ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:232/278)

Zielona zupa cukiniowa 186

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placuszki jogurtowe z borówką amerykańską 164

Hej :-)) Dzisiaj pyszne śniadaniowe placuszki z dodatkiem jogurtu i borówek. Tak miałam ich pół opakowania i potrzebowały już pilnego spożycia, więc wykorzystałam do placuszków :-). Placuszki są

kruche babeczki
Torcik urodzinowy 203

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt

Passion of Cooking
Rólgrólmeflól, czyli zapach mojego duńskiego domu, z duńskim deserem w tle 174

Nasz dom pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan. Obiady, które gotuje C. i ciasta, które piekę ja - to nasze hobby, nasza pasja, którą można poczuć już od progu, a czasem nawet zanim się go przestąpi. I choć nasza mikro kuchnia doprowadza mnie do szaleństwa(...)widziałam ich już całe mnóstwo, różniące się zaledwie szczegółami. Do rødgrød med fløde , czyli po prostu rzadkiego, czerwonego kisielu ze śmietaną, nadają się wszystkie czerwone lub czerwonawe owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, czereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza się odrobiną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Smerf z musem jagodowym 386

kolejne ciasto, na które pomysł dali mi moi mężczyźni. Pytając się, na co mają ochotę, rzucili mi hasło smerf. Od razu na myśl przyszedł mi kruchy spód z herbatników i niebieska pianka na bazie kremówki oraz galaretki. Problem miałam z wierzchem, ale i tę zagwozdkę rozwiązałam. Pomógł mi w tym niezawodny profesor google. Tak oto powstał mus jagodowy. Podpatrzyłam(...)niej wystudzoną galaretkę. Gdy pianka zacznie powoli tężeć to wylać ją na herbatniki. Wstawić do lodówki do stężenia. Mus jagodowy: 200-250g mrożonych jagód 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny. Przygotowanie: Jagody rozmrozić. Zblendować. Podgrzać. Dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, dodać do musu jagodowego. Ostudzić. Wylać na stężoną piankę i ponownie wstawić

Fabryka pomysłów
Czym zastąpić masło, jajka, ser? Roślinne (wegańskie) zamienniki znanych potraw i produktów 188

kokosowy (w lodówce zmienia konsystencję na stałą) pozostałe oleje rafinowane w niektórych ciastach dojrzałe awokado   JAJKA DO JAJECZNICY – tofu + czarna sól imitująca smak jajek (powstaje tofucznica) DO CIAST, PLACKÓW, NALEŚNIKÓW -to co widać na poniższej tabeli źródło: truetastehunters.com MLEKO Tu oczywiście w zamian wprowadzamy mleko roślinne. Takie mleko  możecie przygotować w domu (jeśli macie blender) lub kupić(...)miała ciemne plamki, takie banany są najsłodsze) obieramy, kroimy w pasterki i zamrażamy. Następnie blendujemy je w kielichu mocnego blendera z odrobiną mleka roślinnego. Do tego możemy dodać truskawki, jagody, maliny, borówki, mango, masło orzechowe, tahini, wiórki kokosowe syrop klonowy…co kto lubi i ma pod ręką. LODY Z MROŻONYCH BANANÓW LODY Z MROŻONYCH BANANÓW LODY Z MROŻONYCH

Powiedz dietom nie
Kremowy sernik w kropki na migdałowym spodzie 154

Bezglutenowy sernik na spodzie z migdałów. Także mogą go jeść osoby na diecie. Jest on mocno owocowy. Wszystkie kulki i polewa w serniku zrobione z musu

wesoła kuchnia
Krem z malinami – Przepis na deser 44

jest to wspaniały przysmak. Do przygotowania tego deseru potrzebne są świeże maliny i wysokotłuszczowa śmietana. Aby przygotować lody, wystarczy zmiksować maliny w blenderze lub dużej misce. Po przecedzeniu jagód odcedź je i wymieszaj z cukrem i bitą śmietaną. Umieścić masę w maszynce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Przed podaniem zamrozić mieszankę na kilka godzin. Lody można też(...)przepis był jeszcze lepszy, maliny możesz zastąpić innymi owocami jagodowymi, pod warunkiem, że mają podobną konsystencję i profil smakowy. W ostatnich minutach ubijania można nawet dodać orzechy. Aby ciasto było jeszcze smaczniejsze, można je podawać z dodatkami przyjaznymi dla organizmu keto, w tym z bitą śmietaną. Kolejnym kluczem do uczynienia tego przepisu przyjaznym dla organizmu keto jest słodzik. Słodzik

Patchwork
Tosty jednorożca – Tęczowe tosty – Unicorn toast 67

Czy można bawić się śniadaniem? Oczywiście, że tak! Jeśli chcemy rano ujrzeć uśmiech na twarzach naszych pociech przygotujmy kolorowe tosty. Tęczowe tosty jednorożca. Gwarantujemy zaskoczenie! Im

Tajemnice Smaku
SOKI KGH Z GRANATU I PIGWY 137

wyjątkowym składnikom polifenolom. Te związki pochodzenia roślinnego działają przeciw utleniająco, przeciwzapalnie i hamują rozwój raka. Stwierdzono, że sok z owoców granatu znacznie przewyższa jako przeciwutleniacz czerwone wino, sok z jagód, sok z żurawiny, do tej pory uznawane za najsilniejsze przeciwutleniacze.Owoc granatu zawiera dużo witaminy C, niacyny, potasu, błonnika, kwasy organiczne oraz białko. To zdrowy, naturalny napój miłosny(...)problemach z trawieniem, wspomaga leczenie anginy, szkorbut. Świeże owoce zalecane są przy przeziębieniach, zwłaszcza przy gorączce.  Sok smakuje tak samo dobrze jak wygląda. Lubie granata jako dodatek do ciast, deserów czy sałatek. Wiem ze teraz w moim domu napewno będzie gościł tez ten sok, który jak sami widzicie ma wiele właściwości zdrowotnych. *Pigwa Pigwa to przede wszystkim świetne źródło

Z Majeczką w kuchni
Tęczowy jogurtowiec z owocami 266

Zanim dodałam przepis na bloga, zdjęcie tego tęczowego jogurtowca wstawiłam na FB-ku. Komentarze jakie się pod zdjęciem pojawiły, były typu „Bajeczne ciasto na bajecznej paterze mniammmm , o rany!!! obłędny!!!, wręcz bajkowy”, przyjemnie czyta się takie komentarze! Tęczowy jogurtowiec z owocami jest tego warty, piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. A przepis na ten tęczowy jogurtowiec z owocami(...)adwokata 1 galaretka Blue Curacao Winiary 1 galaretka Pina Colada Winiary 1 galaretka Mojito Winiary 1 galaretka Pink Margarita Winiary 400 g mrożonych truskawek kiwi w syropie maliny mrożone jagody mrożone Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody, dodajemy 1 kostkę lodu i studzimy. Robiłam tak po kolei z każdą galaretką po zastygnięciu każdej warstwy. Z każdej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na zimno z jagodami 147

Czy mówiłam Wam już, że kocham sernik! Od dzieciństwa uwielbiam się nim wręcz obżerać, a wszyscy w rodzinie wiedzą, że jak mam przyjechać w odwiedziny to

pink envelope
Racuchy z borówkami – bez laktozy 186

Dziś mam dla Was kolejny przepis na borówkowe pyszności! Póki owoce są na targach trzeba z nich korzystać! Są nie tylko bardzo smaczne , ale i przynoszą

Ostra na Słodko
TORT URODZINOWY W STYLU TIK TOK 98

końcu do masy jajecznej dodać przesianą przez sitko mąkę. Wymieszać najlepiej drewnianą łyżką lub szpatułką.  Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan.  Biszkopt najlepiej(...)się ubije, ale będzie jeszcze płynna dodać serek mascarpone i wsypać cukier puder. Mieszać na wysokich obrotach miksera, aż krem zgęstnieje.  Żelka jagodowa : Składniki: * 450 g mrożonych jagód (mogą być też świeże) * 8 g żelatyny * 1/3 szklanki wody * kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Jagody zmiksować blenderem na gładką masę. Przecedzić przez sitko. W garnku podgrzać zmiksowane

Zrób to smacznie
Żurawina szroniona w cukrze – nie tylko do dekoracji 194

naszykowana żurawina wielkoowocowa jest bezapelacyjne wspaniałą przekąską – zastąpi jesienią i zimą kupne słodycze. Świetnie sprawdza się jako dekoracja – wygląda jak oblodzona, przysypana śniegiem – idealnie nada się do dekoracji świątecznych ciast i deserów: babeczek, piernika, makowca czy serników. Okrutnie lubię sobie ją ‘skubnąć’ gdzieś w biegu, tak od niechcenia, jak leżące w słoiku cukierki. Żurawina jest twarda, cierpka i bardzo charakterystyczna(...)Szykujemy sobie kratkę albo papier pergaminowy do suszenia gotowej żurawiny. Teraz opcje macie dwie – albo przecedzić żurawinę na sicie i dać jej odciec z syropu, albo wyławiać po kilka jagód z płynu i dokładnie otrząsać je z niego nad rondelkiem. Owoce – bez płynu, bo płyn zwilży i zbryli cukier – wrzucamy po kilka sztuk do głębokiego talerza z pozostałym cukrem

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania