słodko lub wytrawnie
Jem zdrowo: Gofry jaglano- owsiane 201

waniliowy)) 2 średnie jaja 2 szklanki mleka 1,5% " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Żółtka oddzielamy od białek. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy oddzielnie i delikatnie dodajemy do reszty ciasta. Mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy. Studzimy gofry na kratce.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

CoolinarniePL
Krokiety z boczniakami i suszonymi pomidorami :) 156

zmiksować na gładką masę. Aby otrzymać idealną konsystencję "naleśnikową" można dodać więcej mleka bądź mąki. Nakładać na bardzo mocno rozgrzaną patelnie teflonową po jednej kokilce masy. Smażyć z dwóch stron do lekkiego zbrązowienia się ciasta. Składniki na farsz: - opakowanie boczniaków w zalewie naturalnej (370 g) Barmar - pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju (ok. 120 g) Barmar

Zdrowie na języku :P
Dyniowe muffinki z zielonym kremem :) 119

płaska łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku ViVio - pół łyżeczki stewii w proszku Składniki na muffinki połączyć ze sobą i zmiksować. Masę rozłożyć do muffinek, nakładając po 1,5 łyżki ciasta. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 minut. Składniki na krem połączyć i dobrze wymieszać. Przystroić nim ostudzone muffinki. Gotowe! Smacznego

Zdrowie na języku :P
Muffiny z borówkami i czekoladą 144

ucieramy z cukrami. Powoli dodajemy po jednym całym jajku. Ucieramy na jednolitą masę. Powoli dodajemy na zmianę składniki suche i mleko. Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekaną czekoladę i borówki. Mieszamy łyżką.Przekładamy ciasto do foremek na muffiny i pieczemy 25-30 minut, aż będą złote, w 180 stopniach.Gotowe można posypać cukrem pudrem lub nie ;)Z tej porcji wychodzi

Lawendowe Niebo
Muffiny Brownie 266

Muffiny podobno wychodzą każdemu. Tak słyszałam. Dlatego wpadłam na pomysł przygotowania jednego z lepszych ciast w formie...babeczek! I wiecie co, nie tylko wyszły, ale smakowały przepysznie! Jeżeli tylko macie ochotę przygotować coś na deser dla bliskich osób, albo dla siebie :) to koniecznie wypróbujcie przepis na Muffiny Brownie.  Idealnie sprawdzą się w tak deszczowy dzień jak dziś i jutrzejsze święto(...)cukier i ucieramy. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym jajku i ubijamy.W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej.Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą.Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku.Możemy podawać na ciepło z lodami

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka z kawałkami czekolady 101

ubijamy, następnie dodajemy jajka i dalej miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy.W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, które wsypujemy do masy maślanej i łączymy.Czekoladę siekamy i dodajemy do ciasta - całość ponownie mieszamy. Za pomocą łyżeczek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia małe kulki wielkością przypominające duże orzechy laskowe. Gotowe ciasteczka spłaszczamy zwilżoną łyżeczką. Pieczemy

Słodkie Przyjemności
Kruche ciastka maślane z M&M’s 166

lukier w kolorze bez barwnika wystarczy, że dodamy np. odrobinę czerwonego dżemu. Miękkie masło, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia.następnie ciasto zagniatamy na elastyczną i jednolitą kulę. Zawijamy w folię spożywcząi wsadzamy na godzinę do lodówki. Później ciasto rozwałkujemy na placek o grubości

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym 372

wanilią. Dodać cukier puder i dalej ubijać aż masa się zrobi puszysta. Zmniejszyć obroty i po trochu dodawać mąkę aż wszystko się połączy. Przełożyć masę na lekko obsypaną mąką powierzchnię i ugnieść z ciasta kulę, którą należy zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 30 minut. 2. Z ciasta odrywać małe kawałeczki, które należy formować w kulki. Kulki ciasta

UgotujmyTo.pl
TORT Z NUTELLĄ I KREMEM ŚMIETANKOWYM 459

zacznij dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu.Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką.Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 160 - 170 stopni C przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z jogurtów greckich na marchewkowym spodzie 272

Ciasto pyszne, zdrowe, cynamonowo-korzenne.Mocno marchewkowy spód, masa lekko kwaskowata.Masa normalnie wychodzi bardziej puszysta, natomiast ja miałam małą awarię z piekarnikiem oraz formą.Cykl wypieków słodzonych stewiąSkładniki na spód:150 g marchewki50 g wiórków kokosowych50 g płatków owsianych60 g mąki pszennej pełnoziarnistej40 g mąki ryżowej2 łyżki cukru trzcinowego1,5 łyżki stewii lub 1/3 szkl. cukru trzcinowego1/2 łyżki sody1/2 łyżki proszku

Czarnawisienka
Naleśniki a'la Gundel 188

łyżki rumuPrzygotowanie:Mąkę mieszamy z solą i cukrem pudrem. Trzepaczką mieszamy mleko z mąką. Dodajemy jajko oraz żółtko i znowu mieszamy. W razie potrzeby  masę  przecieramy przez sitko, aby nie było grudek.Z ciasta smażymy bez tłuszczu na teflonowej patelni 12 cieniutkich naleśników.Orzechy mieszamy z mlekiem, cukrem, rumem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i rodzynkami. Tym nadzieniem

Smakowity Blog Kulinarny
Migdałowe serduszka z ciekawym składnikiem i bardzo smakowita paczka 203

łyżki mleka75 g miękkiego masładodatkowo:30 całych migdałówOba rodzaje mąki przesiać z cukrem pudrem, wymieszać z migdałami.Morele zmielić z mlekiem blenderem na gładką masę. Razem z masłem dodać do sypkich składników, zagnieść ciasto.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez noc (lub w zamrażarce przez 45-60 minut).Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość

Pożeraczka, czyli raz adobrze
570. Środa. Ricotta.... kluski? 119

cynamonu+kilka daktyliMleko solimy i gotujemy. Mąkę przesiewamy i miksujemy z ricottą, jajkiem, czymś do posłodzenia, cynamonem i kapką mleka. Daktyle kroimy i mieszamy z masą. Na łyżkę zamoczoną w zimniej wodzie nabieramy trochę ciasta i wkładamy kluski zagotowanego mleka. Gotujemy chwilę

More food, love and dreams
KOPYTKA ZIEMNIACZANE 583

Ziemniaki gotujemy do miękkości ok.25 minut. Studzimy, przeciskamy przez praskę do ziemniaków, jesli jej nie posiadamy możemy też użyć maszynki do mielenia mięsa. Do gładkiej masy ziemniaczanej dodajemy jajko, wsypujemy mąkę, szybko mieszamy wyrabiając ciasto. Nie wyrabiamy długo, jesli ciasto bierze się zbytnio do rąk podsypujemy jeszcze mąki. Gotowe ciasto rwiemy na mniejsze kawałki, z każdego dłońmi formujemy wałeczki

Z Majeczką w kuchni