ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:732/1282)

Bułki z żurawiną 129

proste do przygotowania i nie trzeba mieć wielkiej wprawy w pieczeniu. Wystarczy, że wszystkie składniki umieścimy w robocie kuchennym, który wyrobi za nas ciasto. Następnie chwila w cieple, aby ciasto wyrosło, a następnie formowanie, do którego można zaprosić domowników. Dzieci małe, jak i te duże bardzo lubią taką pracę w kuchni. Z pewnością wolą to niż np. dyżur przy zmywarce(...)pyszne ! Idealne na śniadanie lub podwieczorek , wspaniale smakują z masłem i miodem , a dla niektórych najlepsze są z kremem czekoladowym :). Jeśli chcielibyście upiec je z samego rana, żeby jeszcze ciepłe trafiły na stół, to oczywiście można to zrobić. Trzeba tylko ciasto wyrobić wieczorem, następnie od razu po wyrobieniu uformować bułeczki i ułożyć na blaszce. Blaszkę przykryć szczelnie folią spożywczą

SprawdzonaKuchnia.pl
Waflowy przekładaniec 137

Waflowy przekładaniec to pyszny i prosty wafel przekładany kremem kakaowo-orzechowym oblany polewą czekoladową. Bardzo stary przepis z kulinarnego zeszytu mojej mamy. Idealny na każdą okazję

Blog kulinarny S9.PL
Tarta czekoladowo jeżynowa na orzechowym spodzie – tarta wegańska i bezglutenowa 133

Tarta na spodzie z orzechów laskowych z przepysznym kremem czekoladowo jeżynowym. Deser wegański, bezglutenowy i chciałabym napisać, że bez białego cukru, ale nie tym razem. Czekolada

Tajemnice Smaku
Tarta z mascarpone i owocami na ciasteczkowym spodzie 198

I znów tarta, tym razem na słodko z kremem z serka mascarpone i śmietany z dużą ilością borówek i malin. Na spód wykorzystałam herbatniki, dzięki czemu

Moja kraina smaków
Kawowy krem zabajone z owocami 176

Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Kawowy krem zabajone z owocami By Piotr 18 lipca 2018 Składniki: żółtka - 3 sztuki cukier - ok

Pogotujmy.pl
Deser karmelowo-śmietankowy z bananem 186

Smaczny deser z bananami, bitą śmietaną i słodkim kremem na bazie aromatycznego cukru trzcinowego.

Przepisy Kulinarne
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CYTRYNOWYM I TRUSKAWKAMI 191

Delikatna, miękka rolada bezowa z chrupiącą posypką pralinową, kremem cytrynowym z mascarpone i truskawkami, bardzo lekka, idealna na lato. Wręcz rozpływa się w ustach. Na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
DYNIOWE CIASTECZKA -WHOOPIE PIES 175

masła 2 jaja 1/4 szkl oleju roślinnego 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli powidła lub dowolny krem do przełożenia ciasteczek Przygotowanie W misie miksera umieśćcie pokrojone na małe kawałki masło i cukier, miksujcie przez kilka minut aby uzyskać gładką, jasną masę. Nadal miksując wąskim strumieniem dolewajcie olej(...)wstawcie do lodówki, w tym czasie przygotujcie blachę do pieczenia ciastek. Piekarnik nagrzejcie do 180 st. Łyżką nakładajcie ciasto na przygotowaną blachę, pieczcie około 12-15 minut (u nas wyszło dokładnie 13 minut). Ciasteczka studzcie na kratce, wystudzone przekładajcie dowolnym kremem, dżemem, powidłami ... Przepis znalazlam na "Kwestia Smaku

OliveandThyme
Bezy z orange curd 153

Domowe bezy są wspomnieniem mojego dzieciństwa. Z pysznym kremem orange fajnie się komponują i smakują. Moi znajomi są nimi zachwyceni. orange curd 2 pomarańcze duże 2

wesoła kuchnia
Sernik na zimno - Thermomix TM 5 223

Składniki na spód: 1 opakowanie hitów lub innych ciasteczek z kremem 1/2 opakowania herbatników 1 kostka masła 1 łyżka masła orzechowego (tudzież kremu) Sposób przygotowania: Ciasteczka

ClauditteMissCooking
Tort cytrynowo - bezowy 254

Krucha, słodka beza i kwaskowy, cytrynowy krem. Połączenie po prostu idealne :) Bezy doskonale komponują się z kwaśnymi dodatkami. W sezonie letnim możecie dodać do tortu dodatkowo

maniapieczenia
Tiramisu 259

    Włoski deser w klasycznej odsłonie. Pyszny i delikatny krem przełożony pomiędzy biszkopty nasączone mocną czarna kawą i likierem Amaretto. Przepis jest bardzo smaczny i

Passion of Cooking
RÓŻOWY TORT WANILIOWO-MALINOWY. 246

Upieczony biszkopt stygnie. Ubijam drżącymi rękami krem. Nie wiem, czy robię to dobrze, czy nie, ale działam. Nie lękam się, chcę wyjść z zaścianka strachu przed

W kuchni Karmel-itki
Błyskawiczne kruche ciasteczka 188

sobą np. słodkim kremem orzechowym. 300 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 110 g masła lub margaryny 120 g cukru pudru Na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i wbijamy jajka. Na końcu dosypujemy cukier. Całość dość szybko zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Gotowa masę rozwałkowujemy(...)Wycinamy dowolne kształty, u mnie były to serca. Wierzch ciastek możemy rozwałkować dekoracyjnym wałkiem. Gotowe ciasta układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170-180*C przez 8-9 minut. Po upieczeniu możemy je połączyć dowolnym kremem np. kajmakiem lub orzechowym

VioletoweKucharzenie
Ciasto noworoczne - Vasilopita 149

litry mleka 1 aromat cytrynowy lub skórka z cytryny tłuszcz do formy Wykonanie: Masło utrzeć na krem z cukrem, dodając po jednym jajku. Następnie dodać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, wlewając stopniowo mleko. Dodać aromat i wyrobić ciasto na gładką masę. Wysmarować dwie wąskie foremki tłuszczem, przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Tort kawowy 201

boki wysmarować maslem i potrzepać mąką.wlać ciasto do formy i upiec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku , około 40 minut. Wystudzony biszkopt, najlepiej na drugi dzień, pokroić na 3 równe krążki. Poncz: cukier rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do wystygnięcia, a następnie dodać sok z cytryny, alkohol i espresso. Przygotowanie kremu Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki(...)lodówki na całą noc. Rankiem obkroiłam tort dookoła i ściąnęłam obręcz. Resztę kremu użyłam na boki. Posypałam tort kawą rozpuszczalną miałką , przez siteczko. Ogólnie gotowy tort powninien leżakować w lodówce 12 godzin. W smaku jest rewelacyjny. A'la Tiramisu. Kolejny przepis Margarytki, z działu CIASTA I DESERY  został wypróbowany i jest pyszny ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 197

przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi(...)miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek. Jajko roztrzepać ze śmietanką , smarować

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 115

przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, np. denkiem od słoika, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Podpiec ciasto przez 10-15 min do złego koloru. Ciasto wyjąć i zalać gorącym budyniem, wyłożyć równomiernie rabarbar(...)wystudzić na kratce, schować do lodówki, zostawić na kilka godzin w lodówce. ps. Robiłam to ciasto również w wersji wegańskiej, tj. w wersji z kaszą z woreczka oraz z mleczkiem kokosowym, wówczas ugotowałam dwa woreczki kaszy, zmieliłam z mleczkiem kokosowym (tylko białą część). Spód ciasta zrobiłam w następujący sposób: po 150 g mąki pszennej i gryczanej, po szczypcie kurkumy

moj przepis na
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 181

przełożyć do malaksera, zmielić na gładki krem, tak aby przy rozcieraniu między palcami, nie było wyczuwalnych grudek. Ostudzić do temperatury pokojowej. Śmietanę ubić na prawie sztywno, partiami łyżka po łyżce dodawać ugotowaną kaszę, cały czas miksując. Wyjąć, wystudzić na kratce, schować do lodówki, zostawić na kilka godzin w lodówce. ps. Robiłam to ciasto również w wersji wegańskiej, tj. w wersji(...)Spód ciasta zrobiłam w następujący sposób: po 150 g mąki pszennej i gryczanej, po szczypcie kurkumy i soli, 100 g roztopionego oleju kokosowego, 2 łyżki cukru pudru oraz 80 ml wody (około 1/3 szklanki). W tym przypadku piekłam w kąpieli wodnej, piekłam 40 min w 160, następnie zostawiłam w stygnącym piekarniku na całą noc, uzyskałam efekt zapieczonego kremu budyniowego

moj przepis na
Wuzetka 202

uzetki chyba nie trzeba nikomu specjalnie przedstawiać. To dekadenckie czekoladowe ciasto przełożone warstwą bitej śmietany i polane polewą czekoladową to klasyka! Pamiętam jak dziś, gdy wybierając się z rodzicami do cukierni, stawałem pod ladą z tym trudnym wyborem: wuzetka, często pojawiająca się pod inicjałami W-Z, czy sernik agarowy (o właśnie! ten serniczek też trzeba będzie upiec). Postanowiłem przypomnieć sobie(...)odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto podziel na 2 równe blaty. (Możesz również upiec oba blaty osobno, dzieląc podane składniki na 2 porcje). Bita śmietana Schłodzoną kremówkę krótko ubij mikserem wraz z mascarpone. Następnie dodaj cukier puder wymieszany z glukozą oraz skrobią (jeśli używasz) i ubij na najwyższych obrotach na sztywny krem. Oba blaty nasącz wiśniówką wymieszaną z wodą

Food Square
Maślane babeczki z kremem 154

mąki 150 g słodziwa 2 jajka 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 g mascaropone 100 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki słodziwa opcjonalnie: łyżka soku z jagód lub barwnik spożywczy Suche składniki na ciasto łączymy ze sobą. Masło rozpuszczamy, mieszamy z mlekiem i jajkami. Dosypujemy suche składniki. Mieszamy do czasu, aż masa stanie(...)Ciasto wykładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180 st. C, przez 25 minut. Mascarpone ubijamy ze słodziwem. Odkładamy ok. 2-3 łyżki (50 g) i mieszamy z sokiem lub barwnikiem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko ostudzoną dodajemy do mascarpone, stale ubijając. W upieczonych babeczkach wycinamy otwory, w które wkładamy masę jagodową. Przy pomocy rękawa cukierniczego, dekorujemy babeczki kremem

Kucharzyca
Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki 236

czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Lukier: szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone ok. 4 łyżki cukru pudru odrobina zielonego barwnika perełki cukrowe Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło , studzimy.   Mąkę przesiewamy wraz z kakao i proszkiem do pieczenia - mieszamy(...)napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ babeczki staną się zbyt wysuszone ) d o suchego patyczka. Lukier: Cukier puder ucieramy razem z wodą do otrzymania gładkiej konsystencji.  Powstałym lukrem polewamy wierzch babeczek i wyrównujemy tworząc efekt śnieżnej powłoki. Pozostawiamy do zastygnięcia.   Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy

Słodka Strona
Babeczki pomarańczowe 243

Uniwersalne, szybkie babeczki na każdą okazję. Pachną i smakują prawdziwymi pomarańczami. Można je podawać same albo z kremem i nadzieniem z dżemu pomarańczowego, z kajmaku, lemon curd lub innym. W zależności od stopnia napełnienia papilotek ciasta wystarcza na 12 do 18 sztuk. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 duże jajka 275 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła(...)udekorowane masą należy ściąć ewentualną górkę i specjalną wykrawaczką lub trzonkiem małej łyżeczki wyciąć niewielkie wgłębienie. Wypełnić je dżemem, kajmakiem, masłem czekoladowym lub innym nadzieniem wg własnych upodobań. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru dodatek smakowy, np. łyżka kajmaku lub łyżka proszku cappuccino ewentualnie barwnik spożywczy Śmietanę ubić z cukrem pudrem

Trzeci talerz
Muffiny piernikowe 209

przyprawami, lubimy więcej czasu spędzać w kuchni i delektować się jedzeniem. Muffiny są niezwykle proste i szybkie w pieczeniu, to ich niewątpliwa zaleta. Możecie przygotować do nich także krem, na przykład na bazie serka mascarponne z śmietaną kremówką. Ale wtedy musicie przechowywać je w lodówce i dość szybko zjeść. Ja moje przyprószyłam tylko cukrem pudrem i wystarczyło Moje babeczki zostały(...)wysokości. Na każdej porcji ciasta połóż czubatą łyżeczkę powideł śliwkowych. Następnie rozłóż resztę ciasta na muffinki, dokładając 1-2 łyżki do każdej muffinki. Piecz muffiny w temperaturze 190 st C przez 20 minut. Po wystudzeniu możesz posypać je cukrem pudrem lub nałożyć dowolny krem na górę. SMACZNEGO! Idą Święta Bożego Narodzenia, to doskonały czas na pomyślenie o prezentach i przygotowywanych

nietylkopasta.pl
Pomarańczowo makowe ciasto pod gwiazdami 367

Ciasto które pachnie pomarańczami, czekoladą i makiem. Jest lekkie, delikatne i na pewno szybko zniknie ze stołu. Budyń pomarańczowy ze świeżych pomarańczy jest przepyszny. biszkopt makowy: 4 jajka wielkość M 4 łyżki cukru trzcinowego 50 g maku mielonego 3 łyżki płaskie mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa pomarańczowa: 1 litr soku z pomarańczy świeżo wyciśnięty /oko(...)kremówkę ubijam na sztywno. 1/2 szklankę syropu z mandarynek zagotowuję i rozpuszczam w nim galaretkę. Przestudzoną wlewam do śmietany. Na krem pomarańczowy wylewam połowę śmietany, układam cząstki mandarynek i wylewam resztę śmietany. Kilka mandarynek zostawiam do dekoracji. Wstawiam ciasto do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekoruję startą czekoladą gorzką. Z papieru wycięłam szablon gwiazdek i w ten sposób powstały

wesoła kuchnia