ciasto z makiem - 8561 przepisów (strona:141/571)

Piegusek z białek 119

Coś dla miłośników lekkich ciast i przede wszystkim maku... Polecam! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Smaki Natalii
Catering dietetyczny? Pomelo! 136

mogło się po prostu wylać. Kawałek zapiekanki typu babka ziemniaczana i do tego potrawka warzywna , z fasolą, marchewką, całkiem nieźle przyprawiona i pełna smaku. Boskim podwieczorkiem było ciasto typu biszkoptowego z makiem . Smaczne, pulchne i słodkie pożerałam w drodze z przedszkola do domu. Syncio podjadał :) Po powrocie do domu w końcu mogłam odgrzać obiad. Surówka z czerwonej kapusty była

Dzieje kuchennej Wiewióry
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z MAKIEM I SEREM 112

Przepyszne rogaliki z makiem i serem na cieście drożdżowym, pyszne od razu po upieczeniu, jeszcze ciepłe jak i następnego dnia. Z podanej porcji wychodzą dwie blaszki, polecam je również na Święta Bożego Narodzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ! NAJLEPSZE! 181

cały cukier, i roztrzepane jajka, wyrabiaj ciasto; ciasto będzie rzadkie takie powinno być, wyrabiamy 10 minut (nie skracamy czasu- trenujemy mięśnie ręki) - dodajemy roztopione masło i resztę maki; wyrabiamy kolejne 10 minut, ciasto ma być miękkie i elastyczne. Podsypujemy dookoła mąką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut. Po tym czasie z ciasta odrywamy kuleczki formujemy w dłoni okręgi

SMYKWKUCHNI
Makowe drożdżówki z serem 96

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Babka Tulipanowa 144

pieczenia. Podzielić na 4 części. do 1 części dodać żółtka i 2 łyżki mąki do 2 dodać kakao do 3 dodać kisiel wiśniowy do 4 dodać mak Wlewać na blaszkę ciasto poczynając od 1 części do 4 na środek blachy. piec 40 – 45 min var bbSite='http___gotujmy.pl'; var bbMainDomain='new.smartcontext.pl

Moje Słodkie Piekiełko
Makowiec z kajmakiem i skórką pomarańczową 138

Makowiec na kruchym spodzie otulony słodkim kajmakiem i pysznym lukrem pomarańczowym. Rozpływa się w ustach, długo zachowuje świeżość i podbije serca Waszych gości podczas Świąt. Składniki

Gotowanie i blogowanie
Makaron domowy penne w sosie grzybowym 115

mąką ,kiedy zbyt ciasne to podlać ciepła wodą. Ciasto dzielimy na 3 części i zostawiamy je pod ściereczka na około 20 minut. Po 20 minutach każdy kawałek ciasta cienko wałkujemy podsypując maka . Zwijamy w ruloniki dosyć luźno i kroimy w szersze paski,nadal podsypujemy maka. Zostawiamy na 20 minut do podsuszenia makaronu. Do gotującej wody wlewamy olej 2-3 łyżki

Różowa kuchnia
Śląskie makówki 138

Deser, którego nie może zabraknąć na naszym świątecznym stole. Mój mąż go uwielbia, a makówki najlepiej robi Jego mama :) Słodka potrawa wigilijna znana głównie na Śląsku

Domowa cukiernia Ewy
Drożdżowa gwiazda z makiem 164

Zamiast tradycyjnego makowca warto zrobić w tym roku gwiazdę ;) Łatwo się dzieli i bardziej świątecznie wygląda. Przepis pochodzi z bloga Grunt To Przepis Składniki: 500g mąki

W kuchni bez szafek
1. Sernik jogurtowo-twarogowy I 259

Hej. Dzisiaj pierwszy dzień blogowania :) W sumie, robię to głównie dla siebie, nie liczę na popularność, ani na stałych bywalców. Aczkolwiek na pewno byłoby to miłe

Be Fit Be Strong
2. Sernik jogurtowo-twarogowy II 139

W końcu weekend! Nie ma to jak 4 dni szkoły i 3 dni wolnego tydzień w tydzień. Niedługo sesja, więc nawał nauki przede mną, ale co

Be Fit Be Strong
Kalafiorowa Moussaka MUSAKA- 161

mleka, 100 ml śmietany, 2  białe cebule, 2 łyżki smalcu, tłuszcz do formy, sól do smaku, świeże zioła, olej do smażenia. Wykonanie: Z mleka, jajka, maki, szczypty soli przygotować ciasto. Kalafior ugotować( lecz nie rozgotować) również ze szczyptą soli i odcedzić. Kalafior podzielić na różyczki i  zanurzać w przygotowanym cieście, smażyć na rozgrzanym oleju tak jak pączki. Mięso

Tradycyjna Kuchnia
Domowe drożdżówki z truskawkami i kruszonką! 145

cały cukier, i roztrzepane jajka, wyrabiaj ciasto; ciasto będzie rzadkie takie powinno być, wyrabiamy 10 minut (nie skracamy czasu- trenujemy mięśnie ręki) - dodajemy roztopione masło i resztę maki; wyrabiamy kolejne 10 minut, ciasto ma być miękkie i elastyczne. Podsypujemy dookoła mąką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut. Po tym czasie z ciasta odrywamy kuleczki formujemy w dłoni okręgi

SMYKWKUCHNI
Makowy kwiatek drożdżowy 144

Pierwsza totalna klapa. Może nie w dosłownym znaczeniu tego słowa ale w dużym stopniu przybliżona do niej. No bo jak można zapomnieć cukru? Otóż kochani, można

My simple kitchen