Pogoda jest, jaka jest. Czyli trochę słońca, trochę deszczu, a do tego wiatr, który rozwiewa poły kurtek, szale i niepokorne warkocze. Mimo wszystko, ilość światła i
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazem pomysł na pyszny deser – owoce leśne zapiekane pod owsianą kruszonką. Osobiście uwielbiam! Oczywiście możemy w ten sposób zapiec każdy rodzaj owoców, jednak szczególnie polecam Wam jagody, maliny truskawki, jeżyny albo wiśnie. Moim zdaniem to właśnie te gatunki komponują się najlepiej z owsianą kruszonką. Czy ten deser można zaliczyć do kategorii fit? To zależy, co rozumiecie(...)rumianego koloru. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI DESERU: 342kcal, Węglowodany: 48,5g, Białko: 7,5g, Tłuszcz: 15g , Błonnik pokarmowy: 7,3g. Spróbuj także: piernikowe brownie z fasoli, proste ciasto pomarańczowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł
Natka Pietruszkiłamać Pizza – potrawa kuchni włoskiej, obecnie szeroko rozpowszechniona na całym świecie. W wersji podstawowej jest to płaski placek z wytrawnego ciasta makaronowego, znacznie później zaczęto także używać ciasta drożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem mozzarella i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, lecz rozpowszechnione jest jedzenie jej również na zimno. Źródło(...)zimne owoce w bardzo upalny dzień. Także ten tego.... Zapraszam Pizza z pewnością nie Italiano: Składniki: Arbuz Polska brzoskwinka Gruszka Banan Owoce leśne (ja miałam zamrożone maliny, borówki, jagody, czerwone porzeczki i jeżyny) Ulubione orzeszki A Ty nawet nie wiesz, a Ty nawet nie wiesz Jak bardzo Cię Kocham
ClauditteMissCookinglepimy coś na kształt dużego batona (wymiary mniej więcej: 25 cm długości, 6 cm szerokości i 2 cm wysokości). Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzałki góra-dół) i pieczemy ciasto 25 minut. Po tym czasie wyjmujemy na kratkę do ostygnięcia. Po jakichś 20 minutach kroimy na kawałki o szerokości około 1-1,5 cm. Kawałki te ponownie układamy na blasze(...)Szaleństwa Maniusi Bożena z Moje domowe kucharzenie Joanna z Różowa Kuchnia Kinga z Małe Kulinaria Magda z Kulinarna Piniata Dorota z Moje Małe Czarowanie Łucja z Fabryka Kulinarnych Inspiracji Jagoda z Magia w kuchni Małgorzata z Po prostu Marghe Jola ze Smaki mojego domu Emma z Emma Kreatywna Olga z Cukry Proste Ewelina ze Stylowa Kuchnia Magdalena z Czary-gary
Marder&Marder ManufactureWitajcie moi kochani! Dzisiaj przedstawiam wam FITLOVEBOX, czyli pudełko z niespodzianką! Prezenty uwielbiam, a szczególnie te jedzeniowe, wiec szybko wzięłam się za moje ulubione zdrowe
fitolarun.blogspot.comOgarnął mnie muffinkowy szał ! Tak , jak kiedyś nie robiłam ich wogóle , tak teraz robię je kilka razy w tygodniu , a za każdym razem znikają w mgnieniu
Ostra na SłodkoKanapki z awokado i łososiem to zdrowe, bardzo dietetyczne śniadanie. Awokado i łosoś zawierają w sobie cenne i zdrowe składniki odżywcze. Łosoś zawiera dobrze przyswajalne i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki blaszka 28 cm tarta 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżek stołowych (30 ml) mleka 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli
w mojej kuchnimięsa z dzika, 4 jagody jałowca, gałązka rozmarynu, 220 g słoniny solonej, 100 g orzechów włoskich łuskanych, 200 ml mocnego bulionu (u mnie z gęsi), sól, pieprz, 400 g mąki pszennej „0”, 10 g grzybów suszonych, sól, 6 żółtek, 30 ml oliwy, ciepła woda (150 – 250) ml, 2 cebule, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, masła, Cebule pokroić w cienkie(...)pieprzem. Dodać orzechy, wymieszać. Grzyby zmiksować. Mąkę wymieszać z grzybami. Wsypać do malaksera, dodać sól, żółtka, olej, dokładnie wymieszać. Przełożyć do miski, następnie stopniowo dodawać ciepłą wodę i zagniatać ciasto. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Gdy ciasto „odpocznie” można lepić pierogi. Ciasto rozwałkować, wycinać koła, na środku każdego układać porcję
królestwo garówwzględu na wysoką zawartość Carotinoids Zeaxanthin jagody goji mają pozytywny wpływ na wzrok oraz pracę mózgu. Jagody goji – Wartości odżywcze 100 g jagód goji zawiera: białko: 12 g tłuszcze: 5 g węglowodany: 55 g błonnik: 11 g kalorie: 300 kcal Jagody goji – Zastosowanie W Polsce jagody goji można kupić w postaci(...)kuchni chińskiej suszone jagody goji przed spożyciem są gotowane. Następnie dodaje się je do ryżu, zup, kurczaka i wieprzowiny lub miesza z warzywami. Tańsza alternatywa – Jagody leśne Jagody goji są jednym z najdroższych przedstawicieli powerfood. 100 g goji to wydatek rzędu 12 zł. W sezonie letnim jagody goji można zastąpić zwykłymi jagodami leśnymi
helloforest.plMamy pozwala w kilka minut utrwalić świeży aromat owoców w orzeźwiająco lekkiej konsystencji kisielu. Składniki (na 3-4 miseczki deserowe): po garści ulubionych owoców kompotowych ( polecam wiśnie, czereśnie, porzeczki, jagody, maliny) woda cukier do smaku ok. 1 czubatej łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Umyte owoce podgrzałam na patelni wraz z cukrem (wiadomo, że najlepiej dodać go jak najmniej - jednak(...)miseczka kisielu z lodówki aby poczuć cudowną, stosunkowo lekko kaloryczną ochłodę. Domowy kisiel może być doskonałym deserem dla mamy karmiącej i dziecka jak i dodatkiem do różnego rodzaju ciast i ciasteczek . Można go przygotować zarówno z owoców świeżych jak i pasteryzowanych kompotów
Kuchnia po mojemuSKŁADNIKI: 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ... 1 łyżeczka soku z cytryny 500 ml śmietany kremówki (lub mniej) świeże owoce sezonowe ( ja użyłam
Fiołkowe TalerzeSernik, który wizualnie w ogóle mi się nie podoba. Dokładniej rzecz biorąc nie podoba mi się wzorek jaki wyszedł z masy serowej pomiędzy pierwszą a drugą
Kuchnia w czekoladzieDomowy syrop z czosnku na odporność najczęściej doceniamy w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasila się okres zachorowań na grypę i przeziębienie. Choć zapach i aromat czosnku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata