ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:149/278)

Jagodzianki FIT z kruszonką kokosową - IV 160

oleju kokosowego dodatkowo: szklanka jagód Wykonanie: składniki na kruszonkę zagnieść do połączenia składników, owinąć w folie spożywczą i umieścić w lodówce mleko podgrzać w rondelku razem z olejem kokosowym. Nie dopuszczać do zbyt wysokiej temperatury, bo gorące mleko unieczynni działanie drożdży Odstawić i dać czas olejowi kokosowemu, by się rozpuścił składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem(...)gładkie, lśniące ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić objętość  wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść. Podzielić na 10 części, najlepiej odważając po około 50-55 g. Uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć w dłoni na placuszek, na środek nałożyć łyżeczkę jagód i 1/2 łyżeczki cukru, następnie zlepić jak pieroga. Układać zlepienim do dołu na blaszce wyłożonej papierem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placki pełnoziarniste na kefirze i oleju rzepakowym z sosem jagodowym 165

śniadanie tylko zyska na wartości, ponieważ olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go włączyć do jadłospisu już od rana. Całość u nas uzupełniły jagody, ale możecie wybrać inne owoce i jogurt, bardziej światowo syrop klonowy lub lokalnie cudowny płynny miód. ;) Składniki na ok. 20 placków: 2 szklanki drobnej mąki pełnoziarnistej pszennej lub orkiszowej(...)jeżeli trzeba posmarować cienką warstwą oleju) nakładać porcje ciasta. Smażyć kilka minut na średniej mocy/ogniu z obu stron na rumiano. Sos jagodowy * 2-3 łyżki dżemu jagodowego duża garść jagód (mogą być mrożone) 2 łyżki wody Dżem podgrzać. Jeżeli jest bardzo gęsty dodać trochę wody. Zmiksować. Placki polać sosem, posypać jagodami. Smacznego! * używałam dżemu jagodowego z domowej produkcji

Pełny talerz
Borówkowe piwosze 107

cukru Składniki: 2 ½ szklanki mąki ½ szklanki piwa 200 g masła 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 15 dag borówek (lub jagód) 1 białko Cukier puder do posypania borówkowych piwoszy po upieczeniu. Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam do zamrażarki na 8-10 minut. W tym czasie myję borówki i suszę na papierze kuchennym. Ciasto

Słodki sentyment
Jagodzianki z lukrem - przepis II 220

zeszłego roku. Przepis wzięłam od Liski . Wyszły naprawdę pyszne, polecam :-) Ciasto na 18 drożdżówek: 2,5 łyżeczki suszonych drożdży instant 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki ciepłej wody 1 jajko 170 g masła 3/4 płaskiej łyżeczki soli 570 g mąki pszennej 3 łyżki cukru Nadzienie: 300 g jagód ( jeżeli mamy mrożone to należy je wcześniej rozmrozić) 2 łyżki cukru pudru(...)się rozpuści dodać wodę i mleko. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, solą i drożdżami. Do wymieszanych suchych składników dodać płynne i na końcu jajko. Zagnieść dokładnie jednolite ciasto a następnie przełożyć do miski i przykryć ściereczką. Pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości na około 1 – 1,5 godziny. Przygotować nadzienie: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie

Na słodko lub wytrawnie
Jagodzianki od serca 175

jest wtedy, kiedy chcesz z kimś przeżywać wszystkie cztery pory roku. Kiedy chcesz z kimś uciekać przed wiosenną burzą pod osypane kwieciem bzy, a latem zbierać z tym kimś jagody... i pływać w rzece. Jesienią robić razem powidła i uszczelniać okna przed wiatrem. Zimą - pomagać przetrwać katar i długie wieczory, a jak już będzie zimno, rozpalać razem w piecu(...)kończąc. Przez żołądek do serca! Składniki na 16 małych lub 8 dużych jagodzianek: Ciasto: 50g drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 500g mąki pszennej 2 jajka 2 żółtka pół szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta pół kostki miękkiego masła szczypta kardamonu Dodatkowo: jagody (świeże, mrożone, lub z kompotu) śmietanka lukier, puder lub dowolna polewa Drożdże łączymy

Wrzosowa Polana
Sos jagodowy na ciepło 361

Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna. Owoce te smakują świetnie zarówno na zimno jak i na ciepło. Tutaj, mój sposób na sos jagodowy, który dodać można do ciasta, naleśników, deserów. W zależności od preferencji i tego, do czego ma zostać dodany, można go zrobić słodszym lub kwaśniejszym. Z podanego przepisu otrzymacie miseczkę sosu. Proporcje można dowolnie zwiększyć, aby zrobić(...)jagód (można zastąpić mrożonymi) 3 łyżki cukru (lub więcej, jeżeli ma być bardziej słodki) 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta cynamonu woda 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (7 min): Jagody wrzucamy razem z cukrem do małego garnka, dolewamy łyżkę stołową wody i stawiamy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Mąkę rozrabiamy z 2-3 łyżkami zimnej wody

PastelFood
KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ 290

Krem z białą czekoladą do tortu i ciasta. Prosty i pyszny krem z białej czekolady to idealny krem do owoców np. malin, porzeczek lub jagód. Krem z białą czekoladą i mascarpone zrobiłam do tortu urodzinowego. Polecam również klasyczny krem czekoladowy do tortu. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na 1 blat biszkoptu o śr 16 cm: 150 ml śmietanki kremówki

Słodki Pomysł
Drożdżówki z serem i owocami 115

wyjazd. Są smaczne zarówno na ciepło, jak i zimno. W przepisie można wykorzystać sezonowe owoce, takie jak truskawki, maliny, borówki, jagody lub jeżyny. Pięknie się prezentują i szybko znikają . Zachęcam do wypieków . Drożdżówki z serem i owocami Ciasto 250 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 7 g drożdży suchych ((1 opakowanie)) 1 jajko 30 g cukru ((ja użyłam erytrytolu

Przepisy na widelcu
Ciasto kakaowe na bazie majonezu 209

ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni. Smacznego

W kuchni Katie
Ciasto kakaowe na bazie majonezu 341

ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni. Smacznego

W kuchni Katie
Leniwe pierogi z kaszą manną 194

kaszy manny 1 łyżka mąki z lekką górką + do podsypywania  ziarenka wanilii z 1/4 laski do podania: ulubione owoce (jagody, maliny, truskawki) syrop klonowy śmietana Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajko, wanilię, kaszę mannę i mąkę, wymieszać. Ciasto będzie klejące, ale zwarte. Stolnicę podsypać mąką, z ciasta uformować wałeczek, spłaszczyć lekko, pokroić na skośne kawałki. Pierogi wrzucać do gotującej

Obiad gotowy
Zdrowe ciastka Najeżone 145

łyżka mielonych nasion lnu • 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady Wykonanie: • Kaszę ugotowaną zmiksować z gęstym mlekiem kokosowym. • Dodać rodzynki, jagody, wiórki, płatki migdałowe i siemię lniane. Dokładnie wymieszać. • Czekoladę drobno posiekać i wymieszać z resztą. Odstawić ciasto na 1-2 godziny. • Uformować kulki, które należy kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kulki

To co kocham
Placki z jagodami i malinami 201

ILOŚĆ: 7-8     Placki z jagodami i malinami 1 jajko 1/4 l mleka 1 łyżka cukru 2 kopiate łyżki mąki kopiata łyżka malin kopiata łyżka jagód Do dużego garnka lub miski wbić jajko, dodać mleko, cukier oraz mąkę. Mikserem wszystko dokładnie połączyć ze sobą. Następnie dodać jagody oraz maliny i delikatnie łyżką wymieszać owoce(...)delikatnie pocukrzyć. Na rozgrzany tłuszcz kłaść po odrobinie ciasta i piec na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakują ciepłe

Gotuję Testuję
Łatwe owsiane ciasteczka bez jajek 195

jagodami goji. Do tego nie zawierają w sobie jajek, więc dla alergików idealne. Polecam! 'łatwe owsiane ciasteczka bez jajek' Składniki (na ok.9szt): - 2 dojrzałe banany - 1 szklanka płatków owsianych - 2 łyżki kakao - dowolne dodatki (posiekane orzechy, rodzynki, czekolada, jagody goji itp) Banana obrać i rozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, kakao i dodatki (u mnie jagody i posiekana biała czekolada). Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki.  Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić na kratce. Smacznego

CookYourself
Jagodowe babeczki 174

blenderze lub mikserze miksujemy umyte jagody z wodą. Jeśli nasz mikser jest duży i potrzebuje więcej składników, wtedy podwajamy lub potrajamy porcję, pamiętając, by po zmiksowaniu wydzielić odpowiednio 1/2 lub 1/3 powstałej mieszaniny. Do zmiksowanych jagód dodajemy 7 łyżek syropu z agawy. Całość wlewamy do dołka wyrobionego w suchych składnikach. Mieszamy. Jeśli ciasto będzie za suche, możemy dolać troszkę

Weganizm infantylny