ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:156/278)

LODOWE kanapki czekoladowo-owocowe 147

gorzkiej oraz 250 ml kremówki, 70 ml mocnego naparu z herbaty owocowej, np. Teekanne FOREST FRUIT, 4 łyżki cukru, garstka jagód, poziomek i 8-10 truskawek Przygotowanie:   Mąkę, płatki, orzechy, jajo, oba cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło za rzadkie - dodać mąki. Zawinąć w folię, schłodzić min. 40 minut. Rozwałkować na cienki placek, wycinać koła

kolorowotorcikowo
Letnie ciasto z truskawkami 331

Przepis jest niezwykle prosty w wykonaniu.  U mnie ciasto zniknęło tego samego dnia, w którym się pojawiło.  Ledwie zdążyłam zrobić parę zdjęć :) zamiast truskawek wykorzystać można inne letnie owoce: maliny, jagody, wiśnie lub rabarbar.  Jest lekkie i pyszne, polecam :). Składniki: -350-400 g owoców -3 szklanki mąki -1 margaryna -1 szklanka cukru -4 jajka -pół szklanki(...)schłodzonej masy dodajemy mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Bardzo ostrożnie mieszamy z ubitą pianą (dużą drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach). Gdy uzyskamy jednolitą masę przelewamy ciasto na formę prostokątną wyłożoną papierem. Na wierzchu układamy owoce - ja swoje truskaweczki pokroiłam na połówki :). Pieczemy w 150 stopniach do momentu, aż ciasto się ładnie zrumieni. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

KasiekGotuje
Jagodzianki na oleju 148

olej i za pomocą robota wyrobić gładkie i lśniące ciasto.Ciasto nakryć ściereczką bawełnianą i odstawić do podwojenia objętości. Ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę ,uformować wałek i podzielić na 16 części. Z każdej części uformować w dłoniach placek nałożyć po łyżce jagód i dokładnie zlepić,formując owalny kształt i układać na blasze wyłożonej matą silikonową. Odstawić na około(...)wyrośnięcia.Przed włożeniem do piekarnika posmarować za pomocą pędzelka lekko roztrzepanym białkiem.Piec w 180 st około 20 min.Wyjąć ostudzić. Zimne jagodzianki polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Nadzienie; jagody wymieszać z mąką i cukrem

Ala piecze i gotuje
Torcik borówkowy bez pieczenia 234

wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym(...)formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotowac w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Szybki sernik z jagodami 164

pozostało mi z pieczenia większego sernika... a, że jagody uwielbiam - nie mogło ich i tym razem zabraknąć :) Wyszło małe co nieco do herbaty. Składniki : 25 dag serka twarogowego z wiaderka 3-4 łyżki cukru pudru ( według uznania) 3 całe jajka 1 jogurt naturalny 190 g 5 łyżek jagód 30 g budyniu śmietankowego  2 łyżki oleju rzepakowego paczka biszkoptów(...)olej i jeszcze raz dokładnie utrzeć Wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm, na dnie ułożyć biszkopty Piekłam w prodiżu około 35- 40 min Przygotowanie ciasta przebiegło mi sprawnie, warto było wykorzystać resztę serka. A jeśli ilość składników podwoimy, otrzymamy całkiem spore ciasto

Proste Potrawy
Cytrynowe ciasto z malinami, jagodami, kruszonką i lukrem malinowym. 175

został przeze mnie lekko przerobiony.  Składniki: Ciasto (forma o średnicy 26 cm): 3/4 szklanki mleka 3,2 % 80 g masła 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru kryształu skórka z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1 i 3/4 szklanki mąki typ 480 1 szklanka malin 1 szklanka jagód Kruszonka: 3 łyżki masła 3 łyżki brązowego cukru, o grubych(...)połączy i przekładamy do natłuszczonej formy. Powierzchnię wygładzamy wilgotnymi dłońmi. Równomiernie rozsypujemy jagody, maliny lekko wciskamy. Wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w miseczce i wyrabiamy między palcami, aż pojawią się  grudki. Równomiernie rozsypujemy na owocach. Całość przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w lodówce na noc. Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i nastawiamy na 180 ° C. Będzie ono rosło wraz

DominikaDolci
Tort jagodowy z poziomkami 240

kremówki 30 % 1 szklanka jagód do kremu 1 szklanka jagód do przełożenia 3 łyżki cukru pudru 2 pełne łyżeczki żelatyny 50 ml wody obłożenie tortu: 250 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżeczka płaska żelatyny 1 łyżka jagód 1 łyżeczka cukru pudru nasączenie: 125 ml wina białego sok z 1 cytryny 100 ml wody dekoracja: wafle jagody poziomki(...)przesiewam i dodaję w dwóch partiach do ciasta delikatnie mieszając od spodu. Dno formy o średnicy 20 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt wystygnie dopiero wyjmuje go z formy. Krem jagodowy: Jagody umyte jedną szklankę miksuję blenderem

wesoła kuchnia
Ciasto na pierogi nietypowe 197

zawsze przyrządzam. Ciasto na pierogi z kwaśną śmietaną…Miałam wrażenie, że to ciasto na faworki! No cóż po lekkim przekształceniu mogę z powodzeniem polecić Wam nowy przepis na ciasto na pierogi . Jeśli lubicie grzyby i szpinak to również możecie skorzystać z przepisu na takowe nadzienie. Pierogi uwielbiam pod każdą postacią. Muszę jednak przyznać, że nie lubię ich robić(...)Oczywiście pierogi z kapustą to charakterystyczna potrawa na święta. Latem będą to pierogi z jagodami czy pierogi z truskawkami . Do jakiej pory roku zaliczyć pierogi ze szpinakiem i grzybami? Te można zrobić o każdej porze! Zapraszam więc na pierogowe party! Ciasto na pierogi Składniki: na 25 pierogów Ciasto 2 jajka 50 ml wody 5-6 łyżek kwaśnej śmietany

codojedzenia
Torcik borówkowy bez pieczenia 208

wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą być inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym(...)formy wyłóż herbatnikami , przełóż na nie masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień, ciasto gotowe do jedzenia. Rada Spód ciasta możesz przygotować w inny sposób. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 354

Bezglutenowe pierogi metodą prób i błędów Opracowanie receptury ciasta na bezglutenowe pierogi było dla mnie nie lada wyzwaniem. Wielokrotnie podchodziłam do przygotowania pierogów, niestety skutek prób był dość mizerny. Ciasto się kruszyło, rozpadało, nie chciało się skleić, rozrywało się przy nakładaniu farszu, wysychało za szybko, albo smakowało jak ugotowany papier. Krótko mówiąc było to niekończące się pasmo porażek i źródło(...)jeść pod każdą postacią na słono i na słodko – ruskie, z mięsem, z jagodami, buraczkami i oczywiście z kapustą i grzybami. Te ostatnie były zawsze moimi ulubionymi! Pierogi bez glutenu i bez gotowych mieszanek Dodatkowym utrudnieniem przy wymyślaniu składników ciasta na pierogi był fakt, że przechodząc na dietę bez glutenu, nabiału i cukru za punkt honoru postawiłam

Book of spells
Muffiny z owocami, kawałkami czekolady i kokosową kruszonką 217

połączenia składników. 4. Wypełnij tzw. papilotki ciastem do wysokości 2/3. (do części ciasta - mniej więcej do 5-6 łyżek możesz dodać łyżeczkę kakao, wymieszać i zrobić muffinku dwukolorowe) 5. Wsadź w każdą papilotkę 3-4 maliny albo 5-6 jagód/borówek i po 1-2 kostki rozdrobnionej czekolady 6. Posyp kruszonką. 7. Piecz w rozgrzanym piekarniku

U Fiolki
Muffiny z owocami, kawałkami czekolady i kokosową kruszonką 252

połączenia składników. 4. Wypełnij tzw. papilotki ciastem do wysokości 2/3. (do części ciasta - mniej więcej do 5-6 łyżek możesz dodać łyżeczkę kakao, wymieszać i zrobić muffinku dwukolorowe) 5. Wsadź w każdą papilotkę 3-4 maliny albo 5-6 jagód/borówek i po 1-2 kostki rozdrobnionej czekolady 6. Posyp kruszonką. 7. Piecz w rozgrzanym piekarniku

Fiolka w kuchni
Bananowe pancakes 158

sosem jogurtowym, orzechami włoskimi i jagodami. Wielbiciele bananów będą zachwyceni, bo są mocno bananowe w smaku. Zapraszam do przepisu! Składniki: 2 jajka 1-2 łyżki cukru/ksylitolu szczypta soli 2 małe banany 100 ml mleka 200 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu olej do pieczenia posiekane orzechy włoskie jagody sos jogurtowy: 200 g jogurtu(...)mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W 3 porcjach wmieszać do ciasta nakładać po 1 łyżce ciasta na średnio gorącą, natłuszczoną patelnię. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony gotowe placuszki ułożyć w piramidę. Podawać z sosem jogurtowym, posiekanymi orzechami włoskimi i jagodami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 511

Babeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym, przepysznym kremem i do tego nasze ulubione owoce to propozycja dla każdego łasucha. Kochają je szczególnie dzieci, które można zachęcić do ich udekorowania. Zabawa gwarantowana, i ten smak...  Babeczki z Masą Budyniową(...)cukru żółtko 125 g miękkiego masła cukier waniliowy ok. 300 g dowolnych owoców: np. brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, borówki, winogrona itp. Babeczki z Masą Budyniową i Owocami - Sposób przygotowania: Spody Babeczek: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut.  Po tym czasie formujemy porcje

Słodka Strona
Napoleonka bez pieczenia 348

przygotowania potrzebne są krakersy lub herbatniki (ja użyłam krakersów, bo bardzo lubię słono-słodki smak w cieście) oraz masa budyniowa, którą wylewa się na ciastka i wstawia do lodówki by stężała. Nic prostszego. Można ją udekorować świeżymi truskawkami, malinami czy jagodami. Polecam! 1 paczka krakersów lub berbatniki Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 200 g. masła 3/4 szklanki mąki(...)zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Gdy mleko zagotuje się, wlać zmiksowaną masę i gotować ciągle mieszając, aż wszystko zgęstnieje. Ciepłą masę wylać na krakersy. Przykryć pozostałymi krakersami. Ciasto schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. *  Tę porcję ciasta robiłam w blaszce o wymiarach 27x22 cm. Jest to nieco mniejsza forma niż standardowa. Do blaszki o większych

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie