ciasto z karmelem - 2421 przepisów (strona:61/162)

Karmelowe blondie z malinami 139

białej czekolady. Ja posunęłam się nieco dalej nadając nieco karmelowego smaku. Ciasto bardzo wilgotne , aromatyczne, słodkie z lekką kwaśną owocową nutą. Składniki : 3/4 szklanki cukru (160g) 200 g masła 150 g białej czekolady 3 jajka 3/4 szklanki mąki (130g) pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli (karmel kocha sól ) 300 g malin Wykonanie : Do garnka (lub na patelnię) wsypujemy cukier(...)odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Po tym czasie wbijamy kolejno jajka ucierając całość trzepaczka , bądź łyżką ( nie potrzeba tutaj miksera) Wsypujemy mąkę z proszkiem i solą. Łączymy wszystkie składniki , Wylewamy ciasto do formy wyłożonej najlepiej papierem do pieczenia (ciasto dość mocno przykleja się do formy) Posypujemy po wierzchu malinami. Pieczemy ok 35 minut w 180'C. Staramy się nie przedłużać pieczenia

Malinowa Kawiarenka
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI. 230

Układam po kilka truskawek na każdym kawałku ciasta, składam i sklejam brzegi. Układam je na wyłożonej papierem blasze, w niewielkich odległościach. Smaruję rozmąconym jajkiem i posypuję wierzch cukrem. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni, a ciasteczka piekę ok. 20-25 minut, aż się pięknie zezłocą. SMACZNEGO! Pozdrawiam wiosennie, choć wiosny nie widać, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 704

długość pasującą do foremki. Na rozwałkowane ciasto wykładam masę makową, zawijam. Wkładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozbełtanym jajkiem, aby skleić  złączenia. Piekę makowca w 160 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu, zostawiam w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Dekoruję lukrem i kandyzowaną skórką cytrynową. SMACZNEGO! Pozdrawiam świątecznie, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Ciasto snikers 163

czubata łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 placki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Piec ok. 20 minut w temp. 170 C. Uwaga! Po upieczeniu blaty będą twarde, ale nie należy się tym zrażać, bo zmiękną pod wpływem bitej śmietany i karmelu. Składniki na krem: - 1/2 litra śmietany(...)puszka mleka słodzonego skondensowanego lub gotowa masa krówkowa Mleko gotować w garnku z wodą przez 3 godziny. Dodatkowo: - orzechy włoskie Przygotowane kruche spody przekładamy bitą śmietaną. Wierzch smarujemy karmelem, układamy orzechy. Smacznego : ) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
PLACEK Z RABARBAREM NA MAŚLANCE. 497

lukier i polałyśmu nim ciasto. Zostawiłyśmy, aż lukier stwardnieje. SMACZNEGO! Placek jest mięciutki, lekki i bardzo pulchny. A co najważniejsze, robi się go w mgnieniu oka!  * Jak się okazało, smarowanie blachy byłoby zupełnie zbędne. Placek nie przykleił się od spodu, nie przypiekł się zbytnio, a wręcz przeciwnie, upiekł się idealnie.  Pozdrawiam serdecznie, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
PLACEK DYNIOWY Z MIGDAŁAMI I SUSZONĄ ŚLIWKĄ. 264

wylewam ciasto, wygładzam wierzch. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę 50-55 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiam placek w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Cukier puder rozcieram z odrobiną wody tak, aby powstał gęsty, ciągnący  się lukier, który następnie rozsmarowuję na wystudzonym placku. Kiedy lukier stwardnieje, podaję.  insertCookd("2d61ca687a2aa46116603324fab718d6"); SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 1073

Jedno z najsłodszych ciast jakie jadłam. Zasłodzi wszystkich. Ale jest dobre. Ba! powiem skromnie - jest przepyszne. Dla miłośników karmelu, polewy toffi i orzeszków ziemnych. Nie przeraźcie się tym, że ciasto samo w sobie będzie mało słodkie - masa nadrobi zawartość cukru w cieście ;) Długo szukałam przepisu na czekoladowe ciasto, bez zawartości kakao. Aż w końcu metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto(...)Polewa karmelowa: Masło rozpuścić dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru. Następnie dodać kremówkę i energicznie zamieszać. Mieszać do połączenia się karmelu ze śmietanką. Odstawić do przestudzenia. Połową masy karmelowej przełożyć ciasto, przykryć drugim blatem ciasta i posmarować pozostałą masą. Obsypać orzeszkami ziemnymi i oblać polewą karmelową. Wstawić do lodówki na min.2 h, a najlepiej na całą

CookYourself
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 328

Jedno z najsłodszych ciast jakie jadłam. Zasłodzi wszystkich. Ale jest dobre. Ba! powiem skromnie - jest przepyszne. Dla miłośników karmelu, polewy toffi i orzeszków ziemnych. Nie przeraźcie się tym, że ciasto samo w sobie będzie mało słodkie - masa nadrobi zawartość cukru w cieście ;) Długo szukałam przepisu na czekoladowe ciasto, bez zawartości kakao. Aż w końcu metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto(...)Polewa karmelowa: Masło rozpuścić dodać cukier i ciągle mieszając podgrzewać do zbrązowienia się cukru. Następnie dodać kremówkę i energicznie zamieszać. Mieszać do połączenia się karmelu ze śmietanką. Odstawić do przestudzenia. Połową masy karmelowej przełożyć ciasto, przykryć drugim blatem ciasta i posmarować pozostałą masą. Obsypać orzeszkami ziemnymi i oblać polewą karmelową. Wstawić do lodówki na min.2 h, a najlepiej na całą

CookYourself
CIASTO MARCHEWKOWE. 323

stopniach, do tzw. "suchego patyczka", aż pięknie zbrązowieje. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Można posypać cukrem pudrem bądź podać z kremem na bazie mascarpone (moje ciasto nie zdążyło wystygnąć, zanim zostało w większości spożyte). SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie) - 200 ml oleju (np.słonecznikowego)  - ok. 300 g startej i odciśniętej (ręką

W kuchni Karmel-itki
NALEŚNIKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I KARMELEM 178

osób (około 12 szt. cienkich naleśników)   Na ciasto naleśnikowe: ● 250 g mąki pszennej* ● 3 jajka ● 50 cl mleka ● 50 g masła ● 25 g cukru + szczypta soli ● olej o neutralnym smaku do smażenia Na mus czekoladowy: ● 100 g gorzkiej czekolady ● 15   cl śmietany kremówki ● 2 jajka ● 1 szczypta soli Na karmel: ● 200 g cukru ● 100 g masła(...)uzyskać cienkie naleśniki. Smaż z każdej strony przez około 30- 40 sekund, przewracając naleśnik na drugą stronę przy pomocy szpatułki. Powtarzaj tę czynność do wyczerpania ciasta. Przykryj naleśniki. Przygotuj karmel: imbir obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka z grubym dnem wlej wodę, wsyp cukier i podgrzewaj na małym ogniu przez około 10 minut, nie mieszając przy

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
KRUCHE BABECZKI RABARBAROWE Z TRUSKAWKAMI. 178

osobnych miseczkach, zasypuję cukrem, aby nie były kwaśne po upieczeniu. 12 foremek do kruchych babeczek natłuszczam i oprószam mąką. Porcjami wielkości  łyżki stołowej wylepiam je, zostawiając też kulkę ciasta na kruszonkę. Owoce dokładnie odcedzam (syrop pozostały świetnie smakuje rozrobiony z wodą), układam owoce, posypuję je łyżeczką cukru i przykrywam kruszonką. Przygotowane foremki z babeczkami układam na większej blaszce, wkładam(...)przez ok. 25 - 30 minut. Przez pierwszą połowę czasu ustawiam piec na grzane od spodu,  by ten się dopiekł. Owoce puszczają sok, może powstać zakalec. SMACZNEGO! Pozdrawiam,  Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Daj się ponieść rozkosznie pysznej przyjemności – lody karmelowe z orzeszkami i PDF z przepisami na Walentynki 210

kokosowyz nasionami chia Zupa kokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką(...)białą czekoladą Pobierz PDF z przepisami na Walentynki 2018 Walentynki 2018 by Eat Me Fit Me PDF z przepisami A może skusisz się na studzące zmysły lody z solonym karmelem i orzeszkami? Wykonanie Mleko zagotuj razem z ziarenkami wanilii. Dodaj cukier, wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Doprowadź ponownie do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez ok 45 minut, co jakiś czas

Eat me! Fit me!
PUSZYSTY MURZYNEK Z DŻEMEM PORZECZKOWYM. 389

Następnie cienkim strumieniem, nieustannie mieszając, wlewam olej oraz mleko.  Porcjami dodaję sypkie  składniki do mokrych, mieszając dokładnie. Na samym końcu wrzucam dżem. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wkładam  do piekarnika na 45-50 minut, piekę w 180 stopniach do "suchego patyczka". Następnie wyjmuję i zostawiam do wystudzenia. Do małego rondelka wrzucam drobno posiekaną czekoladę(...)zagotowuję, aby czekolada się nie zrobiła "kaszkowata". Najlepiej rozpuszczać ją na wolnym ogniu.  Rozsmarowuję na powierzchni wystudzonego murzynka, posypuję posiekanymi orzechami i odstawiam do stwardnienia polewy. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 727

Cukierki Werther’s Original chętnie wykorzystałabym do ulubionego jesiennego deseru- jabłka w „szlafroczkach”, który robię z Pani przepisu. Jabłka z cynamonem, miodem oraz pokryte warstwą kruchego aromatycznego ciasta wzbogaciłabym o smak karmelu, dzięki cukierkom Werther’s Original. Pozdrawiam 4. Monika 29 listopada 2017 o 17:53 Cukierki Werther’s Original do smakowania zachęcają mnie a kombinowanie z wypiekami brzmi niczym

Mała Cukierenka
Karnawał w pełni. CHRUŚCIKI DROŻDZOWE. 375

Dodałam roztopione, wystudzone masło, jajka roztrzepane, resztę cukru. Następnie wlałam rozczyn i wyrobiłam na gładkie ciasto. Pozostawiłam do wyrośnięcia na 2h, pod ściereczką w ciepłym miejscu. Następnie odrywałam porcje ciasta, wałkowałam na obsypanej mąką stolnicy na cienkie placki, z których wykrawałam równej długości. W każdym z nich robiłam nacięcie pośrodku, po czym jeden koniec paska przekładałam przez otwór, "wiążąc(...)stron. Po wyjęciu osączyłam je na ręczniczku papierowym. Kiedy wystygły, obtoczyłam w cukrze pudrze. Ale i tak najlepsze wtedy, kiedy są jeszcze ciepłe. SMACZNEGO! Pozdrawiam Was tanecznym, karnawałowym krokiem! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania