Coś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej
Kulinarne PrzebojeSzwedzki tort kanapkowy pięknie wygląda na każdym przyjęciu, a nawet na stole wielkanocnym. Smörgåstårta to danie popularne w całej Skandynawii. Wyglądem przypomina tort z kremem, a
dolcevitainmykitchenMało pracy a efekt wspaniały . składniki 3 paczki herbatników ciemnych 1/2 puszki masy krówkowej o smaku kakao 2 opakowania śnieżki 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie
Moje WyrobyPrzepiękna i smakowita ozdoba świątecznego stołu. Wymaga trochę czasu ale dla takiego efektu naprawdę warto. Bezę i konfiturę z żurawiny można przygotować wcześniej, a wieniec przełożyć
Smakołyki AsiDawno nie było tutaj żadnej słodkiej tarty , więc pora nadrobić zaległości. Dziś mam dla Was przepis na genialna tartę serowo – orzechową bez pieczenia. Ciasteczkowy spód
Ostra na SłodkoWitajcie kochani :) Chciałam Was dzisiaj zaprosić na pyszny włoski deser Tiramisu. Do jego przygotowania nie potrzeba aż tak wielu składników. Wystarczą biszkopty , serek mascarpone i śmietana
Sama słodycz i szczypta chiliPavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek
PychotkaaaO pomidorach i ich właściwościach przeczytacie na LokalnyRolnik.pl. Ja przygotowałam dla Was przepis z użyciem domowego soku pomidorowego. Wypasioną wersję ze słodkim i tłustym kremem przygotowałam
Szybko Tanio SmacznieNa niedzielny deser proponuję Wam dzisiaj śmietankową tartę z granatem na spodzie z ciasteczek zbożowych. Możecie ją zrobić w dwóch wariantach: bez pieczenia, spód należy schłodzić
CiastkozercyCoś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej
Kulinarne Przebojewłącznie z pieczeniem 35 minut. Ciasto jest pyszne, niezbyt słodkie, mocno kakaowe i bardzo owocowe. To ciasto jest wybawieniem na zachcianki domowników na coś słodkiego. Murzynek z nektarynkami i jeżynami jest puszysty i wilgotny, posypany cukrem trzcinowymi cukrem pudrem. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam ten przepis na błyskawicznego mocno kakaowego(...)wodę gazowaną, dodajemy do masy jajecznej i miksujemy dalej. Wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, jeszcze chwilkę miksujemy. Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, układamy pokrojone w kostkę nektarynki, jeżyny, posypujemy cukrem trzcinowym. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp 180 C i pieczemy ok. 30 min. Ciasto wyjmujemy, posypujemy jeszcze cukrem pudrem. Ciasto jest najlepiej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki na jaglane biszkopty (na tortownicę 30 cm : - 3 szklanki mąki jaglanej - 10 dużych jajek podwórkowych - 10 dojrzałych bananów Składniki na krem: - 2 szklanki kaszy jaglanej - 2 szklanki daktyli - 500 ml mleka kokosowego ReakThai (do kupienia -->TUTAJ<-- - 3 szklanki wiórków kokosowych - mus z gruszek około 1 szklanka (zblendowane gruszki) - 3 owoce Persymony (kaki) Przygotowanie: Poniższe(...)miski wbijamy 5 jaj oraz dodajemy 5 bananów pokrojonych na kawałki. Miksujemy na najwyższych obrotach około 10 minut. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki mąki jaglanej , miksujemy około 3 minut. Ciasto wykładamy na tortownicę o średnicy 30 cm , wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy 40 minut. Daktyle zalewamy wodą i namaczamy około 2 godzin
Szkrab Je Samdodałam żółtko. Mieszałam do czasu, aż masa osiągnęła postać drobnej kruszonki. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Blaszkę (o wymiarach 25x36 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia i wyłożyłam kruszonkę migdałową. Ciasto wyłożyłam na dnie foremki, dobrze uklepałam i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 15 – 20 minut, aż się lekko zarumieniło. Wyjęłam z piekarnika i wystudziłam. Czas na zrobienie masy makowej(...)Jabłka po obraniu starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Masło utarłam z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania wbijałam po jednym żółtku. Masa pięknie się ubiła na puszysty krem. Teraz dodawałam po kolei mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszę mannę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Ubiłam sztywną pianę z białek. Pokroiłam daktyle. Do masy dodałam daktyle, starte jabłka i mak. Masy
