ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:730/1282)

Raspberry hibiscus cake 158

pochwał a jednak. Moja próba okazała się sukcesem i chyba wreszcie polubię się z pieczeniem ciast i tortów. Torty to taki typ słodkości, który przede wszystkim ma cieszyć oko. Mi zależało przede wszystkim na smaku, gdyż nie jestem najlepsza w zdobieniu deserów. Różowy hibiskusowy krem podbił serca wszystkich. Do tego świeże maliny i mus malinowy, różowe bezy nadające całości chrupkości(...)słodka, lecz pyszna i piękna! Niezwykle kobieca. Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kakaowy biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao Krem hibiskusowy: 650 ml śmietanki 30% 50 gram suszonych kwiatów hibiskusa 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 500 gram malin (15-20 najładniejszych odkładamy do dekoracji) 2 łyżki nalewki malinowej lub wody

Mango Papaja
CIASTO "KOKOSEK" 189

smarujemy dżemem lub konfiturą porzeczkową. I na górę znowu warstwa herbatników.Na herbatniki wykładamy drugą warstwę kremu kokosowego  ponownie wyrównujemy i znowu kładziemy herbatniki.Na ostatnią już warstwę herbatników nakładamy masę śmietanową.Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni i jak ostygną posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki,najlepiej na noc. Ciasto jest bardzo pyszne i szybko znika

Mała w garnku miesza
Babeczki - Rudolf Czerwononosy 151

Święta przygotowuję tradycyjne potrawy oraz ciasta, ale lubię też czymś zaskoczyć bliskich:) Na przykład takimi fantastycznymi babeczkami:) Ciasto jest bardzo aromatyczne, korzenne z dodatkiem czekolady, zaś krem rozpływający się w ustach... Dekoracja całkowicie wykonana przez mojego małego pomocnika;):) Inspiracja Składniki:  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 łyżki proszku do pieczenia,  3/4 szklanki cukru,  2 jajka(...)nasiona wanilii. Następnie dodawać przesiane i zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu oraz szczyptę soli na przemian z mlekiem.  Na koniec dodać stopioną, przestudzoną czekoladę. Ciasto nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wys.  Piec ok. 20-25min w temp. 170st.  Ostudzić. Dodatkowo:  300ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru

Z miłości do słodkości
Podwójnie czekoladowe ciasto bez pieczenia z jeżynami. 210

umieściłam krakersy z nutellą, następnie mus czekoladowy z dobrą czekoladą mleczną, a wierzch udekorowałam jeżynami i polewą czekoladową. Ciasto słodkie - idealne do gorzkiej herbaty lub mocnego espresso. Kto się skusi? :-) Składniki na małą tortownicę: Spód: 200 g krakersów 250 ml kremu czekoladowego o smaku orzechowym (np. nutella) Mus czekoladowy: 250 g mlecznej czekolady o dużej zawartości kakao (im więcej(...)żółtek dodajemy cukier i ubijamy kilka minut, tak by masa nabrała białego koloru. 3. Do żółtek stopniowo dodajemy lekko przestygniętą już czekoladę, łyżka po łyżce, aż powstanie krem. 4. W innym naczyniu ubijamy na sztywno kremówkę, a kiedy jest już ubita, to delikatnie należy wmiksować wcześniej przygotowane żółtka.  5. Na końcu ubijamy białka. Na sztywno. 6. Łączymy kremówkę najpierw

Poezja Smaków - blog kulinarny
Góra lodowa - ciasto 111

Dotego ciasta dobrze jest zaopatrzyć się w rant ponieważ będzie wysokie i jeśli nie mamy wysokiej blaszki moze zacząć wypływać ;)  Składniki na blachę o wymiarach 23 x 23 cm: Biszkopt:  6 jajek  1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej  2 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia  Krem budyniowy(...)Można dodać trochę soku z cytryny do masy.  Do blachy, w której był pieczony biszkopt wkładamy jeden blat, smarujemy połową kremu budyniowego, przykrywamy drugim blatem i smarujemy resztą kremu i ustawiamy na stojąco biszkopty wbijając je w krem. Polewa Masło, wodę i cukier włożyć do garnka i lekko podgrzać by masło i cukier mogły się rozpuścić.  Schłodzić, następnie

