ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:27/475)

Brownie z malinami 132

Maliny i czekolada to bardzo udany związek. Bezpieczny i przewidywalny, ale przecież nie zawsze mamy ochotę na doznania ekstremalne. Tu siła tkwi w prostocie. Warto wykorzystać tę porę roku i czerpać garściami z produktów sezonowych. Tak, aby nasycić się nimi na kolejny rok.  Polecam też  brownie z truskawkami . Składniki: 200 g czekolady deserowej 200 g masła 4 jajka(...)masy jajecznej dodać rozpuszczoną czekoladę, sól, wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę i wymieszać do połączenia składników. Spód tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Wierzch wyłożyć malinami i pozostałą czekoladą pokrojoną w mniejsze kawałki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 25 minut. Ciasto powinno pozostać w środku wilgotne

zadanie-gotowanie
Tort „Owocowy Raj” 422

nią boki i wierzch tortu. Ze śmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić

Mała Cukierenka
Ciasto malinowo-piankowe 193

ognia, wsypać galaretki, miesdzać do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzić. Wstawić do lodówki, do schłodzenia do momentu, aż zacznie lekko tężeć. Wierzch ciasta posypać Śmietan-Fixem. Na tak przygotowane ciasto rozłożyć równomiernie odsączone maliny. Schłodzoną śmietankę ubić (trochę zostawić do dekoracji). A następnie powoli(...)dodawać tężejącą galaratkę, cały czas miksując (fot.3) . Masę śmietanową przełożyć do formy. Wyrównać masę, aby na całym cieście była równomiernie rozprowadzona (fot.4) . Pozostałą śmietankę nakładać łyżką na kawałki ciasta. Udekorować malinami

Świat Ciasta
Adwokatowy torcik z malinami 214

Torcik składający się z kakaowego biszkoptu pieczonego na samych białkach. Przełożony alkoholowym kremem, którego bazą jest domowy, gęsty ajerkoniak. Całości dopełnia mus z malin, który wnosi kwaskowaty i owocowy smak. Torcik jest delikatny i bardzo smaczny. CIASTO BIAŁKOWE: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki(...)razem z ajerkoniakiem i rozpuszczoną żelatyną. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu. Gęsty krem podzielić na trzy równe części i wykładać na blaty ciasta z malinami. Ostatni krem wycisnęłam przez rękaw cukierniczy z krągłą tylką. Wierzch posypałam rozdrobnionym ciastem, które ścięłam po upieczeniu. Górę można ozdobić malinami. Torcik wstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Pozostały ajerkoniak

https:KKuchniaMniam
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 231

waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem (ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać(...)dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około

Mała Cukierenka
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 214

waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem (ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać(...)dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około

Mała Cukierenka
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 244

waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć z cukrem (ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 4 minuty). Następnie dodawać(...)dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. 4. Ciasto równomiernie przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami. W środek każdej wcisnąć po jednej truskawce lub malinie (ciasto powinno przykryć owoc), wierzch wyrównać łyżeczką. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około

Mała Cukierenka
Mazurek chałwowy z malinami 170

pewnością zaskarbi sobie nie jedno wielkanocne podniebienie :) Spróbujcie, bo chałwa, kwaskowate owoce i chrupiące, lekko słone pistacje na maślanym spodzie to połączenie nie do podrobienia! Mazurek chałwowy z malinami Potrzebujesz: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masłą 2 łyżki cukru 1 jajko Masa malinowa: 4 łyżki mrożonych malin 1 czubata łyżeczka cukru kilka kropel soku z cytryny Masa chałwowa: 200g(...)chałwy waniliowej/ waniliowo-kakaowej 70ml śmietanki 30% Do tego: garść pistacji maliny do przyozdobienia Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez 20min. 3. Schłodzone ciasto wyjmij i rozwałkuj na grubość 5mm. 4. Wyłóż ciastem foremkę lub wytnij z niego pożądany kształt

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto na wiosnę. Różowe 170

wszystko dla zrównoważenia kwaskowatego, malinowo-hibiskusowego musu w bajecznym kolorze. Wierzch oblałam polewą lustrzaną - na drugim zdjęciu widać, jak się w niej wszystko pięknie odbija. Udekorowałam ciasto bezikami posypanymi liofilizowanymi malinami oraz świeżymi owocami. I choć oblewanie nie wyszło mi tak dobrze, jakbym sobie tego życzyła, to i tak z ciasta zadowolona jestem. Uroczo różowe, tchnie optymizmem. Bardzo wiosenne - moim(...)będzie tylko gorzej. Dlatego z podanego przepisu polewy Wam zostanie - dzięki temu jednak pole manewru jest szersze, łatwiej całą sprawę załatwić. Do ciasta jak najbardziej można użyć malin mrożonych. A właśnie ciasto z mrożonymi owocami było tematem naszego wspólnego gotowania. Koniecznie więc zajrzyjcie do Ani i sprawdźcie, co ona upichciła. Sernik z białą czekoladą, musem malinowo-hibiskusowym i malinową polewą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mocno czekoladowe brownie z malinami 100

