ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:930/1282)

Serniczek walentynkowy 87

również kojarzący się z Walentynkami. Po trzecie jest to mała porcja, taka w sam raz dla dwóch osób. A po czwarte jest delikatny i słodki jak to święto. To ciasto jest bardzo proste do wykonania, więc nawet totalny laik powinien sobie z nim poradzić. No i jest tanie i nie wymaga wielu składników. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)momenty gdy żelatyna się całkowicie rozpuściła i odstawiłam ją do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę przelałam do wysokiego naczynia i ubiłam ją mikserem na najwyższych obrotach na sztywny krem. Dodałam dżem i jeszcze chwilę miksowałam jedynie do połączenia składników. Do masy śmietanowej wlałam wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszałam. Można to zrobić mikserem lub łyżką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Małą foremkę okrągłą

Waniliowe Improwizacje
Muffiny z kremem marchewkowym 139

szklanki oleju 3-4 łyżki musu marchewkowego Mus z marchwi: 50 dag marchwi 1/2 szklanki cukru 100 ml wody sok z 1/2  cytryny 1 opakowanie galaretki cytrynowej Krem z marchwi 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3/4 musu z marchwi Wykonanie: Najpierw szykuję mus z marchwi. W tym celu umytą i obraną(...)dodaję porcjami do masy jajecznej. Cienkim strumieniem wlewam olej cały czas mieszając. Na końcu dodaję 1/4 musu marchewkowego. Formę do muffin smaruję tłuszczem i nakładam po dwie łyżki ciasta do każdej foremki. Piekarnik rozgrzewam do 180'C wstawiam ciasto i piekę 25 min. Wyjmuję i odstawiam na kilkanaście minut, następnie wyjmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia. W szklance mleka

Ciasteczkowy Potwór
Eklerki z masą kawową 87

Jednak te sklepowe nigdy nie dadzą Wam tyle radości jak te co sami przygotujecie, a dodatkowo za fatygę wynagrodzą to swoim smakiem.  ok 15-16 eklerów Składniki:  ciasto 90 ml wody 90 ml mleka 40 g masła 100 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa kawowa(...)rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się garnka i energicznym ruchem mieszaj trzymając garnek na ogniu jeszcze ok 40 sekund, tak aby mąka się zaparzyła. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto ucieramy mikserem i dodajemy stopniowo jajka oraz proszek do pieczenia.  Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego

Niezły Młynek
Cake pops-kuleczki z ciastek 169

mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella) około 250 g czekolady do polania (mogą być różne) różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka i nutelli - zagnieć, jeśli ciasteczka nie chcą się lepić, to dodaj więcej serka i nutelli. Gdy ciasto uzyska odpowiednią konsystencję - będzie sklejone i gęste, to nabieraj łyżeczką porcje

Swojskie jedzonko
Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym 110

drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek lub foremek. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników i od razu polewamy babeczki. Smacznego :)   Artykuł Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Cytrynowa rolada z malinami i bitą śmietaną 256

upieczeniu. Delikatnie zerwać papier do pieczenia i ciasto przykryć drugą wilgotną ścierką. Tak pozostawić do całkowitego wystudzenia. Nadzienie: 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru op. śmietan-fix (opcjonalnie) 400 g malin Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem. Z rolady zdjąć ściereczkę i równomiernie rozsmarować krem. Na wierzch poukładać maliny delikatnie wciskając w śmietankę. Delikatnie zwinąć

Anielskie wypieki
Brownie z masłem orzechowym 149

wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wyrównać. Na wierzch nałożyć masło orzechowe i za pomocą patyczka robić esy floresy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20-25 minut. Wyjąć, przestudzić i pokroić na kwadraty. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Brownie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Murzynek → Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto

Oryginalny smak
Przepisy na Wielkanoc 2092

cappucino bez pieczenia Ciasto King bez pieczenia Ciasto 3bit bez pieczenia Jabłecznik z połówkami jabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane

Lena Gotuje
rogaliki ze zdrową nutellą 119

odstawić do wyrośnięcia na ok 1 h ciasto podzielić na 5 równych części z każdej rozwałkować placki na ok 15 cm 4 placki posmarować masłem i układać jeden na drugim - góry nie smarujemy całość rozwałkować na duże koło - ok 30 cm podzielić na rogaliki (trójkąty) na koniec trójkąta układać po łyżeczce kremu i zawijać rogaliki pozostawić do wyrośnięcia

Gotowanie z pasją
Komunijny tort truskawkowy 167

suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić.  Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki. Poncz   1 szklanka wody z cytryną i cukrem ( do smaku) Krem truskawkowy  2 opakowania galaretki truskawkowej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Eklerki z masą kawową 134

jajka oraz proszek do pieczenia.  Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na ba blachę wyłożoną papierem pergaminowym eklery o długości ok 7 cm oraz średnicy 10 mm. Eklery pieczemy  w rozgrzanym piekarniku na 180 C 20-25 minut, aż się zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia i delikatnie przecinamy wzdłuż. krem   Mleko zagotowujemy w garnku z kawą

Niezły Młynek
Pizza z dynią i gorgonzolą 190

ograniczać te cudowne dynie jedynie do zupy krem, notabene bardzo smacznej, ale możliwości dyniowe są znacznie szersze. Dziś polecam Wam bardzo słoneczną pizzę w kolorach jesieni. Pomidorowy sos w połączeniu z upieczoną dynią, gorgonzolą w przyzwoitych ilościach i kwaskowatym sumakiem zapewnia ciekawe i inne niż zwykle doznania smakowe, powszechnie jadanej pizzy. Ciasto na pizzę można przechowywać w lodówce

Słodki Kompromis
Fale Dunaju z truskawkami 142

wyłożyć na blachę. Na ciasto jasne kładziemy ciasto ciemne, a na wierzch truskawki. Piec około 45-50 min w 180 st. MASA Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić obie mąki i cukier wanilinowy. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki i zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo wystudzony krem i wyłożyć na zimny placek. Na koniec posypać

Gotuję Testuję
O kuchennym zauroczeniu i jagodach z budyniem 135

przez 8-10min. do zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź. 2. Ostudzony budyń zmiksuj z masłem na gładką masę. Sos: 1. Tabliczkę czekolady rozpuść z mleku. 2. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.  Całość: 1. Na spód tarty wyłóż krem budyniowy. 2. Na wierzch wyłóż umyte

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wytrawny keks z suszonymi pomidorami i oliwkami 152

wskazane bo będzie twarde. Konsystencją ma przypominać ciasto na muffinki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika, może być termoobieg przez 45-55 minut. Chlebek zachowuje świeżość nawet do 5 dni, pod warunkiem, że będzie zawinięty chociażby w papier w którym się piekł. Smacznego! Chlebek smakuje wyśmienicie sam, potraktowany kremem pomidorowym sprawdza się idealnie jako zagrycha do kremowych

greenscarf