ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:27/475)

Malinowe szczęście zimową porą 151

jednym jajku, za każdym razem dokładnie ucierając. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy całość na gładko do połączenia składników. Wlewamy masę serową na warstwę ciastek i wyrównujemy wierzch ciasta. Maliny gnieciemy widelcem lub miksujemy blenderem. Masę serową dekorujemy kleksami musu malinowego. W każdym kleksie zanurzamy następnie drewniany patyczek lub wykałaczkę i robimy kilka ósemek. W ten sposób otrzymamy ładny(...)wzór na powierzchni ciasta. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150◦C ok. 75 minut (gdyby sernik zbyt mocno podpiekał się od góry, można przykryć go folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach, następnie chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Uwaga: Jeżeli nie mamy świeżych malin, możemy użyć mrożonych (rozmrażamy i rozgniatamy widelcem

KulinarneImpresje.pl
Malinowy Król 775

płatków migdałowych Krem: 1l śmietanki 30%   2,5 łyżki żelatyny 7 łyżek cukru pudru   łyżka cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Dodatkowo: 500 g malin galaretka malinowa Ciasto: Zwykły cukier wymieszać z waniliowym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie partiami dodawać mąkę(...)przestudzoną żelatynę. Dokładnie zmiksować.Na jeden spód wyłożyć połowę śmietanki. Wstawić do lodówki aby zastygła. Wylać galaretkę wymieszaną z malinami, odstawić do lodówki aby zastygła. Na maliny wyłożyć resztę śmietanki, na wierzch ułożyć ciasto. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin

Smakołyki Asi
Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 250

płaska łyżeczka sody -1 szczypta soli KREM -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -pół szklanki cukru pudru DODATKOWO -250g malin Skłądniki mokre oddzielamy od suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy do 2/3 wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka(...)ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie na czubek każdej babeczki dajemy malinę, babeczki posypujemy pokruszonym ciastem.  Przechowujemy w lodówce.  Polecam, są łatwe, pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche z malinami i pianką 4039

Kruche z malinami i pianką Pyszne ciasto z owocami i delikatną pianką na każdą okazję. Przepis na to ciasto zostało zaczerpnięte z internetu. Składniki: Ciasto: mąka - 360 g cukier - 100 g margaryna lub masło - 250 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka jaj - 5 szt Pianka: budynie śmietankowe - 2 opak cukier - 3/4 szkl olej - 1/2 szkl białka(...)Dodatkowo : maliny cukier puder do posypania ciasta. Przygotowanie: Margarynę posiekać nożem z wymieszaną mąką z proszkiem do pieczenia.  Następnie dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciastoCiasto podzielić na 2 części, jedną mniejszą, drugą większą.  Mniejszą część ciasta, włożyć do woreczka i do zamrażalki, większą częścią wyłóżyć spód tortownicy 27 cm.  Pianka budyniowa:  Pianę ubić

Kuchnia Danusi
Kruche z malinową pianką. 163

waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1  szklanka cukru  Budyniowa pianka : 2 budynie malinowe Winiary 5 białek 1 szklanka cukru  100 ml oleju 2 szklanki malin  Porcja ciast jest na blaszkę o wymiarach 25 / 25 ja jednak upiekłam w blaszce o wym 24 / 36 i też wyszło dobre . Wykonanie : Do miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać(...)ciasto odstawić do przestygnięcia. Białka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym  następnie dodać budynie i wymieszać Cienką stróżką ciągle mieszając wlewać olej . Pianę wyłożyć na podpieczone ciasto. Następnie ułożyć maliny i zetrzeć resztę zmrożonego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 25/ 30 minut. Wierzch ma być złocisty. Smacznego :)   Ziarenkowo http://www.ziarenkowo.com

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche z malinami i bezą 152

lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Beza – 3 białka – ½ szklanki cukru Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Następnie uformować z ciasta kulę i jeśli ciasto jest bardzo miękkie włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone(...)mikserze na gładki krem. Białka ubijamy na prawie sztywną pianę. Dodajemy systematycznie po 1 łyżce cukru. Piana musi być sztywna i błyszcząca. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem a następnie układamy maliny i bezę. Zmniejszamy temperaturę do 170 stopni. Piec ok. 30 minut aż beza się zarumieni. ( po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszyć

I LOVE LIFE
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 203

śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru skórka z całej cytryny 1 łyżka soku z cytryny 15 listków mięty Dodatkowo: ok. 400 g malin  30 g białej czekolady Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem pudrem oraz solą. Dodajemy zimne kawałki masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtko oraz śmietanę i zagniatamy ciasto(...)objętość i będzie puszysta. Na końcu dodajemy listki mięty, skórkę oraz sok z cytryny i mieszamy dokładnie łyżką do połączenia składników. Masę wykładamy na wystudzony spód ciasta, wyrównujemy i układamy na niej maliny. Czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki na około 2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami 178

