ciasto z jagodami - 4169 przepisów (strona:141/278)

DROŻDŻÓWKI Z MARMOLADĄ I OWOCAMI 185

Tak jak ostatnio Wam pisałam jestem totalnie zakochana w cieście drożdżowym i z wielką przyjemnością przygotowuję z niego przeróżne wypieki. Mięciutkie cynamonowe kanelbullar albo rogale z

Ostra na Słodko
The best of 2017 217

minionym roku: Bitki schabowe w sosie myśliwskim Kiszone rzodkiewki Zupa grzybowa z suszonych grzybów Świateczna, drożdżowa gwiazda z makiem Koktajl z jagodą kamczacką Pełnoziarnisty chleb orkiszowy. Dieta - szybka przemiana " Dieta szybka przemiana" Haylie Pomroy Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszona kapustą Oponki serowe - prosty przepis Galaretka z kurzych łapek Dużą popularnościa cieszyły się również przepisy na domowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Konfitura jagodowo miętowa 170

Domowa konfitura z nutą mięty. Na zimę do herbaty albo do ciast idealna. Świeża mięta jest bardzo aromatyczna i tak samo będzie pachnieć nasza konfitura. Jagody zebrane przeze mnie w lesie , więc tym bardziej cieszą takie przetwory. 1 kg jagód 1/2 kg cukru żelującego 10 gałązek mięty Jagody płucze i osączam, przekładam do garnka, wsypuję cukier żelujący, dodaję

wesoła kuchnia
"Zdrowe słodkości" na każdą porę dnia - Katarzyna Maciejko - Zielińska 149

dzieci :-) Przepisy są różnorodne, od bardzo prostych jak jaglanka, owsianka, ale w książce znajdziemy też przepisy na bardziej wyszukane potrawy jak ciasto czekoladowo - kasztanowe, pulpeciki ryżowe na słodko, pierogi orkiszowe z malinami, razowe pierogi z jagodami. Z racji tego, że jestem fanką mięty to dla mnie numer jeden do wypróbowania jest lekki torcik czekoladowo - miętowy :-). Składniki wykorzystane

kruche babeczki
Pierogi z jagodami 197

Najlepiej smakują podane z słodką śmietanką. Pyszne! Pierogi z jagodami Składniki: 2 szklanki mąki, jajko, woda, 1/2 l jagód, 4 łyżki cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Wykonanie: Jagody myjemy, osuszamy na cedzaku. Jagody mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Z mąki, jajka, oleju i wody wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła, na które

paapilotkaa
Muffiny jagodowe 109

jednym naczyniu naczyniu mieszamy suche składniki: mąkę sodę, proszek, cukier. W drugim mokre: jajko, mleko, olej. Łączymy zawartość obu naczyń i wrzucamu jagody. Mieszamy tak troszkę żeby się połączyło wszystko. Wykładamy papilotkami formę do muffinek, nakładamy ciasto i pieczemy około 30 minut (sprawdzamy patyczniem czy to już) w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu czekamy 5 minut i dopiero wyjmujemy

Marder&Marder Manufacture
Czekoladowo-bananowe muffiny z jagodami goji i orzechami macadamia 171

olej, jajko. Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy, jagody oraz posiekaną czekoladę. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. Po upieczeniu

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik na zimno na jogurcie naturalnym z borówkami 220

Masa serowa” powstaje przy użyciu jogurtu naturalnego oraz śmietany kremówki z dodatkiem borówek. Te ostatnie można oczywiście dowolnie zamienić na jagody, maliny etc. Z połączenia jogurtu i kremówki powstaje nam delikatne, aromatyczne i lekkie ciasto, idealne na upalne letnie dni. :) Ilość porcji: Mała blacha ciasta Składniki: Spód ciasta: Ok. 200gram ciemnych herbatników z kremem 50g masła Ciasto: 400g jogurtu

Kolizje Smaków
Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) 698

Post Jagodowa kostka (jogurtowiec jagodowy) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Tort owocowy na zimno 169

Tort owocowy na zimno, to lekki deser z dużą ilością świeżych owoców przygotowany na bazie naturalnych składników. Idealnie orzeźwiająca przekąska na upały, która wspaniale zachwyca swym

Lamarida.pl
Jagodzianki 333

Składniki: 550 g mąki 250 ml mleka 100 g masła 2 pełne łyżki mascarpone 2 jajka 7 łyżek cukru 25 g świeżych drożdży 1 szczypta soli 1 litr jagód 2-3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Pokruszone drożdże łączymy z 5 łyżkami ciepłego mleka, 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy na około 20 minut aby zaczyn wyrósł(...)hakiem około 5-7 minut. Jeśli ciasto będzie bardzo mocno kleić się do rąk, podsypujemy je odrobiną mąki, ale powinno być ono raczej miękkie i nie zbyt zwarte. Dzięki temu jagodzianki będą puszyste i delikatne. Następnie ciasto oprószany mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 kulek, które następnie

Cakes By Kejt
Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 307

pól z mlekiem kokosowym( 300 ml zwykle + 400 ml kokosowe). Mrożone leśne owoce przypomniały mi o lecie, jagody wprost rozpływały się w ustach, a porzeczki przełamywały słodycz kruszonki.. Ale mi się stęskniło za latem... eh... Oto pochwala prostoty czyli: Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką Składniki na blaszkę 30x20 cm Ciasto: 150 g mąki pszennej

Mia Cucina Sofieta
Jagodzianki, orkiszowe, zawijane, z bialą czekoladą czyli Niedzielne Śniadanie odc.86 168

straszny, chwilami irytujący, dzieciaki były zachwycone :) Jagodzianki, orkiszowe, zawijane, z białą czekolada ciasto: 10 g świeżych drożdży 220 ml ciepłego mleka 2 jajka, lekko rozbełtane 60 g cukru trzcinowego 150 g maki orkiszowej pełnoziarnistej 370 g mąki orkiszowej jasnej 60 g masła, rozpuszczonego nadzienie: 250 g jagód 40 g cukru trzcinowego łyżka maki ziemniaczanej polewa: tabliczka białej czekolady łyżka śmietanki

Dzieje kuchennej Wiewióry
ciasto z owocami i galaretka z lodowki 206

gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna ,dodać tężejącą galaretkę jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową  masę śmietanowo - galaretkową wylać na herbatniki z owocami . Schłodzić w lodówce. Gdy ciasto zastygnie,zgęstnieje w lodówce ,posypać ,owocami dowolnymi i zalać trzecia tężejącą galaretką.  pycha

w mojej kuchni
placuszki z jagodami vel borówkami 137

jogurtu greckiego 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki sody borówki, jagody dodatkowo: masło, miód, syrop klonowy do podania wykonanie: Mąkę mieszamy z sodą oraz cukrem. Dodajemy kwaśne mleko oraz jajko i wszystko mieszamy. Patelnię rozgrzewamy, przecieramy ją delikatnie papierowym ręcznikiem namoczonym w tłuszczu. Nakładamy porcjami ciasto, na wierzchu układamy borówki i smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy

Domowy Smak Jedzenia
Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami – mini torcik 402

zrobienie zdjęć, nadających się na blog, stąd brak na Mojej Delicji przepisów na torty. Czas to w końcu zmienić :) Dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na „ Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami” w wersji mini, czyli tort śmietankowy z owocami leśnymi. Tort pieczony jest w małej formie o średnicy 17 cm i jest idealny na mniejszą(...)lepiej wyglądał :) Składniki biszkoptu: 3 jaja + 1 żółtko (używam rozmiaru L) 100 g cukru 85 g mąki pszennej tortowej 30 g mąki ziemniaczanej Mus jagodowy: 170 g jagód lub borówek (lub mieszanki jagód i borówek) 1 łyżeczka żelatyny Nadzienie i dekoracja tortu: 200 g borówek 300 g truskawek (można wymieszać z jeżynami) 320 g śmietanki 36% 50 g cukru

Moja Delicja
Tarta-ciasto z owocami 157

kostkę schłodzone 1 łyżka oleju 70 ml wody owoce mix w tym przypadku mrożone : porzeczki ,maliny ,jeżyny, jagody Sposób: Mąkę ,masło, sól, olej woda (nie wszystko) Łączymy za pomocą robota, lub ręcznie wyrabiamy do czasu aż ciasto stanie się gładkie, w razie potrzeby stopniowo dodajemy resztę wody. Chłodzimy ciasto. Najlepiej w zamrażarce. To ciasto nie lubi ciepłej ręki

Viola cooks with passion
Pączki z dżemem z czarnej porzeczki 197

Według przepisu poprzedniego   (pączki pieczone)  przygotowałam ciasto na pączki smażone, choć tak prawdę mówiąc zrobiłam jedną porcję ciasta i  z każdej połowy przygotowałam inne pączki, jedne smażone z czrna porzeczką, z drugiej pieczone z jagodami i syropem klonowym.   Pączki z dżemem z czarnej porzeczki ok 1/2 kg mąki pszennej 1 łyżka cukru brązowego(...)brązowego , 2 łyżek mąki  i oraz  rozkruszonych drożdży przygotuj  zaczyn. Mąkę  przesiej do miski. Dodaj zaczyn , żółtka, ekstrakt waniliowy, szczyptę soli, resztę mleka  -wyrabiaj ciasto. Na końcu dodaj  stopione, schłodzone masło. Wyrabiaj ciasto tak długo aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Nakryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C

Gotuj Sam!