ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:431/956)

Muffinki szarlotkowe 105

Kolejna propozycja na smaczne muffinki. Muffinki szarlotkowe, czyli typowo jesienne, z jabłkami, cynamonem, kardamonem i kubkiem ciepłego mleka. Ta wersja ciasta nie jest dla alergików, gdyż zawiera mleko i całe jajka. Bardzo smaczne i mięciutkie, zachęcam do spróbowania! 2 szklanki maki 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 jajko(...)cynamon kardamon  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki suche wymieszać. Składniki mokre również wymieszać i dodać do składników suchych. Wymieszać niezbyt dokładnie. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Posypać szczyptą cynamonu i kardamonu, a następnie połączyć z ciastem. Foremki na muffinki napełniać do 3/4 wysokości. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Tak mi smakuje... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kartacze czyli inaczej cepliny 251

wyrabiamy na masę teraz farsz - mięso doprawiamy solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i majerankiem. wg uznania - jak ktoś lubi można użyć innych przypraw ale nie przekombinujmy z ciasta ziemniaczanego formujemy kule wielkości jabłka, rozpłaszczamy podłóżnie, nadziewamy mięsem i zamykamy. powinny mieć podłużny gruby kształt. wrzucamy je po kolei do osolonej wody, ale nie naraz - tak aby nie przerwać procesu gotowania

Snejkusiowe Przepisy
Jabłecznik z kruszonką 146

masy jajecznej dodawać stopniowo przesianą mąkę i mleko. Miksować na najniższych obrotach. 6. Gotową masę wylać na przygotowaną blachę. Rozłożyć wcześniej pokrojone jabłka i posypać kruszonką. 7. Ciasto wstawić do nagrzanego do 190 st. C piekarnika. (opcja dół do momentu całkowitego wyrośnięcia, po tym czasie zmienić na góra-dół i piec do tzw. suchego patyczka

A Ty Smakuj Mnie
Jabłecznik z kaszy jaglanej 201

żelazo. Mogę zaryzykować stwierdzenie, że większość dzieci lubi ciasto jabłkowe a za kaszą raczej nie przepada. Tym razem połączymy zdrowe ze smacznym. Oto przepis na ciasto z kaszy jaglanej z jabłkami i brzoskwiniami. Składniki: kasza jaglana (sucha, nie ugotowana) 250g jabłka 1200g (już obrane i pokrojone) ok 6 większych sztuk brzoskwinie 1 sztuka, 120g laska wanilii 2 łyżeczki

IzaGotuje
Czekoladowe ciasto z jabłkami! 257

Najlepsze ucierane ciasto z czekoladą, Nutellą i jabłkami. Pyszne, słodkie i kaloryczne ;-) Składniki: - 450 g mąki pszennej - 250 g masła - 150 g Nutelli - 150 g cukru pudru - 6 jajek - 50 g kakao - 100 g czekolady gorzkiej - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jabłka pokrojone na cienkie plasterki Masło o temp. pokojowej ucieramy na biały puch, dodajemy cukier puder

SMYKWKUCHNI
TARTA TATIN Z KIWI 165

tatin (czyt.: "tatę") powstała w roku 1898 i do dziś znajduje się na liście popularniejszych deserów świata. Tarta sióstr Tatin, wg przepisu podstawowego, skupia się na jabłkach, które zapieczone pod warstwą ciasta, skąpane we wcześniej przyrządzonym karmelu, odwraca się tak, aby była na powierzchni. Płyn powstały podczas pieczenia, cudownie spływa po kawałkach wypieku, a zapach karmelizowanych owoców wypełnia otoczenie

W kuchni Karmel-itki
Wariacje z ciasta francuskiego 382

ciasta francuskiego Filet ze szpinakiem w cieście francuskim Świderki z serem z ciasta francuskiego Sakiewki z ciasta francuskiego Róże z ciasta francuskiego z salami Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Racuchy drożdżowe z jabłkami 162

gniazd nasiennych i kroimy w sporą kostkę. Do miski wsypujemy mąkę, sól i cynamon, wbijamy jajka oraz wlewamy zaczyn z drożdży. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone jabłka i dokładnie łączymy z ciastem. Następnie miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju i kładziemy po łyżce wyrośniętego ciasta, smażąc