Kuchnia u KrysiChcesz zrobić coś pysznego co zasmakuje Twojej rodzinie ? Szukasz pomysłu na podwieczorek a może planujesz zrobić rodzinną uroczystość? Prezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem otulony białą aksamitną czekoladą. Kopułki przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl http://www.garneczki.pl/ którą śmiało z czystym sercem mogę polecić każdemu . Składniki: Biszkopt: 4 jaja 60 g cukru około ¼ szklanki(...)przygotowaną wcześniej blaszkę (22x28cm), wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozkładamy masę. Pieczemy w temperaturze 180°C około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i po wystygnięciu wyjmujemy delikatnie ciasto z blaszki . Gdy ciasto całkowicie wystygnie używając wykrawarki do ciastek wycinamy 6 kółek o średnicy spodu foremki. Kremowa pianka: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany
Podróż w kulinariadelicjusz :-) Musiałam je wypróbować, bo wyglądało cudnie, i składało się z warstw, które uwielbiam-kakaowy biszkopt, budyń, powidła i masa z orzechami :-) oryginalny przepis pochodzi stąd klik Ciasto jest rewelacyjne Zaczynamy SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę 22x35 Ja piekłam w małej kwadratowej 25x25 (PROPORCJE NA BLASZKĘ 25x25 w nawiasach) BISZKOPT -6 jajek(...)kostki margaryny 125g , (2 łyżki margaryny) -6 łyżek cukru, (4 łyżki cukru) -4 szkl mleka, (3 szkl mleka) -1 łyżka mąki, (do blaszki 25x25 nie dajemy mąki) KREM ORZECHOWY -300ml mleka , (200ml mleka) -300g zmielonych orzechów włoskich, (200g zmielonych orzechów włoskich) -300g masła ,(200g masła) -3/4 szkl cukru pudru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPonieważ, albo ptysie wyszły mi za duże, albo już gotowe nadziane kremem ciacha znikały szybciej niż udawało mi się je robić. W końcu(...)prawdziwą wanilią Kamis Karmel: 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 2 łyżeczki glukozy Wykonanie: W garnku należy zagotować wodę z margaryną, następnie dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Ciasto jest gotowe, kiedy odchodzi od dna i zaczyna być lekko szkliste. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto jest zimne dodajemy całe jajka i miksujemy. Następie wykładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką
Malinowe PocałunkiJeśli u Was jest podobnie, albo po prostu lubicie ten owoc w wypiekach, w tym poście podpowiadam co pysznego można wyczarować z ich udziałem:) Tarta na kruchym spodzie, z kremem budyniowo-twarogowym oraz śliwkami to świetna propozycja na słodki poczęstunek. Jeśli miewacie kryzysowe dni, te gdy bezwzględnie trzeba zjeść coś słodkiego (koniecznie domowej roboty), albo spodziewacie się kogoś Wam bliskiego(...)jest całkiem znośna, wręcz przyjemna, ale wiem, że u każdego ta skala słodyczy dopuszczalnej wygląda inaczej … Z drugiej strony… miało być na słodko, prawda?;) Początkowo obawiałam się ciasta – po wyrobieniu było dosyć luźne. Mąki jednak nie dosypywałam. Odłożyłam je do lodówki, a gdy troszkę się schłodziło wyłożyłam dno i boki formy do tarty myśląc, że co będzie
Smaki Na Talerzurównież kojarzący się z Walentynkami. Po trzecie jest to mała porcja, taka w sam raz dla dwóch osób. A po czwarte jest delikatny i słodki jak to święto. To ciasto jest bardzo proste do wykonania, więc nawet totalny laik powinien sobie z nim poradzić. No i jest tanie i nie wymaga wielu składników. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)momenty gdy żelatyna się całkowicie rozpuściła i odstawiłam ją do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę przelałam do wysokiego naczynia i ubiłam ją mikserem na najwyższych obrotach na sztywny krem. Dodałam dżem i jeszcze chwilę miksowałam jedynie do połączenia składników. Do masy śmietanowej wlałam wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszałam. Można to zrobić mikserem lub łyżką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Małą foremkę okrągłą
Waniliowe Improwizacjeszklanki oleju 3-4 łyżki musu marchewkowego Mus z marchwi: 50 dag marchwi 1/2 szklanki cukru 100 ml wody sok z 1/2 cytryny 1 opakowanie galaretki cytrynowej Krem z marchwi 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3/4 musu z marchwi Wykonanie: Najpierw szykuję mus z marchwi. W tym celu umytą i obraną(...)dodaję porcjami do masy jajecznej. Cienkim strumieniem wlewam olej cały czas mieszając. Na końcu dodaję 1/4 musu marchewkowego. Formę do muffin smaruję tłuszczem i nakładam po dwie łyżki ciasta do każdej foremki. Piekarnik rozgrzewam do 180'C wstawiam ciasto i piekę 25 min. Wyjmuję i odstawiam na kilkanaście minut, następnie wyjmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia. W szklance mleka
Ciasteczkowy PotwórJednak te sklepowe nigdy nie dadzą Wam tyle radości jak te co sami przygotujecie, a dodatkowo za fatygę wynagrodzą to swoim smakiem. ok 15-16 eklerów Składniki: ciasto 90 ml wody 90 ml mleka 40 g masła 100 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa kawowa(...)rozpuszczalnej Przygotowanie: ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się garnka i energicznym ruchem mieszaj trzymając garnek na ogniu jeszcze ok 40 sekund, tak aby mąka się zaparzyła. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto ucieramy mikserem i dodajemy stopniowo jajka oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego
Niezły Młynekmascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka i nutelli - zagnieć, jeśli ciasteczka nie chcą się lepić, to dodaj więcej serka i nutelli. Gdy ciasto uzyska odpowiednią konsystencję - będzie sklejone i gęste, to nabieraj łyżeczką porcje
Swojskie jedzonkodrugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek lub foremek. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników i od razu polewamy babeczki. Smacznego :) Artykuł Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogupieczeniu. Delikatnie zerwać papier do pieczenia i ciasto przykryć drugą wilgotną ścierką. Tak pozostawić do całkowitego wystudzenia. Nadzienie: 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru op. śmietan-fix (opcjonalnie) 400 g malin Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem. Z rolady zdjąć ściereczkę i równomiernie rozsmarować krem. Na wierzch poukładać maliny delikatnie wciskając w śmietankę. Delikatnie zwinąć
Anielskie wypiekiwyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wyrównać. Na wierzch nałożyć masło orzechowe i za pomocą patyczka robić esy floresy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20-25 minut. Wyjąć, przestudzić i pokroić na kwadraty. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Brownie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Murzynek → Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto
Oryginalny smakcappucino bez pieczenia Ciasto King bez pieczenia Ciasto 3bit bez pieczenia Jabłecznik z połówkami jabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane
Lena Gotujeodstawić do wyrośnięcia na ok 1 h ciasto podzielić na 5 równych części z każdej rozwałkować placki na ok 15 cm 4 placki posmarować masłem i układać jeden na drugim - góry nie smarujemy całość rozwałkować na duże koło - ok 30 cm podzielić na rogaliki (trójkąty) na koniec trójkąta układać po łyżeczce kremu i zawijać rogaliki pozostawić do wyrośnięcia
Gotowanie z pasjąsuchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki. Poncz 1 szklanka wody z cytryną i cukrem ( do smaku) Krem truskawkowy 2 opakowania galaretki truskawkowej
Piekarz-Kucharz-Garkotłukjajka oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na ba blachę wyłożoną papierem pergaminowym eklery o długości ok 7 cm oraz średnicy 10 mm. Eklery pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C 20-25 minut, aż się zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia i delikatnie przecinamy wzdłuż. krem Mleko zagotowujemy w garnku z kawą
Niezły Młynekograniczać te cudowne dynie jedynie do zupy krem, notabene bardzo smacznej, ale możliwości dyniowe są znacznie szersze. Dziś polecam Wam bardzo słoneczną pizzę w kolorach jesieni. Pomidorowy sos w połączeniu z upieczoną dynią, gorgonzolą w przyzwoitych ilościach i kwaskowatym sumakiem zapewnia ciekawe i inne niż zwykle doznania smakowe, powszechnie jadanej pizzy. Ciasto na pizzę można przechowywać w lodówce
Słodki Kompromiswyłożyć na blachę. Na ciasto jasne kładziemy ciasto ciemne, a na wierzch truskawki. Piec około 45-50 min w 180 st. MASA Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić obie mąki i cukier wanilinowy. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki i zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo wystudzony krem i wyłożyć na zimny placek. Na koniec posypać
Gotuję Testujęprzez 8-10min. do zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź. 2. Ostudzony budyń zmiksuj z masłem na gładką masę. Sos: 1. Tabliczkę czekolady rozpuść z mleku. 2. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Całość: 1. Na spód tarty wyłóż krem budyniowy. 2. Na wierzch wyłóż umyte
Kuchnia w Słońcu Skąpanawskazane bo będzie twarde. Konsystencją ma przypominać ciasto na muffinki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika, może być termoobieg przez 45-55 minut. Chlebek zachowuje świeżość nawet do 5 dni, pod warunkiem, że będzie zawinięty chociażby w papier w którym się piekł. Smacznego! Chlebek smakuje wyśmienicie sam, potraktowany kremem pomidorowym sprawdza się idealnie jako zagrycha do kremowych
greenscarfuzależnić. Dziś wykorzystam ją do przełożenia ciasta marchewkowego. Dawno nie rozpuszczałam białej czekolady. Miałam złe wspomnienia. Kilka lat temu zważyła mi się w nieodpowiednim momencie. Wypiekłam przepyszne makowce. Chciałam je ozdobić białą czekoladą, ale wyszła tłusta breja. Wtedy w ruch poszedł cukier puder. Ale dziś wszystko się udało. Wyszedł pyszny krem. 2 tabliczki białej czekolady Milka ( takiej
AZgotuj!taką ilość słonecznika można wykorzystać w cieście. Serdecznie polecamy! Składniki: Biszkopt - 5 jaj - 3 łyżki gotowanej wody - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - tabliczka gorzkiej czekolady Płyta słonecznikowa - pół kostki margaryny Kasi - 3 łyżki mleka - 1 szklanka cukru - 40 dag slonecznika łuskanego Krem - 1 puszka masy krówkowej - kajmak - 1 kostka masła
Pan i Pani Smith w kuchnimiksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu. Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g mlecznej czekolady
kulinarnyswiatdomibyło grudek. Jeśli chcemy, aby ciasto było bardziej puszyste, można dodać odrobinę wody gazowanej. Smażyć naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni. Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i startą na tarce gruszkę. Całość dobrze wymieszać, najlepiej przy pomocy miksera. Naleśniki (muszą być lekko przestygnięte, bo inaczej krem się rozpłynie) posmarować kremem, zwinąć w rulon i posypać cukrem
Kuchnia w opałachdodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu. Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g białej czekolady
kulinarnyswiatdominamoczonych biszkoptów i rozsmarowujemy na nich resztę kremu. Deser chłodzimy w lodówce na 30 minut. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy wierzch kakao a następnie układamy karmelizowane orzechy, które możemy zrobić sami. Wystarczy podsmażyć orzechy na maśle z dodatkiem cukru albo miodu. Orzeszki z Lidla są bardzo smaczne. Słodkie i chrupiące. Idealne do ciast i deserów, albo do wieczornego podjadania przy
Bon Appetit Małgorzatywoli takie, w których coś sobie pływa... Krem zje, ale to jednak nie jego bajka... Nie, żebym gotując obiad dla siebie, jakoś specjalnie interesowała się jego upodobaniami... Zazwyczaj bowiem zupy pojawiają się na stole, gdy C. pracuje popołudniami, a ja odczuwam nieodpartą potrzebę zjedzenia czegoś bardziej treściwego niż tost czy kawałek ciasta. Tym razem naszło mnie na cukinię, którą kupiłam
Pożeraczka, czyli raz adobrze