Idę parkową alejką, szeleszczą mokre od deszczu liście - padało przed chwilą. Chlupie woda w kałużach, gdy wejdę w nie optymistycznie żółtymi kaloszami. Zbieram lśniące kasztany. Pierwszy
W kuchni Karmel-itkiDzisiejszy wpis na pewno Cię zaskoczy.Czyli #friendsie #somersby i deser robiony z przyjaciółkami. Wpis powstał przy współpracy z marką Somersby i jest przeznaczony wyłącznie dla
W kuchni Karmel-itkiMaj, miesiąc pod znakiem szparaga. Zielone, białe, duże, małe, grube i smukłe - wszystkie niezmiennie pyszne i obfitujące w kulinarne możliwości. Inwencja szparagowo-twórcza
W kuchni Karmel-itkiIdę miastem, a mija mnie tłum ludzi różnej narodowości. Poczynając od Niemców, Rosjan, przez Anglików, Amerykanów, Bułgarów, Turków, na Japończykach, Koreańczykach czy Chińczykach kończąc. Przyglądam się
W kuchni Karmel-itkiWiem, wiem. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku już dawno za nami. Mimo to, że na horyzoncie nowe venty i kulinarne imprezy, nie pozostanie Festiwal bez echa. Tych
W kuchni Karmel-itkiszczypty soli, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Po ostudzeniu masa zgęstnieje i będzie miała konsystencję płynnego toffi. PODANIE Ciasto kroimy w solidne kawałki, smarujemy obfitą porcją solonego karmelu i pałaszujemy w imię swojej frakcji. Przysmak przywraca aż 21,252 punktów zdrowia przez 30 sekund, więc to idealny pretekst, aby opychać się(...)powiązana z żadną marką *czcionka użyta na zdjęciu pochodzi z http://www.dafont.com/lifecraft.font by Eliot Truelove Świeżutki post SWEET POTATO BREAD – WORLD OF WARCRAFT – ciasto ze słodkich ziemniaków z solonym karmelem na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds KitchenKraków posiada jeszcze wiele miejsc, gdzie nogi same prowadzą.Kiedy tylko zobaczyłam wystawę na jednej z ulic, dokładnie na Szewskiej,wiedziałam, że i tam wejdę. (źródło
W kuchni Karmel-itkiBazylia. Królowa ziół? Szczególnie we Włoszech. Znana i lubiana.Bazylia pospolita ma wiele imion. Zwą ją bazylią wonną, bazylkiem ogrodowym, bazylijką zwyczajną, balsamem, bazyliszką polską. Mnie najbardziej
W kuchni Karmel-itkiBlog Forum Gdańsk 2012 to było coś! Gigantyczne wydarzenie, chybanajważniejsze dla blogosfery, gdzie prawie 250 blogerów miało okazję siępoznać w realnym świecie.To bardzo dziwne
W kuchni Karmel-itkiO dobrym jedzeniu można by rozmawiać godzinami, życia wręcz nie starczy. O dobrym jedzeniu można by rozmawiać z każdym, niezależnie od wieku, płci, statusu społecznego. Największą
W kuchni Karmel-itkiOstatnio w moim życiu wiele się zmienia. Wciąż podejmuję różne decyzje, które zapewne będą miały ogromny wpływ na przyszłość. Zmiany zachodzą na wielu płaszczyznach, również na
W kuchni Karmel-itkiTłum spragnionych wrażeń fanów, ubranych na czarno w koszulki zespołu. Każdy inny, a jednak wszyscy do siebie tacy podobni, połączeni miłością do tego typu muzyki. Nieważne
W kuchni Karmel-itkiZapach czekolady uderza do głowy, o zawrót jej przyprawia. Gorzka, mleczna, deserowa, z orzechami czy nadziana... Czekolada już od rana dzisiaj gości. Świętujemy Światowy Dzień Czekolady
W kuchni Karmel-itkiCo prawda festiwal już się skończył, jednak ja będę do niego wracać wielokrotnie w swoich postach. Działo się tyle, że nie nadążałam dodawać postów, tym bardziej
W kuchni Karmel-itkiTOUR SALON, czyli targi regionów i produktów turystycznych obchodzą w tym roku 25. jubileusz. W dniach 23-25 października Poznań zamienił się w stolicę różnych regionów
W kuchni Karmel-itki