ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:274/956)

Żytnie racuchy drożdżowe z jabłkami FIT 75

erytrol w pudrze Jabłka obieramy, pozbywamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze. W misce drożdże rozpuszczamy w mleku, a następnie łączymy z mąką, jajkami, erytrolem, olejem i solą. Na koniec łączymy z jabłkami, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy(...), rozdrabniamy 5 s/obr. 4 , przełożyć do miski. 2. Do naczynia miksującego wlewamy mleko, dodajemy jajka, erytrol, olej, drożdże, mąkę i sól, wyrabiamy 2 min/interwał. 3. Ciasto przekładamy do miski z jabłkami i mieszamy, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 20 min do wyrośnięcia. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Posypujemy erytrolem w pudrze

Be Fit Be Strong
Piernik podwójnie przekładany 39

minut, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę, odłożyć do całkowitego wystudzenia. Masa jabłkowa : Jabłka przełożyć do garnuszka z grubszym dnem i podgrzać często mieszając. Kiedy jabłka zrobią się gorące, wsypać galaretkę i wymieszać do dokładnego jej rozpuszczenia. Jabłka odstawić do przestudzenia. Masa z kaszy manny : Mleko zagotować wraz z cukrem. Na gotujące się mleko wsypywać(...)wyrównać. UWAGA : Masa jabłkowa nie musi być tężejąca podczas wykładania na ciasto, moja była nawet lekko ciepła - jeśli jabłka są dość gęste, nic nie powinno wypłynąć kiedy położymy na nie kolejny blat piernika. Jabłka przykryć środkową częścią ciasta i wyłożyć krem z kaszy manny, wyrównać. Na masę położyć górny blat piernika i lekko docisnąć. Piernik wstawić do lodówki

Opowieści z piekarnika
Ciastka francuskie z jabłkami 239

minut. Ciasto francuskie zrobione na bezmlecznej margarynie jest równie dobre jak to zrobione na maśle. A ponadto można je podać osobom nietolerującym mleka lub alergikom. Składniki: porcja ciasta francuskiego (ok.300g) 2 jabłka surowe jajko cynamon cukier lub glukoza (kilka łyżek) Rozwałkowane ciasto kroimy na 6 prostokątów a następnie każdy prostokąt na dwa ciastka, jak na poniższym rysunku. Na każde

prawdziwe jedzenie
Lekkie Ciasto z Roladkami i Śmietankowym Kremem 340

ulubionych. Jest przepyszne. Lekki biszkopt. Drylowane wiśnie w galaretce, niczym frużelina. Lekki śmietankowy krem. Pięknie wyglądające, zdobiące ciasto niczym przysłowiowa wisienka na torcie roladki z kawałkami jabłka… Poezja. Lekkie ciasto, wspaniały smak… dla małych i dużych. Bardzo Wam polecam i zachęcam do wypróbowania. Składniki na biszkopt: 8 jaj 440 g cukru 360 g mąki 2 łyżeczki proszku(...)Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni, do tzw. suchego patyczka. Podobnie robimy z drugą połową składników. Z tym że na wyłożoną papierem do pieczenia formę układamy plasterki jabłek. Zalewamy masą biszkoptową. Pieczemy tak samo jak pierwszy biszkopt a następnie zaraz po upieczeniu, za pomocą ściereczki zwijamy w roladę. Zostawiamy na parę minut w ściereczce a następnie kroimy

Made By Mom And Son
Ciasto Jabłkowo-orzechowa krówka-po prostu przepyszne (z jabłkami, kremem orzechowym)+FILM 34

ciasto, jak się klei podsypujemy. Wstawiamy ciasto na 2 godziny do lodówki (stwardnieje i będzie się super wałkowało) Następnie ciasto dzielimy na 3 części Pierwszą wałkujemy cienko i wykładamy ciastem blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia-wstawiamy do nagrzanego do 80 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15 minut (mają być miękkie) Tak postępujemy z resztą ciasta(...)mamy mieć 3  cienkie spody JABŁKA Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach, prażymy do miękkości.  Dodajemy galaretkę (proszek)  i mieszamy żeby się dobrze rozpuściła Gorące jabłka wykładamy na pierwszy spód i przykrywamy drugim. Ciasto okrywamy ściereczką i studzimy KREM Orzechy mielimy drobno, dajemy do garnka. Dodajemy cukier i mleko-gotujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szarlotka 148