Gotowanie jest łatwe
Domowe bajgle z bananem i czekoladą z Bagel Bros – The Last of Us II 195

homemade, przepis na bajgle z karmelizowanym bananem i kremem czekoladowo-orzechowym. Nieco czasochłonna kombinacja, ale efekt wynagrodzi Wam trudy. Obiecuję! Najlepsze bajgle w Seattle! Gotowi na sezonowe smaki z Bagel Bros? BAJGLE Z BANANEM I KREMEM CZEKOLADOWYM Z BAGEL BROS The Last of Us II domowy bajgiel z karmelizowanym bananem i kremem czekoladowo-orzechowym CZAS PRZYGOTOWANIA: 2h CENA: średnia LICZBA(...)wyrabiaj rękoma przez kilka minut do uzyskania jednolitej, miękkiej konsystencji. Jeśli ciasto lepi się do rąk, podsyp je lekko mąką. Uformuj ciasto w kulę, posyp z wierzchu mąką i przykryj ściereczką. Zostaw do wyrośnięcia (podwojenie objętości) w temperaturze pokojowej na 1,5h. 3. II WYRASTANIE (40 min) Wyrośniete ciasto podziel na kulki (ok. 6 szt z podanej porcji). Każdą kulkę

Nerds Kitchen
Tort orzechowo czekoladowy 118

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} ciasto: 2 białka, 1 szczypta soli, 125 g cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 300 g orzechów laskowych,   krem: 1 litr śmietany kremówki, 4 opakowania śmietan fix, 130 g cukru pudru, 200 g czekolady wytrawnej Orzechy wysypać na blachę(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do tortownicy i równo rozłożyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 3 godziny. Następnie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto na jedną godzinę w lekko uchylonym piekarniku. Czekoladę zetrzeć lub drobno posiekać. Śmietanę ubić ze śmietan-fixem i cukrem. Dodać 150 g czekolady i wymieszać. Ciasto ułożyć na paterze lub płaskim talerzu

królestwo garów
CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE Z INKĄ, BANANAMI I PIANKĄ STRACIATELLA 155

pyszne ciacho z bananami. Delikatny, puszysty czekoladowy biszkopt przykryty lekkim kawowym kremem, bananami i pianką straciatella jest świetnym pomysłem zarówno na święta, jak i na każdy inny dzień! Kawowy smak absolutnie nie jest dominujący, dlatego też filiżanka kawki jako dodatek z całą pewnością będzie świetnym pomysłem! Ciasto jest łatwe, szybkie i pyszne. Pieczenia wymaga tylko czekoladowy biszkopt, reszta to już

Ostra na Słodko
Tort z owocami 150

Szykują się urodziny, rocznica lub inna okazja? A może po prostu masz ochotę na coś słodkiego? Polecam przygotowanie tortu z owocami, który można stworzyć nie mając

Programista w kuchni
Tort z owocami 181

Szykują się urodziny, rocznica lub inna okazja? A może po prostu masz ochotę na coś słodkiego? Polecam przygotowanie tortu z owocami, który można stworzyć nie mając

Programista w kuchni
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 237

zmiksować na gładko blenderem. Wlać masę do suchych składników i dobrze wymieszać całość. Jeśli ciasto będzie bardzo suche, dodać trochę więcej napoju. Wypełnić nim do ¾ foremki na babeczki i piec w 180’C ok 15-20 minut. Po wystudzeniu ściąć z każdej babeczki górę. Obłożyć kremem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi, nałożyć ciasteczko i rozpuszczoną czekoladą wykończyć łapkę

Candy Pandas
Ciasto rafaello 145

mleko kokosowe. 5.       Masę blendujemy na gładką paste. 6.        Krem z kaszy jaglanej wykładamy na spód, posypujemy wiórkami kokosowymi i chłodzimy w lodówce przez ok. 2 h. Ciasto jest bogate w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych i kaszy), który daje uczucie sytości, - witaminę B 2 (pochodzącą z kaszy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasteczka kocie języczki 143

cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem i ucierając dodawać po jednym jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę. Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść  łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka. Na każdym ułożyć paseczek skórki

Tradycyjna Kuchnia
Groszek ptysiowy 166

Groszek ptysiowy, to bardzo smaczny dodatek do zup, zwłaszcza zup - kremów. Wbrew pozorom zrobienie go samemu nie jest ani trudne, ani pracochłonne. W dodatku taka produkcja będzie bardziej opłacalna, bo składniki są tanie i zawsze ( lub prawie zawsze ) mamy je w domu. No i jak to w przypadku każdego domowego wypieku - wiemy co jemy :). Dodatkową zaletą jest to, że możemy(...)całkowitego wystudzenia. Po tym czasie do masy wbijać po kolei jajka, dokładnie mieszając/ucierając po każdym dodaniu ( ja robię to drewnianą łyżką ). Podczas mieszania/ucierania należy wtłoczyć w ciasto jak najwięcej powietrza, dzięki temu pięknie urośnie w piekarniku.  Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką lub do mocnego foliowego woreczka z odciętym rogiem. Na blachę wyłożoną papierem

Opowieści z piekarnika