Mocno czekoladowe brownie z malinami to idealne ciasto, gdy potrzebujesz ogromnej dawki słodyczy. Jest naprawdę cudowne, a dodatek malin sprawia, że jednocześnie nie zostaniecie przesłodzeni. Przepis z bloga Kwestia Smaku . Tylko u mnie jest trochę więcej czekolady. Składniki /blaszka ok. 20×30 cm/: 200 g masła 200 g czekolady gorzkiej 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 250 g cukru(...)mąkę i całość zmiksować na jednolitą masę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i poukładać na niej maliny oraz posiekane kostki czekolady. Piec w piekarniku przez 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika mocno czekoladowe brownie z malinami pozostawić do ostygnięcia. Ciasto delikatnie wyrasta, powinno być takie jak na zdjęciu, lekko wilgotne w środku, zwarte i upieczone na zewnątrz. Artykuł

Pasja Smaku
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 135

się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje.  Składniki: ciasto francuskie 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne ok 25 min w temp. 180-200 st) w gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej

Gotowanie z pasją
Malinowe szczęście zimową porą 125

jednym jajku, za każdym razem dokładnie ucierając. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy całość na gładko do połączenia składników. Wlewamy masę serową na warstwę ciastek i wyrównujemy wierzch ciasta. Maliny gnieciemy widelcem lub miksujemy blenderem. Masę serową dekorujemy kleksami musu malinowego. W każdym kleksie zanurzamy następnie drewniany patyczek lub wykałaczkę i robimy kilka ósemek. W ten sposób otrzymamy ładny(...)wzór na powierzchni ciasta. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150◦C ok. 75 minut (gdyby sernik zbyt mocno podpiekał się od góry, można przykryć go folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach, następnie chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Uwaga: Jeżeli nie mamy świeżych malin, możemy użyć mrożonych (rozmrażamy i rozgniatamy widelcem

KulinarneImpresje.pl
Malinowy Król 746

płatków migdałowych Krem: 1l śmietanki 30%   2,5 łyżki żelatyny 7 łyżek cukru pudru   łyżka cukru z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Dodatkowo: 500 g malin galaretka malinowa Ciasto: Zwykły cukier wymieszać z waniliowym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku. Następnie partiami dodawać mąkę(...)przestudzoną żelatynę. Dokładnie zmiksować.Na jeden spód wyłożyć połowę śmietanki. Wstawić do lodówki aby zastygła. Wylać galaretkę wymieszaną z malinami, odstawić do lodówki aby zastygła. Na maliny wyłożyć resztę śmietanki, na wierzch ułożyć ciasto. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin

Smakołyki Asi
Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 206

płaska łyżeczka sody -1 szczypta soli KREM -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -pół szklanki cukru pudru DODATKOWO -250g malin Skłądniki mokre oddzielamy od suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy do 2/3 wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka(...)ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie na czubek każdej babeczki dajemy malinę, babeczki posypujemy pokruszonym ciastem.  Przechowujemy w lodówce.  Polecam, są łatwe, pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche z malinami i pianką 4019

Kruche z malinami i pianką Pyszne ciasto z owocami i delikatną pianką na każdą okazję. Przepis na to ciasto zostało zaczerpnięte z internetu. Składniki: Ciasto: mąka - 360 g cukier - 100 g margaryna lub masło - 250 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka jaj - 5 szt Pianka: budynie śmietankowe - 2 opak cukier - 3/4 szkl olej - 1/2 szkl białka(...)Dodatkowo : maliny cukier puder do posypania ciasta. Przygotowanie: Margarynę posiekać nożem z wymieszaną mąką z proszkiem do pieczenia.  Następnie dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciastoCiasto podzielić na 2 części, jedną mniejszą, drugą większą.  Mniejszą część ciasta, włożyć do woreczka i do zamrażalki, większą częścią wyłóżyć spód tortownicy 27 cm.  Pianka budyniowa:  Pianę ubić

Kuchnia Danusi
Kruche z malinową pianką. 132

waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1  szklanka cukru  Budyniowa pianka : 2 budynie malinowe Winiary 5 białek 1 szklanka cukru  100 ml oleju 2 szklanki malin  Porcja ciast jest na blaszkę o wymiarach 25 / 25 ja jednak upiekłam w blaszce o wym 24 / 36 i też wyszło dobre . Wykonanie : Do miski przesiać mąkę z proszkiem , dodać(...)ciasto odstawić do przestygnięcia. Białka ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym  następnie dodać budynie i wymieszać Cienką stróżką ciągle mieszając wlewać olej . Pianę wyłożyć na podpieczone ciasto. Następnie ułożyć maliny i zetrzeć resztę zmrożonego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 25/ 30 minut. Wierzch ma być złocisty. Smacznego :)   Ziarenkowo http://www.ziarenkowo.com

Sama słodycz i szczypta chili