bądź kaszy manny odrobina masła Ciasto 1.Wszystkie składniki muszą być zimne. Posiekaj je. Zagnieć ciasto. Im szybciej je wyrobisz tym będzie lepsze. Ciasto kruche/półkruche nie lubi ciepła. W razie problemów dodaj łyżkę bądź dwie śmietany 2.Uformuj kulę i wstaw na godzinkę do lodówki. w tym czasie zajmij się masą Masa jabłkowa 1. Obierz jabłka, wydrąż gniazda nasienne(...)przestygły. Wróć do ciasta Składanie tego wszystkiego. *rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza* 1.Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. 2.Zetrzyj około 2/3 przygotowanego, schłodzonego wcześniej ciasta kruchego/półkruchego i uformuj z nich spód szarlotki. 3. Ponakłuwaj widelcem ciasto i piecz 10 minut. 4. Wyciągnij z piekarnika, posyp bułką tartą/kaszą manną. 5. Wyłóż jabłka. *jeśli Ci się nudzi

U Fiolki
Szarlotka 121

bądź kaszy manny odrobina masła Ciasto 1.Wszystkie składniki muszą być zimne. Posiekaj je. Zagnieć ciasto. Im szybciej je wyrobisz tym będzie lepsze. Ciasto kruche/półkruche nie lubi ciepła. W razie problemów dodaj łyżkę bądź dwie śmietany 2.Uformuj kulę i wstaw na godzinkę do lodówki. w tym czasie zajmij się masą Masa jabłkowa 1. Obierz jabłka, wydrąż gniazda nasienne(...)przestygły. Wróć do ciasta Składanie tego wszystkiego. *rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza* 1.Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. 2.Zetrzyj około 2/3 przygotowanego, schłodzonego wcześniej ciasta kruchego/półkruchego i uformuj z nich spód szarlotki. 3. Ponakłuwaj widelcem ciasto i piecz 10 minut. 4. Wyciągnij z piekarnika, posyp bułką tartą/kaszą manną. 5. Wyłóż jabłka. *jeśli Ci się nudzi

Fiolka w kuchni
Tarta z jabłkami i orzechami 179

małych pomocników to już w ogóle zazdroszczę;) szczególnie gdy z takiego ciasta przygotujecie małe tarty z ulubionymi owocowymi fantazyjnymi farszami. Składniki: 1 opakowanie gotowego kruchego ciasta (ok. 300 g) 2 wyszorowane jabłka (nie obierajcie ich ze skórki) 260 g marmolady wieloowocowej twardej - użyłam opakowanie firmy Jamar spora garść mielonych orzechów włoskich szczypta cynamonu opakowanie cukru wanilinowego(...)bułka tarta do wysmarowania blachy Przygotowanie: A teraz wracam do mojego gotowego ciasta, nie miałam czasu przygotować je sama. Rozwałkowuje je i układam w formie do tarty, którą uprzednio wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Na cieście rozsmarowuję równo wieloowocową marmoladę oraz układam dekoracyjnie jabłka (pokrojone w talarki o kształcie półksiężyca), posypuję szczyptą cynamonu, cukrem i orzechami. Piekę

Zasmakuj Kuchni
Cytrynowa szarlotka na miodowym spodzie 140

aromatyczną cynamonową warstwą jabłek to świetny pomysł na szybkie w przygotowaniu ciasto z owocami. Składniki: Ciasto miodowe: 200g masła 3 szklanki mąki pszennej 130g cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka sody olej do wysmarowania formy Nadzienie jabłkowe: 2kg jabłek (waga po obraniu) 2 cytrynowe galaretki 2 łyżeczki cynamonu Lukier: sok z 1 cytryny(...)pomarańczowej kandyzowanej Wykonanie: 1.  Ciasto miodowe: Do garnka wlać mleko, miód, wsypać sodę, zamieszać i lekko podgrzać. Gdy całość zacznie się porządnie pienić zdjąć z palnika. Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, jajka i wymieszać. Następnie wlać lekko przestudzoną mieszankę z mleka, miodu i sody, wyrobić rękoma aż całość ciasta będzie jednolita. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą

Szalona Kuchnia Eweliny
Szarlotka na kruszonce z pianą wg Aleex 213

mglistym weekendzie, poniedziałek powitał nas słońcem. Od rana szykowałam się do wyjazdu, musiałam być służbowo w stolicy. Gwiazdeczka pakowała się do Lublina. Zdążyłam jeszcze włożyć jej do torby kawałek ciasta w pudełeczku. Polecam je gorąco, bo jest idealne na jesienne dni, których sporo przed nami. Szarlotkę na kruszonce, jedną z najłatwiejszych, jakie piekłam, taką, która nie ma prawa się(...)miksować, aż się rozpuści (około 2-3 minut). 6. Na dno tortownicy wsypać połowę kruszonki. Wyłożyć na nią jabłka. 7. Na jabłka wyłożyć ubitą na sztywno pianę, posypać drugą połową kruszonki. 8. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i piec przez 1 godzinę. 9. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. 10. Ciasto kroić po wystudzeniu. Swoje

W mojej kuchni
Placek z jabłkami i budyniem 286

jest ciasto, które zejdzie ze stołu błyskawicznie. Pyszne, z dużymi kawałkami jabłek, które będziecie chrupać.Składniki na ciasto półkruche: 2 szklanki mąki pszennej 500  Młyn Kopytowa 125g masła 1/2 szklanki drobnego cukru, najlepiej go zmielić w młynku 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ew. łyżka zimnej wodyMasło posiekać, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby, można(...)zgęstnienia.Ja dodatkowo traktuję budyń podczas gotowania mikserem.Dodatkowo: 7 dużych jabłek (szara reneta lub antonówka) i uwaga, to muszą być te właśnie jabłka, bo tylko one pasują do takiej kompozycji i ciasta 125g masła 200g orzechów włoskich pokruszonych drobno3 łyżki prażonych ziaren Słoneczne Pola od Ziarenkowo Ziarenkowo 3 jajka (białka i żółtka osobno) pół szklanki cukru pudruMasło

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z masą serową i jabłkami 126

godzinę. Na ciasto potrzebujemy: 100 g masła 200 g mąki 50 g cukru żółtko Siekamy, zagniatamy wszystko na raz i chowamy do lodówki. Po godzinie, lub kolejnego dnia wyciągamy ciasto z lodówki, wyklejamy nim blachę do tarty, lub inną podobną blaszkę. Ja dziś użyłam silikonowej foremki w kształcie kwiatka. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni, na 15 minut(...)cukru trzcinowego Wszystkie te składniki wrzucamy do miksera i ucieramy na gładką masę. Kolejno przygotowujemy: 6 średnich jabłek 2 łyżki cukry trzcinowego łyżeczka przyprawy do ciast i deserów lub cynamonu Jabłka obieramy i trzemy na tarce do ogórków, lub kroimy w bardzo cienkie plasterki. Wyciągamy podpieczony spód ciasta, chwilkę studzimy (5 minut wystarczy), wylewamy masę serową. Na masę

Kocham Czekoladę
Ekspresowe całuski z ciasta francuskiego 1467

pyszne! Zróbcie obowiązkowo. Smacznego. Obieramy umyte 2 papierówki, kroimy w ósemki, usuwamy gniazdka nasienne. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wycinamy koła (15 sztuk), na każdym kładziemy kawałek jabłka bez gniazdka, składamy ciasto na pół, dociskając na obu krańcach, po to by jabłko lekko zamknąć w środku. Pieczemy całuski w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C ok. 20 minut. Wyjmujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania