ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:722/1282)

Babeczki (na oleju rzepakowym) z colą i kremem śmietankowym 121

babeczkach pełni ważną rolę." Udekorowane kremem na bazie kremówki i serka mascarpone z dodatkiem ciemnego kakao lub/i barwnika spożywczego. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto:(8-10 sztuk(...)colę. Suche składniki wsypać do mokrych, dokładnie, ale krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto, do 3/4 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki 36% 50 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru kakao/czerwony barwnik spożywczy + czekoladowe serduszka* kolorowa posypka

Domowa cukiernia Ewy
MUFFINKI Z MAKIEM I KREMEM Z RICOTTY 99

składniki mokre. Połączyć zawartość obu misek, wlewając mokre do suchego i dokładnie wymieszć. Blaszkę do muffinów wyłożyć papilotkami, które wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 20 minut. W tym czasie przygotować krem. Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, w osobnych miseczkach. Do każdej z nich dodać po połowie ricotty i dokładnie wymieszać

Kuchnia w opałach
Tort kosz z kwiatami 158

składniki biszkopt * 6 jajek * 150 g cukru * 150 g mielonych migdałów * 75 g mąki krem kokosowo-czekoladowy * 250 ml śmietany 18% * 125 g wiórków kokosowych * 100 g białej czekolady (np.milka) * 1 opakowanie bitej śmietany w proszku masa krówkowa * 1 puszka gotowego gotowanego mleka skondensowanego * 2 łyżeczki kakao * 350 g margaryny Kasi dodatkowo *  biała masa cukrowa *barwniki Sposób wykonania biszkopt(...)25/30 cm), z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. piec w temperaturze 190 stopni przez 30-35 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić w formie na kilka minut, następnie ostrożnie wyjąć, oderwać papier i zostawić do wystygnięcia. krem kokosowo-czekoladowy Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dolewać śmietanę, mieszać i podgrzewajać, tak aby powstała jednolita masa. Chłodną masę ubijać wsypując powoli

Mix smaku
Ciasto herbaciane 263

było opisane jako ciasto dla leniwych. Ciasto proste w wykonaniu i jak najbardziej nadaje się do modyfikacji wg własnej fantazji (przekładania np. kremem, powidłem itp.)   Składniki: 1 szklanka mocnej herbaty (też bez przesady bo ciasto wyjdzie gorzkawe) 1 szklanka sztucznego miodu 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru pudru 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody 4 jajka cukier waniliowy

Praktyczna pl
Placek z agrestem, malinami i migdałami 190

Placek z agrestem, malinami i migdałami Ciasta pieczone latem, nie są zazwyczaj pracochłonne ani czasochłonne, a i tak są pyszne. Nie potrzeba żadnych kremów, mas, ponczów, a placki i tak są wilgotne, owocowe i niepowtarzalne. Trzeba korzystać z owoców letnich, póki są i cieszyć się ich smakiem, zapachem i wyglądem. Miał dziś powstać placek z agrestem, ale reszta malin(...)uśmiechała, że i te dorzuciłam do placka, i w ten sposób tak bardzo owocowy wypiek, że już chyba bardziej się nie da:) Dodałam również zmielone migdały, przez co samo ciasto nabrało bardziej wyrafinowego smaku i wyglądu. Wspomnę jeszcze, że samo ciasto robi się błyskawiczne:) Składniki: 250 g miękkiej margaryny 150 g cukru 3 jajka 200 g mąki 100 g zmiksowanych

na moim stole...
Kruche choinki z kremem 149

muszkatołowej płaska łyżeczka cynamonu 4 roztarte goździki 1 jajo duże 1 łyżka kakao krem orzechowy z pistacji krem orzechowy orzeszków  laskowych cukier puder do dekoracji  Mąkę połącz z zimnym masłem i cukrem pudrem. Dadaj jajo i zagnieć. Podziel na pół ciasto. Do jednej połówki dodaj kakao i zagnieć. Schowaj do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj

AZgotuj!
Tort ,,Orzeszkowy'' 107

mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki.  2. Krem orzechowy: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim zielone orzechy, przykrywamy talerzykiem(...)pozostałym ciastem wylepiamy metalowe foremki do pieczenia orzeszków, nakłuwamy widelcem, układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 15-20 minut. Upieczone zdejmujemy z foremek i studzimy. Z kolei ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180, upieczone studzimy. Orzeszki napełniamy kremem i składamy