łyżka soku z cytryny 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru z wanilią 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie) 250g malin do kremu + około 80g malin do ozdoby Krem pomarańczowy – orange curd: 1. Do rondelka wlać sok pomarańczowy, dodać masło, cukier i skórkę pomarańczową. Postawić na małym ogniu i zagotować, od czasu do czasu(...)Wymieszać szpatułką na jednolite ciasto, patrz FILM . Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm lub 24cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 55 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Biszkopt po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. 8. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki. Zdjąć

Mała Cukierenka
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 165

Kostka malinowo - bezowa  Szukacie przepisów na wyjątkowe ciasto na Święta i inne okazje? Moja kostka malinowo - bezowa sprawdzi się idealne na wszelkie uroczystości. Takie warstwowe ciasto z bezą, malinami i mascarpone posmakuje każdemu - jest słodkie, kremowe, mięciutkie, w sam raz do kawy lub herbaty. Kostka malinowo - bezowa składa się z jasnego biszkoptu(...)dżemu, kremu budyniowego, malin w galaretce, kremu z mascarpone i pysznej, chrupiącej owocowej bezy. To sporo warstw, dlatego takie ciasto doskonale sprawdzi się jako tort. Wszystkie warstwy ciasta przygotowuje się jednak łatwo i w miarę szybko. Nasze ciasto tortowe z malinami i bezą posmakuje wszystkim fanom tortów i ciast z kremem. Dzięki owocom nie jest za słodkie, a warstwy idealnie

Lekcje w kuchni
Sernik z malinami w otulinie z brownie 130

Czas czytania: 2 min Dziś coś słodkiego dla amatorów sernika i ciasta czekoladowego. Sernik z malinami w otulinie z brownie, to połączenie jest niesamowite, wilgotna czekoladowa warstwa brownie, w której zamknięty jest pyszny sernik z porcją soczystych malin. Kto kocha czekoladę, ser i maliny koniecznie musi wypróbować to połączenie! Ciasto jest niezwykle łatwe, jedynie co może przysporzyć kłopotu, to nałożenie(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno formy wylać 3/4 ciasta czekoladowego, delikatnie wyrównać powierzchnię, następnie wylać masę serową. Na masę serową rozłożyć równomiernie maliny, całość przykryć pozostałą częścią ciasta czekoladowego, jest to dość trudne, bo ciasto jest gęste, ja posłużyłam się woreczkiem foliowym do którego nałożyłam ciasto, wycięłam dość dużą dziurę i wycisnęłam ciasto, tworząc nieregularne kształty. Ciasto wstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Malinowa chmurka – idealny przepis na ciasto 145

kochać ;) Kruchy spód (możecie zastąpić go ewentualnie herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka The post Malinowa chmurka – idealny przepis na ciasto appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 295

Tort Bezowy z Malinami i Kawą – W Małej Cukierence kolejny tort bezowy , tym razem z kawą i malinami. Jest pyszny, kwaskowaty od malin i wygląda pięknie

Mała Cukierenka
Czekoladowa beza z malinami i borówkami 340

Czekoladowa beza z malinami i borówkami – Dzisiaj zapraszam na pyszną, mocno czekoladową, słodką bezę. Ozdobiona jest niesłodzoną śmietanką i owocami. Bardzo aromatyczna, cudownie pachnie podczas

Mała Cukierenka
RabArbar Pod Chmurką 202

proszkiem do pieczenia piekarnik ustawiamy na 200*C maliny i rabarbar wrzucamy na ciepłą patelnię, dokładamy 2 łyżki masła, odrobinę cukru i rozgniecioną trawę cytrynową, podsmażamy kiedy owoce puszczą sok, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej i wyjmujemy łodyżkę trawy cytrynowej białka ubijamy ze szczyptą soli i pozostałym cukrem, dosypujemy łyżkę mąki ziemniaczanej ciasto wyklejamy na oprószoną mąką foremkę, może być

Luźna Kuchnia
Malinowy król 306

galaretki malinowe, 300 ml kremówki, 3 łyżki cukru pudru, łyżka żelatyny, 70 ml wrzątku, dodatkowo: maliny, czekolada mleczna . Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę, stopniowo dodajemy po jedynym żółtku oraz cukier. Cały czas mieszając wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej tortownicy, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni(...)wody i przykrywamy blatem biszkoptu. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i na końcu wlewamy wystudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy wierzch ciasta, posypujemy malinami i starkowaną czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa