ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:150/1309)

Ciasto z truskawkami i kruszonką migdałową 303

minut do wyrośnięcia. Nadzienie: Ugotować budyń z mleka i 80 g cukru i ostudzić.  Żurawinę wraz z migdałami i połową wiórków kokosowych, dodać do budyniu. Tak powstałą masę wykładamy na ciasto drożdżowe. Umyte i pokrojone truskawki układamy na masie. Kruszonka migdałowa Resztę cukru ok. 170 g wraz z resztą wiórków kokosowych , mąką, jajkiem, masłem i śmietaną, zagniatamy , rozdrabniamy

Słodkości i nie tylko
MURZYNEK SEROWY 179

białego półtłustego sera 3/4 szklanki cukru kryształu 3 jajka 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: ciasto: Margarynę, cukier, kakao i wodę połączyć, mieszając zagotować. Odlać 1/2 szklanki na polewę a resztę ostudzić. Do ostudzonej masy dodać delikatnie mieszając ubite jajka (najpierw ubić białka na sztywną pianę i dodać żółtka) i mąkę wymieszaną z proszkiem(...)dodać żółtka. Następnie do jaj dodawać po łyżce sera, na końcu kaszę i proszek do pieczenia. Połowę ciasta wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Z kolei masę serową i resztę ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 1h. Po upieczeniu i wystygnięciu polać polewą. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Tarta białkowa na bezach z malinami 103

Ciasto z masy białkowej z bezami i malinami- pyszne, lekkie i słodkie ! Składniki: 8 białek jaja, 30 dag cukru, 12 dag margaryny, 5 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag małych bezików, tłuszcz do formy. Składniki na masę: 1 owoców sezonowych, 1 opakowanie śmietanki w proszku, 200 ml mleka, Wykonanie: Ubić pianę

Tradycyjna Kuchnia
Pikantna rolada chlebowa - gorąca kanapka 160

pokrojone w kostkę świeżo zmielony pieprz  SPOSÓB WYKONANIA:- mąkę, sól, drożdże mieszam ze sobą w misce następnie dodaję wodę oraz oliwę i wyrabiam na jednolitą masęciasto będzie gładkie i sprężyste (ok 10 minut), jeżeli widzimy,że nasze ciasto jest za suche dodajmy jeszcze odrobiny wody, wszytko zależy jakiej mąki użyjemy - tak wyrobione ciasto odstawiamy przykryte

Basia w kuchni
Bakaliowiec 131

zmian! Moje zamiłowanie do pieczenia. Ostatnio na przykład zrobiłam idealne bakaliowe ciasto. Leciutkie, puszyste, lekko wilgotne - nie za suche brzmi w tym wypadku dużo trafniej. Do tego masa bakalii w podstawie ciasta, mniam! Nic tylko zajadać się kawałkiem z ciepłą herbatą i magazynem z wystrojem wnętrz. zapraszam na Bakaliowiec!Składniki: 4 białka2 jajka150 g cukru35 g orzechów laskowych30 migdałów30(...)żurawinę, pokrojone na Male kawałki migdały i orzechy laskowe. Mieszamy, następnie dodajemy partiami do masy jajecznej i lekko mieszamy.Ciasto przelewamy do dużej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180`C i pieczemy około 30 minut. Studzimy w formie.Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasteczka z masłem orzechowym 149

jajko 1/2 szklanki cukru 110 g masła orzechowego z kawałkami orzechów 30 g miękkiego masła 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zagnieść, aby powstała jednolita masa. Następnie ciasto rozwałkować na około 0,8 cm i wycinać ciasteczka o średnicy 5 cm (wyjdzie około 35 ciasteczek). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
Tarta „tiramisu” z borówkami 126

łyżkami cukru. Gdy będą utarte na kogel-mogel dodać mascarpone i delikatnie wymieszać trzepaczką. Serek mascarpone nie lubi ubijania. A następnie delikatnie wymieszać ze śmietaną. Wyłożyć masę na ciasto, ułożyć na wierzchu borówki. Schłodzić. kryształ

królestwo garów
Tarta miodowa 145

niż cała tarta Nagrzać piekarnik do 190 st. C W dużej misce wymieszać miód, tartą bułkę, śmietankę, startą skórkę oraz 2 łyżki soku z cytryny lub pomarańczy Wylać masę na ciasto i ułożyć wokół brzegu (lub dowolnie - jeśli chcemy to na całości) Piec ok pół godziny (30-35 minut) aż farsz sie zetnie Pozostawić tartę w foremce do wystygnięcia Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasto ucierane z brzoskwiniami 163

puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Mało przełożyć do miski, utrzeć.  Następnie dodać jajka, dalej ucierać na puszystą masę.  Połączyć obie mąki z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy, wymieszać.  Ciasto przelać na blachę wysmarowaną tłuszczem.  Owoce umyć, osączyć , pokroić na kawałki, ułożyć dość ciasno na cieście.  Blachę włożyć do piekarnika, piec ciasto 35 minut

Kuchnia Danusi
Tarta czekoladowo-migdałowa z bezą 145

aksamitnym nadzieniem oraz idealną beza. W sam raz słodka i bardzo ciekawa w smaku. Dla fanów czekolady i nie tylko, zamiast tradycyjnych ciast, przekładanych tysiąc razy kalorycznymi masami... Składniki na kruche ciasto: 250 g maki pszennej   2 łyżki ciemnego kakao   65 g cukru pudru  150 g zimnego masła  1 jajko  2 łyżki śmietany(...)misce utrzeć masło ze 100 g cukru np. blenderem) na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtka i zmiksować. Partiami dodawać masę czekoladową. Zmiksować do połączenia. Wsypać migdały i wymieszać.  Gotowy krem przełożyć do formy z upieczonym ciastem i piec 10-12 minut. Białka z jajek ubić w czystej, suchej misce na sztywna pianę (sprawdzić czy są sztywne odwracając

Chocolate Muffin Blog
A'LA SERNIK 328

cukrem i cukrem waniliowym. Miksujemy.Ubijamy pianę , Łyżką dodajemy do masy. Mieszamy delikatnieNa duża blachę 24x35 tarkujemy większą porcję ciasta. Przymrożone lepiej sie tarkuje. Na to wylewamy masę, na wierzch tarkujemy mniejsza porcję ciasta. Tarkujemy na tarce o buraczanych oczkach. Pieczemy w temp. 170 st.ok. 40 minut, az sie zrumieni wierzch ciasta

Z Majeczką w kuchni
Makowiec japoński 703

masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać. Dodać kaszę manną i proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać łyżką z masą makową. Ciasto przelać do blaszki (24x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec godzinę w 175 stopniach. Ciasto ostudzić, polać polewą i posypać kolorowymi cukiereczkami. Schłodzić

Smakołyki Asi
Krem czekoladowo- orzechowy 107

Przepis na pyszną masę do ciast i tortów. Tym razem połączenie orzechów i czekolady Składniki: 10 dag czekolady 10 dag cukru 1 łyżka masła 10 dag śmietanki 10 dag orzechów włoskich Wykonanie: Czekoladę rozdrobnić, dodać cukier, śmietankę i masło po czym wymieszać i zagotować. Następnie wsypać zmielone orzechy i gotować do uzyskania gęstej masy

Tradycyjna Kuchnia
Jabłka pod kokosową pierzynką... 142

proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i piec w temperaturze 180 0 C na złoty kolor (około 25 minut). Jabłka: 8 niezbyt twardych jabłek obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Z dwóch jabłek ugotować 1 l kompotu. Połówki z 6 jabłek rozłożyć na upieczonym letnim biszkopcie.  Masa: 1 l ugotowanego kompotu(...)szklanki cukru kryształu; Wykonanie: Margarynę rozpuścić, wsypać wiórka kokosowe. Jajka z cukrem ubić na pianę, wymieszać je z lekko przestudzoną margaryną z kokosem. Polewę rozsmarować delikatnie na ciepłej masie budyniowej. Ciasto zapiec na złoty kolor

In my kitchen
Mazurek orzechowy 199

cukru 6 dkg margaryny 1 łyżka miodu prawdziwego Grubo pokrojone orzechy wymieszać z margaryną i cukrem na ciepłej płycie kuchennej, dodać miód i lekko zrumienić. Ciepłą masę wylać na drugą część rozwałkowanego ciasta (ciasto ma być już w blaszce). Ciasto piec 15- 20 minut w 180 stopniach. Masa budyniowa: ½ litra mleka budyń waniliowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki(...)żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Wszystko razem zagotować do zgęstnienia. Ostudzić. Margarynę utrzeć. Ucierając dodawać po łyżce ostudzony budyń. Na koniec dodać zmielone orzechy. Wystudzone placki przełożyć masą budyniową. Na górze ma być ciasto z orzechami. Kategoria: Ciasta , WIelkanoc

kuchcikownia

Proponowane wyszukiwania