Izabelawkuchni
tort lalka 189

wniosku, że może wyjść to kanciasto. Dlatego zrobiłam go w plastikowej misce i dzięki temu miał idealny kształt.  Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 ml śmietanki kremówki 200 g czekolady deserowej dodatkowo: 1/2 szklanki przegotowanej wody  3 łyżki soku z cytryny 5 łyżek kwaśnego dżemu(...)dość wąską miseczkę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. Z jednego blatu biszkopta wyciąć kółko wielkości dna miseczki i umieścić je na spodzie. Nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Pozostałe blaty ciasta posmarować dżemem. Kremówkę ubić na sztywno a następnie dodać przestudzoną czekoladę. Dokładnie ale krótko zmiksować. Masę podzielić na trzy części. Pierwszą wyłożyć na biszkopt i przykryć ciastem dżemem do dołu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto „Pani Walewska” 82

zabawy, a w Nowym 2016 Roku samych sukcesów, nie tylko kulinarnych. A żeby osłodzić sobie jeszcze bardziej sylwestrową zabawę zapraszam Was na pyszne ciasto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto „Pani Walewska” Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 0,5 szkl. cukru pudru 6 żółtek 200 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej(...)nożem. Dokładamy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Możemy wrzucić wszystkie składniki do malaksera i dokładnie wyrobić ciasto. Dzielimy je na pół, każdy kawałek owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, ew. na godzinę do zamrażarki. Formę o wymiarach 23 X35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować na wielkość blaszki i wyłożyć na spód

To co lubię - gotuję i polecam
Drożdżowa gwiazda 134

krem czekoladowy np. Nutella(można dodać marmoladę,masę makową,twarogową lub powidła według uznania) PRZYGOTOWANIE: Z drożdży, dwóch łyżek cukru, dwóch łyżek mąki i kilku łyżek ciepłego mleka robimy rozczyn. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy resztę cukru, szczyptę soli, resztę ciepłego mleka i rozpuszczoną margarynę (ciepłą ale nie gorącą), wszystko wymieszać, następnie dodać wyrośnięty rozczyn i wyrobić gładkie ciasto, zostawić

KUCHNIA POLSKA
Bułeczki z herbacianymi jabłkami z gotowego ciasta półfrancuskiego 167

fantem” we Włoszech! Ciasto półfrancuskie- gotowe! Mrożone! Dostałam moc wyśmienitych jabłek...jest pomysł! Składniki -2 lub 3 porcje ciasta półfrancuskiego gotowego -jabłka- Szara Reneta -zielona herbata OP z płatkami róży, papają, ananasem oraz nutą truskawki z kremem od  BASILUR -cynamon, -miód ok 2 łyżki Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. Jabłka pokrój w kosteczkę, włóż do żaroodpornego naczynia. Posyp cynamonem

Z Kuchni Do Kuchni
Drożdżówki z czekoladą 175

rozpuszczone, ale nie  gorące). Wyrabiamy dokładnie, kiedy już będzie gładkie to przykrywamy ściereczką i o dstawiamy do wyrośnięcia. 3. Ciasto dzielimy na mniejsze czę ści, rozwał kowujemy placek, nacinamy go "na pazurki " z jednej strony. Nakładamy łyżkę kremu i zwijamy tak, ab y pazurki były na górze bułeczki. 4. Bułeczki układamy w blaszce na papierze do pieczeni a, odstawiamy

Kuchnia domowa Ani
Torciki od serca dla mamy 135

wielkość M 3 łyżki cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz: 100 g czekolady białej serduszka czekoladowe(...)dodaję stopniowo mieszając od spodu delikatnie. Dno foremki od babki o wymiarach   wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam blaszkę. Piekę około 15 minut do suchego patyczka. Krem: Galaretka która została od wycinania serc rozpuszczam ją w garnku i studzę. Śmietanę ubijam na sztywno schłodzoną, wlewam galaretkę i mieszam

wesoła kuchnia
Deser czekoladowy z chili 150

Pyszny deser mocno czekoladowy… Idealny na Walentynki! Zrobiony jest na bazie kremu pâtissière (takiego jak np. w profiterolkac h ) z dodatkiem czekolady, serka mascarpone i

Oryginalny smak