sobotę przywiozłam sobie od siostry trochę malin, moim chłopakom posmakowało ciasto z maślanką i owocami, więc takie sobie zażyczyli, dla mnie tez bomba, bo szybko się go robi :-). Ciasto robiłam wcześniej z jagodami i bez czekolady, tym razem dodałam do ciasta jeszcze białą czekoladę. Ciasto wyszło naprawdę bardzo smaczne, choć maliny do takich wypieków nadają się średnio, bo są według(...)maliny Kruszonka: 3 łyżki cukru 5 łyżek mąki 50 g masła Mąkę przesiewamy do miski, laski wanilii rozcinamy, wyjmujemy ziarenka i wcieramy w make, która potem mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia i startą na drobnych oczkach białą czekoladą. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre, dodajemy do nich suche i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem, wykładamy ciasto
kruche babeczkiblogu znajdziecie m.in przepisy na biszkopt z bitą śmietana i pianką , na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i malinami jest na tortownicę o śr. 26 cm: Składniki na biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 jajka ok. 1/4 szklanki wody(...)warstwę: 400 ml jogurtu greckiego 2 galaretki malinowe Maliny mrożone Składniki na 2 warstwę (wierzch): 300-350 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka malinowa świeże maliny Przygotowanie biszkoptu: Białka jajek oddzielamy od żółtek i wbijamy do miski, w której będziemy przygotowywać ciasto na biszkopt, a żółtka przekładamy do osobnego naczynia. Białka ubijamy na sztywno
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPolewa- czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ją ze śmietanką w mikrofalówce, dokładnie mieszamy aż powstanie kremowa masa. Zimny sernik wyjmujemy z tortownicy, polewamy polewą i dekorujemy ozdobnie malinami. Ciasto chłodzimy aż polewa całkowicie zastygnie. Sernik posypujemy cukrem pudrem, kroimy na kawałki i podajemy
Kulinarne Fantazje Marioliproste w wykonaniu, a do tego w odchudzonej formie, jednak miłośnicy słodszych wypieków muszą albo dodać więcej miodu w czasie przygotowywania albo po upieczeniu po prostu polać nim ciasto. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie mieszamy do chwili kiedy wszystkie składniki się połączą masę przekładamy do formy ( 20x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu wykładamy jagody lub maliny ciasto wkładamy do piekarnia nagrzanego do 160°C z funkcją termoobiegu, pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Źródło: http://kingaparuzel.pl/blog/2016/07/fit-ciasto-z-maki-kokoswej/
Słodkie zapomnieniepudru trzcinowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka rumu lub innego alkoholu Dodatkowo: 3/4 szklanki dżemu lub konfitury malinowej 1 galaretka malinowa 1 1/2 szklanki świeżych malin Sposób przygotowania 1. Ciasto: Miękkie masło lub margarynę ,ogrzane do temp pokojowej utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym,mieszając,wbijać po jednym jajku. Mąkę tortową i ziemniaczaną wymieszać(...)rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia 4. Przełożenie: Przekrojone ciasto czekoladowe nasączyć połową ponczu,posmarować konfiturą malinową,posmarować 3/4 kremu przykryć drugim ciastem,rozsmarować resztę kremu,powciskać świeże maliny zalać tężejącą galaretką tak aby połowa owoców wystawała ponad galaretkę.Zostawić do całkowitego stężenia
Wanilia i Kardamonczekoladowy, wymieszać. Dodać migdały, przesianą mąkę i zapach. Wymieszać do połączenia. Blachę o wymiarach 22x30 wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej masę czekoladową, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut. Po wystudzeniu ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiLato, lato a jak lato to mnóstwo świeżych owoców dlatego aby nie marnować tego okresu w roku to mamy dla Was kolejną tartę z czarnymi malinami Składniki na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 100 g masła - 80 g cukru pudru - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - kilka czarnych malin do koloru Składniki na masę: - 2 serki homogenizowane waniliowe - 80 g cukru(...)pudru - 200 g śmietany 30% - 200 ml gorącej wody - 2 łyżki żelatyny Dekoracja: - 250g malin - cukier puder Zaczynamy od ciasta. Do robota wrzucamy mąkę, cukier, jajko, śmietanę i mieszamy. Następnie dorzucamy maliny – ilość malin zależy od tego jaki kolor ciasta chcemy osiągnąć. Na końcu dodajemy masło i wyrabiamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę
Kuchenne Wariacjeciasto. Przygotowanie masy bezowej – białka ubić na sztywną pianę. Następnie powoli wsypać cukier, nie przerywając mieszania. Dodać 50 g migdałów, wymieszać. Tę samą blaszkę w której piekło się ciasto wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę bezową. Na górę posypać pozostałe migdały. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 C i piec godzinę. Czasami trzeba przedłużyć czas lub skrócić Masa(...)lekko popęka u góry i chrupiąca. Ostudzić. Przygotowanie masy malinowej – galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, wymieszać i odstawić do momentu aż zacznie gęstnieć. Dodać maliny i wymieszać. Prawie gęstą galaretkę wylać na upieczone ciasto kruche. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotowanie masy białej – śmietanę ubić na sztywną masę, dodawać powoli cukier ciągle mieszając. Dodać po łyżce
Kuchnia Pokoleńjajka 200 g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g oleju słonecznikowego Dodatkowo: Maliny lub inne owoce sezonowe (śliwki, borówki, jeżyny) Cukier puder Odrobina masła + bułka tarta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie składniki na ciasto łączymy(...)sobą za pomocą robota kuchennego lub mocnego miksera tak, aby powstala idealnie gładka masa. Brytfankę smarujemy niewielką ilością masła lub oleju i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy na brytfankę i wyrównujemy. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 45 minut, sprawdzając po tym czasie stopień upieczenia za pomocą wykałaczki (jeśli po nakłuciu ciasto oblepia się na wykałaczce to znaczy, że jest
Kate's Kitchenjajka 200 g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g oleju słonecznikowego Dodatkowo: Maliny lub inne owoce sezonowe (śliwki, borówki, jeżyny) Cukier puder Odrobina masła + bułka tarta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie składniki na ciasto łączymy(...)sobą za pomocą robota kuchennego lub mocnego miksera tak, aby powstala idealnie gładka masa. Brytfankę smarujemy niewielką ilością masła lub oleju i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy na brytfankę i wyrównujemy. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 45 minut, sprawdzając po tym czasie stopień upieczenia za pomocą wykałaczki (jeśli po nakłuciu ciasto oblepia się na wykałaczce to znaczy, że jest
Kate's KitchenEkspresowy ale niezwykle smaczny deser owocowy. Do kawki, hertabki czy bez większej okazji. Sam krem malinowy jest przepyszny, delikatny jak pianka idealny właśnie do deserów, tortów czy ciast. Maliny i kawa to niebywale udane połączenie. Wykończone posmakiem bananów i kakao. Poezja. Składniki: 2-3 banany 2 opakowania mascarpone 200 ml musu malinowego, który powstał z dżemu malonowego przetartego przez
Życie zaczyna się w kuchniSzybkie i proste w przygotowaniu ciasto z owocami na oleju. Powinno się udać każdemu. Sezon owocowy w pełni, więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasto jest
Mała CukierenkaSzybkie i proste w przygotowaniu ciasto z owocami na oleju. Powinno się udać każdemu. Sezon owocowy w pełni, więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasto jest
Mała Cukierenkaciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, wystarczy mieć maliny i kilka minut wolnego czasu, potem już tylko pieczenie i zjadanie. Ciasto jest idealne na podwieczorek, jest takie nie za słodkie i lekko kwaśne. Zapraszam :) Składniki: 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju pół szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)kilka minut, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Maliny lekko płuczemy i dokładnie osuszamy. 3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm, następnie układamy na nim maliny i pieczemy około 30 - 35 minut w temperaturze
Izabelawkuchnimusem malinowym wykonanym z domowej frużeliny malinowej. Cudowny! Bardzo polecam!! Dla kogo: dla nieprzepadających za tortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g(...)łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody 150-350g malin do dekoracji (ilość zależna od tego czy chcemy zrobić tylko okrąg czy wypełnić całą górę tortu malinami) Wykonanie ciasta: Roztrzep jajka, dolej mleko i olej. Dodaj cukier i ekstrakt waniliowy i mieszaj, aż składniki się połączą. Do drugiej miski przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia
Mania Wypiekania