ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:926/1282)

Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 386

Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych. Zapraszam ;-) Składniki potrzebne do przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Eklerki 455

szczypte soli, I dodajemy make, energicznie mieszajac do polaczenia. Jajka ubijamy po ostudzeniu ciasta. Szpryca nakladamy ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200 C, pieczemy 25-30 min. Po wyciagnieciu eklerek z piekarnika, rozcinamy na pol, kiedy jeszcze cieple. Krem: Gotujemy budyn smietankowy. Po ostudzeniu laczymy z maslem I 2 lyzkami cukru pudru. Krem wkladamy

Smaki Edyty
Babeczki cherry w czekoladzie 116

cukru z wanilią 1 łyżka oleju 90 g. mąki pszennej 2 łyżki syropu wiśniowego ok 1/3 łyżeczki czerwonego barwnika w żelu (najlepiej  takiego ) Polewa 100 g. mlecznej czekolady Krem 250 g. mascarpone 80 g. czekolady gorzkiej 80 g. czekolady mlecznej Nadzienie 1 upieczona pokruszona babeczka 1/3 szkl. syropu wiśniowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl. wody Dekoracja 9 wiśni(...)miksuj jeszcze przez minutę. Barwnik rozmieszaj w syropie wiśniowym. Do masy jajecznej dodaj olej, rozmieszany barwnik i po trochę przesianej mąki, mieszaj delikatnie łyżką. Gdy wsypiesz resztę mąki i ciasto będzie jednolite kolorystycznie, rozłóż ciasto łyżką na dziesięć zagłębień w blaszce. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-16 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu wyjmij z blaszki

Delicious Place
Sernik kremowy z mascarpone 112

Sernik w Dniu Wszystkich Świętych jest wypiekiem oczywistym w moim rodzinnym domu. Upraszcza to mą rolę, gdyż dylemat dotyczy tylko tego, który z przepisów, tym razem. Wybór rodzaju ciasta - odpada. Zdarza się, że obok sernika w tym dniu pojawia się jeszcze słodki sąsiad, najczęściej w formie piszingera lub kruchych ciastek. W tym roku zabrakło czasu. Na stole jednak nieśmiało zostały(...)jasny. Nie dominuje w nim żadna nuta, poza smakiem dobrego sera. Upieczony na spodzie z herbatników, co skraca znacząco procedurę przygotowania. Ogółem po pół godzinie używania miksera i blendera ciasto jest w piekarniku. Wykonanie jest banalnie proste, w skali trudności 1- 5, nadaję mu z całą odpowiedzialnością 1 . Ale - jest ale. To przepis wyłącznie dla miłośników serników kremowych

Kronika Piekarnika
Kawowe eklery 147

niego;)). I wiecie… wyszły pyszne:) Na 12-14 sztuk: 1 szkl. wody 60 g masła 170 g mąki 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli morskiej 4 jajka Krem: 1 i 1/2 szkl. śmietanki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka kawy zbożowej lub rozpuszczalnej 1 op. śmietan-fixu Lukier: 130-150 g cukru pudru 1 łyżka kawy zbożowej(...)wody W rondelku o grubym dnie umieszczamy wodę, masło, cukier oraz szczyptę soli. Doprowadzamy całość do wrzenia. Wsypujemy mąkę i cały czas bardzo energicznie mieszając, gotujemy do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od boków naczynia. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy do przestudzenia. Następnie wbijamy po 1 jajku i mieszamy (lub miksujemy na najmniejszych obrotach miksera) do połączenia. Przygotowane ciasto przekładamy

Smaki Na Talerzu
Dwukolorowe ciasto z truskawkami, bez pieczenia 192

Dwukolorowe ciasto z truskawkami bez pieczenia to kolejna propozycja na pyszne ciasto w sezonie truskawkowym. Delikatne, kremowe i mało pracochłonne ze względu na użycie gotowych biszkoptów ladyfingers, czyli tych podłużnych. Polecam serdecznie :) Składniki: biszkopty ladyfingers (ok 24 szt) Masa śmietankowa: 250 g mascarpone 500 g śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 70 ml wody Dodatkowo do masy(...)Przygotowanie: Masa śmietankowa: żelatynę zalać 70 ml wody i zostawić do napęcznienia. W misie miksera umieścić schłodzoną kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i ubić na wolnych obrotach na gęsty krem. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej. Na końcu dodać zahartowaną żelatynę (do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki ubitej masy śmietanowej, wymieszać) do kremu i ponownie zmiksować. Połowę masy odłożyć

Kocham..lubię..gotuję..
Truskawkowe naked cake 247

łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao +biały rum i woda na poncz (w wersji bezalkoholowej poncz można zrobić z wody i soku z cytryny) Składniki na krem z truskawek: 1 szklanka musu truskawkowego (zmiksowane truskawki) 3 łyżeczki mąki zmiemniaczanej 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru pudru (można dać mniej lub więcej w zależności od tego jakie(...)kakao mieszamy dokładnie razem i przesiewamy do miseczki. Kiedy jajka są już dobrze ubite delikatnie mieszamy z nimi suche składniki (najlepiej drucianą trzepaczką). Im mniej mieszania tym lepiej. Ciasto przekładamy od razu do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Dobrze spoglądać na nie od czasu do czasu, kiedy brzegi będą się

Ciastkozercy
3 Bit - ZDROWSZA WERSJA 126

około 8h. 2. Kaszę jaglaną ugotuj na mleku (około 20 min). Do ugotowanej kaszy jaglanej dodaj 4 łyżki miodu i olej kokosowy, wymieszaj. Po ostudzeniu kaszy zblenduj na jednolity krem. 3. Z namoczonych rodzynek odlej wodę, zblenduj na jednolitą masę razem z miodem (2 łyżki), kakao, olejem kokosowym i masłem orzechowym. 4. Wyłóż blachę herbatnikami, wyłóż masę ciemną, przykryj herbatnikami(...)garnuszka, rozpuść razem na najmniejszym ogniu, cały czas mieszając. (Nie doprowadzaj do wrzenia). W przypadku kiedy polewa nie wyjdzie jednolita, odstaw ją do przestygnięcia i zblenduj. 7. Polej ciasto polewą (wyjdzie gruba warstwa), wstaw do lodówki (najlepiej na noc). WARTOŚCI ODŻYWCZE

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Dietetyczne ciasto dyniowe 237

niską kalorycznością oraz są lekkostrawne. Składniki: szklanka puree z dyni (około 220 gram, dynię pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie blenderujemy na gładki krem) 4 łyżki cukry trzcinowego szklanka płatków owsianych 2 jaja 3 łyżki mąki orkiszowej łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki otrębów owsianych łyżka siemienia lnianego pół szklanki nasion(...)czasie dodajemy mąkę, olej, jogurt naturalny, siemię lniane, otręby, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową oraz sodę i dokładnie mieszamy. Śliwki kroimy na mniejsze części i wrzucamy do miski z ciastem, dodajemy również nasiona słonecznika i całość przelewamy do formy (keksówka o długości 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Następnie

Mango Papaja
Rolada z masą cygaretkową i kremem orzechowym 180

wyciśnięcia użyłam dekoratora Tupperware, który otrzymałam do testowania. Dekorator po raz kolejny świetnie się sprawdził! Niestety będę musiała jeszcze trochę poćwiczyć, aby wzorki były ładniejsze:)) Do wypełnienia rolady zrobiłam krem maślano - budyniowy z dodatkiem mielonych, prażonych orzechów. Masa cygaretkowa: 25 g masła lub margaryny, 25 g cukru pudru,  25 g mąki pszennej, białko. Białka ubić na sztywną pianę. Masło(...)przesiane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Krótko zmiksować. Ciasto delikatnie wylać na masę cygaretkową. Piec około 10 minut w temp. 180st. Ciepłą roladę wyłożyć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w roladę wraz ze ściereczką, tak, by masa cygaretkowa była na górze. Odstawić, by ostygło. Krem: budyń śmietankowy, 250 ml mleka, 2/3 szklanki cukru pudru

Z miłości do słodkości
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 408

mleka; 64 g) 6 dużych jajek (L lub XL) 1 niepełna szkl. drobnego cukru do wypieków (4/5 szklanki) szczypta soli nasączenie: herbata malinowa (warto wzbogacić malinówką) Krem z palonej białej czekolady: 600 ml śmietany kremówki (30%) 500 g mascarpone 300 g białej czekolady 2 czubate łyżki dżemu malinowego 2 płaskie łyżki żelatyny 300 g malin (mogą być mrożone) świeże kwiaty(...)miksując dodajemy po jednym żółtku. Mąkę i malinowy proszek budyniowy należy wymieszać, koniecznie przesiać przez sito i bardzo powoli, stopniowo, dodawać partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę

Poezja smaku
Tort chałwowy z orzechami 305

Tort chałwowy z orzechami przygotowałam z okazji urodzin mojej mamy. Ona bardzo lubi chałwę, więc tort o smaku chałwy orzechowej był idealnym pomysłem. Ciasto jest bardzo proste. Składa się z biszkoptu przekrojonego na 3 części oraz masy budyniowej z dodatkiem chałwy. Tort chałwowy udekorowałam zmielonymi orzechami. Ważne jest, aby tort przygotować(...)tortownica o średnicy 22 cm) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 140 g cukru (2/3 szklanki) 90 g mąki (2/3 szklanki) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy: 140 g masła (2/3 kostki) 1 budyń 35 g cukru pudru Dodatkowo: 250 g chałwy orzechowej ¾ szklanki obranych fistaszków Przygotowanie: Ugotować budyń z godnie z opisem

KuchniaWeDwoje.pl
Owsiane babeczki z żurawiną 196

musiałam się szybko uwinąć z pieczeniem tym babeczek. Wyszły idealne. Ciasto z tego przepisu jest wybawieniem dla niespodziewanych zachcianek, czy też niespodziewanych gości. Polecam te błyskawiczne owsiane babeczki z żurawiną, są lekkie i puszyste, a najważniejsze smaczne. Polecam również moje przepisy na: kakaowe babeczki z jeżynami. Makowe babeczki z kremem Pomarańczowo-serowo babeczki (Orange&cheese cupcakes) 1,5 szklanki(...)pieczenia, mieszamy. Wlewamy rozpuszczony miód z masłem, miksujemy, dodajemy ubite białka i posiekaną żurawinę, mieszamy całość, najlepiej silikonową łyżką. Do dołków od formy na muffiny wkładamy silikonowe papilotki, wykładamy ciasto do 3/4 wysokości. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 160 C z termoobiegiem około 25-30 min. Po ostudzeniu babeczki polewamy lukrem i posypujemy kolorowymi posypkami. Jak zrobić lukier

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 100

krem czekoladowy do nadziewania lub marmolada, jabłka itp. Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, na środku zrobić dołek. Wlać letnie mleko, dodać rozkruszone drożdże oraz 2 łyżki cukru. Dołek zasypać odrobiną mąki z miski, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia drożdży na ok. 15 minut pod przykryciem. Dodać jajka, pozostały cukier oraz roztopione i przestudzone masło. Wyrobić ciasto, powinno być jednolite

Kulinarne przygody
Zupa chrzanowa 127

Czas czytania: < 1 min Zupa chrzanowa jest po żurku kolejną propozycją zupy na stół wielkanocny. Można podać ją z gotowanym jajkiem, rzeżuchą czy grzankami. Chrzanowa

SprawdzonaKuchnia.pl