ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:730/1282)

Babeczki mleczne z kremem i karmelizowanymi płatkami 146

Bardzo smaczne, pachnące, waniliowe, miękkie babeczki z nutą mleczną, która nadaje pyszny aromat i smak. Każda babeczka przykryta jest lekko słodkim kremem z mascarpone i chrupiącymi, 'karmelizowanymi' płatkami kukurydzianymi. Składniki (12 babeczek) Babeczki (wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej) 100 g masła, miękkiego 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 2 jajka 2/3 szklanki kefiru 1 szklanka mąki(...)jasną, puszystą masę. Dodać jajka, cały czas miksować. Dodać kefir, mąkę wymieszaną z proszkiem i solą oraz mleko w proszku, miksować. Ciasto rozłożyć do foremek wyłożonych papilotkami, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem 100 g śmietany 36% 100 g mascarpone łyżka cukru pudru Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder, zmiksować

Słodkie inspiracje
Babeczki makowo-marcepanowe 221

nich wypełnić do połowy ciastem. Na środku ułożyć kulkę marcepanową (fot.2) i przykryć resztą ciasta (fot.3) (ciasto nie rośnie dużo podczas pieczenia). Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Kolejno wyciągać na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Przygotować krem serowo-czekoladowy. Ponieważ lubię babeczki z dużą ilością kremu, to podwoiłam ilość składników. Czekoladę posiekać drobno

Świat Ciasta
Ptysie z likierem czekoladowym 167

Chocotella ... Po prostu bajka! Koniecznie wypróbujcie! Ptysie: szkl wody 100 g margaryny szczypta soli 200 g mąki 5 jajek Krem: 330 ml śmietanki 30% 100 ml likieru czekoladowego Dalkowski Chocotella 2 łyżki cukru pudu śmietan fix cukier puder do posypania Ciasto na ptysie: W garnku zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Na gotującą się wodę wsypać mąkę, zmniejszyć płomień(...)utworzy się gęsta kula, odchodząca od ścianek garnka. Ciasto lekko przestudzić. Cały czas miksując wbijać po jednym jajku. Masę przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać nieduże ptysie na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. pamiętać należy aby zachować większy odstęp między ciastkami gdyż urosną. Piec ok 20 minut w 190 stopniach. ostudzić. Krem: schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając

Smakołyki Asi
BABECZKI KAKAOWE Z SEREM I POLEWĄ KARMELOWĄ. 147

Babeczki kakaowo serowe BABECZKI KAKAOWE Z SEREM I POLEWĄ KARMELOWĄ. Te babeczki to pyszne połączenie ciasta kakaowego i sera . składniki suche : 2 filiżanki mąki 1/3 filiżanki kakao 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 filiżanka cukru 1 cukier waniliowy składniki mokre : 4 łyżki masła 2 jajka 1/2 filiżanki mleka wykonanie: Masa serkowa ; 225 g serka waniliowego z czekoladą 2 łyżeczki mąki(...)wymieszaj mąkę, kakao, sodę , proszek , cukier waniliowy. W drugiej misce mikserem na niskich obrotach wymieszaj , jajka, masło i cukier ,na biały krem .dodaj mleko. Następnie małymi partiami dodawaj składniki suche nadal mieszając. Do malutkich papilotek nakładaj po łyżce ciasta na wierzch po łyżeczce serka. Piec w temp 180 st do suchego patyczka. Wierzch posmarować karmelem i udekorować według uznania

Sama słodycz i szczypta chili
MIĘTUSEK 132

Składniki: biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem miętowy: 150g landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki masła 2 szklanki mleka pianka: 250ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka agrestowa 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekolada mleczna poncz(...)masy jajecznej i mieszać delikatnie trzepaczką-ubijaczką. Na koniec dodać kakao i również wymieszać powoli i delikatnie.  Ciasto wylać na papier do pieczenia wyłożony na blaszce o wymiarach 24x36cm. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach C. krem miętowy: Wodę przelać do rondelka wsypać landrynki i na małym ogniu rozpuścić cukierki. W tym samym czasie 1 i 1/2 szklanki

Prosto i Smacznie z Anetą
KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 171

podawane na śniadanie, obiad, kolację czy deser. Dziś u mnie są naleśniki na słodko w trochę odmienionej wersji...kakaowe z kremem z serka mascarpone i budyniu śmietankowego gotowanego na soku przecierowym. Palce lizać! Idealne na śniadanie lub deser. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 łyżki kakao 1-2 łyżki cukru kokosowego(...)olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 20-30 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie: Odlewamy 3/4 szklanki soku i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy. Pozostałą ilość soku zagotowujemy, a następnie wlewamy rozrobiony budyń. Cały czas mieszamy aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy cukier kokosowy oraz serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Naleśniki smarujemy

Kuchnia MagdaLeny
Tort kajmakowy 156

Biszkopt (na tortownicę 23-26 cm): 6 jajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki ziemniaczanej 6 łyżek mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki 30% 350-450 g masy krówkowej (według smaku) Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki mocny napar herbaty tarta gorzka czekolada do ozdoby kandyzowane czereśnie(...)czas ucierając. Dodawać partiami obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty. 2. Ser mascarpone wymieszać dokładnie z masą krówkową. Ubić śmietanę i delikatnie wymieszać z kremem. Podzielić na 3 części. 3. Spód tortu nasączyć zimnym naparem herbaty, posmarować dżemem

Kuchnia domowa Ani
Tarta z białą czekoladą i granatem 186

pudru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Krem: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36% 250 g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: 1 granat Wszystkie składniki na spód zagnieść w zwartą kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30-40 minut. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wyłożyć ciastem formę do tarty. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)około 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze 10 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i ostudzoną, roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na kruchy spód. Posypać pestkami granatu i włożyć do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Miodownik 86

przepis jaki możecie znaleźć w internecie czy książkach, tradycyjny krem do miodownika został tutaj zastąpiony genialnym kremem do metrowca w wykonaniu mojego ojca. Ten przepis to jeden z tych, który moi rodzice udoskonalili przez lata do perfekcji składając różne wersje przepisów i ciast

Milion Smaków
ambrozja- składany sernik z bezą 260

Dziś przepis na chyba najbardziej wypasione ciasto na blogu. Tym razem to wypiek mojej Mamy ale było tak pyszne, że nie mogłabym się nim nie podzielić. To ciasto to zlepek kilku przepisów: królewicza, sernika i oczywiście bezy, której moja Mama jest absolutną mistrzynią. Z podanej porcji wychodzi duża, solidna blacha więc spokojnie wystarczy dla sporej gromadki.  *blaszka(...)Ostudzić. Przykryć ściereczką i odstawić (można upiec nawet dwa dni przed składaniem ciasta). Sernik: żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie i stopione masło. Krótko zmiksować, na końcu dodać rodzynki. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem i piec około 45 minut w 170*C, wystudzić (najlepiej przez noc). Krem budyniowy: budynie i cukier rozpuścić w połowie mleka. Resztę zagotować, wlać rozrobiony

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Serowiec na orzechowym cieście 66

sernik, ani zwykły ucierany placek orzechowy. Tak czy inaczej zgrany, spójny duet. Delikatna serowa kratownica na dość wysokim, pulchnym, wilgotnym, orzechowym, maślanym cieście ucieranym. Ciasto piekłam by mieć swój wkład w imprezę 11 - to listopadową, w której nie dane mi było uczestniczyć. Pozostawiłam pełną blachę w dobrych rękach, by na trzy dni wyjechać. Pomimo postawy niepatriotycznej, wyrzutów nie posiadam :) Pomimo(...)rozmiarze około 23 cm / 25 cm. Składniki masy serowej tzn. twaróg, cukier puder, budyń, jedno jajko, miksujemy ze sobą na jednolity krem. Przekładamy do rękawa cukierniczego lub woreczka z wyciętym w rogu otworem i wyciskamy na przygotowane ciasto paski poprzecznie i podłużnie, tworząc kratownicę. Paski masy serowej powinny mieć ok 1 cm szerokości, wyciskamy je w odległościach około

Kronika Piekarnika
Babeczki "Leśny Mech" 163

jemu ciasto zawdzięcza piękny,  naturalny (!) zielony kolor. Smakuje ciekawie, choć szpinak jest niewyczuwalny w smaku.  Gorąco polecam na świętowanie pierwszego dnia wiosny:)   Składniki (12 szt): 350 g mrożonego szpinaku 190 g cukru 3 jajka 190 ml oleju rzepakowego 225 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 100 ml śmietany(...)pieczenia i sodą, mieszamy. Na koniec ciasto delikatnie mieszamy ze szpinakiem. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy na kratce. Śmietanę ubijamy z cukrem, pod koniec ubijania dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze chwilę, do uzyskania jednolitego kremu. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Z ostudzonych babeczek odcinamy wierzch i kruszymy

Smakowity Blog Kulinarny
Tort Myszka Mickey 154

oraz do dwóch małych foremek na tarteletki o śr. 10cm. Piec ok. 35-40 min w temp. 175st. Ostudzić. Wszystkie krążki ciasta przeciąć na trzy części. Małe biszkopty dodatkowo przeciąć na pół, tworząc dwa półkola. Krem: 1,5 litra mleka, 350g masła, 300g margaryny, 3 budynie waniliowe, szklanka cukru, 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 i 1/2 łyżki(...)ciasta mocno nasączyć herbatą. Następnie posmarować cienką warstwą dżemu, prócz tego blatu, który będzie na samej górze. Masą przełożyć krążki dużego ciasta, oraz wszystkie małe części i przyłożyć je u góry, tworząc uszy. Całość obsmarować na około kremem. Połowę odłożonej wcześniej masy zostawić w takim kolorze jaki jest. Do 3 łyżek kremu dodać szczyptę różowego barwnika, do reszty dodać trochę

Z miłości do słodkości
Bomboloni alla crema - włoskie pączki z kremem budyniowym 125

pszennej 100 g cukru 80 g masła 25 g świeżych drożdży  125 ml mleka 125 ml wody szczypta soli Krem budyniowy 1 torebka budyniu waniliowego 400 ml mleka 50 g masła  olej do smażenia cukier puder * Wszystkie składniki do przygotowania pączków powinny być w temperaturze pokojowej. **** INGREDIENTI  (ca. 10 pezzi) 250 g di farina(...)krem dosładzamy cukrem pudrem i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. **** Nel frattempo preparare la crema. In una pentola cuocete il budino come descritto sulla confezione. Una volta pronto, lasciatelo a raffreddare. In una ciotola montate il budino con il burro a temperatura ambiente fino ad ottenere una consistenza cremosa e omogenea, aggiungendo lo zucchero a velo a piacere. Gdy ciasto

La grande e la piccola cuoca