ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:20/475)

Ciasto Malinowy Przysmak 297

Ciasto Malinowy Przysmak – Kolejna pychotka w Małej Cukierence. Ciasto jest bardzo ciekawe i smaczne. Jest z dużą ilością owoców w budyniowej piance, na kruchym cieście. Ładnie pachnie wanilią i podpieczonymi owocami. Ja użyłam malin i borówek. W przygotowaniu jest proste. U mnie ciasto zniknęło błyskawicznie :), tak smakowało moim gościom. Na pewno nie raz u mnie zagości. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis(...)120g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) około 550g malin (ja część malin zastąpiłam borówkami) Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: 1. Do mąki dodać proszek do pieczenia, przesiać cukier puder, dodać cukier wanilinowy i krótko wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami w misce

Mała Cukierenka
Malinowa chmurka 203

soli  Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce co najmniej 30 minut. po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka malinowa: 600-700 g świeżych lub mrożonych malin 3 galaretki malinowe 4 szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy(...)wrzątku i odstawiamy do stężenia. Na ostudzonym spodzie układamy maliny, które polewamy tężejącą galaretką. Malinowa chmurka – krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  Miksujemy mascarpone z cukrem , następnie stopniowo dolewamy śmietanę i ubijamy aż masa będzie sztywna. Gotowy krem wykładamy na galaretkę malinową Beza 3 białka jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków

Cynamonowe szczęście
Ciasto z malinami 220

Miały być mufinki z malinami wg przepisu Margarytki, ale gdzieś zapodziała mi się blaszka do mufinek i zrobiłam jedną dużą mufinę hihi..tak więc bez różnicy czy będzie to w foremkach na mufinki czy w dowolnej blaszce ciasto wyszło pyszne. 2 szkl. mąki  3/4 szkl.drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)wysmarować masłem posypać mąką lub wyłożyć papierem. Wyłożyć połowę ciasta, na to część malin-lekko wciskając w ciasto i na to resztę ciasta i znów maliny.Można także maliny dodać do ciasta i wymieszać.. Piekarnik nagrzać do 180 -190 stopni (góra - dół), wstawić blaszkę i upiec. Wyciągnąć z piekarnika, ostudzić i oprószyć cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Czekoladowe z Pijanymi malinami 265

posiekać ją nożem, wrzucamy do miski, dokładamy pokrojone w kostki masło, mieszamy dosypujemy cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia oraz imbir i kakao, mieszamy kolejno wbijamy jajka maliny odcedzamy, kruszymy białą czekoladę ciasto wylewamy na prostokątną lub kwadratową blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną masłem, na wierzchu układamy maliny oraz białą czekoladę Pieczemy 12- 17 minut, zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku

Luźna Kuchnia
Brownie z musem malinowym 140

Spód z brownie, a na wierzchu pyszna warstwa lekkiego musu. Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, maliny Prep Time 30 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na brownie Wszystkie składnik na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową! 270 g mąki pszennej 45 g gorzkiego kakao dobrej jakości 1, 1/2 łyżeczki(...)pieczenia, przelać ciasto, wyrównać wierch, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 35-40 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić. Przygotowanie musu, wykończenia ciasta Maliny włożyć od rondla, rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito w ten sposób pozbędziemy się pestek. Przetarte maliny znów przelać do rondelka dodać cukier i ponownie zagotować, następnie zestawić

SprawdzonaKuchnia.pl
OWOCOWY RAJ 170

przypadnie do gustu i zasmakuje.Prawdziwy raj dla podniebienia.Owoce i masa śmietankowa,czego chcieć więcej.Ciasto nie jest zbyt słodkie,lekko kwaskowe,istna rozkosz. Upiec biszkopt z 6 jaj Ciasto II:   30 dag mąki   5 dag margaryny 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki ciepłego mleka 1/2 łyżeczki amoniaku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Jaja utrzeć z cukrem(...)galaretkę w 3/4 szklanki wody. Masę podzielić na 3 części:do jednej dodać maliny,do drugiej jagody lub borówki a do trzeciej porzeczki. Złożenie ciasta: Biszkopt- masa śmietankowa z malinami-ciasto II- masa śmietankowa z borówkami- ciasto II- masa śmietankowa z porzeczkami- wierzch zalać tężejącymi galaretkami lub posypać kakao

Niespełnione zdolności kulinarne
CZEKOLADOWA MALINKA 311

Maliny świetnie komponują się smakowo zarówno z białą jak i mleczną czekoladą, a  w towarzystwie przepysznego kremu ciasto to smakuje wybornie. SKŁADNIKI: (forma 22 x 22 cm) BISZKOPT 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia DODATKOWO 200 g czekolady mlecznej koszyczek malin KREM 350 g mascarpone 250 ml śmietanki(...)czekoladę i dalej miksować.  Na końcu do  kremu  dodać żelatynę i ponownie wszystko razem wymieszać. Krem przełożyć na biszkopt z czekoladą oraz malinami.  Wierz ciast ozdobić malinami. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką / Fromage Frais Jello Cake 140

ciastaCiasto z galaretką i owocami na biszkopcie będzie gotowe naprawdę szybko, jeśli warstwy ciasta schłodzicie krótko w zamrażarce - jeśli bardzo Wam się spieszy, polecam ten krok. Nie zostawiajcie ciasta w zamrażarce zbyt długo, wystarczy 10 - 15 minut - całość nie może się zamrozić! Serek homogenizowany z galaretką na biszkopcie to sprawdzone i lubiane połączenie. W formie ciasta z malinami(...)serków homogenizowanych waniliowych (8 opakowań po 150 g), 4 i 1/4 łyżki żelatyny plus 1/2 szklanki wody, kilka kostek czekolady do starcia na wierzch ciasta Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką z malinami, przygotowanie: Przygotować biszkopt (można dzień wcześniej): jajka ubić z cukrem na jasną, gęstą, puszystą masę (ok. 7-10 minut). W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę i proszek

Lekcje w kuchni
Brownie z malinami i nutellą 356

Mocno czekoladowe ciasto brownie wilgotne w środku z malinami, które redukują nadmiar słodyczy oraz orzechowym posmakiem nutelli. Czyli coś co łasuchu kochają najbardziej.  Składniki: 200 g gorzkiej dobrej czekolady min. 65 % kakao 200 g masła 200 g cukru białego (ok. 3/4 szklanki) 3 jajka 130 g mąki pszennej ok. 100 g malin  1/2 słoiczka nutelli   Wykonanie(...)składniki się połączą. Blaszkę o wymiarach 24 x 24 wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy nasze płynne ciasto, małą łyżeczką robimy kleksy z nutelli, a na sam koniec układamy oczyszczone maliny. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 35 - 40 minut w zależności od piekarnika, u mnie 35 minut + 10 minut przy wyłączonym piekarniku. Ciasto powinno być chrupkie lecz wilgotne

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 1140

Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką, Wspaniałe, rozpływające się w ustach ciasto. Po prostu pycha. ! Przepis pochodzi z   TEJ strony. Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki 5 żółtek 250 g schłodzonej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania Schłodzoną margarynę pokroić w kostkę, a następnie dodać(...)woli proszek budyniowy nie przerywając miksowania (ubijania). Pod koniec stopniowo wlewać olej nie przerywając miksowania. Na podpieczony wystudzony spód wyłożyć pianę, na niej poukładać gęsto malina a następnie na to zetrzeć mniejszą porcję ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu wystudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto jogurtowe - ucierane z jagodami, malinami i ananasem 210

Bardzo delikatne i letnie ciasto z malinami, jagodami i ananasami. Połączenie tych owoców sprawia, że ciasto jest bardzo smaczne.  W zimie możemy wykorzystać mrożone owoce. Ciasto oraz kawę podałam na talerzyku z  New Hollins Gold PORCELANA BOGUCICE   350 g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 120 ml oleju 1,5 łyżeczki(...)oraz przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy olej. Wszystko ucieramy na gładką masę (powinna mieć dość gęstą konsystencję). Ciasto przelewamy do foremki keksowej (12x23 cm). W ciasto wgniatamy maliny, jagody oraz pokrojone dwa krążki ananasa. Pozostałe dwa układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy je w 180*C we wcześniej nagrzanym piekarniku przez 50 minut. Studzimy i lukrujemy

VioletoweKucharzenie
Łatwe ciasto na zimno z owocami 193

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się rozpuści (troszkę to potrwa). Galaretkę

Mała Cukierenka
Łatwe ciasto na zimno z owocami 619

Łatwe w przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody, mieszać, aż się rozpuści (troszkę to potrwa). Galaretkę

Mała Cukierenka
Malinowa chmurka 11448

serka mascarpone) ) połączony z malinami, galaretką, kremem i bezą to prawdziwy raj dla podniebienia ;) W sezonie można użyć świeżych malin, a przez resztę roku sprawdzą się maliny mrożone. Malinowa chmurka jest nieco pracochłonnym ciastem, ale by nie męczyć się tyle jednego dnia, można bezę oraz kruchy spód przygotować sobie dzień wcześniej (dzięki temu beza też będzie miała dość czasu(...)lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez ok. 15 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie mrożonych malin, to trzeba je wcześniej rozmrozić i odsączyć na sitku. Galaretki malinowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka

Kulinarne Przeboje
Ciasto kakaowe z malinami 224

Sezon na maliny ciągle trwa. Naszła mnie ochota na upieczenia prostego ciasta z tymi owocami. A tu znajdziecie przepis na jeszcze pyszniejsze ciasto  malinami. Składniki : 3 duże jajka 150 g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia garść malin cukier puder do posypania Przygotowanie: Masło roztapiamy

Proste Potrawy