Food Square
MUFFINKI TAHINI Z DAKTYLAMI I JABŁKIEM. 247

razem z przesianą mąką. Wsypuję do tahini i miodu, dolewając mleko. Wszystko mieszam za pomocą drewnianej łyżki do chwili, aż składniki się połączą. Na końcu kroję jabłka w kosteczkę, dodaję do ciasta wraz z daktylami. Mieszam raz jeszcze. Piekarnik rozgrzewam do 160 stopni z termoobiegiem. Foremkę na 12 muffinek wykładam papilotkami (lub papilotki wkładam potrójnie jedna w drugą

W kuchni Karmel-itki
Jabłkowa Chmurka Bez Pieczenia 351

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jabłkowa chmurka bez pieczenia. W tym cieście znajdziecie wszystko, co najlepsze. Kruchy herbatnik, cytrynowa galaretka z dodatkiem jabłek i puszysta masa na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Czego chcieć więcej? Inspiracja na ciasto jabłkowa chmurka została zaczerpnięta oczywiście z tradycyjnej malinowej chmurki, którą każdy uwielbia. Przepis na malinową chmurkę bez pieczenia zrobił ogromny szał(...)tego ciasta w wersji jabłkowej. Tak oto powstała jabłkowa chmurka bez pieczenia. Ciasto jabłkowa chmurka bez pieczenia jest banalnie proste, a dodatkowo nie wymaga używania piekarnika. Wystarczą nam kruche herbatniki, które można zakupić w każdym sklepie. Oczywiście ciasto można także przygotować w wersji pieczonej. Wystarczy herbatniki zastąpić tradycyjnym biszkoptem. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto jabłkowa

Przepiski.pl
drożdżówka z cynamonowym rabarbarem i jabłkami... 120

sól, cukier, wlać jajka i resztę mleka, hakiem robota wyrabiać ciasto wlać letnią, stopioną margarynę i wyrabiać hakiem ciasto z 8 minut nakryć misę talerzem i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę forma 30x20 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, na wierzchu poukładać rabarbar i jabłka owoce posypać cukrem i rabarbarem, piec w nagrzanym piekarniku(...)grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać cukrem pudrem - pyszna kwaskowata drożdżówka do kawy i herbaty..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepsze domowe drożdżówki z serem i z jabłkami 157

łyżka skórki pomarańczowej garść rodzynek 2 jabłka szczypta cynamonu Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, cukier, skórkę i rodzynki i całość dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z cynamonem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części, połowę rozwałkowujemy na prostokąt, rozsmarowujemy na niej ser. Składamy dłuższe brzegi prostokąta do środka, a następnie całość składamy na pół(...)Każdy pasek zawijamy dwukrotnie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozkłóconym jajkiem. Drugą częśc ciasta rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm i wykrawamy okręgi o średnicy ok 7-8 cm. Na środek każdego okręgu nakładamy jabłka delikatnie je dociskając. Brzegi smarujemy rozkłóconym jajkiem. Ja jeśli nie mam czasu wstawiam drożdżówki do zimnego piekarnika, nastawiam

Cynamonowe szczęście
Podsumowanie miesiąca - maj 187

wpisów maja to: #Porady - jak sprzątać kuchnie   #Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc Kurczak tikka masala z ryżem kokosowym i chlebkiem naan   Köttbullar - klopsiki szwedzkie Crumble - jabłko i banan pod kruszonką Świetnie przyjęły się moje wpisy poradnikowe, widzę, że jest spore zapotrzebowanie na tego typu przydatne informacje, więc w tym miesiącu też pojawi się kilka cennych wskazówek(...)batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety współpracy, a w głowie tyle pomysłów na pyszne koktajle, zupy kremy itp. :) Konferencja Łódź

Cooking Monster
Muffinki jabłkowe z kruszonką 136

ubić z cukrem na jasną masę. Powoli wlać olej. Do osobnej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać przyprawy.  Do ubitych jajek, dodać jabłka oraz suche składniki. Wymieszać łyżką.  Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.  Przygotować kruszonkę: Zimne masło rozmieszać palcami z mąką i cukrem. Posypać kruszonką muffinki.  Piec ok. 25 minut w 190 stopniach

Moja Galeria Smaku